Jump to content

Εφημερία, παρανομία


ioan

Recommended Posts

Εφημερία, παρανομία

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ

Σε κατάρρευση οδηγεί το σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που θεωρεί παράνομες τις εφημερίες των ειδικευόμενων ιατρών όταν αυτές υπερβαίνουν τις τέσσερις ανά μήνα.

Για να εκτιμήσει κανείς τις διαστάσεις του προβλήματος που δημιουργείται, αρκεί να επισημανθεί ότι για να υπάρξει η σημερινή (προβληματική) στελέχωση των εφημεριών οι ειδικευόμενοι, κάνουν κατά μέσον όρο, 10 εφημερίες τον μήνα. Ποιος θα καλύψει τα κενά μετά την απόφαση;

Ουδείς εκ των αρμοδίων είναι σε θέση να απαντήσει.

Ολα ξεκίνησαν από το νοσοκομείο του Πύργου, όπου η Επιθεώρηση Εργασίας, σε έλεγχο που πραγματοποίησε, διαπίστωσε πως «καταπατούνται τα εργασιακά δικαιώματα των γιατρών με βάση τόσο το εθνικό όσο και το κοινοτικό δίκαιο». Ετσι προσέφυγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο και αποφάνθηκε πως πρόκειται για παράνομο σύστημα υπερωριακής απασχόλησης και υποχρέωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου να περιορίσει τον αριθμό των εφημεριών.

«Εγκλειστοι» γιατροί

Η απόφαση αυτή, που δημιουργεί νομικό προηγούμενο, πιθανολογείται ότι θα επηρεάσει και την ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που θα αποφανθεί οριστικώς για όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

*Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρ' ότι οι ειδικευόμενοι καλύπτουν περίπου το 70% των «εσωτερικών» εφημεριών στο ΕΣΥ (κλινικές, νοσηλευόμενοι), αντιμετωπίζει το θέμα με ψυχραιμία.

-Επισημαίνει ο υφυπουργός Αθ. Γιαννόπουλος: «Περιμένουμε την απόφαση της ολομέλειας. Μέχρι τότε θα ισχύει το υπάρχον σύστημα. Αλλωστε δεν είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τις κοινοτικές οδηγίες αμέσως αλλά όταν εμείς θα κρίνουμε ότι μπορούμε και ότι υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Θα δούμε τι θα αποφασιστεί και θα το εξετάσουμε τότε».

Στην πραγματικότητα οι εφημερεύοντες γιατροί είναι συχνά «έγκλειστοι» σε τέσσερις τοίχους, αφού μπορεί να μπαίνουν στο νοσοκομείο την Παρασκευή και να φεύγουν τη Δευτέρα. Επίσης, ενώ προβλέπεται ημέρα ανάπαυσης ύστερα από εικοσιτετράωρη συνεχή εργασία, ποτέ δεν εφαρμόζεται. Ωράρια εργασίας που απαγορεύονται ρητά από υφιστάμενους νόμους.

Σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα του 2005 «ο χρόνος εβδομαδιαίας εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών, ανά περίοδο όχι μεγαλύτερη των 12 μηνών, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 58 ώρες κατά μέσον όρο, κατά τα τρία πρώτα έτη (από 1/8/2004 μέχρι 31/7/2007), και τις 56 ώρες κατά τα επόμενα δύο έτη (από 1/8/2007 μέχρι 31/7/2009) συμπεριλαβανομένων των υπερωριών».

Νόμοι και διατάξεις, δηλαδή, που, όπως όλα δείχνουν, συντάσσονται για να «εγγραφούν» στα παλαιότερα των υποδημάτων των αρμοδίων, που έχουν να αντιμετωπίσουν μια εντελώς διαφορετική εντελώς κατάσταση.

*Μετά την υπόθεση του Πύργου, δεκάδες προσφυγές στην Επιθεώρηση Εργασίας ετοιμάζουν και ειδικευόμενοι νεαροί γιατροί από όλη τη χώρα. Μεταξύ τους ο Σωκράτης Μακρέας του Ερυθρού Σταυρού. Οπως εξηγεί:

-«Είμαστε υποχρεωμένοι να εργαζόμαστε εξαντλητικά, διότι δεν υπάρχει προσωπικό. Από τη δική μας εργασία λειτουργεί πρακτικά το ΕΣΥ. Σκέφτομαι να προσφύγω στην Επιθεώρηση Εργασίας, αλλά το πρόβλημα είναι γενικότερο. Απαιτούνται αυξήσεις μισθών και θέσεων ώστε οι γιατροί να μην είναι υποχρεωμένοι να κάνουν εξοντωτική υπερωριακή απασχόληση».

