Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Battle Royale!


bromptonista

Recommended Posts

Battle Royale

Μια εκπληκτική ταινία. Γνήσιο ιαπωνικό splatter, ανάλογα του οποίου μπορεί να έχετε δει μόνο σε κινούμενα σχέδια (οι φαν των manga / anime καταλαβαίνουν… Hentai και τα μυαλά στα κάγκελα!)

Ατελείωτη βία» συμπληρώνονται από μια εκπληκτική σκιαγράφηση χαρακτήρων για τις δυο ώρες που διαρκεί το φιλμ.

Η κριτική του σκηνοθέτη (ή μάλλον, του συγγραφέα του βιβλίου) στο σύγχρονο ιαπωνικό τρόπο ζωής δεν είναι εντελώς απρόσιτη στο μέσο Έλληνα θεατή, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι η ταινία θα κάνει επιτυχία στις ελληνικές αίθουσες…

Ιδιαίτερα προσφιλής θα φανεί η σκηνή της ομαδικής αποχής των μαθητών από το μάθημα του Kitano (διάσημος γιαπωνέζος ηθοποιός, αλλά τι σας λέω τώρα…) αφού έγραψαν στον πίνακα «σήμερα δεν έχει μάθημα γιατί δε γουστάρουμε!».

Πολλές άλλες νύξεις είναι επίκαιρες και για μας, και δίνουν βάση για γόνιμο προβληματισμό πέραν του κλασικού ιατροκεντρικού «μα καλά, αυτός έφαγε 5 σφαίρες στον πνεύμονα και μιλάει ακόμα;» και του αστυνομο-ιατρικού «και με αλεξίσφαιρο γιλέκο, όταν σε πυροβολούν με μυδράλλιο α) πονάει -πολύ- και β) σπας 5-6 πλευρά για πλάκα».

Μεγαλειώδεις σκηνές μάχης με όπλα για όλα τα γούστα, σχετικό χάπι εντ, προβληματισμός για το αν θα σκότωνες τον καλύτερό σου φίλο ή θα σας σκότωνε η Μιτσούκο μετά το τρίο απλά επιστεγάζουν το δίωρο λουτρό αίματος.

Έχει βγει ΚΑΙ σίκουελ (2003), ενώ η ταινία δημιούργησε σκληρό πυρήνα φανατικών οπαδών!

IMDB:

Batoru rowaiaru (2000)

Βαθμός: 7,8/10 (κοινό)

athinorama.gr:

ΣΚΗΝΕΣ ΩΜΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΕ ΗΔΗ ΜΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΛΟΦΑΝΕΡΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΗΣ.

42 μαθητές ενός ιαπωνικού λυκείου μεταφέρονται εν αγνοία τους σε ένα απομονωμένο νησί για να συμμετάσχουν υποχρεωτικά στο παιχνίδι «Battle Royale», όπου μέσα σε 3 μέρες πρέπει να μείνει μόνο ένας ζωντανός. Καθένας τους αντιδρά διαφορετικά όταν έρχεται η ώρα να σκοτώσει ή να πεθάνει. Ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά η ταινία περιέχει πολλές σοκαριστικές σκηνές βίας. Μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία.

Οι θεατές έδωσαν γενικά πολλά αστεράκια, ενώ οι κριτικοί έχουν ψιλοθάψει την ταινία (2 το αθηνόραμα, 1 οι περισσότερες εφημερίδες…)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απορώ πώς βρήκες και νοήματα σε αυτή τη βλακεία ρε Σαράντο... Μου αρέσουν τα σπλάττερ αλλά αυτό δεν είχε καν εντυπωσιακούς θανάτους! Οι περισσότεροι πέθαναν μετά από ριπές πολυβόλου.

Για όσους δεν ξέρουν τι θα δουν ΑΝΤΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ σφόδρα! Για τους φανατικούς του είδους, μου φάνηκε μάλλον μέτριο.

:cinema: (1/5), μόνο και μόνο γιατί το Αθήναιον έχει φτιάξει πολύ τα ποπ-κορν του..

Υ.Γ: Όποιος ξέρει αν η Μιτσούκο έχει αρχίσει την καριέρα της από την ιαπωνική βιομηχανία πορνό, παρακαλείται να μας πληροφορήσει!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

:cinema: :cinema: 2/5

και πολλά είναι......

αν είσαι Γιαπωνέζος τότε ίσως του βάλεις 4/5 ή και 5/5....

το film είναι πήχτρα στα νοήματα, απλά και πιο σύνθετα αλλά που απευθύνονται κυρίως (αν όχι μόνο) στη γιαπωνέζικη κοινωνία.....

Αν θέλετε να δείτε κάτι που οκ, έχει νόημα, αλλά δε θα το πολυκαταλάβετε.....πηγαίνετε......

Βέβαια αν σκεφτείτε πως αυτή η ταινία είπε πολλά στα τζαπάνια, θα πάρετε μια ιδέα για την σύγχρονη ιαπωνία...(νομίζω...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

:cinema: :cinema: και από μένα ,γιατί απλά τα άτομα σε αυτή την χώρα είναι :antegeia:

Υπάρχει, λέει fun club του έργου στην Ιαπωνία που έχει 3000 μελη οι οποίοι πιέζουν για να βγει και part 2....οπότε πάλι :antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.