Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Θεϊκή Παρέμβαση


Recommended Posts

Ένας Παλαιστίνιος που ζει στην Ιερουσαλήμ προσπαθεί να βρει ισορροπία στη ζωή του, καθώς συμπαραστέκεται στον άρρωστο πατέρα του, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί δεσμό με μια συμπατριώτισσά του από τη Ραμάλα. Μόνο που εκείνη δεν μπορεί να περάσει την απαγορευμένη ζώνη κι έτσι συναντιούνται σε ένα συνοριακό φυλάκιο, ανταλλάσσοντας κυρίως βλέμματα. Ο Ζακ Τατί και ο Μπάστερ Κίτον συναντιούνται στη Ραμάλα, σε μια ιδιόμορφη κωμωδία γύρω από τη ζωή στα κατεχόμενα, όπου πίσω από το γέλιο κρύβεται οργή και απελπισία. Ειδικό βραβείο επιτροπής Φεστιβάλ Καννών και βραβείο διεθνούς ένωσης κριτικών.

Σας αρέσει ο Αγγελόπουλος και το στυλ του?

Τη βρίσκεται με το να βλέπετε περίεργες ταινίες?

Γουστάρετε να το παίζεται αντίδραση και να προτιμάτε ταινίες "ψηλού επιπέδου" που οι κοινοί θνητοί δε μπορούν λόγω "ασχετοσύνης" να καταλάβουν?

Είστει παλαιστήνιος, ισραηλινός, σύριος ή συγγενής-φίλος ενός εκ των παραγωγών της ταινίας?

Είστε οικονομικός υποστηριχτής την εταιρίας διανομής?

Κερδίσατε δωρεάν είσοδο σε κάποιον ηλίθιο διαγωνισμό και δε βρήκατε να τα πουλήσετε?

Αν δε συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι.....

προς θεού, αποφύγετε την ταινία με κάθε τρόπο......

Εκτός από 3-4 σκηνές σουρεαλιστικής τρέλας, όλη η υπόλοιπη ταινία είναι τολμάω να πω ΑΘΛΙΑ ή τουλάχιστον απευθύνεται στο περιορισμένο κοινό που ανέφερα παραπάνω......

Αν παρά τις συμβουλές μου, αποφασίσετε να την δείτε σας προτείνω να είσται πολύ ξεκούραστοι και να έχετε κανονίσει και κάτι άλλο ΚΑΛΟ για μετά.......(εγώ ήμουν και κουρασμένος και δεν είχα κανονίσει και τπτ άλλο τρομάρα μου..............)

ένα αστεράκι και αυτό γιατί είμαι ευγενικός.....

:cinema: 1/5

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Χμ, συγγνώμη για την παρέμβαση αλλά ευτυχώς οι φίλοι του καλού σινεμά στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου μα καθόλου λίγοι.. Δεν έχω δει τη συγκεκριμένη ταινία, αλλά με βάση κριτικές που διάβασα πρόκειται απλά για μια σουρρεαλιστική κωμωδία. Το αν είναι επιτυχημένη ή όχι είναι μάλλον υποκειμενικό (στους κριτικούς άρεσε, αν και αυτό δε λέει συνήθως πολλά) αλλά το ότι πρόκειται για δηθέν υψηλό σινεμά... χμ, δεν ξέρω.

Και επίσης, υπάρχουν πολλοί, όπως εγώ πχ, που βλέπουν οποιοδήποτε είδος ταινίας, από Αμπάς Κιαροστάμι μέχρι Σπίλμπεργκ, χωρίς να βλέπουν τον πρώτο μόνο και μόνο για να το παίξουν ψαγμένοι. Ατυχές νομίζω το σχόλιο για αυτούς που "από αντίδραση" βλέπουν κάτι πιο ψαγμένο. Από καλό γούστο και αγάπη για την Τέχνη ίσως?? Γιατί το "Daredevil" δεν ξέρω αν είναι ακριβώς Τέχνη...

