Jump to content

[TAINIOΚΡΙΤΙΚΗ] Η Αυτοκρατορία Των Λύκων


Remy Fincher

Recommended Posts

"L' Empire Des Loups" emstar emstar emstar emstar

Του Κρις Ναόν

Με τους Ζαν Ρενό, Αρλί Ζοβέρ, Ζοσλίν Κιβρέν, Λώρα Μοράντε κ.α.

Μετά την άγρια δολοφονία και παραμόρφωση τριων μεταναστριών από την Τουρκία, ο ντετέκτιβ Πωλ Νερτόζ (Κιβρέν) θα ζητήσει τη βοήθεια ενός "βρώμικου" πρώην αστυνομικού, του Ζαν Λουί-Σάιφερ (Ρενό) με διασυνδέσεις στην Τουρική Μαφία. Ταυτόχρονα, η Άννα Χέιμς, σύζυγος αξιωματικού της αντιτρομοκρατικής, υποφέρει από διαλλείψεις και φρικτές παραισθήσεις. Τα δυο αυτά γεγονότα είναι κάτι πολύ περισσότερο από διαβολική συμπτώση...

Αφού τα "Τσακισμένα Λουλούδια" στο ΔΑΝΑΟ ήταν sold out (την τύχη μου την προϊστορική), η μοίρα και το EXODOS έστειλε εμένα και τη σίστερ στο "Γαλαξία" της Μιχαλακοπούλου. Περιττό να σας πω ότι εισήλθα στην αίθουσα με πολύυυ χαμηλές αξιώσεις, αφού και μόνο από την αφίσα με τις φάτσες των Ρενό και Κιβρέν απέφευγα καν να σκεφτώ να δω την ταινία. Ηθικό δίδαγμα: μην κρίνετε ΠΟΤΕ από τις αφίσες.

Part sci-fi, part "Bourne Identity"/"Ολική Επαναφορά", η "Αυτοκρατορία Των Λύκων" είναι, μη γελιόμαστε, "ελαττωματική": οδυνηρά κλισέ (σχεδόν προβλέψιμοι) διάλογοι, στερεότυποι-και ως προς το παρελθόν τους ακόμη- χαρακτήρες, ευκολίτσες στην πλοκή, μια λίγο εμφανής αντιτουρική διάθεση και ένα όχι και τόσο ευπρόσδεκτο "χάπι έντ". Ωστόσο τίποτα από τα παραπάνω δεν αλλάζει το γεγονός ότι πρόκειται για μια ομολογουμένως έξυπνη, έξοχα στυλιζαρισμένη, βίαιη στα όρια του αποκρουστικού και με ουκ ολίγες ανατροπές περιπέτεια. Καλοστημένη, αγωνιώδης, χορταστική- αυτό οφείλεται κυρίως στη ΘΑΥΜΑΣΙΑ δουλειά που κάνει ο Ναόν πίσω από την κάμερα, με φρενήρεις ρυθμούς, εντυπωσιακά aerial/travelling και βίαια κατ στις σχεδόν σουρεαλιστικές σκηνές της ανάκτησης της μνήμης της Άννα- ενισχυμένος από την ατμοσφαιρικότατη φωτογραφία. Από ερμηνείες, προσέξτε ένα γοητευτικά γηρασμένο Ρενό (στο ρόλο του "Λουι-Σάιφερ"- το πιάσατε το υπονοούμενο;;;) και τη Μοραντέ στο ρόλο της ψυχιάτρου.

Τέσσερα στα πέντε, όχι γιατί τα αξίζει, αλλά γιατί κατόρθωσε να με ανεβάσει από τη νίλα του χαμένου Τζάρμους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και γω το ειδα ρε συ αλλα ψιλοβαρεθηκα......Ασε που ηταν πολυ μα πολυ μεγαλο κατα τη γνωμη μου....Επειτα μου φανηκε στο εργο οτι ο Ζαν Ρενο (αν κ τον γουσταρω) την εχει ψιλοδει Ντε νιρο στο στυλακι...''Και καλα ειμαι κακος αλλα το ξερεις και το ξερω οτι κατα βαθος ειμαι ψυχουλα΄΄......Αυτα....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Περίμενα και εγώ στην Αβάν Πρεμιέρ να είμαι από τους τυχερούς που θα δουν μια καταπλητική ταινία...

