Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Black Hawk Down


Recommended Posts

Είδος Δράμα, Πολεμική

Σκηνοθέτης Ridley Scott

Πρωταγωνιστές Josh Hartnett , Tom Sizemore , Ewan McGregor , Sam Shepard , William Fichtner

Το Black Hawk Down αποτελεί την μεταφορά από τον ταλαντούχο σκηνοθέτη του Gladiator, Ridley Scott, μιας αληθινής ιστορίας πόλεμου όπως την έχει αφηγηθεί ο Μark Bowden στο ομότιτλο βιβλίο του.

Η ταινία διαδραματίζεται το 1993 όταν δυνάμεις του αμερικανικού στρατού πήγαν στην Σομαλία να προσφέρουν φαγητό και ιατρικές προμήθειες στον πεινασμένο άμαχο πληθυσμό.

Χρησιμοποιώντας ελικόπτερα Black Hawk (καλα εννοοειται οτι εγω δε εχω ιεα τι ελικοπτερακια ειναι αυτα B) )ώστε να κατέβουν οι στρατιώτες στο έδαφος, δέχονται μια ξαφνική επίθεση από τους στρατιώτες του σομαλικου στρατού και τα δυο ελικόπτερα καταρρίπτονται αμέσως. Σε αυτή τη κατάσταση πρέπει οι αμερικανοί στρατιώτες να επανακτήσουν τις δυνάμεις τους ενώ δέχονται πυρά από την αντίπαλη πλευρά

Εχμ να εξηγησω γιατι ειναι για αγορακια!Σαββατο βραδυ αποφασιζω να μη βγω κ κραταω τη λαμπαδα ειδικα οταν οταν το καινουριο ολοφρεσκο "φλερτ" της κολλητης μου ειναι καθαρος Μιλανεζος embaaa Το τι εστι Μιλανεζος ειναι emofftopic αλλα το καλαμι ειναι μεγαλο!!!Παω κ εγω στο βιντεο-κλαμπ αποφασιζω να παρω λιγη δραση .....κανει κ ζεστη δε ειχα ορεξη για τπτ κλαματα ή για γελια.

Το εργο ειναι 144' emboredembored και οι διαλογοι "νοσοκοοομε!!!!τραυματιας.....επεσε το ταδε αεροπλανο.....καλυψεμε.....κτλ κτλ" φοβεροι διαλογοι :lol::lol::lol: ολο νοημα ρε παιδι μου :splaaaats: Η ηχιτικη υποκρουση περιοριζεται στα μπαμ,μπουμ κ στον ηχο των πολυβολων.... η μουσική υπόκρουση δε ειναι ασχημη ....ειναι κατι σε μεσοανατολιτικο (νομιζω πηρε οσκαρ....δε θυμαμαι :rolleyes: )

Ευτυχως μεσα στη βαρεμαρα μου εκανα διαλειμμα για τοστακι....μετα χτυπησε το τλφ,ειμαστε τρελοι εμεις οι ελληνες στις 3:30 ωρα δικια μου με θυμηθηκαν.....ακου κ εγω ενα ντριιιιιιν κ λεω μπαααα εχουν κ τλφ :splaaaats:

Δε λεω ηταν αρκετα εκπαιδευτικο emheheemhehe ουτε σε πολεμικο παιχνιδι να βρισκομουνα.

emgoalemgoalemgoal

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

την ταινία την είχα δει πριν αρκετό καιρό. Είναι εξαιρετική πολεμική παραγωγή, αρκετά πιστή στην πραγματοτικότητα με λίγο δραματισμό φυσικά παραπάνω για να γίνει και ταινία και όχι ντοκιμαντέρ....

Έχει δράση, ένταση, αληθοφάνεια, αγωνία, εκρήξεις, πυροβολισμούς και ότι άλλο θες για να περάσεις ένα εξαιρετικά ευχάριστο βράδυ. Δε νομίζω ότι είναι μόνο για άντρες, βέβαια αν δε ξέρεις τί είναι τα BlackHack ελικόπτερα τί να σου κάνω....(έχουμε στην Ελλάδα μπόλικα από την ναυτική έκδοση SeaHawk)

Πάντως δεν έχει σημασία να ξέρεις το ελικόπτερο, μιας και η ταινία δεν έχει σαν επίκεντρο το ελικόπτερο!!!! καμία σχέση....το θέμα είναι να εκτιμήσεις μία εξαιρετική μεταφορά ενός πολεμικού περιστατικού που έγινε το 1993 και όχι το 1941 ή το 1914 ή το 1821 ή το 1800πΧ

Ο τίτλος βγαίνει γιατί από τη στιγμή που έπεσε το BlackHawk (BlackHawk Down: Κατέπεσε BlacKHawk) ξεκινάει το ζουμί της δράσης και της ταινίας....

