Jump to content

«Τροποποιείται» η αναγνώριση πτυχίων ιατρικών σχολών του εξωτερικού


black coffee

Recommended Posts

http://www.skairadio.gr/4dcgi/_w_articles_.../10/2005_137112

«Τροποποιείται» η αναγνώριση πτυχίων ιατρικών σχολών του εξωτερικού dot_clear.gif Ειδική βάση τουλάχιστον 2.500 ερωτήσεων δημιουργείται με ευθύνη των ιατρικών σχολών που θα είναι διαθέσιμη στους υποψήφιους τρεις μήνες προ των εξετάσεων για την αναγνώριση τίτλων σπουδών του εξωτερικού Ο υφυπουργός Παιδείας Σπ. Ταλιαδούρος που συνεργάσθηκε με τους προέδρους των ιατρικών σχολών της χώρας, ανακοίνωσε ότι το σύστημα των εξετάσεων του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ), για την αναγνώριση πτυχίων ιατρικών σχολών από χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τροποποιείται από την επόμενη εξεταστική περίοδο του Μαΐου 2006.

Η ηλεκτρονική τράπεζα ερωτήσεων θα είναι πολλαπλής επιλογής, για κάθε γνωστικό αντικείμενο. Οι ερωτήσεις θα έχουν κατάλληλα επεξεργαστεί ώστε να καλύπτουν πλήρως την ύλη του κάθε γνωστικού αντικειμένου χωρίς αλληλοκαλύψεις ή ασάφειες. Οι απαντήσεις των ερωτήσεων θα είναι επίσης διαθέσιμες στους υποψήφιους από την αρχή. Σε κάθε εξεταστική περίοδο οι εξεταζόμενοι θα εξετάζονται τουλάχιστον σε 100 ερωτήσεις που θα προέρχονται από τη βάση των 2.500 ερωτήσεων.

Η πρώτη βάση θα είναι επίσης διαθέσιμη το Φεβρουάριο του 2006 προκειμένου η νέα μορφή εξετάσεων να εφαρμοσθεί κατά την περίοδο Μαΐου 2006. Οι επόμενες εξετάσεις του Δεκεμβρίου 2005 θα διεξαχθούν με βάση το ισχύον σύστημα.

Παράλληλα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε το πρόγραμμα των εξετάσεων περιόδου Δεκεμβρίου 2005 που θα πραγματοποιηθούν στα αμφιθέατρα της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών και στην ιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις εξής ημερομηνίες:

1.12.2005 Γυναικολογία, 2.12.2005 Παιδιατρική, 3.12.2005 Χειρουργική, 4.12.2005 Παθολογία.

Οι εξετάσεις για την αναγνώριση πτυχίων οδοντιατρικών σχολών από χώρες μη μέλη της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης, περιόδου Δεκεμβρίου 2005, θα πραγματοποιηθούν στα αμφιθέατρα της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών και της Ιατρική του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης στις εξής ημερομηνίες :

10.12. 2005 Οδοντική Χειρουργική, 10.12.2005 Εξακτική, 11.12.2005 Ακίνητη Προσθετική, 11.12.2005 Στοματολογία. 17.12.2005 Περιοδοντολογία, 17.12.2005 Κινητή Προσθετική, 18.12.2005 Ενδοδοντία και 18.12.2005 Ακτινοδιαγνωστική.

Σημειώνεται ότι κατά τις εξετάσεις της οδοντιατρικής της προηγούμενης περιόδου εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά το σύστημα της κλήρωσης ερωτήσεων από την βάση ερωτήσεων που έχει δημιουργηθεί.

Πηγή: AΠE

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Αρνούνται εφαρμογή των νόμων

«Αντάρτικο» στα ΑΕΙ για την αξιολόγηση των πανεπιστημίων

Avaton

Νέες Σχολές και Τμήματα αναμένεται να ακολουθήσουν το ΕΜΠ και την Πάτρα

Αθήνα

Φουντώνει το «αντάρτικο» εναντίον των επιλογών της κυβέρνησης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και κυρίως στην αξιολόγηση, που άρχισε πρώτο πριν από λίγες ημέρες το Πολυτεχνείο της Αθήνας, με την απόφαση να μην εφαρμόσει τους πρόσφατους νόμους.

Αντίστοιχη απόφαση να ακυρώσει στην πράξη τους νόμους αυτούς (αξιολόγηση ΑΕΙ, συμφωνία Μπολόνιας για σύγκλιση ευρωπαϊκών συστημάτων εκπαίδευσης, μετεξέλιξη του ΔΙΚΑΤΣΑ) έλαβε και το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εξετάσουν εάν θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και άλλες Σχολές και Τμήματα αρκετών ΑΕΙ.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, το Πολυτεχνείο και το Τμήμα του Πανεπιστημίου της Πάτρας αποφάσισαν συγκεκριμένα να μην επιτρέψουν την ίδρυση Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας στα ιδρύματα. Η μονάδα αυτή θα διενεργούσε την εσωτερική αξιολόγηση, δηλαδή το πρώτο βήμα της διαδικασίας αξιολόγησης των ΑΕΙ.

Επίσης, αποφάσισαν να αποτρέψουν τη συμμετοχή καθηγητών τους στον Διεπιστημονικό Oργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων και Πληροφόρησης (ΔOΑΤΑΠ) που αντικατέστησε το γνωστό ΔΙΚΑΤΣΑ, να μην εφαρμόσουν το σύστημα πιστωτικών μονάδων (ECTS) στα προγράμματα σπουδών και να μη χορηγούν«Παράρτημα Διπλώματος» στους αποφοίτους τους, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία της Μπολόνιας για την εναρμόνιση των ευρωπαϊκών συστημάτων Εκπαίδευσης, θεωρώντας ότι η συμφωνία αυτή θα οδηγήσει σε εμπορευματοποίηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στις 30 Oκτωβρίου, η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου αποφάσισε να αρχίσει αγώνα «ακύρωσης στην πράξη των πρόσφατων εκπαιδευτικών νόμων», με την άρνηση να ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται. Το ΕΜΠ κάλεσε τις Συγκλήτους των άλλων ΑΕΙ και τις γενικές συνελεύσεις των Σχολών να αντιδράσουν λαμβάνοντας αντίστοιχες αποφάσεις εναντίωσης «σ' αυτή την πολιτική και τους συγκεκριμένους νόμους που διαλύουν τα πτυχία και αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του δημόσιου Πανεπιστημίου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε.

news.in.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.