Jump to content

ΔΙΚΑΤΣΑΔΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ


Mr_allos_enas

Recommended Posts

Κυρίες και κύριοι (και αγαπητά μου παιδιά)

έκανα το λάθος και περιηγήθηκα στο φορουμ του ΔΙΚΑΤΣΑ.Ακόμα ζαλισμένος είμαι...Φοβερό επίπεδο...Αμφότεροι...Λες και είσαι σε pub με μεθυσμένους που τσακώνονται...

Να βαλω ορισμένα ερωτήματα να τα απαντήσετε ήρεμα χωρίς προσωπικούς χαρακτηρισμούς?

Είναι ολοί οι απόφοιτοι μή ελληνικών πανεπιστημίων άσχετοι?Αν όχι ποιά τα ποσοστά?(άσχετοι-σχεδόν άσχετοι-σχεδόν σχετικοί-σχετικοί)

Είναι αντίστοιχα όλοι οι απόφοιτοι ελληνικών πανεπιστημίων σχετικοί και αν όχι ποιά τα αντίστοιχα ποσοστά?

Τα στοιχεία σας από πού προέρχονται?δημοσιεύθηκε καμία μελέτη την οποία δεν γνωρίζω ή πρόκειται για την περίφημη προσωπική εμπειρία?

Μήπως τα μεμονωμένα περιστατικά που γνωρίζετε αφορούν μόνο στο ένα υποσύνολο ή στο άλλο?

Μήπως κανένας απο εσάς είχε μια παλιά συμμαθήτρια που με το ζόρι πέρασε τη Β Λυκείου αλλά πρόσφατα η γιαγιά της σας είπε οτι κάνει αγροτικό στους Γόννους?

Μήπως ο τύπος που είχε μπεί πρώτος στην Ιατρική σας έψαχνε να βρεί αγροτικό που να μην έχει ΗΚΓ και έχει παρετήθεί απο τις ΦΟΒΕΡΕΣ εφημερείες του ΚΥ Ιστιαίας?

Μήπως άμα γίνουμε ακόμα περισσότεροι να παίρνουμε και μόρια ανάλογα με το σκορ των πανελληνίων????να μας αφαιρούνται μόρια από τις απουσίες μας κατά την διάρκεια της φοίτησής μας και να πολλαπλασιάζεται το σκορ μας επί 2 αν ήμασταν σημαιοφόροι στην Γ Λυκείου???

Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να σφραγίζουμε με ανεξιτηλη σφραγίδα τους "Δικατσάδες" έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι και εμείς και οι ασθενείς οτι είναι σημασμένοι και ο κίνδυνος είναι ελεγχόμενος???

Ρε σείς δε σας λέω οτι χάνετε το δίκιο σας λέγοντας τέτοια πράγματα!!!!γιατί δεν υπάρχει δίκαιο και άδικο σε αυτή την ιστορία...Χάνετε όμως το σεβασμό του ανταγωνιστή σας...δείχνετε το φόβο σας...

και αν περιμένατε με έξι χρόνια (ή έστω 18) μελέτης να καθαρίσετε για την υπόλοιπή σας ζωή, να πείτε του μπαμπά σας οτι δεν σας τα είπε καλά και ότι οι εποχές άλλαξαν...και αν μόνοι σας το σκεφτήκατε έτσι,τότε κάνατε λάθος υπολογισμούς!

Και για να προλάβω τα σχόλιά σας

Μπήκα και τελείωσα Λάρισα (ναί, έχει Ιατρική η Λάρισα)

Είμαι στην αναμονή για Ορθοπαιδική και διορίζομαι σε 6 μήνες

Δίνω εξετάσεις αύριο το πρωί αν το αποφασίσουν και δεν θέλω ούτε μισό μόριο παραπάνω από κανέναν.Και αν μου φάνε την θέση οι ΔΙΚΑΤΣΑΔΕΣ μαγκιά τους! Τον ασθενή δεν τον ενδιαφέρει πόσο περίμενες και σε ποια χώρα φοίτησες αλλά το τί μπορείς να του προσφέρεις...

Τώρα κατα πόσο αυτο θα διασφαλίζεται από τις εξετάσεις ,αυτό είναι άλλο θέμα και νομίζω οτι με αυτό θα πρέπει να ασχοληθούμε.

Απορίες?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 63
  • Created
  • Last Reply

Σε κάθε πανεπιστήμιο του κόσμου, από το Johns Hopkins Medical School μέχρι την τιμημένη ιατρική σχολή της Μπουρκίνα Φάσο, υπάρχουν καλοί και κακοί φοιτητές ιατρικής και αποφοιτούν καλοί και κακοί γιατροί. Υπάρχει επίσης ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που είναι στο "γκρίζο", στο "περίπου" δηλαδή της ιατρικής εκπαίδευσης, που μπορεί κατά περιόδους ή κατά τομέα ιατρικής γνώσης να επιδεικνύει απίστευτη ασχετοσύνη ή απίστευτη γνώση.

Το ζήτημα που έχει ανακύψει με τους (Έλληνες) αποφοίτους εσωτερικού και εξωτερικού δεν αφορά κάποιο ρατσισμό των μεν έναντι των δε ή κάποιο άσβεστο μίσος που (υποτίθεται) έχουμε εμείς ή αυτοί ή το πράσινο τερατάκι της ζήλιας "εσείς περάσατε δίπλα στο σπίτι σας στην ΆνωΚάτωΔέκατη Τρίτη Ραχούλα και τρώγατε μουσακά της μανούλας σας - εσείς πήγατε στη Λατβερία και εκτός του ότι δε διαβάσατε μια μέρα γιατί κόστιζε 3€ το μάθημα, περάσατε και ζάχαρη γιατί είχε εύκολες Λατβεριανές".

