Jump to content

Πατρινό Καρναβάλι 2006!!!


Recommended Posts

Το Σάββατο 4 Φλεβάρη είναι η έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού!!!

TELETI-LIXIS-4.jpg

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη γιορτή των μικρών καρναβαλιστών, που ανοίγει τα φτερά της στις 4 Φεβρουαρίου, παράλληλα με την Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού, με την πρώτη Καρναβαλούπολη η οποία έχει προγραμματιστεί να στηθεί στην πλατεία Σταδίου Παναχαϊκής του Αρκτικού Δημοτικού Διαμερίσματος.

(www.patrinorama.gr)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμφέροντες και ξεκούραστοι τρόποι για να πας Πάτρα;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αααα πολύ εύκολο...Παίρνεις το λεωφορείο απο τα κτελ και σε 2μιση ωρίτσες φτάνεις...

Μη ξεχάσεις να πάρεις express λεωφορείο!!! :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πέρα από το τρελό καρναβάλι(όπως πάντα) κοιτάξτε και σε αυτό το site:www.patras2006.gr

Υπάρχουν διάφορες εκδηλώσεις και εκθέσεις που πραγματικά αξίζουν..!!! ;)

Όπως η έκθεση του Λεονάρντο Ντα Βίντσι..!!! :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

χε χε είναι και δυο λεπτα (με το αυτοκίνητο πάντα) απο το σπίτι μου B)

Μαριζούμπα πότε θα έρθεις τελικά... άντε μπορεί και να με δεις βράδυ... για εκείνο το dancing thing που έλεγες :D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το Πατρινό Καρναβάλι στον Αρναούτογλου

Κυριακή, Φεβρουάριος 05, 2006

Με όλα τα χαρακτηριστικά της μεγάλης γιορτής και με εφόδιο το κέφι, τη διάθεση και τον ενθουσιασμό μεγάλου αριθμού καρναβαλιστών, το Πατρινό Καρναβάλι θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα μέσα από ένα υπαίθριο πάρτι στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Ένα πάρτι που θα τα έχει όλα. Χορό, μουσική, κέφι, πυροτεχνήματα, χιλιάδες κομφετί και σερπαντίνες, προπάντων όμως θα είναι ένα πάρτι γεμάτο καρναβαλική διάθεση και εκπλήξεις.

Ημέρα και ώρα έναρξης για το «ταξίδι» αυτό της καρναβαλικής διάθεσης, η Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 20.30, όπου το «Μεγάλο Κανάλι» θα μεταφέρει την εικόνα και τα μηνύματα του Πατρινού Καρναβαλιού σε όλη την Ελλάδα, μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή «Πολύ την Κυριακή», που παρουσιάζουν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και η Μαρία Χουρσαλά.

(http://www.patrinorama.com)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

H Ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η πιο εύγευστη συνταγή, το πιο καταξιωμένο κομμάτι του πατρινού πολιτισμού, που σερβίρεται απλόχερα και μεταμορφώνει την πόλη σ' ένα ατελείωτο πεδίο κεφιού, διασκέδασης και φαντασίας συγκεντρώνοντας τα βλέμματα όλης της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης. Το Καρναβάλι της Πάτρας ανιχνεύεται σε μορφή υποτυπώδη στα μέσα του 19ου αιώνα. Το βρίσκουμε σε χορούς σε σπίτια και σε κάποιους δημόσιους χορούς, όπου κυριαρχούν οι ελληνικοί δημοτικοί χοροί και οι ξενόφερτοι της εποχής, πόλκα, μαζούρκα, καντρίλιες και βαλς. Σαν πρώτος αποκριάτικος χορός, θεωρείται αυτός που έγινε το 1829 στο σπίτι του Πατρινού εμπόρου Μωρέτη. Το βρίσκουμε όμως και στις ταβέρνες όπου οι Πατρινοί γλεντζέδες διασκεδάζουν με κρασί και με τραγούδια, αλλά και στην παρουσία κάποιων μασκαρεμένων, κυρίως τα βράδια. Η λαϊκή συμμετοχή αρχικά, ήταν μικρή. Ήδη από το 1865 έχει γίνει η ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα και λίγο αργότερα καταφθάνουν στην Πάτρα πολλοί Επτανήσιοι, που με το προοδευτικό πνεύμα και τα τραγούδια τους μέσα στις λιγοστές ταβέρνες του λιμανιού και της παλιάς πόλης θα επηρεάσουν σημαντικά την εξέλιξη του νεογέννητου καρναβαλιού.