*Για τους νοσοκομειακούς γιατρούς η παραβίαση του ωραρίου τους θεωρείται εμπαιγμός από τους υπουργούς Υγείας, όπως μας δήλωσε ο εκπρόσωπός τους, Δημήτρης Βαρνάβας, που είναι δριμύς στους χαρακτηρισμούς του:

-«Δεν σέβονται τίποτε. Ούτε τους νόμους που φέρουν την υπογραφή τους. Ούτε τις κοινοτικές οδηγίες. Ούτε την αξιοπρέπεια επιστημόνων που σπούδασαν χρόνια ολόκληρα για να αμείβονται με εξευτελιστικούς μισθούς».

*Οι εξελίξεις και κυρίως το κλίμα που διαμορφώνεται προβληματίζουν και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Ο Γ. Πατούλης ζητεί να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μην καταρρεύσει το σύστημα:

Εξαντλητικά ωράρια

-«Αυτό πρέπει να προβληματίσει τη σημερινή ηγεσία και να πάρει αποφάσεις που να στηρίζονται στις οδηγίες της Ε.Ε. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε εξάντληση υγειονομικού προσωπικού. Εχουν γίνει έρευνες που δείχνουν ξεκάθαρα ότι μετά από εικοσιτετράωρη εφημερία περιορίζεται μέρος των αντιδράσεων του γιατρού. Σήμερα στην Ελλάδα ο γιατρός αντί να μένει 24 ώρες στο νοσοκομείο μένει 35 και άνω. Η ραχοκοκαλιά του συστήματος είναι οι ειδικευόμενοι. Αν πάψουν αυτοί να εφημερεύουν, θα γκρεμιστεί το ΕΣΥ».

Προσφυγές ωστόσο στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. έχουν κάνει και επιμελητές γιατροί από όλη τη χώρα. Καταγγέλλουν το ελληνικό κράτος για παραβίαση του νόμιμου ωραρίου και τίποτε δεν αποκλείει η χώρα μας να συρθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

*Οπως εξηγεί ο δικηγόρος Μιχάλης Μιχαήλ, που εκπροσωπεί γιατρούς από την Ξάνθη, την Καλαμάτα, την Κυπαρισσία και την Κόρινθο:

-«Προσφύγαμε πρωτίστως στο ΣτΕ διότι ξεπερνιέται κατά πολύ το 48ωρο. Παράλληλα, με την ένωση των γιατρών της Ξάνθης κάναμε έγγραφη καταγγελία στην Κομισιόν για κατάφωρη παραβίαση του κοινοτικού δικαίου. Τώρα διερευνάται αν είναι τεκμηριωμένη η καταγγελία μας και, αν δικαιωθούμε, η Ελλάδα θα οδηγηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

Προβλήματα υγείας

Οι υπερβάσεις ωραρίου και οι συνθήκες εργασίας δεν έχουν μόνο συνδικαλιστική διάσταση, αφού μπορεί να βλάψουν σοβαρά την υγεία των ασθενών. Πολλές μελέτες έδειξαν ότι η ποιότητα της φροντίδας του ασθενή, μπορεί να επηρεαστεί καθοριστικά από τα επίπεδα του στρες και της κούρασης του γιατρού.

*Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και το Νοσοκομείο Addenbrooks του Κέμπριτζ, σχεδόν ένας στους 10 νοσοκομειακούς γιατρούς επειγόντων περιστατικών ανέφερε ότι το στρες τού δημιούργησε σκέψεις αυτοκτονίας. Το 45% των ερωτηθέντων υπέφερε από υψηλού βαθμού άγχος συγκριτικά με το 18% του γενικού εργαζόμενου πληθυσμού.

- Μία από τις βασικές αιτίες του στρες διαπιστώθηκε πως ήταν η πολύωρη εργασία. Κατά μέσον όρο οι γιατροί είχαν εργαστεί συνεχώς 55 ώρες την εβδομάδα στα επείγοντα.

- Επίσης η υπερκόπωση του ιατρικού προσωπικού μπορεί να οδηγήσει σε διαγνωστικά λάθη, όπως αποδεικνύει έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχολογίας. Συγκεκριμένα, τα πιο συνήθη λάθη ήταν: κακή διάγνωση (29%), λανθασμένη δοσολογία φαρμάκων (27%), λάθη διαδικασίας (40%) και, τέλος, χειρουργικές «αστοχίες» (4%).