Το μείζον για τους Έλληνες (εσωτερικού και εξωτερικού!) αποφοίτους πρόβλημα είναι ότι όσοι σπούδασαν στο εξωτερικό θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα για να κάνουν αγροτικό, ειδικότητα και να ασκήσουν μετά και την ιατρική ως ειδικοί. Αυτόματα αυτό ακυρώνει και τον (ανύπαρκτο) σχεδιασμό της ελληνικής πολιτείας για τις θέσεις ειδικότητας κλπ κλπ κλπ και δημιουργεί έναν ιατρικό υπερπληθωρισμό που βλάπτει και τους μεν και τους δε. Από την άλλη, δεν είναι τόσο απλή υπόθεση να ασκήσει κανείς την ιατρική στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Είναι αντιστρόφως ανάλογη η δυσκολία με τη δυσκολία εισόδου και αποφοίτησης στα πανεπιστήμιά τους, γιατί έχουν (και αυτοί) πάρα πολλούς γιατρούς (δείτε τα δεδομένα από την έρευνα του WHO πριν μερικά χρόνια - είμαστε παρεούλα στις πρώτες θέσεις σε αριθμό γιατρών, μαζί με Κούβα και Ισραήλ).

Οπότε τώρα επανερχόμαστε στο ζήτημα: ποιο γιατρό θέλουμε;

Αν η απάντηση είναι "τον καλύτερο επιστημονικά", ίσως, λέω ίσως, πρέπει να προτιμηθεί ο μέσος απόφοιτος ελληνικού πανεπιστημίου σε σχέση με το μέσο απόφοιτο πανεπιστημίου πρώην ανατολικών χωρών. Γιατί;

1) Γιατί τους έχουμε συγκρίνει δυο φορές σε παρόμοιες περιπτώσεις ως τώρα (σχολείο - πανελλήνιες εξετάσεις), με γνωστά αποτελέσματα.

2) Γιατί έμαθε την ιατρική στα ελληνικά και αν μη τι άλλο μπορεί να συνεννοηθεί με τους ασθενείς και τους συναδέλφους του πιο εύκολα, ενώ οι γνώσεις του ενσωματώνουν και τα ελληνικά επιδημιολογικά στοιχεία.

3) Γιατί πέρασε μια γνωστή στην ελληνική πολιτεία (θα έλεγα "αξιολογημένη" αλλά...) διαδικασία ιατρικής εκπαίδευσης και πιστοποιήθηκε η ιατρική του γνώση μετά από εξέταση σε καμιά 60αριά μαθήματα, και όχι σε 2-3.

Μπορούμε να συνεχίσουμε τα "γιατί" για αρκετές σελίδες, και βεβαίως να προσθέσουμε μερικά υπέρ των αποφοίτων ξένων πανεπιστημίων, που χαίρουν εκτίμησης (πιστεύω) μεταξύ των μεταναστών από τις αντίστοιχες χώρες, που αν μη τι άλλο βρίσκουν γιατρό να καταλαβαίνει το πρόβλημά τους χωρίς τη χρήση της νοηματικής :)

Η θέση του Συλλόγου Αποφοίτων Ιατρικής Ελληνικών Πανεπιστημίων είναι ότι το ζήτημα μπορεί να λυθεί, τουλάχιστον όσον αφορά στην ιατρική ειδικότητα, με τη θέσπιση αξιοκρατικών εξετάσεων που θα ξεχωρίσουν τους καλούς γιατρούς από όλα τα πανεπιστήμια από τους άσχετους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

-_- Όσο για τα ποσοστά που ζήτησες, μπορείς να ανατρέξεις στα αποτελέσματα των εξετάσεων ΔΟΑΤΑΠ στο http://www.doatap.gr , καθώς και να ψάξεις να δεις τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι (παλαιότερα στο doatap.gr, συνήθως στο http://www.dikatsa.info τα βρίσκουν και ανεβάζουν τα τελευταία) για να κρίνεις από μόνος σου σε τι επίπεδο ιατρικών γνώσεων είναι κάποιος που μετά 4 χρόνια από την αίτησή του για αναγνώριση του πτυχίου παίρνει πχ 3/100 στην εξέταση Παθολογίας.
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προσωπικα, συμφωνω με τον μιστερ αλλος ενας.......Ο καθενας μας θα κριθει απο τους ασθενεις του......Περα απο αυτο πιστευω οτι οι εξετασεις για την ειδικοτητα ειναι ενα μετρο το οποιο ισως να λυσει το προβλημα της εισαγωγης στην ειδικοτητα......Η μελετη, η καταπονηση και η συνεχης ενημερωση ειναι ευτυχως ή δυστυχως οι μονες μεθοδοι για να μην μας πουν ασχετους(ολους τους πτυχιουχους)....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο καθενας μας θα κριθει απο τους ασθενεις του......

Χωρίς να απευθύνομαι προσωπικά σε εσένα, και κάνοντας απλώς quote αυτό που είπες, το θέμα δεν είναι να μας κρίνουν οι ασθενείς μας, μιας και για να σε κρίνει αρνητικά ένας ασθενής, θα πρέπει να έχει ένα ΑΣΧΗΜΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ από εσένα...

Το θέμα είναι η πολιτεία να βάζει ένα φίλτρο, ώστε κανείς ασθενής να μη βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πει.....

Έλα μωρέ δεν είναι καλός γιατρός, γιατί είχα αίμα στα κόπρανα 6 μήνες και μου έδινε σίδηρο.....

Αυτό είναι τραγικό....

Οπότε διαφωνώ καθέτως μαζί σου. Η κρίση δεν πρέπει να γίνεται από τους ασθενείς.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το μείζον για τους Έλληνες (εσωτερικού και εξωτερικού!) αποφοίτους πρόβλημα είναι ότι όσοι σπούδασαν στο εξωτερικό θέλουν να γυρίσουν στην Ελλάδα για να κάνουν αγροτικό, ειδικότητα και να ασκήσουν μετά και την ιατρική ως ειδικοί. Αυτόματα αυτό ακυρώνει και τον (ανύπαρκτο) σχεδιασμό της ελληνικής πολιτείας για τις θέσεις ειδικότητας κλπ κλπ κλπ και δημιουργεί έναν ιατρικό υπερπληθωρισμό που βλάπτει και τους μεν και τους δε.