Ανεπιφύλακτα από μένα για αγοράκια και κοριτσάκια emstaremstaremstaremstar /5

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άψογη πολεμική ταινία...πολύ ωραία μουσική επίσης...δείτε τη...άμα έχετε όρεξη για πιστολίδια και νταπα ντούπα! emgoal

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

:bloodomen: Άστα να πάνε:δεν έχω δει την ταινία,αλλά τη σειρα ντοκιμαντέρ από το βιβλίο του Μπόουντεν από όπου προέκυψε και η ταινία-την είχε παίξει η ΕΤ1.Το ντοκιμαντέρ συνοψίζεται στη φράση "τον ρουφήξαμε και τωρα κάπως πρέπει να δικαιολογηθούμε".Χάιλαϊτς που θυμάμαι είναι η ύπαρξη στη Σομαλία druglords που διακινούν κατ(κάτι σαν τον καφέ ή το τσάι που το μασουλάς!) και η προσπάθεια να μας πείσουν ότι τα ελικόπτερα έπεσαν επειδή βρέθηκαν σε διασταυρούμενα πυρά από εκατοντάδες(sic)RPGs-η εμπειρία του Ιράκ έδειξε ότι και ένα αρκεί,εξάλλου ακόμα και παλιότερα σοβιετικά RPGs βρίσκουν την θωράκιση των BlackHawk ως βούτυρο-οπότε στο ντοκιμαντέρ έρχεται μετά από την "αποκάλυψη" για εκατοντάδες RPGs η πληρωμένη απάντηση ενός Σομαλού "τα ελικόπτερα πετούσαν τόσο χαμηλά που και με καλάσνικοφ τα κατέρριπτες!".

:bloodomen: Με δυο λόγια η ταινία ίσως είναι καλή ως video-game,αλλά από ακρίβεια γαμ*** τα! :antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η ταινία διαδραματίζεται το 1993 όταν δυνάμεις του αμερικανικού στρατού πήγαν στην Σομαλία να προσφέρουν φαγητό και ιατρικές προμήθειες στον πεινασμένο άμαχο πληθυσμό.

Διορθωση:Οι αμερικανοι δεν ηταν εκει προκειμενου να δωσουν νερο και φαγακι στα σομαλακια.Ηταν μια συντονισμενη και σχεδιασμενη επιχειρηση των Ειδικων Δυναμεων στο Μογκατιτσου προκειμενου να συλλαβουν δυο συνεργατες ενος σομαλου πολεμαρχου(Αϊντίντ).Η επιχειρηση πηγε στραβα,τα υπολοιπα πανω κατω τα βλεπετε στην ταινια.Τα αμερικανια φαγανε τις χρονιας τους,αφου οι περισσοτεροι τους ηταν 20χρονα παιδακια Rangers(λιγοι ειχαν την εκπαιδευση των Ε.Δ.)Μετα το τελος οι Σομαλοι εσυραν στους δρομους τα πτωματα των νεκρων Αμερικανων,γεγονοτα που βιντεοσκοπηθηκαν απο ενα Σομαλο γιατρο και προβληθηκαν στην Αμερικη.

Αποτελεσμα:18 νεκροι,πανω απο 100 τραυματιες(συνολικα συμμετειχαν πανω απο 140 αμερικανοι),314 νεκροι σομαλοι,814 τραυματιες σομαλοι(επισημα στοιχεια),2 ελικοπτερα κατεριφθηκαν,2 ειχαν σοβαρες ζημιες και σε 6 μηνες οι αμερικανοι αποσυραν τα στρατευματα τους απο τη Σομαλια.Η Unitaf αποσυρθηκε(αυτη μοιραζε φαι),ο Αϊντιντ πεθανε το 1996 και απο τοτε η Σομαλια πεθαινει της πεινας.Οι Αμερικανοι ηταν εκει προκειμενου να ανατραψουν το διδακτορικο καθεστος και να επιβαλουν ειρηνη στη χωρα που ηταν σε διαρκεις εμφυλιους πολεμους,μολις 2 χρονια μετα τον επιτυχη πολεμο του κολπου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup σωστός! το είχα ψάξει αναλυτικά πριν μήηηηνες το θέμα από τα Ηνωμένα Έθνη κτλ και έτσι ακριβώς είχε γίνει...

αν σε ενδιαφέρει περισσότερο δες τα ιστορικά στοιχεία που βρήκα ΕΔΩ

:D

ΥΓ. πάντως αν θυμάμαι καλά, έναν μόνο νεκρό Αμερικάνο έσυραν στους δρόμους...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Οι νεκροι αμερικανοι που συρθηκαν στους δρομους ηταν 4.

Εκανα λαθος για το ατομο που κατεγραψε τα γεγονοτα,δεν ηταν γιατρος αλλα δικηγορος.

Πηγη:Περιοδικο "Στρατιωτικη Ιστορια" τευχος 63 Νοεμβριος 2001

Οσο για την ταινια...να μην σχολιασω καλυτερα.Παλι καλα που οταν την εβλεπα ειχα και ενα μαξιλαρι κοντα,εβαλα και λιγο να παιξει ταχυτητα 2χ...περασε,εφυγε και να μην ξαναγυρισει.Πολυ πατατα για τον Σκοτ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ ήταν ένας! προτιμώ να εμπιστευτώ αυτήν την πηγή!!! -_- μιας και παλιός αναγνώστης ελληνικών στατιωτικών περιοδικών, έχω μάθει από αυτά που λένε να μην πιστεύω τπτ και από αυτά που δείχνουν σε φωτογραφίες τα μισά! :) :) :)

διάβασε πάντως το λινκ που σου έδωσα....λέει την ιστορία της Σομαλίας αναλυτικά!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.