Jump to content

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ


georgio24

Recommended Posts

Καλημέρα.Σκέφτηκα να δημιουργήσουμε ένα τόπικ στο οποίο να συγκεντρώσουμε τις δυνατότητες που έχει ένας γιατρός για δουλειά αμέσως μετά το πτυχίο,γιατί οι επιλογές ειναι διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία του greekmeds.Ας πούμε ότι κάποιος τελειώνει,και δεν μπορεί να βρει αγροτικό(κάτι που αφορά τους περισσότερους από εμάς).Σε τι θα μπορούσε να δουλέψει;Θα παρακαλούσα μόνο να δώσουμε σοβαρές απαντήσεις γιατί είναι ένα καυτό θέμα που αφορά όλους μας

(Κατά λάθος το θέμα τοποθετήθηκε πριν στη ΔΑΠ)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 91
  • Created
  • Last Reply
Καλημέρα.Σκέφτηκα να δημιουργήσουμε ένα τόπικ στο οποίο να συγκεντρώσουμε τις δυνατότητες που έχει ένας γιατρός για δουλειά αμέσως μετά το πτυχίο,γιατί οι επιλογές ειναι διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία του greekmeds.Ας πούμε ότι κάποιος τελειώνει,και δεν μπορεί να βρει αγροτικό(κάτι που αφορά τους περισσότερους από εμάς).Σε τι θα μπορούσε να δουλέψει;Θα παρακαλούσα μόνο να δώσουμε σοβαρές απαντήσεις γιατί είναι ένα καυτό θέμα που αφορά όλους μας

(Κατά λάθος το θέμα τοποθετήθηκε πριν στη ΔΑΠ)

emarup

Ωραιο τοπικ και πιστεύω αφορά πολλούς από εμάς..

emgoal

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup

Ωραιο τοπικ και πιστεύω αφορά πολλούς από εμάς..

emgoal

υπαρχουν διαφορες λυσεις.

βασικη προυποθεση εαν εισαι αντρας, να πεις οτι θα κανεις την θητεια σου,οποτε ετσι και αλλιως θα μοριοδοτηθεις μεχρι την στιγμη που θα δηλωσεις για αγροτικο.

εαν παλι δεν πιεζει ο χρονος, αλλη λυση ειναι η δουλεια σε ιδιωτικη κλινικη.πιστεψε με, θελει και τυχη,δεδομενου οτι μπορει να μην ζητανε ιατρο την προκειμενη περιοδο ή να εχουν αλλοι καλυτερη μοιρα απο εσενα και λογω γνωριμιων.τα λεφτα δεν ειναι καλα,περιπου 850ευρω με εφημεριες και φυσικα αρκετη ευθυνη.

μετα για την καλοκαιρινη περιοδο υπαρχουν οι κατασκηνωσεις. συνεχεια παρων παραλιακα, αλλα εχοντας την ευθυνη για παιδια, που οσο και να ακουγεται ευκολο εχει αρκετη ευθυνη.ασφαλως καποιο κεντρο υγειας θα ειναι κοντα.διακοπες ομως μην νομιζεις οτι θα κανεις.

αλλη λυση ,κεντρα αδυνατισματος,κυριως για γυναικες,λογω φυλου εχουν καλυτερη προσαρμοστικοτητα και γνωσεις.τελικα εκει δεν ασκεις ιατρικη, ισως καποια αποτριχωση να κανεις, αλλα εχεις την ευθυνη για πιθανα εγκαυματα π.χ. απο λαθη αλλων.

πιθανον να υπαρχουν και αλλες λυσεις,αλλα αυτες ειναι οι κυριες

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εκτός απο τα προαναφερθέντα...

1.τουριστοιατρική

2. φαρμακας

3. βυσματικό διδακτορικό επι πληρωμή

4. φροντιστηρια-ΤΕΙ-ΙΕΚ/καθηγητής

5. γιατρός σε αγώνες

6. επιδοτουμενα σεμινάρια για ανεργους-επιδομα ανεργίας

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

--------------------------------------------------------------------------------

ΚΑΙ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Ο.Α.Ε.Δ.

Δ/νση Ασφάλισης

ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΕ ΝΕΟΥΣ / ΝΕΕΣ

ΑΠΌ 20 - 29 ΕΤΩΝ (Ε.Σ.Π.Α.)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Καταβάλλεται στους νέους και νέες ηλικίας από 20 - 29 ετών, εφ’ όσον είναι άνεργοι και παραμείνουν γραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο.

Ο Νόμος που καλύπτει την παροχή είναι ο Ν. 1545/85.

Το επίδομα ανέρχεται σε 25.000 δρχ. τον μήνα και καταβάλλεται για πέντε μήνες.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ:

Η προθεσμία είναι τρίμηνη από την συμπλήρωση του 20ου έτους της ηλικίας ή την απόκτηση πτυχίου ή την απόλυση απ’ τον στρατό.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1. Αστυνομική ταυτότητα.