Μπράβο,εδώ έχεις απόλυτο δίκιο.Δύσκολο πρόβλημα για να λυθεί.Ποιός μπορεί να σταματήσει μαμάδες και μπαμπάδες που θέλουν το γιόκα τους γιατρό από το να τον στείλουν στην Βουλγαρορουμανία.Ή ρε Σαράντο ποιός θα σε σταματούσε εσένα και εμένα από το να πηγαίναμε να σπουδάσουμε Ιατρική στο εξωτερικό αν δεν περνούσαμε στις πανελληνιες.Αν δεν το κάναμε, πιστεύω δεν θα έπρεπε να είχαμε διαλέξει την Ιατρική.

πότε τώρα επανερχόμαστε στο ζήτημα: ποιο γιατρό θέλουμε.Αν η απάντηση είναι "τον καλύτερο επιστημονικά", ίσως, λέω ίσως, πρέπει να προτιμηθεί ο μέσος απόφοιτος ελληνικού πανεπιστημίου σε σχέση με το μέσο απόφοιτο πανεπιστημίου πρώην ανατολικών χωρών. Γιατί;

1) Γιατί τους έχουμε συγκρίνει δυο φορές σε παρόμοιες περιπτώσεις ως τώρα (σχολείο - πανελλήνιες εξετάσεις), με γνωστά αποτελέσματα.

2) Γιατί έμαθε την ιατρική στα ελληνικά και αν μη τι άλλο μπορεί να συνεννοηθεί με τους ασθενείς και τους συναδέλφους του πιο εύκολα, ενώ οι γνώσεις του ενσωματώνουν και τα ελληνικά επιδημιολογικά στοιχεία.

3) Γιατί πέρασε μια γνωστή στην ελληνική πολιτεία (θα έλεγα "αξιολογημένη" αλλά...) διαδικασία ιατρικής εκπαίδευσης και πιστοποιήθηκε η ιατρική του γνώση μετά από εξέταση σε καμιά 60αριά μαθήματα, και όχι σε 2-3.

Εδώ μου τα χαλάς...

1) τι σχέση έχουν οι πανελλήνιες και το Λύκειο ρε Σαράντο???Αφού είσαι σοβαρός άνθρωπος...πάντως η μαμά μου συμφωνεί με αυτήν την άποψη

2)οκ να προτείνουμε τεστ γλώσσας τότε( Ιατρικής Ορολογίας).Αλλά ειλικρινά πιστεύω οτι δεν πρόκειται να κοπεί και κανένας Έλληνας...

3)Ναι αλλά είμαστε στο 2005, τα σύνορα είναι ανοιχτά, δεν είμαστε μόνοι μας στην επιφάνεια αυτής της γής, υπάρχουν και αλλού πανεπιστήμια και πρέπει με κάποιο τρόπο να τα αντιστοιχουμε.επίσηςθα πρέπει να ακολουθούμε τους νόμους της ΕΕ.

Αν εμείς λιθοβολήσουμε τους Ελληνες που σπούδασαν στο εξωτερικό και γύρισαν στην πατρίδα τους, τότε τι πρέπει να κάνουν οι Αγγλοι, Γάλλοι Πορτογάλοι με εμάς που σπουδάσαμε Ελλάδα και ήρθαμε να δουλέψουμε στην χώρα τους?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τον ασθενή δεν τον ενδιαφέρει πόσο περίμενες και σε ποια χώρα φοίτησες αλλά το τί μπορείς να του προσφέρεις...

Τώρα κατα πόσο αυτο θα διασφαλίζεται από τις εξετάσεις ,αυτό είναι άλλο θέμα και νομίζω οτι με αυτό θα πρέπει να ασχοληθούμε.

Απορίες?

Καμία απορία.Φαίνεται όμως ξεκάθαρα ότι χάνεις το νόημα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί σήμερα.

Ας πάρουμε ένα ανεπτυγμένο κράτος για παράδειγμα,όπως οι Η.Π.Α,με άκρως φιλελεύθερες ιδέες,όπου βασιλεύει ο καπιταλισμός και η ελεύθερη οικονομία σε όλους τους τομείς.

Εκεί λοιπόν,δεν σπουδάζεις εύκολα ιατρική.Η εισαγωγή στα πανεπιστήμια,ειδικά στα καλά,είναι απίστευτα δύσκολή και είμαι σίγουρος ότι το ξέρουν οι περισσότεροι.

Τελειώνεις και θες να κάνεις ειδικότητα.Απ'ότι ξέρω δίνεις εξετάσεις οι οποίες είναι κοινές και για τους αποφοίτους Αμερικανικών Πανεπιστημίων και για αλλοδαπούς.Και μάλιστα εξετάσεις Χ 3 και συνέντευξη και εξέταση ασθενή...

Ακόμα και οι ειδικευμένοι γιατροί ελέγχονται και πρέπει να αποδεικνύουν ότι δεν αδρανούν και παρακολουθούν την συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση.

Αναφέρω επίτηδες τις Η.Π.Α, γιατί αυτά και άλλα πολλά είναι γνωστά στους περισσότερους.

Τι σημαίνουν όλα αυτά?

Ότι ακόμα και στο Βασίλειο του Καπιταλισμού,υπάρχει ένας απίστευτος προγραμματισμός για το τι γιατρούς παράγει το κράτος.Παντού διηθητικοί ηθμοί.Εμένα προσωπικά αυτή η τακτική μου λέει ότι λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπ'όψιν την ευθύνη για το τι γιατρούς θα παραδώσουν στο κοινωνικό σύνολο.

Και βέβαια να υπενθυμίσω ότι ψάχνουν και τους καλύτερους σε όλο τον κόσμο και τους μαζεύουν εκεί...

Ξέρουν και να επενδύουν στη υγεία τους και να προστατεύουν αυτή την επένδυσή τους.Και μάλιστα όλες αυτές οι διαδικασίες δρουν αποτρεπτικά στο να καλλιεργηθεί μια ανάλογη νοοτροπία με αυτή της Ελλάδας.Ότι δηλαδή όλοι πρέπει να γίνουν γιατροί και όλο και κάποιος τρόπος θα υπάρχει για να γίνει αυτό.

