Jump to content

Επιλογή υποτροφιών εσωτερικού κληρ/τος Αϊβατζίδου


tik-tak

Recommended Posts

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

Προκηρύσσουμε τη χορήγηση – χωρίς διαγωνισμό- για το ακαδημαϊκό έτος 2005-2006 τριών (3) υποτροφιών σε άπορους φοιτητές ή σπουδαστές της χώρας Ανωτάτης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού τομέα (Πανεπιστήμια) ή Τεχνολογικού τομέα. Οι υποψήφιοι πρέπει να κατάγονται (από γονείς ή παπούδες ) κατά σειρά προτίμησης από: α)την τέως κοινότητα του χωρίου Νήσος (Νης) της Τουρκίας της β) τέως επαρχίας Πισιδίας,γ) το νομό ή την ευρύτερη διοικητική περιφέρεια όπου εμπίπτει η επαρχία Πισιδίας, δ) την ευρύτερη περιοχή της Μ. Ασίας και ε) ελλείψει των προηγούμενων από την ευρύτερη περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Κάθε προηγούμενη περιοχή θα αποκλείει την επόμενη και επί περισσοτέρων ενδιαφερομένων από την ίδια περιφέρεια, θα προηγούνται εκείνοι των οποίων και οι δύο γονείς ή παππούδες κατάγονται από την περιοχή και σε ίσους όρους όσοι έχουν καλύτερες επιδόσεις στις σπουδές τους. Αν και πάλι βρεθούν υποψήφιοι με ίσους όρους, τότε θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση.

Η μηνιαία χορηγία θα είναι 140 ΕΥΡΩ. Η καταβολή της υποτροφίας θα αρχίσει από το Σεπτέμβριο του 2005 ή την έναρξη του εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2005-2006 και θα διαρκέσει μέχρι τέλους των κανονικών σπουδών των υποτρόφων εφόσον θα έχουν καλή επίδοση στις σπουδές τους, δηλαδή θα περνούν τα 3/4 των μαθημάτων τους σε κάθε εξεταστική περίοδο Φεβρουαρίου και Ιουνίου και τα περισσότερα μαθήματα περιόδου Σεπτεμβρίου κάθε έτους,διαφορετικά η υποτροφία θα διακόπτεται αμέσως.

Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων μέχρι και τη Δευτέρα 15 Μαϊου 2006.

Οι αιτήσεις πρέπει να συνοδεύονται από τα εξής δικαιολογητικά:

1.Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας του υποψηφίου από την οποία θα προκύπτει: α) η ελληνική ιθαγένεια και β) η ηλικία τους που δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη των 36 χρόνων.

2. Επικυρωμένο φωτ/φο απολυτηρίου λυκείου με βαθμό τουλάχιστον “πολύ καλά” και διαγωγή τουλάχιστον “κοσμία”.

3. Βεβαίωση ότι έχουν εγγραφεί και φοιτούν σε τμήμα Ανωτάτης Εκπαίδευσης Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού τομέα της χώρας.

4. Απόσπασμα ποινικού μητρώου που να έχει εκδοθεί τρεις μήνες το πολύ πριν την ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών.(Θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία μας).

5. Πιστοποιητικό ή βεβαίωση από αρμόδιο φορέα από τα οποία να προκύπτει η καταγωγή των υποψηφίων από τις προαναφερόμενες περιοχές.

6. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της οικείας ΔΟΥ για το δηλωμένο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα έτους 2004,το οποίο δε θα υπερβαίνει τα 29.347,03 ευρώ καθώς και αντίγραφο του εντύπου Ε9 που έχει κατατεθεί στην οικεία Δ.Ο.Υ..

7. Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/86 του υποψηφίου ή του γονέα προκειμένου περί ανηλίκου, ότι δεν έλαβε ούτε λαμβάνει υποτροφία για τις ίδιες σπουδές από την ίδια ή άλλη κληρονομιά, κληροδοσία ή δωρεά και ότι δεν έχει εκπέσει λόγω υπαιτιότητάς του από υποτροφία , η οποία του έχει απονεμηθεί προηγουμένως.

Η προκήρυξη καθώς και σχετική αίτηση θα ανακοινωθούν στο διαδίκτυο στη Δ/νση του Υπουργείου: www.ypepth.gr

Περίληψη της πιο πάνω προκήρυξης θα δημοσιευτεί δύο φορές σε δύο εφημερίδες των Αθηνών

http://www.ypepth.gr/el_ec_category4998.htm

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.