Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Stardust


Winmx

Recommended Posts

Stardust

Αστεροσκονη

Ειδος:φαντασια

Ηθοποιοι:Charlie Cox,Robert de Niro,Michelle Pfeiffer,Peter o Toole,Rupert Everett

Σκηνοθετης:Matthew Vaughn

Διαρκεια:128'

(dvd)

Πλοκη

O Τρισταν υποσχεται να φερει στην αγαπημενη του ενα αστερι για να κερδισει την καρδια της.Πρεπει να περασει τον τειχο που χωριζει τον πραγματικο κοσμο με το φανταστικο.Ο ιδιος ειναι παιδι μιας αιχμαλωτης πριγκιπισσας του φανταστικου κοσμου και ενος νεαρου του πραγματικου.

Οι κακιες μαγισσες θελουν να παρουν την καρδια του αστεριου αφου τρωγοντας την μενουν νεες και ομορφες.

Κριτικη

Αλλο ενα παραμυθι στην μεγαλη οθονη!Αυτο ομως θα μπορουσαν να το αφησουν στο βιβλιο αφου ειναι απο τα χειροτερα που εχω δει!Δε το σωζει η παρελαση ολων αυτων των λαμπρων ηθοποιων!Σκετη απογοητευση....πατατα εντελως.

Κλασσικο εργο....φανταστικοι κοσμοι,πειρατες,καραβια,μαγοι κακοι κτλ

Απο τις 2 ωρες που διαρκει το εργο μεμονωμενες σκηνες ειναι απολαυστικες οπως πχ η σκηνη του Robert De Niro που απο αγριο και κακο πειρατη μας βγαινει φλουφλης...gay!

Ειχα ακουσει οτι η Michelle Pfeiffer στο ρολο της κακια μαγισσας ηταν καταπληκτικη.... μπααααααα!

Δεν εντυπωσιαζουν ουτε τα γραφικα,ουτε τα εφφε,ουτε η μουσικη emcry

Αν καποια στιγμη το δειξει η τηλεοραση και δεν εχετε τιποτα καλυτερο να κανετε δειτε το.Ειλικρινα δεν αξιζει να το παρετε σε dvd.Ισως ειναι απο τα εργα-παραμυθια που ειναι αποκλειστικα για πολυ παιδικο κοινο....για παιδακια 5-6 χρονων....!

Αντι για αστερακια,αντι για empopcorn ...... :splaaaats::splaaaats::splaaaats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αχ βρε win, εμένα μου άρεσε πολύ! Και το θεωρώ από τα καλύτερα έργα που έχουν βγει φέτος!

(μάλλον αυτό σημαίνει ότι δεν έχω περάσει την ηλικία των 5-6 emcolgate )

Και γέλιο είχε, και αρκετά καλή πλοκή.

Βέβαια το είδα από το ίντερνετ, αλλά πραγματικά δεν θα είχα πρόβλημα να το πάρω και σε DVD!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και για μένα μία από τις πιο γλυκιές ταινίες της προηγούμενης χρονιάς (μάλιστα νόμιζα ότι είχα ήδη γράψει κριτική αλλά μάλλον την έγραψα στον ύπνο μου :P)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

πωπω..τι να γραψω τωρα? ομολογω λοιπον οτι ουτε το ειδα σε dvd ουτε το κατεβασα απο το νετ αλλα ΠΛΗΡΩΣΑ κανονικα σε σινεμα!!!! (επειδη τωρα ειμαι πολυ χαρουμενη , να μου θυμησετε να ντραπω αλλη στιγμη :P ,δηλαδη βρε Winmx μου :wub: ειμαι παιδικο κοινο? σνιφ!!! χιχιχι)