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 16/04/2006

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τί να πρωτοσχολιάσει κάποιος από αυτό το άρθρο...Θα μπορούσαν να γραφτούν σελίδες ολόκληρες και μάλιστα για κάθε του λέξη ξεχωριστά!!

Ας μου επιτραπεί να σταθώ μόνο στα λόγια του κ. Γιαννόπουλου.Από την απάντησή του διαφαίνεται ότι ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα!

"Αλλωστε δεν είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τις κοινοτικές οδηγίες αμέσως αλλά όταν εμείς θα κρίνουμε ότι μπορούμε και ότι υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες."

Και φυσικά οι συγκεκριμένες κοινωτικές οδηγίες δεν έγιναν πριν από 1-2 μέρες αλλά εδώ και μερικά χρόνια!!Αλλά βεβαίως η Ελλάδα αντιστέκεται δυνατά και γενναία σε κάθε προσπάθεια των υπόλοιπων ευρωπαίων να μας κάνουν "σαν τα μούτρα τους"!!!

Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

:antegeia: Επιτέλους κάτι γίνεται …

Το ΕΣΥ είναι ένα σαθρό σύστημα το οποίο δυστυχώς κατά τα 2/3 του 24ωρου καλύπτεται από ειδικευόμενους-δούλους…

Αν κάτσει κανείς να το σκεφτεί είναι για γέλια και για κλάματα…

Η υποτιθέμενη τριτοβάθμια υγεία καλύπτεται από μη ειδικούς γιατρούς με εβδομαδιαίο ωράριο άνω των 72ωρών… μια συνηθισμένη εφημερία ειδικευόμενου ξεκινά στις 8 το πρωί και λήγει την άλλη μέρα το μεσημέρι εάν δεν έχει εκκρεμότητες, στην αντίθετη περίπτωση που είναι και το συχνότερο το απόγευμα δηλαδή 32 έως 36 ώρες που ακολουθούνται από εργάσιμη μέρα…

Κανείς δεν μιλά και όποιος τολμήσει να ψελλίσει … «κάτι δεν πάει καλά ρε παιδιά» είναι γραφικός και απροσάρμοστος

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ :antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έτσι συρρικνώνονται τα εισοδήματα βεβαίως... Οι μισές αποδοχές του ειδικευοόμενου σήμερα προέρχονται από εφημερίες... :mellow:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έτσι συρρικνώνονται τα εισοδήματα βεβαίως... Οι μισές αποδοχές του ειδικευοόμενου σήμερα προέρχονται από εφημερίες... :mellow:

τι να τα κάνεις τα λεφτά εάν δεν έχεις ζωή?...απλώς συμπληρώνεις το επίδομα ανεργείας

η ζωή είναι αλλού... λευτεριά στους ειδικευόμενους :antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ε,όχι και "τί να τα κάνεις τα λεφτά..."

Αρκετοί από εμάς στην διάρκεια της ειδικότητας πέρα από τα προσωπικά-καθημερινά έξοδα,καλούνται να ανταπεξέλθουν και σε άλλα έξοδα τα οποία οφείλονται σε αγορές που έγιναν ανάλογα με τα έσοδα και το μισθό του καθενός.Όταν αυτός θα μειωθεί στο μισό σχεδόν (χωρίς τις εφημερίες) τότε τα πράγματα γίνονται το λιγότερο δραματικά!!

Χαρακτηριστική η αντίδραση των περισσότερων ειδικευομένων που μόλις εμφανιστεί ένας καινούργιος ειδικευόμενος στην κλινική,αρχίζουν τους υπολογισμούς με το πόσες εφημερίες αντιστοιχούν στον καθένα και τί μείωση θα έχει ο μισθός τους!!!

Μείωση των εφημεριών και αναπροσαρμογή του ωραρίου ΤΩΡΑ αλλά με παράλληλη αύξηση του βασικού μισθού!!

Εκτός και αν εξακολουθούμε να ζητάμε το "μηνιάτικο" από τους γονείς μας για άλλα 4-6 χρόνια και φυσικά να συνεχίσουμε να μένουμε στα πατρικά μας....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για το ανθυγιεινο επιδομα που ΔΕΝ δικαιουνται οι ιατροι τι εχετε να πειτε? Και αν δεν κανω λαθος το δικαιουνται οι τραπεζικοι υπαλληλοι γιατι πιανουν συνεχεια χρηματα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο Δ.Ρίζος Αποκαλύπτει

Βαρέα και ανθυγιεινά...