"Κουτάκι" για τον Βλαδόμεν...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...
Και επίσης, υπάρχουν πολλοί, όπως εγώ πχ, που βλέπουν οποιοδήποτε είδος ταινίας, από Αμπάς Κιαροστάμι μέχρι Σπίλμπεργκ

Νομίζω πως το τα όρια του συνόλου που έθεσες, δηλαδή από τον Αγιατολάχ (από πότε κάνει ταινίες???) μέχρι τον γκουχ γκουχ ΛΙΣΤΑ!!!, δε είναι αρκετά μεγάλα για να υποστηρίξουν το σχόλιο ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΙΔΟΣ ΤΑΙΝΙΑΣ...... :bloodomen::bloodomen::bloodomen:

Μπορώ να απαντήσω, πως υπάρχουμε και μερικοί που θα δουν από τον ΘΕΟ ΜΠΟΓΚΑΡΝΤ μέχρι ταινίες του ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΥ ΒΑΡΑΤΕ ΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ Σιγκάααααλ αλλά και ταινίες πραγματικά Β-κατηγορίας με τον αυστηρό αμερικάνικο ορισμό τους και όχι εκείνο που οι περισσότεροι νομίζουν......

Νομίζω τα όρια είναι αρκετά μεγαλύτερα έτσι....

:alien: :alien: :alien: :alien: :alien: :alien: :alien:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

:cinema: Divine Intervention λοιπόν! Είδα την ταινία σχετικά πρόσφατα, παρότι έχει βγει εδώ και καιρό στους κινηματογράφους, κυρίως εμπνευσμένος από το περίεργο όνομα.

Είναι όντως μια σουρεάλ-ανατρεπτική κωμωδία, πέρα από κάθε λογική, με πολύ χαλαρή δομή σεναρίου. Κατά περιόδους είναι απίστευτα δύσκολο να κατανοήσεις τι ακριβώς γίνεται, και κυρίως, γιατί γίνεται! :amstupid: :amstupid:

Όμως η ταινία αξίζει τα 7 ευρώ (εεχμμμ δεν περιμένετε το DVD καλύτερα;;; )! Γιατί αφήνει μια αίσθηση «παλαιστίνιου ζωσμένου εκρηκτικά» σε όσους τη βλέπουν, γιατί κανένας ποτέ δεν καταλαβαίνει τι γίνεται, γιατί ο χτίστης :zoumpourlomemoticon: :alien: , άμα κάτσεις να τον αναλύσεις, βγάζει εκπληκτικά νοήματα και συμβολισμούς, και γιατί θα το παίζετε χαλαρά κουλτουριάρηδες για τα επόμενα 10 χρόνια στην κοπελίτσα / το αγοράκι που είδε μαζί σας την ταινία και ξεκίνησε την κοινωνιολογική ανάλυση της προσωπικότητας του χτίστη!!!

:tilestwra:

:antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άσχετο με το D.I., το οποίο ακόμα δεν έχω δει, αλλά η Julianne Moore είναι από τα πιο αξιόλογα ταλέντα του σύγχρονου διεθνούς κινηματογράφου και αυτό που την τιμά ιδιαιτέρως είναι η ευκολία με την οποία μεταπηδά από μεγάλες παραγωγές σε ανεξάρτητο κινηματογράφο με την ίδια επιτυχία και στα δύο. Αντί για το Boogy Nights και το Hannibal αξίζει να την θυμάται κανείς για τα End of the Affair, Big Lebowski, Magnolia και Far From Heaven.

Julianne Rules!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 7 years later...

Καταρχάς αυτή η ταινία δε θυμίζει ιδιέταιρα Αγγελόπουλο, θα μπορούσε να πει κανείς οτι θυμίζει Τατί. Το οτι δεν καταλαβαίνετε τί γίνεται οφείλεται κυρίως στην άγνοιά για το παλαιστινιακό, που δεν είναι και έγκλημα για έναν γιατρό. Καταλαβαίνω επίσης οτι το Ιράν φαντάζει σε κάποιους εξωτική και καθυστερημένη χώρα, και οι περισσότεροι δεν ξέρουν ούτε που πέφτει στο χάρτη, ίσως μερικοί το μπερδεύουν και με το Ιράκ [για όσους ενδιαφέρονται είναι πολύ κοντά στην Ελλάδα και γεωγραφικά και πολιτισμικά]. Αλλά το να λες οτι όποιος του άρεσε μια ταινία που εσύ δεν κατάλαβες είναι δήθεν και ανήκει σε μια διεθνή συνομωσία ψώνιων είναι φτηνό επιχείρημα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.