Και επειδή μίλησες για το Δικατσά.Φυσικά και όλοι δεν μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι.Φυσικά και υπάρχουν και καλοί γιατροί που έρχονται από αυτές τις χώρες.Σκέψου όμως ότι ο Τσαλίκης και ο Καραφώτης είναι γιατροί........!!!!!!!!!!

Η άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε άδεια οπλοφορείας....

δεν θέλω ούτε μισό μόριο παραπάνω από κανέναν

Συμφωνώ.Οι απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων,που ακολούθησαν την νόμιμη οδό και εννοώ τις πανελλήνιες και όχι τις αμαρτωλές μεταγραφές,θα έπρεπε να συνεχίζουν την ολοκλήρωση της ιατρικής τους εκπαίδευσης κατά προτεραιότητα και χωρίς αναμονή στα νοσοκομεία.

Αυτά τα λίγα

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η ιατρική δεν είναι εστιατόριο. Τον σεφ τον κρίνει ο πελάτης/ καταναλωτής. Ο καλός ιατρός δεν κρίνεται από τον ασθενή. Η "ευχάριστη" ιατρική δεν ταυτίζεται με την τεκμηριωμένη επιστημονικά ιατρική. Για την ακρίβεια, το επιχείρημα αυτό μάλλον δικαιώνει τους μέτριους, καθότι η "φιλική προς τον χρήστη" ιατρική είναι ελάχιστες φορές η σωστή. Οι φορές αυτές περιορίζονται σε σύγχρονες, σύντομες επεμβάσεις και άλλα τέτοια.

Όπως λοιπόν ο "ευχάριστος" δάσκαλος δεν είναι πάντα κι ο καλύτερος (μπορεί να είναι απλά χαβαλές), έτσι κι ο "ευχάριστος" ιατρός δεν είναι πάντα ο αρτιότερος. Οπότε προσοχή στα επιχειρήματά μας, αλλά και στον τρόπο που βλέπουμε την ιατρική ως επιστήμη.

Κατά τα λοιπά, το επίπεδο του dikatsa.info σε έκανε ρε Mr να προβληματιστείς για τον ρατσισμό των αποφοίτων Ελλάδας? Γιατί αν αξίζει κάποιον προβληματισμό το εν λόγω forum που συντηρούν απόφοιτοι εξωτερικού, τότε μάλλον εγείρει ανησυχίες για άλλα πράγματα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στο μάθημα της Χειρουργικής της 1ης Εξεταστικής Περιόδου Ιουλίου 2005, προσήλθαν και εξετάστηκαν 1520 ενδιαφερόμενοι και στα δύο εξεταστικα κέντρα (Αθήνα - Θεσσαλονίκη).

Το μάθημα κατοχύρωσαν με επιτυχία 322 εξεταζόμενοι.

Ποσοστό επιτυχίας 21,18%

Στο μάθημα της Παιδιατρικής της 1ης Εξεταστικής Περιόδου Ιουλίου 2005, δήλωσαν συμμετοχή 332 ενδιαφερόμενοι (και στα δύο εξεταστικά κέντρα Αθήνα - Θεσσαλονίκη), από τους οποίους προσήλθαν και εξετάστηκαν 155.

Το μάθημα κατοχύρωσαν με επιτυχία 31 εξεταζόμενοι.

Ποσοστό επιτυχίας 20%

Στο μάθημα της Παθολογίας της 1ης Εξεταστικής Περιόδου Ιουλίου 2005, προσήλθαν και εξετάστηκαν 2133 ενδιαφερόμενοι και στα δύο εξεταστικα κέντρα (Αθήνα - Θεσσαλονίκη).

Το μάθημα κατοχύρωσαν με επιτυχία 214 εξεταζόμενοι.

Ποσοστό επιτυχίας 10% !!!!!!!!!!!!!!!! :o

Ένας στους δέκα πιάνει απλά τη βάση! :o

Εννιά στους δέκα που θεωρούνται στη χώρα που τους έδωσε πτυχίο γιατροί κρίνονται ανεπαρκείς ακόμη και με εξετάσεις κατά καιρούς διαβλητές,όπως αποκαλύπτεται κατα καιρούς από δημοσιεύματα. B)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Φιλε Ανδρέα και Σοβερειν

Δε νομίζω να μίλησα ποτέ για "ευχάριστους" γιατρούς.

όταν έγραψα ...το τι πραγματικα ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ τον ασθενή...δεν εννοώ ποιά είναι η άποψη του ασθενή για τον γιατρό που έχει μπροστά του.Εννοώ ποιές παράμετροι θα πρέπει να εξετάζονται από αρμόδια θεσμοθετημένα και αδιάβλητα όργανα που θα αξιολογούν την καταλληλότητα του κάθε γιατρού για ένα δεδομένο επίπεδο αρμοδιοτήτων. Και για να απαντησω και στον φιλο Βασίλη, εννοώ κάτι σαν τις ΗΠΑ ή το ΗΒ όπου ΟΛΟΙ περνούν από τους ΙΔΙΟΥΣ μηχανισμούς ελέγχου-όπως και ο ίδιος παραδέχεται. Βέβαια λίγο πιο κάτω διαφωνεί με την άποψή του λέγοντας¨:

Συμφωνώ.Οι απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων,που ακολούθησαν την νόμιμη οδό και εννοώ τις πανελλήνιες και όχι τις αμαρτωλές μεταγραφές,θα έπρεπε να συνεχίζουν την ολοκλήρωση της ιατρικής τους εκπαίδευσης κατά προτεραιότητα και χωρίς αναμονή στα νοσοκομεία.

Επίσης Βασίλη δεν είναι σωστή η σύγκριση Ελλάδας-ΗΠΑ.Πιο σωστή θα ήταν η σύγκριση αποφοίτων Ελλάδας - Βουλγαρίας ως προς τις προυποθέσεις και διαδικασίες που χρειάζονται για να ενταχθούν στο σύστημα των ΗΠΑ (πιστεύω είναι ακριβώς οι ίδιες).Μπορείς ακόμα να συγκρίνεις την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο ,την Γαλλία το Τέξας ή σε άλλο επίπεδο μπορείς ακόμα να συγκρίνεις τις ΗΠΑ με την ΕΕ.

