Jump to content

[αγροτικός] Επιδόματα και αποζημιώσεις για τους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου.


anastasiostheodoridis

Recommended Posts

Στους ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου και τους μόνιμους αγροτικούς ιατρούς, καθώς και στο προσωπικό που υπηρετεί στα αγροτικά ιατρεία καταβάλλονται:

α. Εξοδα κίνησης 35 ευρώ ανά μήνα. Το ποσό αυτό καταβάλλεται στο διπλάσιο όταν λαμβάνουν χώρα μετακινήσεις για την εξυπηρέτηση κατοίκων όμορων περιοχών.

β. Επίδομα ετοιμότητας. Ανέρχεται σε 35 ευρώ ανά μήνα για πεδινές και ημιορεινές περιοχές και σε 50 ευρώ ανά μήνα για ορεινές περιοχές.

γ. Αγονων περιοχών. Ανέρχεται σε 550 ευρώ ανά μήνα και καταβάλλεται σε ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου και μόνιμους αγροτικούς ιατρούς για όσο χρόνο υπηρετούν στα αγροτικά ιατρεία άγονων περιοχών.

Νόμος 3205/2003

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 65
  • Created
  • Last Reply

τελικα βρηκα νομοθεσια για το επιδομα παραμεθωριου. αλλα το ερωτημα παραμενει.το εχει κυνηγησει κανενας συναδελφος? τι ενεργειες χρειαζεται να κανει κανεις? για το επιδομα των 176 ευρω δικηγορικα γραφεια των Αθηνων (ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ και ΚΟΥΤΛΗ) δηλωνουν οτι το διεκδικουν μονο μεσω μαζικων αγωγων, κατι που για αγροτικους ειναι δυσκολο γιατι αφου τελειωσουν αντε να τους βρεις.

σχετικη νομοθεσια για το επιδομα παραμεθωριου

www.hellenicnavy.gr/merimna/Ν2871976.doc

http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_educ...s_3205_2003.htm

http://users.otenet.gr/~ypoik-glk/nom3205_2003.pdf

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

βρε τασο ειναι σιγουρο οτι το επιδομα αγονου ειναι 550ευρω ανα μηνα? γιατι σε εμας ηταν μονο 300 ευρω! τιιι παλι κοτσο με επιασαν εμενα αλλα κ τους αλλους συμαδελφους?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Από AMANDA http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?s=...st&p=123771

550€ μείον το φόρο 150€, καθαρό ποσό 400€

Ορίστε και το link απ' όπου δημοσίευσα το αρχικό post.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το επιδομα παραμεθωριου ειναι 120 ευρω και το παιρνουν οσοι υπηρετουν σε νομους χαρακτηρισμενους ως τετοιοι καθ ολοκληριαν ή 20χλμ απο τη μεθωριο!!!το ξερω σιγουρα γιατι εγω το παιρνω

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ρε παιδιά,τα επιδόματα δεν είναι στάνταρ? Δεν τα δίνουν σε όλους στην κάθε περίπτωση?

Γιατί πολλές φορές υπάρχουν διαφορές στα χρήματα που παίρνουν συνάδελφοι?

Να ξέρουμε και εμείς όταν κάποια στιγμή (κάποια-κάπου-κάποτε) πάρουμε αγροτικό!

Πρέπει να προσέξουμε δηλαδή μήπως μας ''φάει'' το νοσοκομείο κάποιο επίδομα?

Αυτοί στη μισθοδοσία δεν τα γνωρίζουν,ο αγροτικός πρέπει να τα ζητάει?

Και κάτι τελευταίο...τα επιδόματα σε άγονο είναι πιο πολλά ή απλώς στα ίδια δίνουν

περισσότερα χρήματα? Τι διαφορά υπάρχει ας πούμε στο βασικό μισθό άγονου-απλού αγροτικού?

Αξίζει από οικονομικής τουλαχιστον άποψης το ''περίμενε'' για άγονο?

Θα εκτιμούσα πολύ αν μου απαντούσε κάποιος που γνωρίζει ή φυσικά έχει κάνει άγονο και

τα ξέρει από πρώτο χέρι..

Ευχαριστώ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

βασικος μισ. 969 ευρω

προσαυξηση (αγονου) 550 ευρω

επ. οδοιπορικ. 35 ευρω

επιδ. ετοιμοτ. 50 ευρω

κινητρο αποδ. 150 ευρω

επ. προβληματ. 50 ευρω

νοσοκομειακο 280 ευρω

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η διαφορά μας είναι τα 550ευρω του άγονου δηλαδή?