2. Βεβαίωση σχολής (απόκτηση πτυχίου ή διακοπή σπουδών με γνωστοποίηση της ακριβούς ημερομηνίας).

3. Απολυτήριο στρατού (για όσους απολύθηκαν από τον Στρατό ή βεβαίωση στρατιωτικής αρχής ότι έχουν απαλλαγεί νόμιμα από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

4. Βιβλιάριο ενσήμων του Ι.Κ.Α. (Να μην έχει πάνω από 80 ένσημα).

5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ (Ο.Α.Ε.Δ.)

1) Το τελευταίο 14μηνο αφαιρουμένων των 2 μηνών πριν την απόλυση χρειάζονται τουλάχιστον 125 ημερομίσθια - ένσημα)

Οι εποχιακά απασχολούμενοι χρειάζονται ΜΟΝΟ 100 ένσημα στο 14μηνο (μείον 2 μήνες) αν έχουν εργασθεί μια σαιζόν & 100 τα ταλευταία 12μηνα όσοι έχουν εργασθεί 2 σαιζόν.

2)Οι νέοι (δηλαδή όσοι δεν έχουν ξαναπάρει επίδομα ανεργίας) επιδοτούμενοι χρειάζονται επιπλέον :

Απο 80 ημερομίσθια για κάθε ένα απο τα 2 προηγούμενα χρόνια απο την εγγραφή.

Οι νέοι επιδοτούμενοι αντι για το (Α) μπορούν να έχουν 200 ημερομίσθια στην τελευταία πρι την απόλυση 2ετία μείον 2 μήνες).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

1. Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας (Απόλυση) με πρωτότυπη υπογραφή του Εργοδότη.

2. Ενσημα 2 τελευταίων ετών.

3. Οικογενειακό Βιβλιάριο Ασθενείας (εφόσον υπάρχουν προστατευόμενα μέλη).

4. Υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86 (το κείμενο που θα γράψετε θα σας το πουν στο αρμόδιο τμήμα).

5. Κάρτα Ανεργίας απο το Γραφείο Εργασίας (Η/Υ).

6. α) Εφ΄όσον εγγράφεστε για Επίδομα Ανεργίας απο την 1η Ιανουαρίου κάθε χρόνου έως και την 31η Μαρτίου φέρνετε το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας (Πρωτότυπο & φωτοαντίγραφο συν ένα χαρτόσημο των 80δρχ. για την επικύρωση της φωτοτυπίας). Οπως επίσης και αν εγγράφεστε απο 1ης Ιουλίου έως 31η Δεκεμβρίου κάθε χρόνου διότι συνήθως απο την 1η Ιουλίου και μετά έχουν ήδη έλθει τα πρώτα Εκκαθαριστικά απο την Εφορία.

β) Απο την 1η Απριλίου έως και την 30η Ιουνίου κάθε χρόνου φέρνετε το Αντίγραφο της Φορολογικής Δήλωσης που υποβάλετε.

Σημείωση για τους εποχιακά απασχολούμενους.

· Τα ένσημα των 2 μηνών πριν την απόλυση με Βεβαίωση Εργοδότη και

· Βεβαίωση εποχικότητας της εργασίας τους (εξαιρούνται τα Τουριστικά Επαγγέλματα).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

· Προθεσμία για εγγραφή υπάρχει έως 59 ημερολογιακές ημέρες απο την απόλυση.

· Η επιδότηση αρχίζει την 7η μετά την απόλυση ημέρα εφόσον έχει προηγηθεί εγγραφή για ανεργία (δηλ. Το Δελτίο Ανεργίας που σας εκδίδουμε στο ισόγειο στον Η/Υ).

· Αν στις κρίσιμες περιόδους υπάρχει στράτευση, ασθένεια, τοκετός κτλ γίνεται επιμήκυνση για το αντίστοιχο διάστημα σε προηγούμενα 2 έτη.

· Αν κάποιος ασφαλισμένος έχει πάνω απο 500.000δρχ. έσοδα απο Εμπορικές Επιχειρήσεις ή Ελεύθερα Επαγγέλματα (στο εκκαθαριστικό της Εφορίας) δεν δικαιούται Ταμείο Ανεργίας εκτός αν γίνει Διακοπή Επιτηδεύματος στην Εφορία.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Μπορείτε και Πρέπει να έλθετε να εγγραφείτε έχοντας ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ την Καταγγελία Σύμβασης με Πρωτότυπη Υπογραφή του Εργοδότη (ΟΧΙ Φωτοτυπία ή απο καρμπόν), την Ταυτότητα σας και τον Αριθμό του Βιβλιαρίου Ενσήμων σας έστω και αν σας λείπουν κάποια απο τα λοιπά δικαιολογητικά π.χ. Ενσημα που δεν έχουν κολληθεί όλα κλπ. Η εγγραφή σας μένει σε ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ μέχρι να προσκομίσετε ότι λείπει.

ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ!!!

