Jump to content

Οδηγός 4ου έτους


Recommended Posts

Στο τέταρτο έτος εισάγεται το σύστημα των τριβδόμαδων, που θα ισχύσει για 1.5 χρόνο. Το εξάμηνο χωρίζεται σε 4 τριβδόμαδα και οι φοιτητές ασκούνται σε μαθήματα που καταλαμβάνουν 1 το καθένα, εναλλάξ τα νοσοκομεία ώστε 2 νοσοκομεία να μην πέφτουν στο ίδιο τριβδόμαδο στο ίδιο μάθημα. Για παράδειγμα, ενώ το ΑΧΕΠΑ Ι έχει Ορθοπαιδική, το ΑΧΕΠΑ ΙΙ έχει Ουρολογία και στο επόμενο αλλάζουν κτλ.

Για τον πλήρη κατάλογο συγγραμμάτων του 4ου έτους, κάντε κλικ εδώ

Για τα επιλεγόμενα του 4ου έτους, κάντε κλικ εδώ

Ζ’ Εξάμηνο

1. Χειρουργική ΙΙ

Πού: όπου έγινε η άσκηση του 3ου έτους

Τρόπος Διδασκαλίας: στις περισσότερες κλινικές είναι 3 2ωρα αμφιθέατρα και 3 2ωροι θάλαμοι την εβδομάδα, σε όλο το εξάμηνο

Τρόπος Εξέτασης: ανάλογα με την κλινική, πχ 5 γραπτές ερωτήσεις Χαρλαύτης, προφορικά Γαμβρός κτλ

Πληροφορίες: Μεγάλες διαφορές στη δυσκολία, υπάρχουν πολύ εύκολες κλινικές (Κισκίνης), μέτριας δυσκολίας (Χαρλαύτης) και πολύ δύσκολες (Γαμβρός)

Σύγγραμμα Εξέτασης: Γενική Χειρουργική, ΔΕΠ (2 τόμοι)

2. Ορθοπαιδική

Πού: ΑΧΕΠΑ Ι και ΙΙ κυρίως Παπανικολάου (Α’ Ορθ, Πουρνάρας) και λίγοι με κλήρωση Παπαγεωργίου (Γ’ Ορθ Καπετάνος). Ιπποκράτειο και Αγία Σοφία στο Γεννηματά (Β’ Ορθ Χριστοφορίδης) και λίγοι με κλήρωση Παπαγεωργίου

Τρόπος Διδασκαλίας: 2 ώρες/ημέρα κλινική για ένα τριβδόμαδο και 1 2ωρο αμφιθέατρο/εβδομάδα όλο το εξάμηνο.

Τρόπος Εξέτασης: 10 γραπτές ερωτήσεις

Πληροφορίες: μέτριας δυσκολίας μάθημα, με μεγάλη ύλη. Πέρσι είχε βγάλει το Παπαγεωργίου σημειώσεις που ήταν αρκετές και για τα 3 νοσοκομεία.

Συγγράμματα εξέτασης: Ορθοπαιδική, Συμεωνίδης (Παπανικολάου). Ορθοπαιδική, Παπαβασιλείου (Γεννηματά, Παπαγεωργίου)

3. Ουρολογία

Πού: Γεννηματά (Α’ Ουρ Ραδόπουλος) και λίγοι με κλήρωση Παπαγεωργίου (Γιαννακογιώργος)

Τρόπος Διδασκαλίας: 9 2ωρα φροντιστήρια/κλινικές για ένα τριβδόμαδο και 1 2ωρο αμφιθέατρο/εβδομάδα όλο το εξάμηνο

Τρόπος Εξέτασης: Γραπτές ερωτήσεις, κάθε χρόνο αλλάζει ο αριθμός τους (15 συνήθως). Κυκλοφορούν ΣΟΣ αλλά κυμαίνονται από 3/15 ως 12/15.

