Jump to content

Επεισόδια στα Προπύλαια


Recommended Posts

Ένταση προκλήθηκε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετά από επέμβαση της αστυνομίας εντός της Πρυτανείας, όπου πραγματοποιούσε παρέμβαση ομάδα φοιτητών στη διάρκεια σύσκεψης καθηγητών του ιδρύματος.
Άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν στο κτήριο και προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ συνολικά 31 άτομα, τα οποία στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Σε περίπου 30 προσαγωγές φοιτητών - μελών αριστερών οργανώσεων έχει προχωρήσει η αστυνομία στο Πανεπιστήμιο στα Προπύλαια, κάνοντας και περιορισμένη χρήση χημικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φοιτητές εισέβαλαν στην Πρυτανεία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και πραγματοποίησαν παρέμβαση για θέματα που αφορούν το ίδρυμα.

Επεισόδια ξέσπασαν όταν άλλοι φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο επιχείρησαν να εμποδίσουν την αστυνομική κλούβα να αναχωρήσει.
Ακολούθησαν συγκρούσεις και χρήση χημικών.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης φέρεται να αρνείται ότι κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία στην Πρυτανεία.
«Πήγαν να διαμαρτυρηθούν και να θέσουν τα αιτήματά τους. Απρόκλητα και χωρίς να συμβεί απολύτως τίποτα παρενέβη η αστυνομία και περικυκλώθηκε το πρώτο πανεπιστήμιο της χώρας από δυνάμεις καταστολής», δήλωσε διοικητικός υπάλληλος της Πρυτανείας που ήταν παρών στο συμβάν.
«Πηγαίνουν άνθρωποι μεσ' στις κλούβες στη ΓΑΔΑ χωρίς να χουν κάνει απολύτως τίποτα», πρόσθεσε.
Παρόντες στο συμβάν ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, Δημήτρης Τσουκαλάς και Βασιλική Κατριβάνου, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι τα ΜΑΤ τους ψέκασαν με χημικά.

http://www.naftemporiki.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.