Για να γίνει η εγγραφή σας πρέπει να εχει περάσει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ απο την ημέρα που αναφέρεται στην καταγγελία πως είναι η τελευταία που εργαστήκατε.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ

π.χ. αναγράφεται στην Καταγγελία Σύμβασης …. Ημέρα απόλυσης 20/10/98. Αυτή την ημέρα είσθε εργαζόμενος. ΠΡΕΠΕΙ να έλθετε απο την ακριβώς επόμενη & έχετε περιθώριο έως και 59 ημέρες μετά π.χ. απόλυση 20/10/98 έρχεσθε απο την 21/10/98 έως και την 19/12/98. ΟΧΙ ΜΕΤΑ!!!

Η πληρωμή ξεκινάει απο την ημερομηνία εγγραφής.

Αν παρ όλα αυτά έλθετε αργότερα θα βγεί ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ επιδότηση για την οποία θα πρέπει να κάνετε ΕΝΣΤΑΣΗ και θα πάρετε την απάντηση για το αν επιδοτήστε τελικά ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ (2) ΜΗΝΕΣ.

Σε περίπτωση που τα ένσημα σας δεν επαρκούν για να πάρετε πλήρη Επιδότηση ρωτείστε αν μπορείτε να παίρνετε το 3μηνο βοήθημα. Δηλ. για κάθε 3 μήνες που δεν έχετε βρει δουλειά και με την προϋπόθεση πως ανανεώνετε κάθε μήνα το δελτίο Ανεργίας σας τότε στο τέλος του κάθε 3μηνου παίρνετε ένα βοήθημα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ταξιτζής, μπετατζής, πουτ@ν@, νταβατζής μπλα μπλά μπλά...

Υπάρχουν πολλά ωραία επαγγέλματα για άντρες κ γυναίκες! :-))))))

Πέρα από την πλάκα, τα χρόνια της αναγκαστικής αναμονής(έτσι είναι...) μπορούμε να κάνουμε πράγματα τα οποία δεν θα μας δωθεί ποτέ η ευκαιρία. Ότι τρέλα μας κατέβει. Μια ειδικευόμενη γυναικολόγα(!) μου είπες ότι έκανε ταξίδια στα πλαίσια μιας εργασίας που είχε βρεί. Καλή φάση. Το πάν είναι να μη ξεχάσεις την ιατρική. Να κάνεις εφημερίες μπλα μπλά μπλά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θα προσθέσω τη δυνατότητα 1.διορισμού σε λύκεια (κυρίως ΤΕΕ) ως ωρομίσθιος καθηγητής (δεν συμφέρει οικονομικά) ή ακόμη καλύτερα αναπληρωτής καθηγητής (να το προτιμήσετε, ο μισθός είναι περίπου ίδιος με του ειδικευόμενου, χωρίς τις εφημερίες φυσικά). Ιδιαίτερα στην επαρχία δεν είναι τόσο δύσκολο-απαιτεί την ύπαρξη ΤΕΕ με ειδικότητα νοσηλευτικής ή άλλης του τομέα υγείας- και διδάσκεις συνήθως μαθήματα που έχουν σχέση με την ιατρική.Προσοχή, τις περισσότερες φορές οι ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών διαφέρουν για ωρομίσθιους και αναπληρωτές.Αιτήσεις στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε νομού.Για Αθήνα μάλλον ξεχάστε το βέβαια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

2.Ελεγκτής ιατρός στο Δημόσιο. Η προκύρηξη γίνεται κάθε χρόνο (φέτος έγινε αν θυμάμαι καλά το Νοέμβριο) και η σύμβαση έχει διάρκεια 1 έτους.Μισθός ιδιαίτερα ικανοποιητικός (νομίζω υπερβαίνει τα 800/μήνα).Μειονέκτημα:πιθανώς θα χρειαστείτε μέσο, ελάχιστες ως μηδενικές πιθανότητες σε μεγάλα αστικά κέντρα όπου θα καταθέσουν αιτήσεις και ειδικευμένοι ιατροί.

3.Το ΤΕΒΕ προσλαμβάνει με σύμβαση ιατρούς για τους ασφαλισμένους του με ετήσια διάρκεια σύμβασης.Σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν ειδικευμένοι παίρνει και ανειδίκευτους.Θέλει και εδώ μάλλον μέσο και είναι πλέον δύσκολο να βρεις περιοχή σχετικά πυκνοκατοικημένη (ώστε το ΤΕΒΕ να θέλει να προσλάβει ιατρό) που να μην έχει ειδικευμένους ιατρούς.

4.Ελεγκτής ιατρός στο ΙΚΑ.Δύσκολο (το δοκίμασα πριν 3 χρόνια στην αναμονή και ακόμη περιμένω έστω την απορριπτική απάντηση!!) και σίγουρα θέλει μέσο.Φυσικά όχι για Αθήνα-Θεσ/νίκη εκτός και αν έχετε τεράστιο βύσμα (αλλά τότε μάλλον δεν θα διαβάζετε αυτό το ποστ).