Πληροφορίες: πολύ εύκολο μάθημα

Σύγγραμμα Εξέτασης: Απαραίτητη Γενική Ουρολογία, Ραδόπουλος

4. Αναισθησιολογία

Που: ΑΧΕΠΑ (όλοι)

Τρόπος Διδασκαλίας: 1 2ωρο αμφ/εβδομάδα όλο το εξάμηνο. 2 2ωρες φροντιστηριακές ασκήσεις όπου διδάσκεται αιμοληψία και ΚΑΡΠΑ, σε ένα τριβδόμαδο

Τρόπος Εξέτασης: 5 γραπτές ερωτήσεις

Πληροφορίες: Το πιο εύκολο μάθημα του εξαμήνου

Σύγγραμμα Εξέτασης: Κλινική Αναισθησιολογία, Γκιάλα

5. Φαρμακολογία ΙΙ

Πού: Σχολή

Τρόπος Διδασκαλίας: 1 2ωρο αμφ και 1 2ωρο φροντιστήριο / εβδομάδα όλο το εξάμηνο

Τρόπος Εξέτασης: από 60 πολλαπλής που ήταν έγινε γραπτές ερωτήσεις (20 νομίζω)

Πληροφορίες: δυσκόλεψε αρκετά, μια που τα ΣΟΣ είναι πλέον άχρηστα. Είναι το μοναδικό μάθημα του εξαμήνου που απαιτεί εγγραφή, σε όλα τα άλλα γίνεται αυτόματα

Σύγγραμμα Εξέτασης: Φαρμακολογία, Page(νομίζω)

Η’ Εξάμηνο

1. Νευρολογία και 2. Ψυχιατρική (δηλώνονται μαζί)

Πού: ΑΧΕΠΑ Ι και ΙΙ: Μπαλογιάννης (Α’ Νευρ ΑΧΕΠΑ) και Καράβατος (Α’ Ψ Παπαγεωργίου) ή (με δήλωση/κλήρωση) Κάζης (Γ’ Νευρ Παπανικολάου) και Καπρίνης (Γ’ Ψ ΑΧΕΠΑ). Ιπποκράτειο και Αγία Σοφία: Μυλωνάς (Β’ Νευρ ΑΧΕΠΑ) και Φωκάς (Β’ Ψ ΨΝΘ) ή Κάζης/Καπρίνης.

Τρόπος Διδασκαλίας: συνήθως 1 2ωρο αμφ/εβδομάδα όλο το εξάμηνο και οι κλινικές (Νευρολογία) και φροντιστήρια (Ψυχιατρική) γίνονται στη διάρκεια ενός (ή δύο για τον Κάζη) τριβδόμαδων. Εξαίρεση ο Καράβατος (όλο το εξάμηνο)

Τρόπος Εξέτασης: όλες οι ψυχιατρικές προφορικά. Και οι 3 νευρολογίες έχουν εξέταση στον άρρωστο και μετά γραπτά οι Κάζης, Μυλωνάς και προφορικά ο Μπαλογιάννης.

Πληροφορίες: Το δίδυμο Μυλωνάς/Φωκάς είναι το ευκολότερο. Ο Κάζης δεν είναι πολύ δύσκολος (ίδια με Μυλωνά) αλλά ο Καπρίνης είναι μακράν ο δυσκολότερος στην Ψυχιατρική. Ο Καράβατος είναι ό,τι πιο εύκολο στην Ψ αλλά ο Μπαλογιάννης…. Εξετάζει ο ίδιος προφορικά απ’τα βιβλία του: ήδη 4 τόμοι και έπονται πολλοί ακόμα, με πληροφορίες πολλαπλάσιες και απ’τον Adams (και στην καθαρεύουσα-αν και έκδοση 2004). Απίστευτες λεπτομέρειες για τη γενετική των νοσημάτων και καθώς οι τόμοι του για την ώρα περιλαμβάνουν το ¼ της νευρολογίας, θα βγείτε χωρίς να ξέρετε τίποτα. Όταν επιλέγετε, μην ξεχνάτε ότι η επιλογή μένει και για το 6ο έτος (οπότε με μπαλογιάννη/καράβατο τώρα, παίρνετε μόνο καράβατο στο 6ο και γλυτώνετε ένα μάθημα). Τέλος, υπάρχει βιβλίο σημειώσεων Ψυχιατρικής του Ράμμου προς πώληση από Μελενίκου (πολύ χρήσιμο για Καράβατο και Φωκά)

