Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] The Fast and the Furious: Tokyo Drift


Recommended Posts

Μια ταινία για γρήγορα αυτοκίνητα που πηγαίνουν με τις πόρτες και 17χρονα που κάνουν εμπόριο ναρκωτικών. Ακόμα και για μεγάλους φαν της σειράς και των σχετικού παιχνιδιών (Need 4 Speed) η ταινία είναι σχεδόν αξιοθρήνητα κακή και σώζεται μόνο από το γεγονός ότι τώρα το καλοκαίρι θα τη νοικιάσετε σε DVD και θα την παίξετε στο Car Home Cinema με θέα τη θάλασσα από ένα ψηλό λόφο και θα λέτε "μωρό μου είδες πόσο τυχερή που είσαι που μαζί σου οδηγώ αργά;;;". Συστήνω να κατεβάσετε το αντίστοιχο Τόρεντ σε άλλες γλώσσες, πχ Γαλλικά, Γερμανικά, Σουηδικά, για να κάνετε εξάσκηση για το τουριστριοκαμάκι του καλοκαιριού τουλάχιστον. T'aimes bien ma bagnole, cherie?

empopcorn /5

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ: TOKYO DRIFT

THE FAST & THE FURIOUS: TOKYO DRIFT Περιπέτεια 2006 (Έγχρ.) Διάρκεια: 104'

Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν , με τους: Λούκας Μπλακ , Νάταλι Κέλι , Μπράιαν Τι

Ο νεαρός Αμερικανός Σον Μπόσγουελ αντιμετωπίζεται ως "γκαϊτζίν" (ξένος) στο Τόκιο όπου καταφεύγει, στο σπίτι του πατέρα του, για να αποφύγει μια ποινή φυλάκισης για παράνομους αγώνες με πειραγμένα αυτοκίνητα (drifting). Κι όταν φλερτάρει επικίνδυνα με την κοπέλα του βασιλιά του drift, ο οποίος εμπλέκεται και με την yakuza, την ιαπωνική μαφία, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα

Οι πρώτοι μαχητές ήταν αποκάλυψη στο ευρύ κοινό του κόσμου των "πειραγμένων",οι δεύτεροι πατάτα και διαφήμιση 2-3 αμαξιών,οι τρίτοι έρχονται να αποκαταστήσουν τα πράγματα εισάγοντάς μας στην ευγενή τέχνη του ντρίφτ (πλαγιολίσθηση),σπορ εξ Ιαπωνίας.

Τώρα τί είναι το ντριφτ; Σίγουρα δεν απαιτεί τέρμα τα γκάζια,απαιτεί όμως φοβερή δεξιοτεχνία από τον οδηγό.Είναι μορφή αγώνων,όπου οι οδηγοί με τεχνική προσπαθούν να οδηγήσουν με διαφορετική γωνία πρόσφυσης ανάμεσα στις μπροστινές κ στις πίσω ρόδες,δλδ με απλά ελληνικά ο κώλος να κυνηγάει την μούρη του αμαξιού.

Στα εικαστικά τώρα.Ε νταξ μην περιμένετε να προταθεί κανείς από εκεί για Όσκαρ ηθοποιίας-σεναρίου(ούτε καν ξενόγλωσσου,αφού οι περισσότεροι Ιάπωνες είναι) :P .Μορφή ο ήρωας μας,βλαχο-Τεξανός κάργα,αν κ δεν πείθει για 18χρονο. (ερώτηση:Τόσα Γιαπωνεζάκια είχε με την μελαμψή κόλλησε; emsplats ). Εντούτοις επιχειρείται μια επιδερμική παρουσίαση της Ιαπωνέζικης ιδιοσυγκρασίας κ καθημερινότητος,έτσι για να πάρουμε κ μια πρέζα από αυτήν την τόσο εξωτική χώρα.

Στα άλλα εικαστικά.Τα αμάξια που θα δείτε είναι υπέροχα,ως επί το πλείστο γιαπωνέζικα,πολλά από τα οποία κοσμούν κ τις αφίσες περιοδικών του χώρου(εννοείται μαζί με τις καλλονές).Μπράβο στην παραγωγή που στον τομέα αυτό δεν λυπήθηκε τα έξοδα και βλέπουμε πεντάμορφα RX-8,Skyline,Acura και λοιπά θαύματα της ιαπωνέζικης αυτοκινητοβιομηχανίας (επίτηδες σνομπάρω την Μάσταγκ,νισάφι πια,νταξ έχουν και οι Αμερικάνοι αμάξια <_< )

Για ποιούς ενδείκνυται η ταινία; Μμμ για την πλειοψηφία του ανδρικού πληθυσμού,που ως επί το πλείστον φαντασιώνεται γρήγορα αμάξια κ γρήγορες κοπέλες. Η ταινία προσφέρει απλόχερα κ τα δυο.Επίσης για όσους έχουν ευαγγέλιο το Top Gear και το Burnout προφήτη του :P Οι υπόλοιποι θα περάσουν απλώς καλά,όπως σε κάθε ταινία που υπάρχουν εφέ κ κάμποση επινεφρίνη.Αυτονόητο είναι οτι μιλάμε για αντροπαρέες,ειδάλλως να πάτε να δείτε το CLICK, Η ΖΩΗ ΣΕ FAST FORWARD με κοπελιές,θα γλυτώσετε πολύ μουρμούρα.

Συμπέρασμα της ταινίας:Μα φυσικά η επικράτηση του αμερικάνικου ονείρου κ φιλελευθερισμού έναντι της ιαπωνέζικης ομαδικότητος κ καπιταλιστικού συστήματος

empopcornempopcorn + /5 θα τις έβαζα πιο πολύ αλλά είμαι της βαυαρικής σχολής B) Φυλάω τα ποπ κορν μου να τα πετάξω στον μπροστινό κ σε εκείνους τους Μαχητές που θα πατήσουν με τα ελαστικά τους την Ευρώπη :rolleyes:

ΥΣ:Η ταινία λέει οτι είναι ακατάλληλη κάτω των 13.Γνώμη μου,οτι είναι ακάταλληλη για κατόχους διπλώματος οδήγησης B)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.