Τα υπόλοιπα τα παίρνει κάποιος σε κανονικό αγροτικό?

Βλέπω όμως οτι και πάλι υπάρχει διαφορά με άλλες αναφορές συναδέλφων

για το βασικό μισθό. Δεν πειράζει,θα τα δω μάλλον από κοντά όταν έρθει η ώρα.

Anyway, ευχαριστώ demi...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 9 months later...

Καλημέρα!είμαι αγροτικός ιατρός και κάτοχος μεταπτυχιακου τίτλου σπουδών.Από τη πρωτη μέρα που παρουσιάστηκα στο νοσοκομείο για το τρίμηνο κατέθεσα τον τίτλο του μεταπτυχιακου, ωστέ να μου χορηγήσουν το επίδομα των 45 ευρω(μικτά). Παρά τη θετική εισήγηση σχετικά με τη συνάφεια του αντικειμένου του μεταπτυχιακού(Ιατρικη Ερευνητική Μεθοδολογια-Ιατρικης σχολής ΑΠΘ), συναντησα εναν αρνητισμό στις διαθέσεις του προσωπικου του νοσοκομειου.Όταν μετα από πιέσεις μου πέσασε τελικά από το επιστημονικό συμβούλιο, αυτοί ζήτησαν τη γνωμοδότηση της νομικου συμβούλου του νοσοκομείου, γιατί από ότι μου είπαν το επίδομα το δικαιούνται όσοι κατέχουν οργανική θέση.Έχουν περάσει 4 μήνες και ακόμη περιμένω...¨Έχει κανεις παρόμοια εμπειρία?Γνωρίζει κανείς τη νομοθεσία που διέπει αυτή την κατάσταση?Ευχαριστω προκαταβολικά

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το επίδομα το δικαιούνται όσοι κατέχουν οργανική θέση

Ποιο ΖΩΟ είπε τέτοια παπαριά; Ο αγροτικός τι θέση κατέχει; Ανοργάνωτη;

Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις την αίτηση για να σου χορηγούν το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών και αν το αρνηθούν εγγράφως .....γράψε με.

Ενημερωτικά, εγώ λαμβάνω ως αγροτικός ιατρός το επίδομα του διδακτορικού τίτλου σπουδών.....

Μάλλον η δική μου θέση είναι πιο....οργανωμένη emkafes

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σ ευχαριστώ Τάσο για την άμεση ανταπόκριση.Αίτηση έχω κάνει από την πρώτη μέρα, εδω και μήνες..απάντηση επίσημη δε παίρνω.Το θέμα βρίσκεται στη νομική σύμβουλο του νοσοκομείου και αναμένω τη γνωμοδότησή της..μάλιστα από τις διοικητικές υπηρεσίες του νοσοκομείου μου είπαν ότι ακόμα και αν είναι θετική η εισήγησή της(που δε το νομίζουν, γιατι δεν έχω οργανική θέση!!!!), μετά θα ξαναπεράσει από το επιστημονικό συμβούλιο και εφόσον επικυρωθεί,μετά θα αρχίσουν να μου χορηγούν το επίδομα!!!δηλαδή σε χρόνο που θα χω τελειώσει το αγροτικό!!!και αναδρομικά δε δικαιούμαι τίποτα..Άσε πόλεμος νεύρων.Γνωρίζεις μήπως το ΦΕΚ που καλύπτει την περίπτωσή μου?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ν. 3205/2003 ΦΕΚ 297 τ. Α΄

Άρθρο 8

Επιδόματα

Εκτός από το βασικό μισθό του κάθε μισθολογικού κλι¬μακίου, όπως αυτός ορίζεται στο προηγούμενο άρθρο, χορηγούνται και τα εξής επιδόματα κατά μήνα:

Α. 1. Μεταπτυχιακών σπουδών, οριζόμενο ως εξής:

α. Για κατόχους διδακτορικού διπλώματος σε εβδομή¬ντα πέντε ευρώ (75 €).

β. Για κατόχους μεταπτυχιακού διπλώματος ετήσιας, τουλάχιστον, φοίτησης σε σαράντα πέντε ευρώ (45 €).