όσο για σένα φίλε μεντισιν αυτά τα στοιχεία που παραθετεις επιβεβαιωνουν οτι τουλάχιστον κάποιο φίλτρο λειτουργεί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Κατά τα λοιπά, το επίπεδο του dikatsa.info σε έκανε ρε Mr να προβληματιστείς για τον ρατσισμό των αποφοίτων Ελλάδας? Γιατί αν αξίζει κάποιον προβληματισμό το εν λόγω forum που συντηρούν απόφοιτοι εξωτερικού, τότε μάλλον εγείρει ανησυχίες για άλλα πράγματα...

Αλήθεια δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. μπορείς σε παρακαλώ να μου το εξηγήσεις?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν εμείς λιθοβολήσουμε τους Ελληνες που σπούδασαν στο εξωτερικό και γύρισαν στην πατρίδα  τους, τότε τι πρέπει να κάνουν οι Αγγλοι, Γάλλοι Πορτογάλοι με εμάς που σπουδάσαμε Ελλάδα και ήρθαμε να δουλέψουμε στην χώρα τους?

Θα σου πω.

Οι Άγγλοι τους εκτός ΕΕ τους βάζουν να δώσουν PLAB, τους εντός τους περνούν από χίλιους δυο ελέγχους και πριν και αφού πιάσουν δουλειά, και απαιτούν για πρόσληψη να έχουν κάνει ιατρικές εξετάσεις σε δικά τους νοσοκομεία και να έχουν παρακολουθήσει δικά τους ή αμερικανικά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια (ATLS, BSS κλπ κλπ), χώρια τις εξετάσεις μέσα στην ειδικότητα που πρέπει να δώσεις αν θες να περάσεις πέρα από τα δυο πρώτα χρόνια SHO (MRCP, MRCS, MRCOG κλπ κλπ κλπ).

Οι Γάλλοι μέχρι πρότινος είχαν νόμο που επέτρεπε μόνο σε μια κατηγορία γιατρών να ασκήσει την ιατρική στη Γαλλία: τους Γάλλους πολίτες που έχουν σπουδάσει σε Γαλλικά πανεπιστήμια. Είναι βλέπεις λίγο πιο σωβινιστές από τους Αμερικανούς και τους Άγγλους. Κάποια στιγμή αποφάσισαν να βάλουν μέσα και τους εντός ΕΕ και από Πανεπιστήμιο της ΕΕ, και για να εξασφαλίσουν ότι τουλάχιστον περνάνε μόνο οι Γάλλοι τις εξετάσεις τους για πρόσβαση στην ειδικότητα έβαλαν κάτι σαν έκθεση στα εξεταζόμενα του Internat...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Λοιπόν,

Για να λύνονται οι παρεξηγήσεις

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο σε ότι αφορά στις εξετάσεις κατάταξης τύπου ΠΛΑΜΠ για τους εκτός ΕΕ.Είναι απόλυτα δίκαιο.

Τα υπόλοιπα όμως είναι κοινά για ΟΛΟΥΣ (MRCS,ATLS, Publications etc) και κανένα επιπλέον μόριο δεν δινεται (επίσημα) στους White British.Άλλο τι γινεται στις συνεντεύξεις και τι παιχνίδια παίζονται.

Οι Γάλλοι όπως είπες είναι ειδική περίπτωση...όμως η ΕΕ έχει ήδη κάνει κινήσεις πάνω σε αυτό το θέμα.

Συνεπώς να συμφωνήσουμε οτι χρειάζονται καλύτερες εξετάσεις αναγνώρισης πτυχίων για τους εκτός ΕΕ (που να συμπεριλαμβάνουν και κλινική εξέταση ασθενούς) και συνεχής έλεγχος όλων των γιατρών που να διασφαλίζει την άρτια επιστημονική τους κατάρτιση σε κάθε φάση και επίπεδο της καριέρας του?

Ασχετο.Εχω την εντύπωση οτι κάποιος από τους σκοπούς του καταστατικού του Συλλόγου αποφοίτων Ελλάδας έρχεται σε αντίθεση με βασική αρχή της ΕΕ.Τσέκαρέ το.

Μιλάω για το άρθρο 2 Παρ 9 σε σχέση με αυτό

EQUAL TREATMENT WITH NATIONALS

Regardless of your place of residence, as a European Union worker you are entitled to take up an activity as an employed person in any Member State under the same conditions as nationals . Equal treatment applies to all conditions governing employment and work (e.g. remuneration, dismissal, occupational reintegration or re-employment after being unemployed).

The principle of equal treatment in access to employment implies that you have the same priority as nationals for access to employment in any Member State. This means that national provisions limiting the number or percentage of foreigners who may be employed do not apply to you. Consequently, when in a Member State the granting of any benefit to enterprises is subject to a minimum percentage of national workers, you are regarded as a national worker.

In addition, EC law states that any clause of a collective or individual agreement or of any other collective regulation concerning eligibility for employment, employment, remuneration and other conditions of work or dismissal shall be null and void in so far as it lays down or authorises discriminatory conditions in respect of workers who are nationals of other Member States.

TopRECRUITMENT

No condition that would be conducive to discrimination against non-national EU citizens, or that would restrict the right to access to employment for EU citizens, may be imposed by the Member States. For instance, it is not permissible to prescribe special recruitment procedures for foreign EU nationals or to limit or restrict the advertising of vacancies in the press or through any other medium so that foreign nationals have less chances of being informed, or to impose conditions of registration at employment offices or residence requirements for access to employment.

The engagement and recruitment of a national of another Member State may not depend on medical, vocational or other criteria which are discriminatory on grounds of nationality in comparison with those applied to nationals.