5.Ελεγκτής ιατρός σε (μεγάλα) διαγνωστικά κέντρα.Δεν δίνουν τον καλύτερο μισθό (ήταν περίπου 600/μήνα) και ίσως να έχεις διακεκομμένο ωράριο αλλά σου πληρώνουν και το ΤΣΑΥ που πολλές φορές δεν το κάνουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία, απλά για να ελέγχεις τις απαντήσεις των εξετάσεων μή φύγει καμμία πατάτα (τις δακτυλογραφήσεις τις κάνουν συνήθως γραμματείς ενώ οι μεγάλοι συχνά δεν ελέγχουν καν τί σφραγίζουν και γι΄αυτό πληρώνουν κάποιον να το κάνει αντί για αυτούς)

6.Αν είστε καλοί ως πολύ καλοί σε κάποια ξένη γλώσσα (φυσικά ιδίως στην αγγλική) μπορείτε να μεταφράζετε βιβλία για κάποιον από τους εκδοτικούς οίκους.Δεν ξέρω πόσο πάει η σελίδα αυτή τη στιγμή.Φαντάζομαι ότι δεν θα είναι πάρα πολλά αλλά θα συνδυάσετε τουλάχιστον το τερπνόν μετά του ωφελίμου...

7.Υπάρχουν ιδιωτικές ασφαλιστικές που προσλαμβάνουν ιατρούς για τα ιατρεία τους (πρωτοβάθμιας περίθαλψης). Δεν εννοώ φυσικά την ΙΝΤΕΡΑΜΈΡΙΚΑΝ και άλλες μεγάλες εταιρείες αλλά μικρότερες και αναπτυσσόμενες.Εγώ είχα εργαστεί στν ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ.Συνήθως καλύπτουν το ΤΣΑΥ αλλά χρειάζεται να κάνετε έναρξη ιδιωτικού επαγγέλματος για την έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και φυσικά τα λεφτά είναι λίγα (πρόκειται συνήθως για ημιαπασχόληση)

8.Διακομιδές ασθενών ιδιωτικών ασφαλιστικών.Καλός μισθός, άστατο ωράριο, ανάγκη συνεχούς διαθεσιμότητας και ελπίζω να μην φοβάστε τα αεροπλάνα-ελικόπτερα.Υπάρχει πιθανότητα να βρεθείτε ακόμη και στο εξωτερικό.Φυσικά η προϋπηρεσία εκτιμάται όπως και οι γνώσεις επειγοντολογίας (βλέπε BLS, ALS, PHTLS, ATLS κλπ).

8.Ιατρός σε κρουαζιερόπλοια (πιθανώς να περιλαμβάνεται στην τουριστοϊατρική που έγραψε νωρίτερα η ΑΜΑΝΤΑ).Θέλει μάλλον γνωστό να σε προτείνει, προσόντα έξτρα θα προτιμηθούν σίγουρα όπως προηγουμένως (μη ξεχνάτε ότι θα έχετε να κάνετε με οξέα συμβάματα πολλές φορές βαριά καταμεσίς στο πέλαγος).Επομένως αυξημένη ευθύνη και ρίσκο για αυξημένο μισθό.Απαιτεί τη δυνατότητα να λείψεις από το σπίτι σου ακόμη και για μήνες και φυσικά οι θέσεις δεν είναι πολλές.

Αυτά και αν θυμηθώ τίποτε άλλο θα επανέλθω

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Θα προσθέσω τη δυνατότητα 1.διορισμού σε λύκεια (κυρίως ΤΕΕ) ως ωρομίσθιος καθηγητής (δεν συμφέρει οικονομικά) ή ακόμη καλύτερα αναπληρωτής καθηγητής (να το προτιμήσετε, ο μισθός είναι περίπου ίδιος με του ειδικευόμενου, χωρίς τις εφημερίες φυσικά). Ιδιαίτερα στην επαρχία δεν είναι τόσο δύσκολο-απαιτεί την ύπαρξη ΤΕΕ με ειδικότητα νοσηλευτικής ή άλλης του τομέα υγείας- και διδάσκεις συνήθως μαθήματα που έχουν σχέση με την ιατρική.Προσοχή, τις περισσότερες φορές οι ημερομηνίες υποβολής δικαιολογητικών διαφέρουν για ωρομίσθιους και αναπληρωτές.Αιτήσεις στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε νομού.Για Αθήνα μάλλον ξεχάστε το βέβαια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις...

2.Ελεγκτής ιατρός στο Δημόσιο. Η προκύρηξη γίνεται κάθε χρόνο (φέτος έγινε αν θυμάμαι καλά το Νοέμβριο) και η σύμβαση έχει διάρκεια 1 έτους.Μισθός ιδιαίτερα ικανοποιητικός (νομίζω υπερβαίνει τα 800/μήνα).Μειονέκτημα:πιθανώς θα χρειαστείτε μέσο, ελάχιστες ως μηδενικές πιθανότητες σε μεγάλα αστικά κέντρα όπου θα καταθέσουν αιτήσεις και ειδικευμένοι ιατροί.