Στη δεκαετία του 1870, που θεωρήθηκε περίοδος οικονομικής ανάπτυξης της πόλης, θα εμφανιστούν τα πρώτα καρναβαλικά άρματα, ενώ το Δημοτικό Θέατρο, το αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα του Τσίλερ θα παραχωρηθεί για την πραγματοποίηση των πρώτων δημόσιων αποκριάτικων χορών. Το 1880 στην γιορτή του Αγίου Αντωνίου εμφανίζονται στους δρόμους οι πρώτες μπούλες. Στα ωραία χρόνια της Μπελ Επόκ έχουμε κάποια καλά Καρναβάλια και ιδιαίτερα τα χρόνια 1900, 1907 και 1909, στα οποία λαβαίνουν μέρος για πρώτη φορά άτομα απ' όλες τις κοινωνικές τάξεις. Τότε καθιερώνεται ο αυγοπόλεμος με κέρινα αυγά γεμάτα κομφετί, πρόδρομος του σημερινού σοκολατοπόλεμου. Στα χρόνια που ακολούθησαν (Βαλκανικοί Πόλεμοι, Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, Εθνικός Διχασμός, Μικρασία) τα καρναβάλια ήταν υποτονικά, ενώ ο μεσοπόλεμος πέρασε με αβεβαιότητα, κρίση και μεμονωμένες εκδηλώσεις.

Τα χρόνια 1938 και 1939 είχαμε τα καλύτερα και πιο εντυπωσιακά προπολεμικά καρναβάλια. Από το 1940 μέχρι το 1950 λόγω της ξενικής κατοχής και του εμφυλίου δεν γίνονται καρναβάλια, με εξαίρεση κάποιους χορούς που έγιναν το 1940 χωρίς μεγάλο κέφι. Η μεταπολεμική αναβίωση τοποθετείται στα χρόνια 1951 και 1952 και γι' αυτή θα πρωτοπορήσουν οι μουσικοί όμιλοι Ορφέας και Πατραϊκή Μαντολινάτα. Το 1964 το Καρναβάλι ματαιώνεται λόγω του θανάτου του βασιλιά Παύλου. Το 1966, χρονιά ορόσημο για το Πατρινό Καρναβάλι, αφού εισάγεται το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού με τη συμμετοχή 94 Πατρινών και όχι μόνο. Ένας θεσμός που άλλαξε την πορεία του Πατρινού Καρναβαλιού. Από το 1974 εγκαινιάζεται η σύγχρονη περίοδος που χαρακτηρίζεται από τη συνεχή αύξηση της συμμετοχής των καρναβαλιστών, οι οποίοι πρωταγωνιστούν και χρόνο με το χρόνο γιγαντώνουν ολοένα τις διαστάσεις της μεγάλης αυτής γιορτής τόσο σε ποσοτικά, όσο και σε ποιοτικά επίπεδα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Σε αυτό το site μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2006 <ahttp://www.greekmeds.gr/forum/uploads/emoticons/default_arrow right.gif' alt='emarright'> http://www.carnivalpatras.gr/

Τα τραγούδια του Πατρινού Καρναβαλιού...

όσοι θέλετε να κατεβάσετε κάποια κομάτια μπείτε σε αυτό το site... <ahttp://www.greekmeds.gr/forum/uploads/emoticons/default_arrow right.gif' alt='emarright'> http://www.westnet.gr/relaxfm/rec.htm

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

την τελευταία φορά που είχα κατέβει ό,τι δεν είχαν "πιει" στην πάτρα το άναψαν στο τρένο και μετά είχαν φάει κάτι κολλήματα του στιλ γιατί η βαλίτσα είναι κόκκινη και που πάνε τα δέντρα που τρέχουν προς την αντίθετη κατεύθυνση...

εμπειρία ήταν κι αυτή....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τελικά για άλλη μια φορά πήγα, για άλλη μια φορά πέρασα τέλεια, για άλλη μια φορά ταλαιπωρήθηκα στην επιστροφή, για άλλη μια φορά υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι δε θα πάω του χρόνου....για άλλη μια φορά του χρόνου...θα αθετήσω μια υπόσχεση που έκανα στον εαυτό μου.

Πολύ άφρω περούκα δεν έπαιζε φέτος?????

Μαρίζα έχεις μεγάλο σπίτι να φιλοξενήσεις άστεγους στο επόμενο καρναβάλι?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ήταν απίστευτα...!!! :P

Στην επιστροφή όντως ένα δράμα,μα τι είναι αυτό μπροστά σε τόση διασκέδαση τόσων ημερών...??? :mellow:;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εμ...αφου φεύγετε ούλοι μαζί καλά να πάθετε χε χε :lol:

ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί δεν πηγαίνεται μια εκδρομούλα την καθαρά δευτέρα.. ή να κάτσετε στο κέντρο της πόλης και να απολάυσετε το καφεδάκι σας και αντί αυτού ξυπνάτε το μεσημέρι, ετοιμάζεστε και φεύγετε... :huh: εμ που να χωρέσουν τόσα αυτοκίνητα... :blink:

ΑΑΑΑ το καρναβάλι του 2007 ήδη ξεκίνησε B)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βασικά γιατί είναι κάθε χρόνο και καλύτερα ε;

πρόπερσυ σκατά

πέρσυ πολύ καλά

φέτος τέλεια! ουάου!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

The BaByShamBle(s) θα σου έλεγα τώρα τπτ αλλά έχε χάρη που είμαι χαρούμενη σήμερα...οπότε το αφήνω για αύριο.... :P

xalia και εγώ φιλοξενούμενη πάω....αλλά του χρόνου ελπίζω να μπορώ και να φιλοξενήσω.... ;)

Πάντως εγώ πέρασα ΤΕΛΕΙΑ!!!! :wub::rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.