Nevertheless, a national who holds an offer in his name from an employer in a Member State, other than that of which he is a national, may have to undergo a vocational test, if the employer expressly requests this when making his offer of employment.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στο μάθημα της Χειρουργικής της 1ης Εξεταστικής Περιόδου Ιουλίου 2005, προσήλθαν και εξετάστηκαν 1520 ενδιαφερόμενοι και στα δύο εξεταστικα κέντρα (Αθήνα - Θεσσαλονίκη).

Το μάθημα κατοχύρωσαν με επιτυχία 322 εξεταζόμενοι.

Ποσοστό επιτυχίας 21,18%

Στο μάθημα της Παιδιατρικής της 1ης Εξεταστικής Περιόδου Ιουλίου 2005, δήλωσαν συμμετοχή 332 ενδιαφερόμενοι (και στα δύο εξεταστικά κέντρα Αθήνα - Θεσσαλονίκη), από τους οποίους προσήλθαν και εξετάστηκαν 155.

Το μάθημα κατοχύρωσαν με επιτυχία 31 εξεταζόμενοι.

Ποσοστό επιτυχίας 20%

Στο μάθημα της Παθολογίας της 1ης Εξεταστικής Περιόδου Ιουλίου 2005, προσήλθαν και εξετάστηκαν 2133 ενδιαφερόμενοι και στα δύο εξεταστικα κέντρα (Αθήνα - Θεσσαλονίκη).

Το μάθημα κατοχύρωσαν με επιτυχία 214 εξεταζόμενοι.

Ποσοστό επιτυχίας 10%  !!!!!!!!!!!!!!!!    :o   

Ένας στους δέκα πιάνει απλά τη βάση!  :o

Εννιά στους δέκα που θεωρούνται στη χώρα που τους έδωσε πτυχίο γιατροί κρίνονται ανεπαρκείς ακόμη και με εξετάσεις κατά καιρούς διαβλητές,όπως αποκαλύπτεται κατα καιρούς από δημοσιεύματα. B)

ΕΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ασχετο.Εχω την εντύπωση οτι κάποιος από τους σκοπούς του καταστατικού του Συλλόγου αποφοίτων Ελλάδας έρχεται σε αντίθεση με βασική αρχή της ΕΕ.Τσέκαρέ το.

Μιλάω  για το άρθρο 2 Παρ 9 σε σχέση με αυτό

EQUAL TREATMENT WITH NATIONALS

Regardless of your place of residence, as a European Union worker you are entitled to take up an activity as an employed person in any Member State under the same conditions as nationals . Equal treatment applies to all conditions governing employment and work (e.g. remuneration, dismissal, occupational reintegration or re-employment after being unemployed).

The principle of equal treatment in access to employment implies that you have the same priority as nationals for access to employment in any Member State. This means that national provisions limiting the number or percentage of foreigners who may be employed do not apply to you. Consequently, when in a Member State the granting of any benefit to enterprises is subject to a minimum percentage of national workers, you are regarded as a national worker.

In addition, EC law states that any clause of a collective or individual agreement or of any other collective regulation concerning eligibility for employment, employment, remuneration and other conditions of work or dismissal shall be null and void in so far as it lays down or authorises discriminatory conditions in respect of workers who are nationals of other Member States.

TopRECRUITMENT

No condition that would be conducive to discrimination against non-national EU citizens, or that would restrict the right to access to employment for EU citizens, may be imposed by the Member States. For instance, it is not permissible to prescribe special recruitment procedures for foreign EU nationals or to limit or restrict the advertising of vacancies in the press or through any other medium so that foreign nationals have less chances of being informed, or to impose conditions of registration at employment offices or residence requirements for access to employment.

The engagement and recruitment of a national of another Member State may not depend on medical, vocational or other criteria which are discriminatory on grounds of nationality in comparison with those applied to nationals.

Nevertheless, a national who holds an offer in his name from an employer in a Member State, other than that of which he is a national, may have to undergo a vocational test, if the employer expressly requests this when making his offer of employment.

Πολλοί έχουν αυτή τη λανθασμένη εντύπωση. Όμως μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες απόφοιτοι εξωτερικού είναι nationals της Ελλάδας, έτσι;;; Η ΕΕ δεν αναφέρεται σε διακρίσεις βάσει των σπουδών, καθώς στις καταστατικές αρχές της είναι ότι δεν επεμβαίνει στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πολλοί έχουν αυτή τη λανθασμένη εντύπωση. Όμως μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες απόφοιτοι εξωτερικού είναι nationals της Ελλάδας, έτσι;;; Η ΕΕ δεν αναφέρεται σε διακρίσεις βάσει των σπουδών, καθώς στις καταστατικές αρχές της είναι ότι δεν επεμβαίνει στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Δηλαδή αν αξιώσουμε ο Έλληνας απόφοιτος να παίρνει περισσότερα μόρια από τον Άγγλο απόφοιτο από το Cambridge πχ για την εισαγωγή του σε θέση ειδικευόμενου σε ελληνικό νοσοκομείο, αυτό δεν αποτελεί παράβαση των κανονισμών της ΕΕ?Η μήπως το αρθρο 2 παρ 9 δεν αναφέρεται σε αυτούς?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ας δούμε τό θέμα οχι τόόσο ιατρικά-επιστημονικά.

δηλ..ο καλός γιατρός - ο ασθενής που θα κρίνει κλπ είναι πατάτες μπλουμ..άλλαντάλλα της παρασκευής το γάλα.

..

Ποιοί πρέπει να υποβληθούν στην βάσανο του ΔΙΚΑΤΣΑ;

..Γιατί;

Είναι επαρκές το σύστημα "εξομοίωσης" του ΔΙΚΑΤΣΑ;

Ποιοί έγιναν γιατροί κι όχι μόνο αλλά τώρα[εδώ και χρόνια] χρειάζονται την πιστοποίηση ΔΙΚΑΤΣΑ; Οι έχοντες ξύπνιο γονιό,συγγενή φίλο....

