Jump to content

[ΤΑΙΝΙOΚΡΙΤΙΚΗ] IRON MAN


Recommended Posts

desk05_800.jpg

Iron Man…

…ο σιδηρούν

άνθρωπος… η μετεξέλιξη της αρχαίας πανοπλίας , όπου από τον τενεκεδένιο της Αλίκης

στην χώρα των θαυμάτων μέχρι τον Robocop , έδειχνε την τάση του ανθρώπου για ‘’εξω- σκελετό’’ ισχύος στο ‘’παιχνίδι’’ ζωής και θανάτου για επιβίωση…

ολοκληρώνεται με την επέλαση του Iron Man, ο οποίος μόλις πριν λίγες ώρες

αναπτέρωσε τις παλιές αναμνήσεις του ομώνυμου comic της Marvel , περνώντας υπέροχα από το

κινηματογραφικό πανό , σημειώνοντας έτσι, την πρώτη ημέρα του ανθοφάντη μήνα Μάη με ένα

2,5ωρο γεμάτο δράση , εφέ , τεχνολογία , πλοκή , χιούμορ και ίντριγκα…

…Τα λόγια

δεν φτάνουν να καλύψουν την κινούμενη εικόνα … είναι λίγα και ίσως περιττά …

Βαθμολογία …5/5

..ή.. όλα/όλα …τα λεφτά!!!

Υ.Γ.: Σχετικό

site: http://ironmanmovie.marvel.com/

Και αν κανείς θέλει να πάρει ακουστική γεύση από το

παρελθόν αρκεί να ακούσει το ομώνυμο αραβούργημα των Black Sabbath με

κλικ ΕΔΩ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

...Can he walk at all,

or if moves will he fall? ;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βρε παιδια!Προς τι αυτα τα σχολια σας??? emquestion

Προσωπικα θα ηθελα να δω την ταινια, καθοτι λατρης ολων των ταινιων με σουπερηρωες!!! emthumbsupemsupermanemspiderman

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Heavy boots of lead

Fills his victims full of dread ;)

Βρε παιδια!Προς τι αυτα τα σχολια σας??? emquestion

Δεν είναι σχόλια…

…είναι γρίφος!

Βρες τον … και στο τέλος… θα γράψεις κι εσύ ανάλογα ''σχόλια''…

…και αυτό που θα κερδίσεις θα είναι η ικανοποίηση κατανόησης του κώδικα..! :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

arrow%20left.gif

Nobody wants him

He just stares at the world :)

Planning his vengeance

that he will soon unfold

Now the time is here

For Iron Man to spread fear :bloodomen:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ομολογω οτι τον κυριο iron man δεν τον ηξερα σαν ηρωα κομικ και ομολογω οτι ειναι ασυνηθες να περασω καλα σε ταινιες με ανθρωπους που πετουν ( εκτος αν ειναι ξωτικοπαραμυθοφερμενοι emblush ) και ριχνουν ξυλο κτλ..

κι ομως η ταινια μου φανηκε παρα πολυ καλη , εννοειται οτι βριθει υπερβολων, μου φανηκε πολυ κουλο να δραπετευει με μια τσιγκινη πανοπλια :wacko: , και μετα να την βαφει και κοκκινη και να πεταει μεχρι το αλλο ημισφαιριο με αυτην , αλλα σαν ταινια του ειδους θα επρεπε να κριθει .χωρις να ειμαι καθολου ειδικη να μιλησω για ταινιες αυτου του ειδους καθοτι εχω δει ελαχιστες , στη συγκεκριμενη περασα πολυ καλα.