Μας εξοντώνει η Εφορία, μας ταλαιπωρεί νύχτα – μέρα το κυκλοφοριακό, μας αποκλείουν το κέντρο οι 50–100 εργατοπατέρες, μας τυραννάει η γραφειοκρατία, πεθαίνουμε στα ράντζα των κρατικών νοσοκομείων, μας βασανίζει ανελέητα το κράτος…

Ε, λοιπόν, ο πρώτος που πρέπει να ενταχθεί στα “βαρέα και ανθυγιεινά” είναι ο Ελληνας πολίτης!

http://www.adesmeytos.gr/content/content.asp

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν όντως το είπε αυτό ο κ. Γιαννόπουλος, το επίπεδο επαφής του με την πραγματικότητα εξακολουθεί να είναι το γνωστό...

Αφού δεν καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται καν για κοινοτική οδηγία, αλλά για νόμο του κράτους (προεδρικό διάταγμα), που θέλει δε θέλει θα τον εφαρμόσει: γιατί αν ζητήσει από ειδικευόμενο που δε θέλει να εφημερεύσει περισσότερες μέρες να το κάνει, δεν μπορεί να τον εξαναγκάσει!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

SarandosKaptanis πρέπει να ξέρεις παντός πως αν υπάρχει κάπου αυτό μέσα στο κοινοτικό δίκαιο είναι ανώτερο του ελληνικού δίκαιου. ( βλέπε το στραπάτσο με τον βασικό μέτοχο)

Όποτε αν θέλουν να το περάσουν κι αυτό θα το περάσουν γιατι?μα γιατί κάνεις από εμάς που πρόκειται να μπούμε σε μια ειδικότητα δεν ασχολούμαστε με όσα πρέπει να ασχολούμαστε κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δασός

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1. δεν προκειται να γινει γιατι θα υπαρξει μειωση των αποδοχων καθως δεν προβλεπεται αυξηση των τακτικων αποδοχων. και οι επιμελητες δεν προκειται να το δεχτουνε.

2. 3 εφημεριες ανα ειδικευομενο σημαινει 2 πραγματα. η αυξηση του αριθμου των ειδικευομενων, περισσοτερα λεφτα δηλαδη ξεχαστε το... η να κανουν εφημεριες οι επιμελητες και να καλυπτουν ολοκληρο τομεα οπου δεν επαρκουν.. πχ 4 εφημεριες ο παθολογοσ, 4 ο γαστρεντερολογος στα ΤΕΠ ο πνευμονολογοσ κ.ο.κ. ... οσοι εχουν δουλεψει ξερουν πολυ καλα οτι οι περισσοτεροι δεν πατανε οταν εχουν ειδικευομενο ποσο μαλλον να βγαζουν ΤΕΠ μονοι τους...

3. αυτη η ιστορια συζητιεται χρονια. δεν εγινε ουτε θα γινει κατι. καποια στιγμη θα φαμε ενα μεγαλο προστιμο αλλα και παλι δεν θα γινει κατι...

συζιτιεται στο υπουργειο να αναπροσαρμοσουν τους μισθους με την εννοια οτι θα δινουν 1 επιδομα αντι εφημεριων στις ειδικοτητες που δεν ειναι πρωτης γραμμης για να εξοικονομησουν χρηματα για τους αλλους αλλα οπως καταλαβαινεται οσοι θιγονται πχ εργαστηριακοι εντιδρουν και ακρη δεν βγαινει...

1. δεν προκειται να γινει γιατι θα υπαρξει μειωση των αποδοχων καθως δεν προβλεπεται αυξηση των τακτικων αποδοχων. και οι επιμελητες δεν προκειται να το δεχτουνε.

2. 3 εφημεριες ανα ειδικευομενο σημαινει 2 πραγματα. η αυξηση του αριθμου των ειδικευομενων, περισσοτερα λεφτα δηλαδη ξεχαστε το... η να κανουν εφημεριες οι επιμελητες και να καλυπτουν ολοκληρο τομεα οπου δεν επαρκουν.. πχ 4 εφημεριες ο παθολογοσ, 4 ο γαστρεντερολογος στα ΤΕΠ ο πνευμονολογοσ κ.ο.κ. ... οσοι εχουν δουλεψει ξερουν πολυ καλα οτι οι περισσοτεροι δεν πατανε οταν εχουν ειδικευομενο ποσο μαλλον να βγαζουν ΤΕΠ μονοι τους...

3. αυτη η ιστορια συζητιεται χρονια. δεν εγινε ουτε θα γινει κατι. καποια στιγμη θα φαμε ενα μεγαλο προστιμο αλλα και παλι δεν θα γινει κατι...