Σου λέει ο άλλος το θρεφτάρι μου δεν το βλέπω με πανελλήνιες ή με οποιοδήποτε σύστημα εισαγωγής να "μπαίνει" . άσε που θα μου φάει του κόσμου τα δίφραγκα σε φροντιστήρια ιδιαίτερα και νοίκια αργότερα ..άσε τα έξοδα παραστάσεως σαν φοιτητής..

Δεν κάνει τίποτε απ'όλα αυτά.

Μόλις απολύεται από το λύκειο τον γράφει σε ένα από τα πανεπιστήμια κάποιας πρώην σοσιαλιστικής χώρα και του έρχονται όλα φτηνότερα και κυρίως ξεκούραστα και ξένοιαστα.τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

Θα πω μόνο ένα . Γνωστός, φίλος θα έλεγα εκ Ρουμανίας ήταν στην Ρουμανία συνολικά 6 μήνες και στο 3 έτος ήρθε με μεταγραφή στη Θεσσαλονίκη - εν έτει 1988 - έκανε άλλα 5 χρόνια πήρε πτυχίο και είναι "πετυχημένος" οικονομικά τώρα πια.

Αυτοί που πρέπει να περάσουν την βάσανο του ΔΙΚΑΤΣΑ είναι οι φτωχομπινέδες της υπόθεσης ..ο όχλος , ο αφρός ήρθε με μεταγραφή - δια διαφόρους λόγους -σε ελλ. πανεπιστήμιο αναγνώρισαν του κόσμου τα μαθήματα και κλινικές κι ούτε γάτα όυτε γρατσουνιά...

Λυπηθείτε λοιπόν τον όχλο και αν θέλετε κράξτε αυτούς που βρίσκονται τώρα στα πανεπιστήμιά σας...πρέπει να είναι αρκετοί ακόμη.

Βέβαια το θέμα με τα σοσιαλιστικά πτυχία δεν αφορά μόνο την ιατρική.

Αγγίζει και άλλους επαγγελματικούς χώρους. Δάσκαλοι - γυμναστές - αρχιτέκτονες - μηχανικοί.

Πρώτος μου ξάδερφος είναι γυμναστής -πτυχιούχος - ευτυχώς κάνει άλλη δουλειά από το πανεπιστήμιο της Πρίστινα χωρίς να έχει πάει καθόλου στην Πρίστινα[ψέματα λέω πήγε 3-4 μήνες να μάθει τη γλώσσα του φάνηκαν δύσκολα κι επέστρεψε..το αναακοίνωσε στον θείο κι αυτός τα έσταξε και πήρε το πτυχίο ταχυδρομικά]

Δηλ. αυτό που αμφισβητέι η ελληνική πολιτεία με το ΔΙΚΑΤΣΑ είναι το επίπεδο των σπουδών..Την επάρκεια αυτών των ανθρώπων. Δικαίως , νομίζω.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το θέμα είναι η πολιτεία να βάζει ένα φίλτρο, ώστε κανείς ασθενής να μη βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πει.....

Έλα μωρέ δεν είναι καλός γιατρός, γιατί είχα αίμα στα κόπρανα 6 μήνες και μου έδινε σίδηρο.....

Αυτό είναι τραγικό....

Φυσικα και ειναι τραγικο! Πιστευεις ομως οτι η πολιτεια με τα φιλτρα που θα χρησιμοποιησει θα προλαβει τετοιες καταστασεις?(αν και εδω που τα λεμε το παραδειγμα που εφερες ειναι ελαφρως τραβηγμενο...Καποιος συναδελφος θα σωσει μια τετοια τραγωδια...) Οπως ειπα και πιο πανω οι εξετασεις ειναι ενα πολυ καλο μετρο, τουλαχιστον θεωρητικα.....Αυτο το οποιο, ως υποτιθεμενο επιστημονα, με ταραζει ειναι η γενικευση μεχρι τα ορια της ''γενοκτονιας'' των αποφοιτων συγεκριμενων χωρων......Τελος παντων, η αποψη μου δεν υποστηριζει ουτε τους μεν ουτε τους δε...Θεωρω ομως οτι ο σχεδιασμος της ελληνικης πολιτειας για τις θεσεις εργασιας κτλ δεν μπορει σε καμμια περιπτωση να αποκλιει απο αυτες ανθρωπους οι οποιοι σπουδασαν την Ιατρικη και που πολυ απλα θελουν να γυρισουν στην πατριδα τους να την εξασκησουν....Για αυτο το λογο πρεπει να αξιολογειται ο πτυχιουχος ειτε αυτος ειναι εγχωριος ειτε ''εισαγωμενος'' γιατι η εργασια ειναι δικαιωμα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η ιατρική δεν είναι εστιατόριο. Τον σεφ τον κρίνει ο πελάτης/ καταναλωτής. Ο καλός ιατρός δεν κρίνεται από τον ασθενή. Η "ευχάριστη" ιατρική δεν ταυτίζεται με την τεκμηριωμένη επιστημονικά ιατρική. Για την ακρίβεια, το επιχείρημα αυτό μάλλον δικαιώνει τους μέτριους, καθότι η "φιλική προς τον χρήστη" ιατρική είναι ελάχιστες φορές η σωστή. Οι φορές αυτές περιορίζονται σε σύγχρονες, σύντομες επεμβάσεις και άλλα τέτοια.

Προφανως αναφερεσαι στο δικο μου ποστ.....Δεν νομιζω οτι υπαρχει ''ευχαριστη'' ιατρικη......Υπαρχει εξεταση, διαγνωση και θεραπεια.....Η πραγματοποιηση τους υπηρετει την υγεια του ασθενους ο οποιος μακρυπροθεσμα ή και βραχυπροθεσμα εχει το δικαιωμα να κρινει τις πραξεις του ιατρου του.....Προσωπικα προτιμω να εχω ευτυχισμενους (αρα υγιεις) ασθενεις και ας μου ''σερνουν'' τα χειροτερα πισω απο τη πλατη καποιοι ''συναδελφοι'' μου για το πως εγινα γιατρος και για το πως βρωμαω φτηνο αφτερ σειβ....(λεμε τωρα...) :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

αν και εδω που τα λεμε το παραδειγμα που εφερες ειναι ελαφρως τραβηγμενο...Καποιος συναδελφος θα σωσει μια τετοια τραγωδια

Αυτό το παράδειγμα το έχω δει πολλάκις σε Ελληνικά Νοσοκομεία όπου έρχονται ασθενείς με μεταστάσεις όταν θα μπορούσαν να είχαν χειρουργηθεί πριν από 2 χρόνια και να είχαν σωθεί.

