Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Η Γενιά του Πρόζακ


Recommended Posts

"Prozac Nation" emstar emstar

Του Έρικ Σκγιόλντμπγεργκ, με τους Κριστίνα Ρίτσι, Τζέσικα Λανγκ, Τζέισον Μπιγκς κ.α.

Η Λιζ, ανερχόμενη συγγραφέας και αρθρογράφος, κερδίζει υποτροφία στο Χάρβαρντ. Ενώ στην αρχή όλα βαίνουν καλώς, το φάντασμα της μανιοκατάθλιψης της ξαναχτυπά την πόρτα...

Παραγωγής 2001, η ταινία έμεινε για 4 περίπου χρόνια στα ράφια της Μiramax. Αυτό είναι συνήθως κακό σημάδι και η "Γενιά του Πρόζακ" δεν αποτελεί εξαίρεση, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι είναι πλήρης αποτυχία.

Καταρχήν, έχει ένα πολύ ενδιαφέρον, αν όχι αξιόλογο καστ, με την Κριστίνα Ρίτσι σε γνώριμα λημέρια (ανάθεμα κι αν έχει παίξει ένα νορμάλ ρόλο στη ζωή της), τη Τζέσικα Λανγκ να αποδίδει, ως ήταν αναμενόμενο, στο ρόλο της μητέρας και τον Μπιγκς απλά συμπαθητικό. Δεύτερον και κυριότερο, είναι ένα εξαιρετικό ψυχογράφημα μανιοκαταθλιπτικού προσώπου, μια και βασίζεται στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Ελίζαμπεθ-Λιζ-Βούρτσελ. Αλλά μέχρι εκεί: κι αυτό γιατί δραματουργικά είναι σχεδόν ανύπαρκτο, στερούμενο την "περιπέτεια" της ηρωίδας και βασικό στοιχείο όχι μόνο μιας ταινίας αλλά και μιας ιστορίας. Θα μπορούσε, λοιπόν, να είναι ντοκιμαντέρ και να προβάλλεται στο Αιγινήτειο ως εκπαιδευτικό υλικό.

"Φαίνεται ότι όλοι ζούμε σε ένα έθνος του Πρόζακ". Μάλλον θα πρέπει να διαβάσουμε το βιβλίο για να καταλάβουμε την αλήθεια αυτών των λέξεων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμφωνω απολυτα νμ!!!Τετοιες ταινιες θα επρεπε να προβαλλονται και στην τηλεοραση.Για να καταλαβαινει ο κοσμος πως οι ανθρωποι με ψυχικες ασθενειες δεν ειναι 'τρελοι' επειδη ετσι τους ηρθε,ουτε ειναι 'επικινδυνοι'!!! :(

Δυστυχως η πλειοψηφια της κοινωνιας τους περιθωριοποιει χωρις να καταλαβαινει πως αυριο μπορει ο οποιοσδηποτε να βρισκεται σε αυτη τη θεση!!!(δε θελει πολυ)

Κριστινα Ριτσι=Παλι το φιλο του φαντασματος,το δρακουλα,η την καταθλιπτικη ασπρουλιαρα λιγομιλητη κανει??? :splaaaats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.