Jump to content

Μεταπτυχιακό για χειρουργους


V23

Recommended Posts

Μεταπτυχιακό για χειρουργους

Το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών ξεκινά στην Ελλάδα με τη συνεργασία του Ελληνικού Κολεγίου Χειρουργών και του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών της Αγγλίας.

Οι «Βασικές Χειρουργικές Δεξιότητες», όπως ονομάζεται το πρόγραμμα, αποτελούν μεταπτυχιακό πρόγραμμα ενταγμένο στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και από τα τέσσερα Βασιλικά Κολέγια των Χειρουργών της Αγγλίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι νεαροί εκπαιδευόμενοι χειρουργοί πριν εισέλθουν στην κύρια χειρουργική εκπαίδευση, ενώ το Κολέγιο της Αγγλίας πιστώνει με 15 πόντους το παρόν ελληνικό πρόγραμμα.

Οι συμμετέχοντες, εξηγεί ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου Χειρουργών καθηγητής Αλκιβιάδης Κωστάκης, μαθαίνουν την ορθή και ασφαλή χρήση των χειρουργικών εργαλείων και εκτελούν με ασφάλεια και άνεση απλές χειρουργικές πράξεις, στα γνωστικά αντικείμενα της χειρουργικής, της αγγειοχειρουργικής, της ορθοπεδικής και της λαπαροσκοπικής χειρουργικής. Θα ήταν ιδανικό, προσθέτει, εάν το πρόγραμμα μπορούσε να ενταχθεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κάθε χειρουργικής, αγγειοχειρουργικής και ορθοπεδικής κλινικής, από το πρώτο έτος ειδίκευσης.

emarrighthttp://www.enet.gr/online/online_text?c=110&id=52086872

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πολύ καλή πρωτοβουλία. Άντε να δούμε αν θα πετύχει ο θεσμός! :)

nb:

τα τέσσερα Βασιλικά Κολέγια των Χειρουργών της Αγγλίας

Δεν υπάρχουν 4 βασιλικά κολέγια χειρουργών της... Αγγλίας. Της Μεγάλης Βρετανίας (και Ιρλανδίας) είναι. Πως μου τη σπάει όταν το μπερδεύουν ακόμα και δημοσιογράφοι, λες και τα πάντα είναι Αγγλία πάνω. :wacko:

Τα 4 Βασιλικά Χειρουργικά Κολλέγια στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι: της Αγγλίας (Αγγλία, doh), του Εδιμβούργου (Σκωτία), της Γλασκώβης (Σκωτία), και της Ιρλανδίας (Ιρλανδία και Βόρεια Ιρλανδία). Η Ουαλία όλως περιέργως δεν έχει αυτοδύναμο κολλέγιο. -_-

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Oι συμμετέχοντες τι είναι όμως, ειδικευόμενο, ειδικευμένοι ή νέοι γιατροί? :)

Περισσότερες πληροφορίες που μπορεί να βρεί κανείσ....?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Παιδια το BSS δεν ειναι μεταπτυχιακό!

ειναι COURSE,πολυ ωραιο και πολυ χρησιμο για καποιον που τελειωσε την ιατρικη και θελει να κανει χειρουργικη ειδικοτητα.Ισως και για καποιους ειδικους που εχουν να πιασουν νυστερι απο τοτε που τους το εδωσε η εργαλειοδοτ.λεγοντας τους "πιαστο, δε δαγκωνει!"

καλο θα ειναι να αλλαξετε τον τιτλο του φορουμ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.