Jump to content

[άσκηση τριμήνου] καταγγελία της σύμβασης- απόλυση


sst

Recommended Posts

αντιγραφω απο τη συμβαση που υπογραφεις οταν ξεκινας το τριμηνο στο νοσοκομειο, την παραγραφο που λεει,ποτε το νοσοκομειο σε διωχνει απ'το τριμηνο (σαν την τριχα απ'το προζυμι)

" Η παρουσα συμβαση μπορει να καταγγελθει οποτεδηποτε,μετα απο αποφαση του ΣΔ του νοσοκομειου,χωρις να τηρηθει καμια προθεσμια και χωρις την υποχρεωση καταβολης αποζημιωσης,εφοσον υπαρχει σπουδαιος λογος.

Ο σπουδαιος λογος κρινεται με τις αρχες της καλης πιστης και των συναλλακτικων ηθων και ενδεικτικα αναφερεται σαν τετοιος λογος η παραμεληση απο τον αντισυμβαλλομενο της εκτελεσης των επιστημονικων εργασιων που του ανατεθηκαν,η ανεπαρκεια,η ακαταλληλοτητα του για την εκτελεση τους,αυθεραιτη απουσια περα των 3 ημερων,ανυπακοη,απροσαρμοστη συμπεριφορα σε συναδελφους και ασθενεις κλπ "

Γεια σας !

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλά, τα χρηστά ήθη των συναλλαγών δεν κρίνονται βεβαίως από αυτά που γράφει η σύμβαση. Μην ξεχνάμε ότι όλες (ή το 99%) των διατάξεων του εργατικού δικαίου είναι αναγκαστικού δικαίου διατάξεις, δηλαδή δεν μπορεί να παραιτηθεί κανείς από τα δικαιώματά του με σύμβαση.

Ιδίως ο σπουδαίος λόγος απόλυσης χωρίς καταβολή αποζημίωσης κρίνεται αρκετά αυστηρά από τα ελληνικά δικαστήρια (με αποζημίωση διαφέρουν τα πράγματα, αλλά δεν είναι και τόσο απλό για ένα δημόσιο οργανισμό να το κάνει).

Εξάλλου, τα συναλλακτικά ήθη σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας που θα προσδιορίσουν τους παραπάνω λόγους για να "πάρει πόδι" κανείς είναι μάλλον υπέρ του τριμηνίτη: χαλαρότητα, ανοχή ακόμα και εμφανούς επιστημονικής ανεπάρκειας και συνεχούς αδικαιολόγητης απουσίας, κανένα ωράριο ή καθηκοντολόγιο κλπ κλπ κλπ... Και αυτά ισχύουν κατά γενική ομολογία (που επαληθεύεται κάθε φορά που κάνει κάποιος έλεγχο) σε όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας!

Έτσι όμως είναι οι συμβάσεις που επιλέγει να υπογράφει το Δημόσιο: αντί να εξειδικεύει την υποχρέωσή του να εκπαιδεύσει τους νέους γιατρούς (τρίμηνης εκπαίδευσης) πριν πάνε στο αγροτικό ιατρείο και όποιον πάρει ο χάρος, γράφει τα ίδια που γράφουν όλα τα πρότυπα συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.