Jump to content

Πορεία ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη


Recommended Posts

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, ο σύλλογος φοιτητών ιατρικής αθηνών ονομάζεται "ΣΦΙΑ ΓΡ.ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ" εις μνήμη του γιατρού και βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη, που εξέφρασε τους αγώνες μιας ολόκληρης γενιάς και ενέπνευσε τους ιδρυτές του συλλόγου. Αφού δε βλέπω ανίστοιχη απόφαση ΔΣ στο σχετικό τόπικ, παραθέτω από το in.gr

Προβλήματα στις μετακινήσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στην Αθήνα λόγω της πορείας στη μνήμη Γρ.Λαμπράκη

ΑΠΕ

Η μαραθώνια πορεία θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί της Κυριακής (φωτ. αρχείου)

Αθήνα

Με προβλήματα θα πραγματοποιούνται την Κυριακή τα δρομολόγια των συγκοινωνιών και η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας και κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής, λόγω της πορείας ειρήνης στη μνήμη του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη.

Η μαραθώνια πορεία θα αρχίσει στις 8 το πρωί της Κυριακής από τον Τύμβο του Μαραθώνα και αναμένεται να ολοκληρωθεί το νωρίτερο στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Λόγω της πορείας, από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 4.30 το απόγευμα θα γίνεται σταδιακή διακοπή κυκλοφορίας κατά μήκος της λεωφόρου Μαραθώνος και στους κάθετους δρόμους, ενώ στη συνέχεια θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία στο υπολοιπο τμήμα της διαδρομής και συγκεκριμένα:

- Στη λεωφόρο Μεσογείων από τις 4.30 το απόγευμα μέχρι τις 7.30,

- στην οδό Φειδιππίδου, μεταξύ Μεσογείων και Κηφισίας από τις 5.30 μέχρι τις 7.30,

- στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας από τις 5.30 μέχρι τις 7.30,

- στην οδό Βασιλέως Αλεξάνδρου στο τμήμα μεταξύ Μιχαλακοπούλου και Βασιλίσσης Σοφίας από τις 5.30 μέχρι το τέλος της πορείας,

- στις λεωφόρους Βασιλέως Γεωργίου Α', Αμαλίας, Συγγρού, Βασιλίσσης Ολγας και στις οδούς Σταδίου και Ακαδημίας από τις 6 το απόγευμα μέχρι το τέλος της πορείας.

Επίσης, ανάλογα με την εξέλιξη της πορείας ενδέχεται να διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Κατεχάκη μεταξύ Μεσογείων και Κηφισίας από τις 5.30 μέχρι τις 7.30 το απόγευμα και στη λεωφόρο Κηφισίας μεταξύ Κατεχάκη και Αλεξάνδρας από τις 5.30 μέχρι τις 7 το απόγευμα.

Παράλληλα, θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στη μαραθώνια διαδρομή τμηματικά, όπως θα ισχύουν και οι διακοπές κυκλοφορίας. Οι ρυθμίσεις αυτές ενδέχεται να ολοκληρωθούν νωρίτερα ή να παραταθούν, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η πορεία.

Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να χρησιμοποιούν εναλλακτικές διαδρομές και ειδικότερα από το λιμάνι της Ραφήνας προς Αθήνα μέσω Λούτσας, από Μαραθώνα για βόρεια προάστια και Πειραιά μέσω λίμνης Κρυονερίου και Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας και από Νέα Μάκρη προς βόρεια προάστια μέσω λεωφόρου Διονύσου - Αγίου Πέτρου.

Επίσης, παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν την κυκλοφορία στη διαδρομή για τη διευκόλυνση της πορείας και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.