συζιτιεται στο υπουργειο να αναπροσαρμοσουν τους μισθους με την εννοια οτι θα δινουν 1 επιδομα αντι εφημεριων στις ειδικοτητες που δεν ειναι πρωτης γραμμης για να εξοικονομησουν χρηματα για τους αλλους αλλα οπως καταλαβαινεται οσοι θιγονται πχ εργαστηριακοι εντιδρουν και ακρη δεν βγαινει...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΠΟΝΕΜΕΝΟ...

Αν δεν κινητοποιηθούμε ριζικά και μαζικά δεν θα υπάρξει δικαίωση.

Σκέφτομαι πόσα 24ωρα ξόδεψα στην εφημερία και τρελαίνομαι

Εντάξει δε λέω ήταν για ''καλό σκοπό''

όμως έχασα πολύτιμες στιγμές με τους δικούς μου ανθρώπους.

Σίγουρα με κάποιους θα αναπληρώσω το χαμένο χρόνο...

με κάποιους άλλους όμως αυτό δεν θα γίνει

όσο καλό κλίμα κι αν υπάρχει στην κλινική

και τα λεφτά να ρέουν(λέμε τώρα)

έρχεται η ώρα που δυσανασχετείς λόγω της φθοράς και της κούρασης

καλή η δουλειά,κάκιστη όμως η δουλία

p.s:ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ στους συναδέλφους,ειδικά σ'αυτούς που θα περάσουν

τις γιορτές μέσα και

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ στους μελλοντικούς συνάδελφους

:):):):)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

εγω ξερω οτι οι εδικευομενοι σε πολλα οχι σε ολα επαρχιακα νοσοκομεια υποχρεωνονται παρανομως και με ασυδοσια να εφημερευουν σε τομεις .πχ οφθαλμιατροι στο νοσοκομειο κορινθου υποχρεωνονται να εξεταζουν χειρουργικα ορθοπεδικα ουρολογικα κτλ περιστατικα.Εχω ψαξει τους νομους αυτο ισχυει μονο σε καταστασεις επειγουσας γενικευμενης αναγκης όπου ζητειται η βοηθεια των ΣΥΝΑΦΩΝ ειδικοτητων. Τοτε δε ισχυει για ολους (επιμελητες ,διευθυντες,ειδ/νοι). Ετσι με αυτη την καθημερινη πρακτικη οι ορθοπεδικοί επιμελητες του νοσοκομειου κορινθου βαζουν τους ειδικευόμενους οφθαλμολογιας να βλεπουν τα περιστατικα τους εκβιαζοντας τους οτι ειναι ιατροι και ειναι υποχρεωμενοι να τα βλεπουν!!!!!Οι ιδιοι ειναι σπιτι τους πολλες ωρες από την εφμερια τους και ενω εχουν κανει προσφυγη στα δικαστηρια για πολλες ωρες εργασιας!!!

Για τους ειδικευομενους όμως τιποτα που ασκουνται παρανομως πολλες ωρες εργασιας και σε ασχετα περιστατικα απο ότι προβλεπει η απόφαση διορισμού του????ΤΟΥΣ ΧΩΝΟΥΝ αγρια

Προσωπικα εφαγα αναφορα γιατι δεν εξεταζα παρα μονο οφθαλμολογικα περιστατικα ως ειδ/νη της οφθ κης κλινικης.ΦΥΣΙΚΑ δεν καταφεραν τιποτα παρα τους εκβιασμους τους να ανακαλεσω να μην το ξανακανω να ζητησω συγχωρηση.........................!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το ίδιο σύστημα όμως δεν ισχύει και στην Ευρώπη? Πρόσφατα διάβαζα στην εφημερίδα ότι στη Γερμανία δουλεύουν 81 ώρες/εβδομάδα και έκαναν απεργία για να μειωθεί. Δηλαδή αυτή η κοινοτική οδηγία δεν αφορά μόνο εμάς αλλά και άλλες χωρες, γεγονός που με κάνει να πιστεύω ότι δύσκολα θα εφαρμοστεί τελικά.

Δυστυχώς το θέμα αυτό θα διχάσει τους ειδικευόμενους. Κανένας δεν θέλει να δουλεύει με τέτοιες συνθήκες, αλλά η μείωση του μισθού θα είναι μεγάλη. Προσωπικά βλέπω ρεαλιστικά το θέμα, ότι αποκλείεται, σε καμία απολύτως περίπτωση, να αυξηθεί ο μισθός για να ισορροπήσει την απώλεια των εφημεριών, οπότε θα προτιμούσα τη συνέχιση του υπάρχοντος συστήματος.

Ορίστε που φτάσαμε. Να μας δίνουν ψίχουλα για τη δουλειά που κάνουμε και να λέμε και ευχαριστώ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.