Jump to content

[άσκηση τριμήνου] το τριμηνο αφαιρείται από το συνολικό χρόνο ειδικότητας;


ENDEAVOR

Recommended Posts

Γνωστός μου έχει δηλώσει Ενιαία ειδικότητα σε νοσοκομείο που δίνει πλήρη. Με το Μεγαλοβδομαδιάτικο παρατράγουδο πρόλαβε να δηλώσει και σε νοσοκομείο που δίνει 1,5 χρόνο. Ξεκινάει μάλλον στο τέλος του έτους στο νοσοκομείο που δίνει τον 1,5 χρόνο.

Ως εδώ καλά. Όμως,ταυτόχρονα, περιμένει τα αποτελέσματα των Αγροτικών αυτές τις ημέρες.

Το ερώτημα: Αν πάρει το Αγροτικό και προλάβει να κάνει το τρίμηνο, μετά θα υποβάλλει παραίτηση (χάνοντας τα μόριά του?). Με το χαρτί του τριμήνου που θα του ζητήσουν στο νοσοκομείο θα του αφαιρεθούν από τον 1,5 χρόνο οι 3 μήνες του τριμήνου, δηλαδή θα κάνει 15 μήνες αντί για 18 μήνες??? Ή μήπως θα κάνει 3 μήνες λιγότερο αργότερα, όταν μπεί στο νοσοκομείο που δίνει πλήρη?

Αν ισχύει το Μείον 3 μήνες στην ειδικότητα για το τρίμηνο του Αγροτικού, μήπως συμφέρει (αν τελικά το πάρει το Αγροτικό) να μην πάει καθόλου εξαρχής για να κάνει και τους 18 μήνες και να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία πάνω στην ειδικότητά του?

Περιμένω τις απαντήσεις όσων ξέρουν σίγουρα πως έχουν τα πράγματα.

Ευχαριστώ παίδες emiloveyou

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απαντηση δεν μπορω να σου δωσω γιατι δεν ξερω πραγματικα....

Ομως οφειλω να σου δωσω συγχαρητηρια που εισαι τοσο καλος φιλος και ενδιαφερεσαι τοσο πολυ...

Αλλα αληθεια... σε ποια ειδικοτητα ανοιγει θεση στα τελη του ετους;Γιατι πολυ μας μπερδεψες!

Τι δουλεια εχει το τριμηνο του αγροτικου με μια ενιαια ειδικοτητα;Μονο παθολογια χειρουργικη νομιζω γλυτωνεις το τριμηνο και αν διαβασα καλα το ΦΕΚ δεν αναφερει αυτες τις ειδικοτητες..

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σίγουρα η τρίμηνη εκπαίδευση πριν το αγροτικό αφαιρείται από τον συνολικό χρόνο ειδικότητας.

Επίσης σίγουρα αφαιρείται από το αρχικό τμήμα (που δίνει μέρος της ειδικότητας) και όχι από το επόμενο που δίνει πλήρη.

Π.χ. για Παιδιατρική ,αν το πρώτο νοσοκομείο δίνει 2 χρόνια ειδικότητα,αυτός που έχει κάνει τρίμηνη εκπαίδευση για το αγροτικό , θα κάνει 21 μήνες εκεί και τους επόμενους 24 μήνες στο νοσοκομείο που δίνει πλήρη.

Το γιατί ισχύει αυτό δεν το γνωρίζω,πάντως καθιερώθηκε το έτος 1998,όταν και άρχισε ο θεσμός της τρίμηνης εκπαίδευσης πριν το αγροτικό....πιο πριν οι απόφοιτοι της Ιατρικής πήγαιναν κατευθείαν από το Πανεπιστήμιο στο χωριό για να κάνουν τον γιατρό.Επειδή όμως πολλοί,όπως και εγώ, αποφοιτώντας από το Πανεπιστήμιο δεν είχαν καμία σχέση με την κλινική πράξη παρά μόνο με τη θεωρία,θέλησαν να κάνουν μια "εισαγωγή" του νέου γιατρού στην πράξη.Αποφάσισαν να καθιερώσουν την τρίμηνη εκπαίδευση πριν το αγροτικό και να θεωρείται αυτή για όλες τις ειδικότητες ως χρόνος ειδικότητας που αφαιρείται από το συνολικό χρόνο της ειδίκευσης.Εγώ πάντως που έκανα αγροτικό το 1999,είχα βοηθηθεί πολύ από όσα έμαθα και έκανα στο τρίμηνο!

Ως προς το ερώτημα του ENVEADOR,γνώμη μου είναι να κάνει ο φίλος σου το τρίμηνο και το μέρος του αγροτικού μεχρι να έρθει ο διορισμός του στην ειδικότητα γιατί : α) θα ξεκινήσει να δουλεύει συντομότερα β) έστω και αυτή η μικρή εμπειρία που θα αποκομίσει θα του είναι χρήσιμη στην αρχή της ειδικότητας γ) το αν θα κάνει 15 ή 18 μήνες στο αρχικό νοσοκομείο,δεν νομίζω ότι θα έχει κάποια σοβαρή επίπτωση στην εμπειρία στην ειδικότητα.

Καλή συνέχεια!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.