εμενα η ταινια μου αρεσε παρα παρα πολυ!!για να ειμαι ειλικρινης ηταν απο τις απολαυστικες που ειδα φετος-γεματη με μαγεια , με παραμυθι , με αστειες ατακες με εναν Ντε Νιρο αποκαλυπτικο-ολα τα λεφτα το κοστουμι του με τα φτερα και πουπουλα και θυμαμαι τωρα την σκηνη που αποκαλυπτει στους συντροφους του οτι ειναι γκευ και περιμενει την απαξιωση και του απαντανε α καλα το ειχαμε καταλαβει και κλαινε ολοι μαζι-κι ηταν τελεια!!και το σεναριο μου αρεσε-το βρηκα αρκετα πρωτοτυπο,και η πανεμορφη αστεροκοπελα μου αρεσε ,μια αιθερια χαρη στις κινησεις της και ο γοητευτικος νεαροπεριεργοεξερευνητης και ολα αυτα τα τερτιπια του ερωτα που γεννηθηκε γιατι ηταν γραφτο να γινει ετσι εναντια στα αναμενομενα -τρελαινομαι για ερωτες που η ¨μοιρα¨ τους σχεδιαζει τοσο πονηρουτσικοκοροιδευτικα που ειναι απιθανο να τους αποφυγεις και πεφτεις πανω τους τσουπ , οσο οσο κι αν τους αποφευγεις!!αλλα και η αγαπημενη μου Φαιφερ μου αρεσε πολυ , παρολο που προτιμω να την βλεπω οπως ειναι-γλυκα , πανεμορφη-μ αρεσε που δε διστασε να παιξει την ασχημη-και νομιζω οτι οποιος ειναι πραγματικα ομορφος το γνωριζει μεσα του και αυτος ειναι που πιοτερο δεν εχει αναγκη να αυτοτιτλοφορειται ομορφος και να το φωναζει-ετσι και η ομορφια της Φαιφερ -την κανει να λαμπει ακομη και κατω απο ενα κοστουμι κακιομαγισσως.

μια απο τις πιο παραμυθενιες βραδιες του φετινου χειμωνα.προσωπικα σας την συνιστω ανεπιφυλακτα οταν θελετε να χαλαρωσετε απο την εξεταστικη , να γεμισετε το κεφαλακι σας με μαγικοαστρενιες σκεψεις , οταν η διαθεση για ομορφια , για τον μαγικο τροπο που εχει ο ερωτας να μας κανει να καρδιοχτυπουμε ξανα ξανα σαν πρωτοερωτευμενοι σας κανει τσα. :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με το που είδα το 1ο τρέιλερ ήθελα να τρέξω να τη δω...απογοητεύτηκα λίγο από την κριτική της winmx,αλλά πιστή στις παραδόσεις μου (κινηματογράφος+παραμύθι=μαγεία στο τετράγωνο!), σίγουρα θα τη δω...αν την προλάβω ίσως και στον κινηματογράφο! :lol:

emkiss

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λογικα Μαρια δεν πρεπει να υπαρχει ακομα στον κινηματογραφο,νομιζω οτι βγηκε πριν 3 μηνες στην Ελλαδα.

Σορρυ ρε παιδια που ημουνα ετσι πικρη και κακια....αλλα δεν ξερω πως μου εκατσε στραβα το εργο!Δε διαθετει ουτε εμπνευση,ουτε ουσια.Το σεναριο ειναι γραμμενο στο ποδι!Γενικα τα παραμυθια και γενικοτερα τα παιδικα τα βλεπω με τρελα!Το συγκεκριμενο ηταν πολυ αργο και γλυκαναλατο....η σκηνη της ερωτικης εξομολογησης ηταν τοοοοοοοοοσο κλισε!

Αν ειχε βγει πριν μερικα χρονια,αν δεν ειχαν παρελασει τοσα αλλα παραμυθια-εργα ισως και να με ενθουσιαζε.

Ηρα....εσυ μεσα σου εχεις ακομα λιγο το παιδι emheheemkiss

Λοιπον σε οποιον αρεσε το προτεινω για μεθαυριο 14/2....Αγιου Βαλεντινου βραδια.....παει κουτι για ζευγαρια eminloveeminclouds ....μην ξεχασετε καραμελες και σοκολατες emicecream

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λογικα Μαρια δεν πρεπει να υπαρχει ακομα στον κινηματογραφο,νομιζω οτι βγηκε πριν 3 μηνες στην Ελλαδα.

emarup

emcrybaby ...θα περιμένω...είμαι υπομονετικό κορίτσι! embyebye

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κατά τη γνώμη μου ήταν απλά η καλύτερη ταινία της χρονιάς που πέρασε. Την είδα στο σινεμά και χαλαρά θα την αγοράσω σε DVD.

10/10 ακατέβατο!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δεν είμαι τόσο σίγουρη για το αν ήταν η καλύτερη ταινία για το 2007, αλλά σίγουρα προσωπικά θα την περιελάμβανα στις καλύτερες! Απίστευτα μαγευτική ατμόσφαιρα, φοβερές ερμηνείες από το σύνολο του καστ, μερικές πανέμορφες εικόνες κ φυσικά μια καταπληκτική ιστορία, ένα παραμύθι που με είχε παρασύρει για μέρες!

Δυστυχώς θεωρώ πως σε dvd θα χάνει πολύ, είναι κατεξοχήν ταινία για την μεγάλη οθόνη!