Αυτό που θέλω να σου πω είναι πως είναι λάθος ο γιατρός να κρίνεται από τον ασθενή...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δηλαδή αν αξιώσουμε ο Έλληνας απόφοιτος να παίρνει περισσότερα μόρια από τον Άγγλο απόφοιτο από το Cambridge πχ για την εισαγωγή του σε θέση ειδικευόμενου σε ελληνικό νοσοκομείο, αυτό δεν αποτελεί παράβαση των κανονισμών της ΕΕ?Η μήπως το αρθρο 2 παρ 9 δεν αναφέρεται σε αυτούς?

Καταρχήν, δε θα έρθει ποτέ Άγγλος να κάνει ειδικότητα στην Ελλάδα. Δε μας ενδιαφέρει επομένως αυτή η περίπτωση...

Η θέση ειδικευομένου, εφόσον είναι εκπαιδευτκή θέση, δεν καλύπτεται από τη συνθήκη της ΕΕ ούτε από τηην 93/16/ΕΟΚ, καθώς τα ζητήματα παιδείας είναι εκτός του πεδίου εφαρμογής τους.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καταρχήν, δε θα έρθει ποτέ Άγγλος να κάνει ειδικότητα στην Ελλάδα. Δε μας ενδιαφέρει επομένως αυτή η περίπτωση...

Η θέση ειδικευομένου, εφόσον είναι εκπαιδευτκή θέση, δεν καλύπτεται από τη συνθήκη της ΕΕ ούτε από τηην 93/16/ΕΟΚ, καθώς τα ζητήματα παιδείας είναι εκτός του πεδίου εφαρμογής τους.

Για το πρώτο μην είσαι τόσο σίγουρος-γνωρίζω ήδη έναν.Επίσης ήδη πρίν από τρία χρόνια είχα Ιταλό ειδικευόμενο συνάδελφο στο Ασκληπείο.

'Οσο για το δεύτερο, κάθε χώρα μπορεί να βάλει τις δικές τις προυποθέσεις για την καλυψη μιας εκπαιδευτικής θεσης αρκεί να ειναι ΙΔΙΕΣ για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της ΕΕ .

Ασφαλώς και οι εκπαιδευτικές θέσεις Ιατρών καλύπτονται απο την 93/16

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η αναφορά στις ΗΠΑ,έγινε,διότι όλοι γνωρίζουν πως μπορεί να γίνει γιατρός εκεί.Η σύγκριση με την χώρα μας έγινε για να τονίσω τα έτη φωτός που μας χωρίζουν με τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο,όπως η Γαλλία,η Γερμανία κλπ κλπ.

Δεν υπάρχει αντίφαση στις απόψεις μου.Απλά εκνευρίζομαι.Και θα το εξηγήσω.

Εκνευρίζομαι αφάνταστα κάθε φορά που συνειδητοποιώ ότι το 60% και βάλε των νέων γιατρών,παράνομα και με τον πιο ξεφτιλισμένο τρόπο παρέκαμψαν το αδιάβλητο σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεών.Οι τρόποι,φαντάζομαι είναι σε όλους γνωστοί.

Σκεφτείτε λίγο.Αν είχαμε κάτι να περηφανευόμαστε για την αδιαβλητότητά του ήταν ακριβώς αυτές οι εξετάσεις.Και κάποια στιγμή συνειδητοποιούμε ότι για να γίνεις γιατρός στην Ελλάδα,αρκούσαν 2 γνωριμίες και ένας χρόνος τουρισμού στην ανατολική Ευρώπη ή σε κάποια γειτονική χώρα....Κοροϊδεύοντας και όλους αυτούς που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στο εξωτερικό...Ομορφιές...

Αν λοιπόν το πρόβλημα ήταν μόνο με ανθρώπους που σπούδασαν στο εξωτερικό,ας δίναμε όλοι μαζί εξετάσεις,χωρίς καμία ποσόστοση για κανέναν.Αφού είμαστε πολλοί οι επιστήμονες...

Αλλά τώρα,που έχουμε και ανθρώπους που έκαναν σπαράλια ό,τι πιο αξιόπιστο είχαμε,προσωπικά πιστεύω ότι όσοι πέρασαν με επιτυχία την πνευματικά,σωματικά και ψυχικά επίπονη διαδικασία των πανελλαδικών,θα έπρεπε να ξεκινάνε άμεσα ειδικότητα.Το οποίο άλλωστε γίνεται σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες για τους αποφοίτους τους.Απλά και όμορφα.

Πάντως σκεφτείτε το λίγο όσοι υποφέρατε με τις πανελλαδικές...

Δεν ήταν απαραίτητο να σκίσετε τον εαυτό σας...

Αρκεί να ξέρατε να παρακάμψετε το σύστημα και θα πέρνατε πτυχίο ιατρικής σε ελληνικό πανεπιστήμιο.... :splaaaats:

Είνα να μην εκνευρίζεσαι....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Για το πρώτο μην είσαι τόσο σίγουρος-γνωρίζω ήδη έναν.Επίσης ήδη πρίν από τρία χρόνια είχα Ιταλό ειδικευόμενο συνάδελφο στο Ασκληπείο.

'Οσο για το δεύτερο, κάθε χώρα μπορεί  να βάλει τις δικές τις προυποθέσεις για την καλυψη μιας εκπαιδευτικής θεσης αρκεί να ειναι ΙΔΙΕΣ για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες της ΕΕ .

Ασφαλώς και οι εκπαιδευτικές θέσεις Ιατρών καλύπτονται απο την 93/16

αυτό πες το στους γάλλους και στους άγγλους.... :wacko:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.