υπαρχουν αστειες ατακες , υπαρχει δραση , υπαρχουν γκατζετοαυτοκινητοαεροθουμενοκαταστασεις για να χαρουν οι φαν , υπαρχει και ενας ηρωας που ξαφνικα ανακαλυπτει οτι ο πατριωτισμος του που τον χρησιμοποιουσε σαν μαξιλαρακι για να κοιμαται ησυχα τις νυχτες και να μην θυμαται οτι η δουλεια του ειναι να φτιαχνει οπλα , τελικα ειναι μια φουσκα, και μεταλλασεται σε αγιο ηρωα που σωζει μια αφγανικη πολη απο τους ¨κακους και αδιστακτους¨ Αφγανους και τελικα διαπιστωνει οτι η ζωη δεν λεει μια χωρις εναν ανθρωπο να την μοιραζεσαι και τελος καλα ολα καλα.. :)

προσωπικα μου αρεσε που ενα νοημα της ταινιας ειναι οτι κινητηριος δυναμη της βιομηχανιας των οπλων , δεν ειναι φυσικα κανενας πατριωτισμος , ουτε καν υπερ, αρρωστος πατριωτισμος , αλλα απλα τα λεφτα. και καπως σωθηκε η ταινια , εκει που ειχα αρχισει να γκρινιαζω , μεσα μου γιατι δεν τολμουσα να γραψω εκθεση αναμεσα σε δυο ironmanανεις κατα τη διαρκεια της ταινιας και ενω σκεφτομουν ασε μας ρε φιλε με του κακους Αφγανους και τους καλους Αμερικανους παλι , καθως παρουσιαζει οτι η απληστια των ανθρωπων για χρημα και εξουσια , ειναι αυτη που οδηγει σε πολεμους .δηλαδη χαρηκα που η ταινια δεν επιτιθεται στο συνολο των Αφγανων και παρουσιαζει οτι και εκει , οπως και παντου στη γη , υπαρχουν ομαδες που στρεφονται εναντιον των συμπολιτων τους ,κινουμενες απο φανατισμο και ψυχωση εξουσιας , και απο αυτες ειναι που κυριως ξεκινουν τα προβληματα και οχι απο τους απλους κατοικους.

κρατιουνται ισες ισορροπιες , υπαρχουν και καλοι και κακοι και απο τις δυο πλευρες και αυτο το σημειωσα στα συν της ταινιας. βεβαια δε νομιζω οτι τοσο σαν ταινια θελει να πει κατι ιδιαιτερο , αλλα για να μην νιωσω οτι παρακολουθω απλα εναν iron man ,επρεπε να κανω τις παραπανω σκεψεις.

κατα τα αλλα μου αρεσε πολυ το τουτου του iron man!!! και μου αρεσε και που πετουσε!! και το σπιτι του ηταν φανταστικο!!

και επειδη ολα αυτα τα ειχε ο συγκεκριμενος ηθοποιος , που πραγματικα δινει μια πολυ καλη ερμηνεια , νευρωδη αλλα και εσωτερικη ,γιατι ο ηρωας περναει σταδια εσωτερικων ανακαταξεων ,και επειδη ειναι και πολυ ωραιος ανδρας , τελικα θα συμφωνησω οτι ο Iron man ειναι εξοχος!! :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μου φανηκε πολυ κουλο να δραπετευει με μια τσιγκινη πανοπλια :wacko: , και μετα να την βαφει και κοκκινη και να πεταει μεχρι το αλλο ημισφαιριο με αυτην ,

Κάποτε, πριν 14 χρόνια περίπου στην 1η Λυκείου, θυμάμαι τον ενθουσιασμό του φυσικού μας για τα φυσικά φαινόμενα και την νομοτέλειά τους. Στην προσπάθεια για την μύηση, στον κόσμο της φυσικής από τον καθηγητή αυτό, εκείνος τότε είχε πει:

΄΄ …Κάποτε, στα χρόνια του ψυχρού πολέμου βλέπαμε στο cinema τον Charlie Chaplin να περιφέρεται γύρω από την γη, μέσα σε ένα κουτί και μας φαινόταν πολύ αστείο…

…Τώρα γύρω από την γη υπάρχουν οι σύγχρονοι δορυφόροι…’’