3.Το ΤΕΒΕ προσλαμβάνει με σύμβαση ιατρούς για τους ασφαλισμένους του με ετήσια διάρκεια σύμβασης.Σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν ειδικευμένοι παίρνει και ανειδίκευτους.Θέλει και εδώ μάλλον μέσο και είναι πλέον δύσκολο να βρεις περιοχή σχετικά πυκνοκατοικημένη (ώστε το ΤΕΒΕ να θέλει να προσλάβει ιατρό) που να μην έχει ειδικευμένους ιατρούς.

4.Ελεγκτής ιατρός στο ΙΚΑ.Δύσκολο (το δοκίμασα πριν 3 χρόνια στην αναμονή και ακόμη περιμένω έστω την απορριπτική απάντηση!!) και σίγουρα θέλει μέσο.Φυσικά όχι για Αθήνα-Θεσ/νίκη εκτός και αν έχετε τεράστιο βύσμα (αλλά τότε μάλλον δεν θα διαβάζετε αυτό το ποστ).

5.Ελεγκτής ιατρός σε (μεγάλα) διαγνωστικά κέντρα.Δεν δίνουν τον καλύτερο μισθό (ήταν περίπου 600/μήνα) και ίσως να έχεις διακεκομμένο ωράριο αλλά σου πληρώνουν και το ΤΣΑΥ που πολλές φορές δεν το κάνουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία, απλά για να ελέγχεις τις απαντήσεις των εξετάσεων μή φύγει καμμία πατάτα (τις δακτυλογραφήσεις τις κάνουν συνήθως γραμματείς ενώ οι μεγάλοι συχνά δεν ελέγχουν καν τί σφραγίζουν και γι΄αυτό πληρώνουν κάποιον να το κάνει αντί για αυτούς)

6.Αν είστε καλοί ως πολύ καλοί σε κάποια ξένη γλώσσα (φυσικά ιδίως στην αγγλική) μπορείτε να μεταφράζετε βιβλία για κάποιον από τους εκδοτικούς οίκους.Δεν ξέρω πόσο πάει η σελίδα αυτή τη στιγμή.Φαντάζομαι ότι δεν θα είναι πάρα πολλά αλλά θα συνδυάσετε τουλάχιστον το τερπνόν μετά του ωφελίμου...

7.Υπάρχουν ιδιωτικές ασφαλιστικές που προσλαμβάνουν ιατρούς για τα ιατρεία τους (πρωτοβάθμιας περίθαλψης). Δεν εννοώ φυσικά την ΙΝΤΕΡΑΜΈΡΙΚΑΝ και άλλες μεγάλες εταιρείες αλλά μικρότερες και αναπτυσσόμενες.Εγώ είχα εργαστεί στν ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ.Συνήθως καλύπτουν το ΤΣΑΥ αλλά χρειάζεται να κάνετε έναρξη ιδιωτικού επαγγέλματος για την έκδοση αποδείξεων παροχής υπηρεσιών και φυσικά τα λεφτά είναι λίγα (πρόκειται συνήθως για ημιαπασχόληση)

8.Διακομιδές ασθενών ιδιωτικών ασφαλιστικών.Καλός μισθός, άστατο ωράριο, ανάγκη συνεχούς διαθεσιμότητας και ελπίζω να μην φοβάστε τα αεροπλάνα-ελικόπτερα.Υπάρχει πιθανότητα να βρεθείτε ακόμη και στο εξωτερικό.Φυσικά η προϋπηρεσία εκτιμάται όπως και οι γνώσεις επειγοντολογίας (βλέπε BLS, ALS, PHTLS, ATLS κλπ).

8.Ιατρός σε κρουαζιερόπλοια (πιθανώς να περιλαμβάνεται στην τουριστοϊατρική που έγραψε νωρίτερα η ΑΜΑΝΤΑ).Θέλει μάλλον γνωστό να σε προτείνει, προσόντα έξτρα θα προτιμηθούν σίγουρα όπως προηγουμένως (μη ξεχνάτε ότι θα έχετε να κάνετε με οξέα συμβάματα πολλές φορές βαριά καταμεσίς στο πέλαγος).Επομένως αυξημένη ευθύνη και ρίσκο για αυξημένο μισθό.Απαιτεί τη δυνατότητα να λείψεις από το σπίτι σου ακόμη και για μήνες και φυσικά οι θέσεις δεν είναι πολλές.

Αυτά και αν θυμηθώ τίποτε άλλο θα επανέλθω

Α, αν είστε καλοί στα αγγλικά υπάρχουν και τα locum, συμβάσεις δηλαδή παροχής ιατρικών υπηρεσιών στη Βρετανία ορισμένου χρόνου με καλό μισθό.Μπορείς να δουλεύεις για 10 μέρες το μήνα και μετά να γυρίζεις.Πλεονέκτημα φυσικά η αύξηση της εργασιακής σου εμπειρίας (που μπορεί να σε οδηγήσει ακόμη και σε ανεύρεση μόνιμης θέσης ειδικότητας εκεί) και η βελτίωση ως εκ τούτου του βιογραφικού σου.Μειονέκτημα η ανάγκη απομάκρυνσης από τη χώρα και το γεγονός ότι δεν είναι εύκολο να βρεις τόσο μεγάλο locum- συνήθως έχουν διάρκεια μικρότερη.Πληροφορίες σε σχετικές ιστοσελίδες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ειλικρινά και το είχα απορία το locum τι ήταν!