Συγγράμματα εξέτασης: Ψυχιατρική, Ιεροδιακόνου. Νευρολογία Λογοθέτη, Μυλωνάς (Κάζης, Μυλωνάς). Νευρολογία, Μπαλογιάννης (Μπλαογιάννης)

3. Απεικονιστική Διαγνωστική Ι

Πού: ΑΧΕΠΑ (όλοι)

Τρόπος Διδασκαλίας: 1 2ωρο αμφ και 1 2ωρο φροντιστήριο/ εβδομάδα. Κάθε απόγευμα επίδειξη ακτινογραφιών.

Τρόπος Εξέτασης: προφορικά

Πληροφορίες: όλα καλά, εκτός απ’τον Δημητριάδη που ζητάει στην εξέταση τα πάντα εκτός από ακτινολογία (ανατομία και εμβρυολογία ΠΑΡΑ πολύ, θεωρία, γεωγραφία, αθλητικά-σοβαρά). Πολύ δύσκολη και απρόβλεπτη εξέταση, αν πέσετε εκεί (1/4 η πιθανότητα) δεν θα περάσετε καλά. Επίσης, κοροϊδεύει πολύ.

Σύγγραμμα Εξέτασης: Απεικονιστική Διαγνωστική, Δημητριάδης

4. ΩΡΛ

Πού: ΑΧΕΠΑ (Α’ ΩΡΛ Δανιηλίδης) οι περισσότεροι, Παπαγεωργίου οι υπόλοιποι (Β’ ΩΡΛ) κατόπιν κλήρωσης

Τρόπος Διδασκαλίας: 6 2ωρα φροντιστήρια/κλινικές σε ένα τριβδόμαδο. Αμφ όλο το εξάμηνο

Τρόπος Εξέτασης: Γραπτές ερωτήσεις (5 στο ΑΧΕΠΑ, 10 Παπαγεωργίου). Προφορικές εξετάσεις στον καθηγητή σας με το τέλος της σειράς

Πληροφορίες: σχετικά εύκολο μάθημα, στο Παπαγεωργίου είναι μάλλον ευκολότερο. Επειδή τα διορθώνει ο καθηγητής σας, οι βαθμοί κυμαίνονται πολύ

Συγγράμματα εξέτασης: Κλινική ΩΡΛ, Δανιηλίδης (ΑΧΕΠΑ). Μαθήματα ΩΡΛ, Ηλιάδης (Παπαγεωργίου)

5. Κλνική Ανοσολογία

Πού: Ιπποκράτειο (αμφ Γ)

Τρόπος Διδασκαλίας: 1 2ωρο αμφ/εβδομάδα, υποχρεωτικές παρουσίες

Τρόπος Εξέτασης: πολλές (πέρσι ήταν 35) ερωτήσεις όλων των τύπων (πολλαπλής, αντιστοιχίες, σύντομης ανάπτυξης, συμπλήρωση κενού)

Πληροφορίες: μέτριας δυσκολίας προς δύσκολο, τόσο λόγο του αντικειμένου, όσο και της εξέτασης που εξαιτίας του αριθμού των ερωτήσεων ζητάει λεπτομέρειες.

Σύγγραμμα εξέτασης: Σημειώσεις Κλινικής Ανοσολογίας, Γιγή

**Για Παπαγεωργίου και Παπανικολάου η γραμματεία έχει μισθώσει λεωφορείο που ξεκινάει απ’τη σχολή, για όλα τα μαθήματα**

Τροποποιήθηκε από alexmat
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.