Jump to content

[ΤΑΙΝΙΟΚΡΙΤΙΚΗ] Modigliani


Recommended Posts

Modigliani

Ειδος:Δραματικη

Ηθοποιοι:Andy Garcia,Elsa Zylberstein,Hippolyte Girardot,Omid Djalili,Eva Herzigova

Σκηνοθετης:Mick Davis

Πλοκη

Παρισι 1919.Μαζεμενοι οι πιο γνωστοι ζωγραφοι Diego Rivera,Moise Kisling,Jean Cocteau,Pablo Picasso και φυσικα ο Amedeo Modigliani.Ο ιταλοεβραιος ερωτευεται την καθολικη Jeanne.Αποκτουν ενα παρανομο παιδι.Οι γoνεις της Jeanne την εκβιαζουν οτι αν ξαναγυρισει στο Modi θα δωσουν στις αρχες το παιδι.Ο Modigliani προσπαθει να εξασφαλισει τα χρηματα για να ζηουν ολοι μαζι.Η απαντηση στο προβλημα του ειναι η συμμετοχη στο διαγωνισμο τεχνης.....πρωτο βραβειο 5000 φραγκα.Δε εχει λαβει ποτε μερος στο διαγωνισμο οπως και ο αιωνιος εχθρος του Πικασο!Ναρκωτικα,ποτο και φυματιωση ειναι αλλα προβληματα που αντιμετωπιζει ο Μοdi.

Κριτικη

Ειναι μια μικρη βιογραφια του γνωστου ζωγραφου.Δε ειναι το κλασικο μπλοκμπαστερ εργο του Χολυγουντ.Ειναι ενα εργο για οσους δε γνωριζουν το ζωγραφο και τα εργα του.

Τα σκηνικα και γενικοτερα τα χρωματα της ταινιας ειναι φανταστικα.

Ειναι μια χαλαρη δραματικη ταινια για ενα ηρεμο βραδυ.....χαρτομαντηλα δε χρειαζεστε :P

Εχει ωραια μουσικουλα....ειδικα τα 2 τελευταια τραγουδια ειναι φοβερα....η αποκορυφωση του δραματος.

Σας ειπα οτι καπου εμφανιζεται και ο Ρενουαρ :P ;

empopcorn empopcorn /5

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Εγώ χρειάστηκα χαρτομάντηλα... emblush

Και μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα γιατί πραγματικά, δεν νομίζω πως θα μπορούσαν να δώσουν τα δυο τελευταία χρόνια του ζωγράφου με καλύτερο τρόπο. Το καστ των ηθοποιών δε, ήταν απόλυτα ιδανικό-αν αναζητήσετε φωτογραφίες των ζωγράφων θα διαπιστώσετε πως είναι όλοι τους φτυστοί (πλην του Picasso, του οποίου όμως η επιλογή είχε άλλους λόγους από πίσω σύμφωνα με τον σκηνοθέτη). Θα το παίξω λίγο κακιά για καθαρά ιστορικούς λόγους, λέγοντας πως ο περίφημος διαγωνισμός για τον οποίο γίνεται λόγος στην ταινία, δεν έγινε ποτέ, μπήκε ωστόσο στο σενάριο για να μπορέσει να φανεί η ιδιαίτερη σχέση μίσους και λατρείας που υπήρχε ανάμεσα στον Modigliani και τον Picasso (του οποίου δεύτερου η τελευταία λέξη πριν το θάνατό του ήταν "Modigliani"...)... Επιπλέον όπως ανακάλυψα μετά κόπων και βασάνων, κάποιοι πίνακες δεν ανήκουν στον Ιταλό ζωγράφο αλλά δημιουργήθηκαν καθαρά και μόνο (με την ίδια πάντα τεχνοτροπία)για τις ανάγκες της ταινίας. Παραθέτω καποιες φωτογραφίες και τελειώνω λέγοντας πως αυτή η ταινία αξίζει τον κόπο να μην αγνοηθεί, μια που είναι πραγματικά φόρος τιμής στον ζωγράφο αυτόν που αν και συχνά τσακωνόταν με τη ζωή την λάτρεψε τόσο.. Εγώ που πάντα θαύμαζα τον Μοντιλιάνι, απλά τον λάτρεψα (καθώς μπήκα στη διαδικασία να τον ψάξω και να τον μελετήσω καλύτερα και πίσω από την Τέχνη)-όσοι δεν δεν τον γνωρίζουν ακόμα, σίγουρα θα τον αγαπήσουν....

post-1310-1143531553.jpg

post-1310-1143531623.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup ειναι γνωστο οτι ειμαι αναισθητο παιδι B) ...η κοπελα που μου εδωσε το dvd καταναλωσε ενα πακετο χαρτομαντηλα!

Αλλα εργα που εξιστορουν τη ζωη ζωγραφων που μου αρεσαν πολυ Frida και Henri de Toulouse-Lautrec

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.