Από τη δτιγμή που έχουμε τελειώσει την Θατρική, τί ακριβώς μπορούμε να κάνουμε ως γιατροί και να είμαστε νόμιμοι?

Μπορούμε να συνταγογραφούμε, να κάνουμε κατ'οίκον επισκέψεις κ.α. δηλαδή....?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΜΠΡΑΒΟ βρε isis. Πολύ καλή ενημέρωση. Υπάρχουν λύσεις για την αναμονή τελικά. Επίσης μια ιδέα ακόμα είναι να κάνετε κατ'οικον επισκέψεις για ψιλοδουλειές. Καμια ενεσούλα, κανά κατουρο-καθετήρα, ρινογαστρικό κ.τ.λ.

Τουλάχιστον να ξεφύγουμε οικονομικά απο το χαρτζιλίκωμα των γονιών μας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πράγματι μπορούμε να κάνουμε διάφορες ψιλοδουλειές όπως καμμιά αλλαγή-περιποίηση τραύματος, αλλαγή ουροκαθετήρων, ενέσεις κλπ.Δυστυχώς αυτά συνήθως δεν επαρκούν για ένα αξιοπρεπές εισόδημα (ούτε για τσιγάρα πολλές φορές).Επίσης τυπικά πρέπει εκτός από το να είσαι εγεγραμμένος στον οικείο ιατρικό σύλλογο και να έχεις κάνει έναρξη επαγγέλματος ώστε να μπορείς να εκδίδεις αποδείξεις παροχής ιατρικών υπηρεσιών (αλλιώς εννοείται ότι είσαι παράνομος αφού πληρώνεσαι χωρίς να εκδίδεις απόδειξη).Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια αυτό το έχεις κάνει ήδη αφού χρειάζεται για να εργαστείς σε κάποιες από τις επιλογές που ανέφερα παραπάνω (άλλο βέβαια αν αποφεύγεις να κόβεις αποδείξεις σε τέτοιου είδους επισκεψούλες).Πάντως πιστεύω ότι θα ήταν επιλογή κάτι τέτοιο σε μικρές τοπικές κοινωνίες-φυσικά σε συνδυασμό με το άνοιγμα ιδιωτικού ιατρείου (αν είναι και τουριστικές περιοχές ακόμη καλύτερα)

Και κάτι ακόμη:Και το ΝΑΤ κάνει σύμβαση με ανειδίκευτους ιατρούς (ελλείψει ειδικών πάντα) που διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο (σαν το ΤΕΒΕ).Και υπάρχουν επαρχιακές περιοχές με πολλούς ασφαλισμένους του ΝΑΤ, απλά θα πρέπει να τις γνωρίζετε και να πάτε εκεί να ανοίξετε ιατρείο και να κάνετε αίτηση στο ΝΑΤ.Ξέρω συνάδελφο που έχει θησαυρίσει σε σημείο που τώρα που πλησιάζει η ώρα να ανοίξει η θέση του για το ειδικό μέρος να το σκέφτεται...

όσο για τη συνταγογράφηση σε κάθε περίπτωση ισχύουν τα προβλεπόμενα για τους μή ειδικευμένους ιατρούς.Αν δεν έχετε σύμβαση με ταμείο δεν μπορείτε να συνταγογραφήσετε στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων του ούτως ή άλλως.Δημόσιο, ΟΓΑ σίγουρα δεν κάνουν σύμβαση με ανειδίκευτους (είχα ρωτήσει αλλά αν μπείτε σε αυτή τη διαδικασία δεν χάνετε τίποτα να το ψάξετε και άλλο.Καμμιά φορά τα πράγματα αλλάζουν).Φυσικά μπορείτε να δώσετε απλή ιατρική οδηγία όπου δεν ισχύει ο περιορισμός των εμβαλογίων σε 1 αλλά θα πρέπει να τα πληρώσει ο ασθενής από την τσέπη του ή να απευθυνθεί σε άλλο ιατρό για να του τα γράψει.Κακά τα ψέματα κανείς δεν θέλει να πληρώνει συνέχεια τα φάρμακα εκτός και αν είναι κάτι το έκτακτο όπως καμμιά αντιβίωση ή κάτι τέτοιο(που και πάλι...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

στην περιοχή μου ο τουριστογιατρός τους έδινε 1 απλό χαρτί και μετά ερχόταν με το βιβλιάριο και τα γράφανε στο κέντρο υγείας...