Από μένα 5 αστεράκια/5!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λίγο πιο αναλυτικά τώρα που έχω 5 λεπτά χρόνο μέσα στον πανικό:

Καταρχάς κανείς δεν πρέπει να κρίνει την ταινία από το τρέιλέρ της. Αν το τρέιλερ είχε σκοπό να προμοτάρει το Stardust τότε απέτυχε παταγωδώς. Η ταινία είναι απλά θαυμάσια. Το τρέιλερ είναι...κακό.

Τα πεντάχρονα πιθανότατα θα γουστάρουν το Stardust με τον ίδιο τρόπο όμως που θα αντιληφθούν π.χ. και το Golden Compass. Το σενάριο είναι βασισμένο σε ιστορία του Neil Gaiman και είναι μεταφρασμένο τέλεια στη μεγάλη οθόνη. Φαίνεται (και είναι) απλό: οι κακοί είναι κακοί, οι καλοί είναι καλοί, ο κόσμος είναι γεμάτος με μαγεία, ξόρκια, φυλακτά. Δεν είναι όμως απλοϊκό. Είναι εξαρχής σχεδιασμένο από έναν από τους ελάχιστους εν ζωή μαιτρ του είδους για να αγγίζει όλες τις απαραίτητες χορδές. Το Stardust απευθύνεται στους teenagers geeks της εποχής μας. Αυτοί θα μεγαλώσουν με αυτό και θα το αναφέρουν μετά από δεκαετίες ως cult σημείο αναφοράς τους όπως εμείς κάνουμε τώρα με το Princess Bride ή τα Goonies κτλ.

Ο Neil Gaiman είναι πασίγνωστος για την ιδιοφυή πένα του. Το τεράστιο ταλέντο του ήταν έκδηλο το 1998 και παραμένει στο ζενίθ ακόμη και σήμερα. Στο περυσινό Beowulf οι παρεμβάσεις του έκαναν μπαμ και στην ουσία αυτές σήκωσαν, για εμένα, την ταινία σε κάτι παραπάνω από ένα απλό adaption. Στο Stardust η λυρικότητα της γραφής του αποδίδεται στο ακέραιο.

Χαρακτηριστικό επίσης παράδειγμα η περυσινή μίνι-σειρά "The Eternals" όπου ο Gaiman αφιέρωσε 7 τεύχη σε ένα από τα πιο βαρετά, κατ εμέ, races της Marvel Universe. Έσπερνε! Όλη η πλοκή αντλεί πολλά από τις χρυσές εποχές των Stan Lee/Jack Kirby et al. Αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο. Θυμάμαι π.χ. πως το σημείο (στο τεύχος 6 ή 7 αν δε με απατά η μνήμη μου) που ξυπνά ο Dreaming Celestial θα μπορούσε άνετα να είναι η μέγιστη κιτσαρία. Σε κάποια φάση υπάρχουν ατάκες του τύπου: "μέχρι και ο Γκαλάκτους νιώθει φόβο μπροστά στο ξύπνημα του Celestial" κτλ. Αντ' αυτού όμως ο τρόπος που το γράφει ο Gaiman σε κάνει να νιώθεις πραγματικό δέος. Μαγεία. Ελάχιστοι συγγραφείς μπορούν να το κάνουν αυτό.

Edited για προσθήκη σχετικών geeky news: Ο σκηνοθέτης του Stardust Matthew Vaughn πιθανώς να σκηνοθετήσει επίσης και το movie adaption του Thor (Marvel Comics) βασισμένος σε ένα script του Mark Protosevich το οποίο ακούγεται πολύ, πολύ επικό και γαμάτο. Το comic Thor υπο την πένα του J. Michael Straczynski διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους του ποιοτικά και εμπορικά. Μία καλή ταινία Thor τώρα που να ξεκινάει από τη γένεση του Άσγκαρντ και του Μιντγκαρντ και να χώνει μέσα δολοπλοκίες και μάχες μεταξύ των θεών θα είναι σκέτο geekgasm!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Πολύ καλή και ευχάριστη ταινία.

Ωραία πλοκή, γρήγορη ταινία, και προπαντώς περνάει ευχάριστα η ώρα.

Ωραίο παραμυθάκι που το είδα πολύ ευχάριστα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Φοβερη ταινια... για τους λατρες των παραμυθιων σαν κι εμενα, ειναι ανεκτιμητο κομματι! emthumbsup

Μου αρεσε στο συνολο της και ιδιαιτερα στη σκηνοθεσια της και στη πλοκη!

1 Αστερι emstar πεφτει συναδελφοι... ποιος θα προλαβει να το πιασει... ?

emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar emstar

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.