Jump to content

Ράλλυ Ακρόπολις 2006


SurvivaL

Recommended Posts

Η ΕΛΠΑ και η ΕΘΕΑ (Εθνική Επιτροπή Αγώνων) ανακοινώνουν ότι, η επιτροπή αγώνων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ μετά από εισήγηση της, που εγκρίθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο της FIA στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης 27.10.05 στη Ρώμη, αποφάσισε τα ακόλουθα:

Το Ράλλυ Ακρόπολις από το προσεχές έτος θα διεξάγεται απαρεγκλίτως την τελευταία εβδομάδα του Μαίου ή τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου. Για το 2006 οι ημερομηνίες είναι από Πέμπτη 1 Ιουνίου έως Κυριακή 4 Ιουνίου.

Ο αγώνας θα τερματίζεται την Κυριακή το μεσημέρι με την οργάνωση υπερειδικής διαδρομής (SSS) κατά προτίμηση την ίδια που θα έχει ξεκινήσει την Πέμπτη το βράδυ.

Κατόπιν των ανωτέρω είμαστε υποχρεωμένοι παρά την επιθυμία μας –είναι γνωστό ότι η εξυπηρέτησή μας στο Νομό Φθιώτιδας και ιδιαίτερα στην πόλη της ΛΑΜΙΑΣ ήταν η καλύτερη δυνατή- να αλλάξουμε το κέντρο του αγώνα και να το φέρουμε στην Αθήνα.

Με την αλλαγή αυτή:

1. Δεν θέτουμε σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που συνήθως επικρατούν το τέλος Μαίου στην ορεινή Φθιώτιδα.

2. Αποφεύγουμε τις πολύωρες μετακινήσεις των αγωνιστικών αυτοκινήτων με τους μηχανικούς και τα συνεργεία τους , καθώς και των δημοσιογράφων και εν γένει των ΜΜΕ από ΛΑΜΙΑ σε ΑΘΗΝΑ και επιστροφή στη ΛΑΜΙΑ την Πέμπτη και το ίδιο και την Κυριακή το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, πράγμα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από την αρμόδια επιτροπή Ράλλυ της FIA.

Ευχαριστούμε την πόλη της ΛΑΜΙΑΣ, την Νομαρχία ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ, την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της περιοχής, το Εμπορικό Επιμελητήριο Λαμίας και όλους τους τοπικούς παράγοντες και τους κατοίκους, που για 3 χρόνια συνέβαλαν με όλες τους τις δυνάμεις για την άριστη οργάνωσή του Εθνικού μας Αγώνα.

Από το Γραφείο Τύπου της ΕΛΠΑ-ΕΘΕΑ

Επιτέλους το Ακρόπολις στα πάτρια εδάφη του. Καιρός ήτανε. Αφού φάγανε καλά στην Λαμία και παρά την επιθυμία τους, καιρός για αλλαγές. Οπότε θα δούμε ειδικές όπως Ανάβυσσος, Σκούρτα και μπορεί προς Κορινθία Γεράνεια, Αθίκια και Σπαθοβούνι. Ε ρε τι έχει να γίνει το επόμενο καλοκαίρι στα βουνά της Αττικής και Κορινθίας.... ;):rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Tο Pάλλυ Aκρόπολις βραβεύτηκε ως «Pάλλυ της χρονιάς» για το 2005 ανάμεσα σε 16 χώρες στον κόσμο που διοργανώνουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Η διάκριση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας και την ΕΛΠΑ, καθώς προέρχεται από τους ίδιους τους κατασκευαστές και την εταιρία που κατέχει τα εμπορικά και τηλεοπτικά δικαιώματα του WRC, τις πλευρές, δηλαδή, με τη μεγαλύτερη επιρροή στο θεσμό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ανακοίνωση των κατασκευαστών, «το κοινό του Ολυμπιακού Σταδίου έθεσε νέα στάνταρ στο WRC, σε έναν αγώνα που προόδευσε σε κάθε τομέα τα τελευταία τρία χρόνια. Eίχε μία εξαιρετική όσο και συμπαγή διαδρομή με ειδικές διαδρομές ποιότητας, καλές εγκαταστάσεις σέρβις παρκ με ενσωματωμένο αρχηγείο του αγώνα και παρκ φερμέ, πλήρως καταρτισμένη οργάνωση που ανταποκρίθηκε σε κάθε αίτημα και σημαντικά βελτιωμένη ασφάλεια για τους θεατές».

Το Ράλλυ Aκρόπολις κατάφερε φέτος να κάνει τη διαφορά και μάλιστα απέναντι σε αγώνες με μεγάλη παράδοση, όπως τα ράλλυ Φινλανδίας και Aυστραλίας, που ψηφίστηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, με σημαντική διαφορά.

Το 2006 ο ελληνικός αγώνας θα έχει την πιο ισχυρή έδρα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, το Oλυμπιακό Στάδιο της Aθήνας!

ΟΙ ΠPΩTOI EΞI:

· Aκρόπολις: 90 βαθμοί

· Φινλανδία: 78

· Aυστραλία: 62

· Iσπανία: 52

· Mεξικό: 52

· Γερμανία: 33

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 months later...