Το επίδομα αυτό παρέχεται για τίτλους που έχουν χο¬ρηγηθεί με ξεχωριστές σπουδές, μετά τη λήψη του πτυ¬χίου ανώτατης εκπαίδευσης.

Προκειμένου για κατόχους τίτλων αλλοδαπών ανώτα¬των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το επίδομα παρέχεται με¬τά την αναγνώριση της ισοτιμίας τους προς τους μετα¬πτυχιακούς τίτλους που απονέμονται από τα Πανεπιστή¬μια της ημεδαπής, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

Το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών χορηγείται μόνο στην περίπτωση που το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών σπουδών είναι συναφές με το αντικείμενο απασχόλησης του υπαλλήλου, όπως προκύπτει από την προκήρυξη της θέσεως κατά την πλήρωση και την περιγραφή της εργα¬σίας, από τον Οργανισμό της Υπηρεσίας. Για τη συνδρο¬μή ή όχι της προϋπόθεσης αυτής αποφαίνεται το οικείο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Η καταβολή του επιδόματος ανατρέχει στο χρόνο κα¬τάθεσης των σχετικών τίτλων στο αρμόδιο όργανο για την αναγνώριση ή συνάφεια τους.

Σε περίπτωση κατοχής πλέον του ενός των ανωτέρω τίτλων, καταβάλλεται το επίδομα που προβλέπεται για τον ανώτερο τίτλο σπουδών.

N. 1505/1984 ΦΕΚ 194 τ. Α΄

Άρθρο 12

Επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών

{(1. Το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών ορίζεται σε ποσοστό 10% επί του βασικού μισθού του μισθολογικού κλιμακίου 23 για τους κατόχους ειδικού μεταπτυχιακού διπλώματος ετήσιας τουλάχιστο φοίτησης και σε ποσοστό 20% επί του βασικού μισθού του ίδιου μισθολογικού κλιμακίου για τους κατόχους διδακτορικού διπλώματος, που χορηγούνται με ξεχωριστούς τίτλους μετά τη λήψη του πτυχίου ή διπλώματος Α.Ε.Ι.

(Σημείωση σύνταξης: Η παρ. 1 παρατίθεται όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 5 του Ν.1810/1988))}

2. Προκειμένου για κατόχους τίτλων της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού αλλοδαπών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το επίδομα παρέχεται μετά την αναγνώριση της ισοτιμίας τους προς τους μεταπτυχιακούς τίτλους που απονέμονται από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής. Αρμόδιο για τη βεβαίωση της ισοτιμίας των τίτλων αυτών είναι το Διαπανεπιστημιακό Κέντρο Αναγνώρισης Τίτλων Σπουδών Αλλοδαπής (ΔΙΚΑΤΣΑ) του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η καταβολή του επιδόματος ανατρέχει στο χρόνο κατάθεσης των σχετικών τίτλων προς αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ.

3. Το επίδομα της παραγράφου 1 του άρθρου αυτού χορηγείται μόνο στην περίπτωση που η απασχόληση υπαλλήλων, κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, είναι συναφής με το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών τους σπουδών. Για τη συνδρομή ή όχι της προϋπόθεσης αυτής αποφαίνεται το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο.

Δ2/15260/05-08-1994 ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών

Κατόπιν πολλών ερωτημάτων που διατυπώθηκαν στην υπηρεσία μας σχετικά με τη χορήγηση του δεύτερου επιδόματος μεταπτυχιακών σπουδών στους κατόχους δύο ή περισσοτέρων μεταπτυχιακών διπλωμάτων σας γνωρίζουμε ότι: Επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών θα χορηγείται μόνο για ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα με την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι διατάξεις του άρθρου 12 του Ν.1505/84.

ΙΒ/144570/21-12-2005 ΥΠ.Ε.Π.Θ.

Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Σας στέλνουμε το αριθμ. 134222/Β7/29-11-2005 έγγραφο της Δ/νσης Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΥΠ.Ε.Π.Θ. μαζί με το συνοδευτικό πίνακα με τα εγκεκριμένα Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης που χορηγεί το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο ( Ε.Α.Π. ) από τον οποίο προκύπτει ότι οι εκπ/κοί κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων του Ε.Α.Π. δικαιούνται το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από την παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν. 3205/2003.

27028/7411/09-08-1985 Γ.Λ.Κ.

Επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών

Απαντώντας στο έγγραφό σας Φ.210/21/Α 2064/7.3.1985 σας πληροφορούμε ότι με το Ν.1505/84 άλλαξαν οι προϋποθέσεις για την καταβολή επιδόματος μεταπτυχιακών σπουδών γιαυτό για τους υπαλλήλους κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, στους οποίους χορηγείται σχετικό επίδομα, πρέπει να αποφανθεί εκ νέου το υπηρεσιακό συμβούλιο για να εκτιμήσει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις της παρ. 3 του άρθρου 12 του Νόμου 1505/84, κατά την οποία επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών χορηγείται μόνο στην περίπτωση που η απασχόληση υπαλλήλων, κατόχων μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, είναι συναφής με το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών σπουδών, για να εξακολουθήσουν οι παραπάνω υπάλληλοι να παίρνουν το επίδομα αυτό.

Με μπλε γραμματοσειρά είναι ο τελευταίος νόμος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Γειά χαρά!!

Τάσο, και λοιπά μέλη, εννοείται.

Μήπως μπορείς να μου πείς σχετκά με :

*)Επίδομα Εξομάλυνσης

Το Επίδομα αυτό, το δικαιούμαστε οι Αγροτικοί??

Νομίζω, στον Νόμο του 1997, ανερχόταν στα 35.000δρχ -δηλαδή, περίπου 100Ε

Στο πιο πρόσφατο, Νέο Μισθολόγιο,

τί ακριβώς ισχύει??...

*)Επίδομα Κινήτρου Απόδοσης

Νομίζω, βάσει του σχετικού Νόμου/2004,

ανερχόταν στα 150Ε...

Τί γνωρίζεις οτι ισχύει??...

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!! :);)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

σε οτι αφορα το επιδομα εξομαλυνσης

το επιδομα αυτο ανερχεται περιπου στα 176 ευρω το μηνα

το δικαιουνται και οι αγροτικοι

το επιδομα αυτο θα πρεπει να το κυνηγησετε ειτε ατομικα ειτε συλλογικα

η ολη υποθεση αργει γενικα και ειναι πιθανον παρα τις οποιες διεκδικησεις να μην το παρετε τελικα

θα χρειαστειτε δικηγορο

κατι του στυλ "εχουμε ηδη κινηθει συλλογικα ως συλλογος ειδικευομενω¨ καιλοιπες προγραμματικες δηλωσεις που μας ελεγαν καποτε θυμαμαι,αποδειχτηκαν κρινοντας εκ του αποτελεσματος ενα ματσο τριχες

ζητατε και τοκο,οποτε το συνολικο ποσο δεν ειναι ευκαταφρονητο

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φίλε μου, σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!! :)

Το θέμα βέβαια είναι,

Ποιό είναι το πιο πρόσφατο "Νέο Μισθολόγιο", βάσει του οποίου, θα επαληθευτεί και θα διεκδικηθεί το παραπάνω αίτημα...

Και αυτό, εντάξει, θα το βρούμε...Το θέμα είναι οτι, μάλλον απ'ότι μου γράφεις,

υπάρχει αρκετά πιθανό ενδεχόμενο, να ξεκινήσεις (προφανώς όχι ατομικά αλλά συλλογικά), δικαστήρια,

και τελικά να μην δικαιωθείς, άρα τσάμπα χρόνος και χρήμα...

Τί λές για αυτό??...

Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βασικός μισθός 1064 ευρώ

Επίδομα συζύγου 35 ευρώ

Επίδομα τέκνου 18 ευρώ

Επίδομα απόδοσης 100 ευρώ

Επίδομα Νοσοκομειακό 345 ευρώ

Επίδομα κίνησης 35 ευρώ

Επίδομα ειδικών συνθηκών 35 ευρώ (πεδινά Π.Ι.) & 50 ευρώ (ορεινά Π.Ι.)

Επίδομα κινήτρων 40 ευρώ (πεδινά Π.Ι.) & 50 ευρώ (ορεινά Π.Ι.)

Επίδομα άγονου 550 ευρώ

Επιδότηση ενοικίου 50 ή 42 ευρώ (δε γνωρίζω πόσο είναι ακριβώς)

Επίσης δίνεται και "διάφορες αποδοχές" 42 ευρώ (δε γνωρίζω σε τι αντιστοιχεί το ποσό αυτό)

Οπότε σε άγονο οι μικτές αμοιβές μπορεί να φτάσουν το ποσό των 2290 ευρώ (καθαρές 1830 ευρώ) και σε κανονικό αγροτικό 1700 ευρώ (καθαρές 1410 ευρώ).

