Jump to content

[αγροτικός] Εκλογική άδεια


Graceyn

Recommended Posts

Παιδιά, σόρυ προκαταβολικά αν το θέμα έχει ήδη απαντηθεί, αλλά δε βρήκα κάτι σχετικό στο φόρουμ.

Πήρα φέτος εκλογική άδεια 3 ημερών (υπηρετώ αγροτικό σε νησί), βρίσκομαι στο τέλος της θητείας μου, και τώρα από το ΚΥ Υγείας μου ζητούν ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ!

Φυσικά επικοινώνησα αμέσως με το Υπουργείο, όπου και με διαβεβαίωσαν ότι η εκλογική άδεια δεν υπηρετείται. Κατόπιν, έφερα σε επαφή τον αντίστοιχο διοικητικό από το ΚΥ με το τμήμα Αγροτικών. Κι εκείνος έλαβε την ίδια απάντηση, αλλά επικαλείται κοινή πολιτική του ΚΥ με το Νοσοκομείο και λίγο πολύ, αγνοεί το Υπουργείο!

Υπάρχει πουθενά σχετικό ΦΕΚ ώστε να του το στείλω και να γλιτώσω; Στο αντίστοιχο thread, γράφετε ότι η εκλογική άδεια δεν υπηρετείται, αλλά δεν παρατίθεται ΦΕΚ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μπορείς να μας παραθέσεις το ΦΕΚ βάσει του οποίου ο διοικητικός υπάλληλος υποστηρίζει το αντίθετο;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εγω παντως δεν την υπηρετησα

κ στο υπουργειο που ειχα ρωτησει κ στο γραφειο προσωπικου του νοσοκομειου που ημουν μου ειπαν οτι δεν υπηρετειται η εκλογικη αδεια καθως θεωρειται λεει κατα καποιο τροπο "υποχρεωτικη" σε ολο το δημοσιο τομεα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Νεότερα από το μέτωπο...

Σήμερα ήμουν όλη μέρα στο τηλέφωνο, μπαλάκι μεταξύ Υπουργείου και ΚΥ.

Το γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου και το ΚΥ επιμένουν ότι η εκλογική άδεια υπηρετείται, και ζήτησαν έγγραφο που να δηλώνει το αντίθετο. Διαφορετικά, δε μπορούν να κάνουν τίποτα.

Το Υπουργείο επιμένει ότι η εκλογική άδεια δεν υπηρετείται. Στο σχετικό ΦΕΚ αναφέρονται όλες οι άδειες των αγροτικών πλην της εκλογικής. Επομένως, εφόσον δεν υπάρχει ειδική ρύθμιση, μου ξεκαθάρισαν ότι ισχύει και για τους αγροτικούς ό,τι και για όλους τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, βάσει δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα. Επίσης, με παρέπεμψαν στη σχετική εγκύκλιο που αποστέλλεται στο ΚΥ από το Υπουργείο Εσωτερικών ένα μήνα πριν από τις εκλογές, όπου ξεκαθαρίζεται ρητά ότι η συμμετοχή στις εκλογές κάθε υπαλλήλου είναι δικαίωμα και υποχρέωση, και δεν συνεπάγεται συμπληρωματική υπηρέτηση στο τέλος της θητείας.

Πρακτικά, δεν ξέρω τι να κάνω. :wacko:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.