Συνέντευξη Τύπου 53ου Ράλλυ Ακρόπολις

Σε συνέντευξη που δόθηκε σήμερα το μεσημέρι στο συγκρότημα κινηματογράφων «Odeon Kosmopolis», παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα του Ράλλυ Ακρόπολις 2006. Σημαντική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αποτελεί βέβαια η μεταφορά του κέντρου του αγώνα στην Αθήνα και των ειδικών διαδρομών στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας και Κορινθίας. Αντίστοιχα σημαντική καινοτομία αποτελεί όμως και η εξασφάλιση για πρώτη φορά «Χρυσού» Χορηγού, της BP Ultimate, γεγονός που δίνει νέα πνοή σε επίπεδο υποστήριξης και οργάνωσης του αγώνα. Έτσι, η νέα ονομασία του εθνικού μας αγώνα είναι «BP Ultimate Acropolis Rally of Greece». Βέβαια, αυτές δεν είναι οι μοναδικές αλλαγές. Βλέπετε, η υπερειδική του ΟΑΚΑ θα πραγματοποιηθεί δυο φορές, όντας η πρώτη και τελευταία ε.δ. του ράλλυ, την Πέμπτη 1 Ιουνίου και την Κυριακή 4 Ιουνίου αντίστοιχα. Στο ίδιο χώρο θα διεξαχθεί μάλιστα και η πανηγυρική εκκίνηση, όπως συνέβη και πέρυσι, καθώς και ο τερματισμός αλλά και η απονομή στους νικητές, κατά τη διάρκεια της υπερειδικής. Το Ολυμπιακό Στάδιο θα αποτελεί όμως και το επίκεντρο του αγώνα καθώς στις εγκαταστάσεις του θα φιλοξενούνται το Αρχηγείο, η Γραμματεία, το Γραφείο Τύπου καθώς και τα service park και park ferme.

Αναφορικά με τα εισιτήρια της υπερειδικής και τη διαχείρισή τους στο φετινό ράλλυ Ακρόπολις, υπεύθυνη είναι η θυγατρική εταιρεία «I-Ticket» της Odeon, που μαζί με την ΕΤ-1 και τον Kiss FM (επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του αγώνα) αποτελεί χορηγό επικοινωνίας. Τα εισιτήρια θα είναι ξεχωριστά για την Πέμπτη και την Κυριακή, με τις τιμές τους να ανέρχονται σε 30, 45, 55 και 80 ευρώ, ανάλογα με το σημείο από το οποίο θα θέλει να παρακολουθήσει κάποιος την υπερειδική. Πρέπει να τονίσουμε, πως εισιτήρια θα παρέχονται, τόσο στο διαδικτυακό χώρο της «I-Ticket», το www.i-ticket.gr, επίσης στο Call Centre (801 11 60000 / 210 6786000), καθώς και στους κινηματογράφους Odeon στα:

Odeon Kosmopolis (Μαρούσι)

Odeon Star City (Λ. Συγγρού)

Odeon Opera (Αθήνα)

Odeon Πλατεία (Θεσσαλονίκη)

Σημειώστε, πως η προπώληση των εισιτηρίων, θα ξεκινήσει τόσο μέσω Internet όσο και μέσω call centre (ώρες λειτουργίας 10:00-22:00, όλες τις ημέρες της εβδομάδας), την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Απριλίου.

O φετινός αγώνας περιλαμβάνει 18 ειδικές διαδρομές (8 διαφορετικές συν την υπερειδική). Το συνολικό μήκος του ράλλυ θα είναι 1278.55 χλμ., εκ των οποίων τα 355.62 θα είναι αυτά των ε.δ.

Η παράδοση των εισιτηρίων, θα ξεκινήσει στις 28 Απριλίου, μέσω courrier, με μικρή οικονομική επιβάρυνση. Στα σημεία πώλησης εισιτηρίων, στους κινηματογράφους Odeon η διάθεση θα ξεκινήσει από τις 28 Απριλίου, (ώρες 10:00 – 18:00 όλες τις ημέρες της εβδομάδας).

Από εκεί και έπειτα, μεγάλη έμφαση θα δοθεί από τους οργανωτές στην ασφάλεια, η οποία και αποτελεί το κύριο μέλημά τους. Γι’ αυτό έχει προβλεφθεί η φύλαξη των ειδικών διαδρομών, καθώς και η ύπαρξη προκαθορισμένων θέσεων για τους θεατές μέσα σε αυτές. Επίσης, θα υπάρξουν ειδικά μέτρα κυκλοφοριακής ρύθμισης στις απλές διαδρομές, θα αποτρέπεται η προσέλευση θεατών στις αφετηρίες και τους τερματισμούς των ειδικών διαδρομών, ενώ θα απαγορεύεται και η στάθμευση αυτοκινήτων σε κομβικά σημεία των απλών διαδρομών. Επιπρόσθετα, θα υπάρχουν συγκεκριμένες προσβάσεις σε προεπιλεγμένα σημεία στις ε.δ. και θα αποκλείεται η πρόσβαση από αλλού, προπάντων στους δρόμους διαφυγής.

Σχετικά με την ενημέρωση των θεατών, στο επίσημο πρόγραμμα και στο site του αγώνα (www.acropolisrally.gr) θα υπάρχει αριθμημένη ένδειξη των σημείων θεατών με road book πρόσβασης σε αυτά, καθώς και φωτογραφίες που θα δείχνουν τι θα βλέπουν οι θεατές από τα εκεί. Επιπλέον, θα υπάρχει πλήρης ενημέρωση για τις προσβάσεις που θα είναι κλειστές για τους θεατές, όπως και ο χρόνος ανοίγματος – κλεισίματος των ε.δ. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το πού θα πρέπει να κάθονται και που όχι οι θεατές καθώς και για το πού θα μπορούν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για τον αγώνα θα υπάρξουν σε νέα συνέντευξη Τύπου, που θα δώσει η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα, στις 10 Μαίου.

Από το www.rally.gr

Εδώ το επίσημο site του Ράλλυ Ακρόπολις.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.