Στα παραπάνω ποσά δεν περιλαμβάνεται το χρονοεπίδομα που κάποιοι συνάδελφοι λαμβάνουν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το ιδανικοτερο θα ηταν να κινηθειτε συλλογικα,μιας και αλλη εικονα βγαινει προς τα εξω και αλλιως σε υπολογιζουν αν εισαι ενας συλλογος παρα ενας ιδιωτης(στο καθαρα νομικο κομματι βεβαια αυτο μπορει να μην εχει σημασια)

επειδη ομως πολλες φορες οι συλλογοι πασης φυσεως,εχουν παρει μια τσουγκρανα και επιδιδονται ασυστολα στην αποκρυφη τεχνη του ξυσιματος,κυνηγησε το ατομικα να ξεμπερδευεις

οτι μπορει να χασεις τελικα μπορει.τα χρηματα ομως που θα σου ζητησει ο δικηγορος δεν ειναι πολλα,δηλαδη το να δωσεις περιπου 50 ευρω η ακομα και 100 για να διεκδικησεις 2.500 η και 3000 ευρω ας πουμε,νομιζω οτι αξιζει

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

οτι μπορει να χασεις τελικα μπορει.τα χρηματα ομως που θα σου ζητησει ο δικηγορος δεν ειναι πολλα,δηλαδη το να δωσεις περιπου 50 ευρω η ακομα και 100 για να διεκδικησεις 2.500 η και 3000 ευρω ας πουμε,νομιζω οτι αξιζει

Σ'ευχαριστώ πολύ :)

Αν και σκέφτομαι οτι οι αμοιβές των Δικηγόρων, ακόμα και για Διοικητικές υποθέσεις,

σίγουρα θα είναι, minimum, από 300ευρώ και πάνω.

Όμως, μπορούμε να μαζευτούμε 10Αγροτικοί, που υπαγόμαστε στο ίδιο Κ.Υ. κλπ,

και να κάνουμε, συλλογικά, μια οργανωμένη προσπάθεια...

Οπότε σίγουρα, αξίζει...

Σ'ευχαριστώ και πάλι!! :) :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Γειά σου ρε Τάσαρε!!

Καταρχάς, να πώ οτι δεν πιάνω, καθαρά, τα 1400Ε, παρά το οτι υπάγομαι σε Κ.Υ. της Σάμου και άρα, υποτίθεται παίρνω και Επίδομα Παραμεθορίου... Οπότε μάλλον, ένας λόγος παραπάνω για να το ψάξω αναλυτικά...

Έχω περάσει σε "Bold", κάποια σημεία της απάντησής σου.

Θα 'θελα, αν μπορείς, να μου/μας σχολιάσεις, κάπως αναλυτικότερα, τα σημεία αυτά.

Δηλαδή,

*)Το Νοσοκομειακό Επίδομα, ποιοί το δικαιούνται??

*)Το Επίδομα Απόδοσης, το είχα βρεί στο Νόμο/2004, να ανέρχεται(για Π.Ε. κλπ), στα 150Ε, έχει μειωθεί??

*)Το Επίδομα Ειδικών Συνθηκών και Κινήτρων

~~Έίναι δύο διαφορετικά Επιδόματα??

~~Λογικά, δεν θα μπορούσαμε να το διεκδικήσουμε όλοι όσοι υπηρετούμε, αμιγώς, σε Πλοία???...

Να 'σαι καλά!!

Σε χαιρετώ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Από τη μείωση της προηγούμενης παραγράφου εξαιρούνται τα επιδόματα που προβλέπονται στις παρακάτω διατάξεις, όπως ισχύουν κάθε φορά:

α) οικογενειακής παροχής,

β) χρόνου υπηρεσίας,

γ) εφημεριών

δ) ραδιενέργειας,

ε) ειδικής απασχόλησης,

στ) ειδικών συνθηκών εργασίας,

ζ) επικίνδυνης εργασίας,

η) καταδυτικού,

θ) αναπηρίας και κινδύνου,

ι) μεταπτυχιακών σπουδών,

ια) αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και αποφοίτων Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

ιβ) κινήτρου απόδοσης.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.