και εννοείται ότι ο τουριστογιατρός δεν κάνει δουλειά με το ταλέντο του στην ιατρική αλλα το ταλέντο του στις επιχειρήσεις. σε μας πχ έδινε στανταρντ ποσοστό στις γκρουπιέρισες για κάθε άρρωστο που του φέρνανε και αυτές φυσικά τους πηγαίνανε όλους εκεί και δεν λέγανε ότι υπάρχει κέντρο υγείας που τα κάνει τσάμπα.. υπάρχουν πολλά κόλπα...

κάποι θησαυρίζουν τόσο που παίρνουν και δεύτερο γιατρό ανιδεικευτο ωρομίσθιο για τη λάτζα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

To φορουμ έχει αναβαθμιστεί πολύ τόσο από πληρότητα πληροφοριών όσο και από αμεσότητα στις απαντήσεις!

Ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο να βοηθήσουν στις απορίες μου!

Αμάντα και πάλι καλή τύχη!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καλημέρα.Ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις.Έχει πάει κάποιος σαν γιατρός σε αυτές ή έχετε ακούσει κάτι από γνωστούς σας?΄Ποιές είναι οι προυποθέσεις για να σε πάρουν?Πρέπει ναχεις κάνει αγροτικό ή υπάρχει περίπτωση να μη χρειάζεται?Ένας είναι ο γιατρός της κατασκήνωσης και πόσο μεγάλη η ευθύνη εκεί?Ευχαριστώ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ειναι πολλοι οι ιατροι που εχουν εργασθει σε κατασκηνωσεις αμεσως μετα το πτυχειο και πριν κανουν αγροτικο. βεβαια ολοι καταθετουν βιογραφικο και πιθανο ειναι αν υπαρχει καποιος με μεγαλυτερη εργασιακη εμπειρεια (πχ αγροτικο-κομματι ειδικοτητας) να προτιμηθει.... αξιζει τον κοπο να το δοκιμασει καποιος απο οτι λενε οσοι ειχανε την εμπειρεια..

συνηθως το φαρμακειο το οργανωνεις εσυ και παραγγελνεις τι χρειαζεται.. αντιμετωπιζεις απλα περιστατικα.. καψιματα, τσιμπηματα κτλ και αν εχεις καποιο πιο δυσκολο περιστατικο το διακομιζεις στο νοσοκομειο...

αγγελιες εχω δει στις εφημεριδες που ζητουν ιατρους για κατασκηνωσεις...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ειναι πολλοι οι ιατροι που εχουν εργασθει σε κατασκηνωσεις αμεσως μετα το πτυχειο και πριν κανουν αγροτικο. βεβαια ολοι καταθετουν βιογραφικο και πιθανο ειναι αν υπαρχει καποιος με μεγαλυτερη εργασιακη εμπειρεια (πχ αγροτικο-κομματι ειδικοτητας) να προτιμηθει.... αξιζει τον κοπο να το δοκιμασει καποιος απο οτι λενε οσοι ειχανε την εμπειρεια..

συνηθως το φαρμακειο το οργανωνεις εσυ και παραγγελνεις τι χρειαζεται.. αντιμετωπιζεις απλα περιστατικα.. καψιματα, τσιμπηματα κτλ και αν εχεις καποιο πιο δυσκολο περιστατικο το διακομιζεις στο νοσοκομειο...

αγγελιες εχω δει στις εφημεριδες που ζητουν ιατρους για κατασκηνωσεις...

ναι αμαντα,το γραψαμε παραπανω.ναι ισως αξιζει, αλλα εξαρταται και ποσα παιδια εχεις υπο ευθυνη σου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εχω κανει 13 χρονια κατασκηνωση, περνωντας απο ολες τις βαθμιδες. Ξεκινησα ως κατασκηνωτρια, μετα ομαδαρχισα και κοινοταρχισα, τελος σαν βοηθος γιατρου (φοιτητρια) και γιατρος.

Βασικη και πρωτη προυποθεση για να σε επιλεξουν να εργαστεις, ειναι να σε ξερουν και να εχεις κατασκηνωτικη εμπειρια. Στην αρχη, οι υπευθυνοι απευθυνονται στους γνωστους και απο εκει και περα αν οι θεσεις δεν καταληφθουν, βγαζουν αγγελια κτλ.

Για τις κρατικες κατασκηνωσεις, παιζει ρολο να εργαζεται και καποιος δικος σου στην υπηρεσια της οποιας ειναι η κατασκηνωση. Π.χ. αν η κατασκηνωση ειναι του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε καλο θα ηταν καποιος δικος σου να εργαζεται σε αυτο το υπουργειο για να σε προωθησει.

Οι ευθυνες ειναι αναλογες του μεγεθους της κατασκηνωσης και του κατα ποσο θα εχεις βοηθο. Η μεγαλυτερη κατασκηνωση στην Ελλαδα (μαλλον και των Βαλκανιων) ειναι του Δημου Αθηναιων που φιλοξενει 5000 ατομα, εχει 4 κατασκηνωτικες περιοδους για παιδια και 2-3 περιοδους τον Σεπτεμβριο, για ΚΑΠΗ. Οι ευθυνες και η δουλεια ειναι πολλες, αλλα εχω και τη εντυπωση πως ο μισθος ειναι και καλυτερος απο των αλλων κατασκηνωσεων. Εκτος των αλλων, επειδη υπαρχει και πολιτικο συμφερον για αυτη την κατασκηνωση, δημοτικοι συμβουλοι ολων των παραταξεων ειναι παντοτε παροντες (μενουν μεσα) και ειναι ετοιμοι να επιτεθουν αν κατι παει στραβα.