Την παραπάνω ατάκα, από τότε την έχω ή μάλλον την έχουμε, επαληθεύσει ουκ ολίγες φορές, όπως για παράδειγμα με την εξέλιξη της γενετικής όπου κάποτε ο Hulk και οι δεινόσαυροι παρέμεναν μόνο επιστημονική φαντασία… :rolleyes:

Ως εκ τούτου, πιστεύω ανέκαθεν ότι η επιστημονική φαντασία του σήμερα είναι η εξελικτική πραγματικότητα του αύριο και ας σημειωθεί ότι όλες οι ‘’φρέσκες’’ ταινίες της marvel έχουν πάρα πολύ παλιό story…που σημαίνει ότι ή είμαστε στο μέλλον που είχαν προδιαγράψει με κάποιο τρόπο ή βρισκόμαστε σε κάποια απόσταση που ίσα ίσα αγναντεύουμε με δέος όλο και ποιο πολλές Ιθάκες… :)

Υ.Γ.: Όσο αφορά τον πρωταγωνιστή της ταινίας, ήταν πράγματι ποιοτικός, άλλωστε έχει πολύ καλό κινηματογραφικό βιογραφικό και προσωπικά μου θύμιζε στο ολοκλήρωμά του αρκετά Al Pacino…

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Planning his vengeance

that he will soon unfold

Planning his vengeance

That he will soon unfold

001shiny[1].gif

emarrightemarleft

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αχ αχ θα σας δειρω......να βαζετε spoiler !!!!!

Τωρα εγω που δεν την εχω δει εμαθα εμαθα για την πανοπλια κτλ κτλ emconfused Οταν θα τη δω θα επανελθω με σχολια.....

Φχαστω

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για τους νοσταλγούς των παλιών roll play games από τα ηλεκτρονικά εποχής 1980’-90’, τα οποία έχουν μετατραπεί πλέον στο περίφημο mame32…

…σας παραθέτω το ακόλουθο link:

http://marvelkids.marvel.com/games/Iron_Man_Flight_Test

…για online game with Iron Man..!

Είναι λίγο παιδικό φυσικά… αλλά το παραθέτω αφενός για να διασκεδάσει αναπολώντας αναμνήσεις κανείς και αφετέρου για να τονίσω το ‘’coming soon’’ game iron man της marvel που ετοιμάζει η sega και μπορείτε να το δείτε σε αυτό το link:

http://www.revver.com/video/570729/ironman-game-trailer/

Φυσικά όλα τα παραπάνω , δείχνουν σημεία παλιμπαιδισμού , αλλά μιας που πωρωθήκαμε με τον Iron Man , ας πάει το παλιάμπελο και να συμπληρώσουμε το καρέ με κάτι που ούτως ή άλλως μοιάζει με τα frames της ταινίας..! :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η ταινία είναι αρκετά καλή και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα για ένα χαλαρό κινηματογρφικό βράδυ.

Απλά καλή... emconfused

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 months later...

Ηρα δεν εισαι η μοναδικη που δεν ηξερε το ηρωα απο το κομικ....αλλη μια εγω.Δεν ειχα ιδεα ποιος ηταν!!!

Το'δα σε dvd και μπορω να παω οτι δε με απογοητευσε....περιμενα να ειναι μια μεγαλη παπαρουμπα,αλλος ενας σουπερ ηρωας στη μεγαλη οθονη.

Απο τα μοναδικα εργα-κομικ με ενα ρεαλιστικο θεμα...ωωω ναι!

Το καστινγκ δεν ειναι κακο jeff Bridjes,Terrence Howard,gwyeth Paltrow και φυσικα ο Robert Downey Jr γνωστος στη μικρη και μεγαλη οθονη

Δειτε την....δε θα χασετε το χρονο σας....κραταει 2 ωρες αλλα περνανε πολυ γρηγορα και ευχαριστα :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.