μπαααα, το τρέιλερ ήταν μάλλον καλύτερο.

Αφού ξεπερνάμε το απαράδεκτο του καφετζή στον θερινό να θέλει να μου πασάρει την κοκακόλα σε ποτήρι (αν και άδειαζε μέσα όλο το κουτάκι) και όταν τον ρώτησα πώς θα την βάζω στο ουίσκι μου, μου απάντησε από το ποτήρι (και φυσικά πήρε από τα 3 το μακρύτερο και δεν άφησα και την παρέα μου να πάρει τπτ) πάμε στην ταινία.

Κάπως καλά πάει να ξεκινήσει, αλλά το κουράζει το θέμα. Τραβάει αρκετά τις σκηνές και σώνει και καλά να μας μεταδώσει την αγωνία της ηρωίδας και τα την συναισθηματική της κατάσταση και χέσε μας ρε φίλε....Μπορούσες να αφιερώσεις λιγότερα λεπτά και εμένα να με γλιτώσεις από τα χασμουρητά.

Μια αστυνομική περιπέτεια είναι, η ιστορία είναι πολύ καλή, αλλά έχασε στην απόδοση. Έχασε πολύ....

3/5 και πολλά είναι. Ουγκ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1) Απαράδεκτα σεναριακά και λογικά κενά ("έχεις χέννα από την Ανατολία στο νύχι και πυρίτιο στα πνευμονικά γάγγλια άρα είσαι Τουρκάλα")

2) Στο τέλος δεν ξέρεις αν πρέπει να είσαι με τον έναν, αν πρέπει να είσαι με την άλλη, αν έπρεπε να έχεις φύγει από το διάλειμμα, τι ακριβώς θέλει ο καθένας στην ταινία

3) Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι παρακρατική εξτρεμιστική οργάνωση, όχι μαύροι νίντζα ή μουτζαχεντίν.

4) Αποκορύφωμα η ατάκα του μπάτσου προς το τέλος "Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται εδώ πέρα".

Ούτε εμείς.

ΥΓ: Ντε Νίρο είπε κάποιος φίλος παραπάνω, Λούι Σάιφερ κάποιος άλλος. Σας θυμίζει κάτι ο συνδυασμός? Just a cinema fan quiz :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Les Rivieres Pourpres ΚΑΛΟ

Les rivières pourpres 2 - Les anges de l'apocalypse ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟ

και τώρα το τελευταίο... ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟ

ιδέα μου είναι ή ο γαλλικός κινηματογράφος χολυγουντοποιείται?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νομίζω πως απλά καταγράφεται ως τάση των τελευταίων χρόνων, αλλά παράλληλα συνεχίζει να υπάρχει ο "κλασικός" γαλλικός κινηματογράφος, ίσως με μικρότερη εκπροσώπηση από τις εταιρείες διανομής, αφού η βλακεία με τους λύκους ας πούμε θα κόψει περισσότερα εισιτήρια από οποιαδήποτε ταινία του Οζόν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΥΓ: Ντε Νίρο είπε κάποιος φίλος παραπάνω, Λούι Σάιφερ κάποιος άλλος. Σας θυμίζει κάτι ο συνδυασμός? Just a cinema fan quiz :)

Angel Heart :P;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...
  • 3 months later...

Αστυνομικο θριλερ;Ψυχολογικο θριλερ; <_<

Ο καλος αστυνομικος....ο κακος αστυνομικος <_<

Μπορει καποιος να πει στον Jean Reno οτι γερασε και δε μπορει πια να κανει τον σκληρο :P

Πρεπει να δω το "36 Quais Des Orfevres" ....να ολοκληρωθω με τα γαλλικα θριλερ :splats:

empopcorn /5

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.