Στις αλλες κατασκηνωσεις τα πραγματα ειναι πιο ομαλα. Εξαιρεση αποτελουν οι ιδωτικες που στα ψιλοπρηζουν γιατι εκει τα παιδια πληρωνουν και θελουν να ειναι ολα αψογα.

Τα περιστατικα που θα αντιμετωπισεις ειναι τα αναμενομενα (αμυγδαλιτιδες, ιωσεις, γαστρεντεριτιδες, χτυπηματα και...ψειρες). Δεν αποκλειεται ομως να αντιμετωπισεις και κατι πιο σοβαρο (κριση επιληψιας σε παιδι που δεν ειχε γνωστο ιστορικο και μου ετυχε εμενα, μηνιγγιτιδα, βαριες κακωσεις, πνιγμος στις πισινες κτλ), οποτε πρεπει να εισαι σε επιφυλακη συνεχεια.

Ανεξαρτητα απο την δουλεια, η κατασκηνωση ειναι μια πολυ ωραια εμπειρια!!!!! emiloveyou

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εγώ που έχω πάει πολλές κατασκηνώσεις με τον προσκοπισμό κ τις περισσότερες φορές μου αναθέτανε το φαρμακείο, έχω προυπηρεσία? :-))))))

Πέρα απο την πλάκα, αφενός είναι ζόρικη δουλειά η κατασκήνωση κ αφετέρου είναι για τους καλοκαιρινούς μήνες. Εδώ θα είμαστε άνεργοι 4-5 χρόνια, τί να σου κάνει 3μηνη εργασία?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πιστεύω οτι σαν εποχιακή εργασία δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα. Στο κάτω κάτω είνα από τα λίγα που μπορείς να κάνεις και να έχουν σχέση με το αντικείμενο των σπουδών.

Ακόμα κι αν τα λέφτά δεν είναι καλά μπορείς να εργαστείς κανά 2μηνο για να βγάλεις τα έξοδα από τις δικές σου διακοπές!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εγω θα ηθελα να ρωτησω: τι θα πρεπει να προσεξει κανεις αν θελει να δουλεψει σε τουριστοιατρειο?

emhelp

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Υποθέτω τους στοιχειώδεις κανόνες υγειινής και κυρίως για τη δική σου ασφάλεια και ιδιαίτερη προσοχή για τυχόν αμέλεια. Καλύτερα να μην αναλάβεις την ευθύνη και να τον στείλεις στο πλησιέστερο νοσοκομείο για διερευνηση παρά να σε τρέχουν.

Το σημαντικότερο που μας έλεγαν περί ευθύνης στην ιατροδικαστική άλλωστε ήταν να δείξεις ότι προσπάθησες τουλάχιστον να κάνεις όσα μπορούσες στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σου (εμπειριών και γνώσεων...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

χαζεύοντας είδα ότι πάει να θαφτεί το θέμα.επειδή σίγουρα ενδιαφέρει πολύ κόσμο και θα συνεχίσει να συμπληρώνεται από καινούριες δυνατότητες καλό θα ήταν να γίνει sticky.

έλα mod ανέλαβε δράση!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πιστεύω οτι σαν εποχιακή εργασία δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα. Στο κάτω κάτω είνα από τα λίγα που μπορείς να κάνεις και να έχουν σχέση με το αντικείμενο των σπουδών.

Ακόμα κι αν τα λέφτά δεν είναι καλά μπορείς να εργαστείς κανά 2μηνο για να βγάλεις τα έξοδα από τις δικές σου διακοπές!

Με βρίσκεις πολύ σύμφωνο. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον η πολιτεία ή ένα σωματείο να έφτιαχνε ένα portal που να μπαίναν όλες οι διαφημίσεις για τέτοιες εποχιακές θέσεις για ιατρούς. Short-term (1-6 μήνες) εργασιακά συμβόλαια, με ξεκάθαρες προϋποθέσεις και μισθούς. Απ'το τίποτα καλύτερο!!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Υπάρχουν πολλές δουλειές που μπορείς να κάνεις ως απόφοιτος ιατρικής. Το θέμα είναι ότι τις περισσότερες φορές είμαστε πολύ καλομαθημένοι για να τις κάνουμε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για πες δυο-τρεις δουλειές να σου πω... πάντως όχι φίλε, τη δουλειά του νοσηλευτή δεν θέλω να την κάνω. Υπάρχουν νοσηλευτές τριών κατηγοριών (ΔΕ, ΤΕ, ΠΕ) γι'αυτά... <_<

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.