Jump to content

Recommended Posts

Posted

Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι ιατρός που σπούδασε στην Αγγλία και ειμαι στο Foundation Year 2, το οποίο τελειώνω τον επόμενο Αύγουστο. Με ενδιαφέρει η Αναισθησιολογία καθώ και η Εντατική και σκέφτομαι σοβαρά την επιστροφή στην Αθήνα για ειδικότητα, μιας και οι συνθήκες για ειδικότητα στην Αγγλία ειναι δύσκολες. Ισχυρός ανταγωνισμός (το οποίο δεν ειναι από τα βασικά κριτήριά μου), εώς και 3 μετακινήσεις σε διάφορες πόλεις της Βρετανίας, μεγάλη βάση στο βιογραφικό (δημοσιεύσεις, εργασίες τύπου Quality Improvement Projects/Audits, Msc/PhD και άλλα πολλά), 2 στάδια εκπαίδευσης που απαιτούν μεγάλη προετοιμασία και χρονο ειδικότητας τουλάχιστον 7 χρόνια για Αναισθησιολογία και 8-9 για να κάνω και Εντατική, εφόσον περάσω στο κάθε στάδιο ειδικότητας χωρίς καθυστερήσεις. Έχει επίσης προκύψει σοβαρό ζήτημα στην Αγγλία με παραιατρικά επαγγέλματα, το οποίο ειναι για άλλη κουβέντα.

Με βάση τα παραπάνω, σκεφτομαι την επιστροφή για τους εξής λόγους:

1. 5 χρόνια ειδικότητα σε νοσοκομείο της επιλογής μου, χωρίς πολλές μετακινήσεις σε πιθανόν ανεπιθύμητες περιοχες

2. Εγγραφή σε ειδικότητα που αυτή τη στιγμή προσφέρει (κάποιες) καλύτερες συνθήκες (καλύτερες απολαβές και χωρίς αγροτικό)

3. Επιστροφή για προσωπικούς λόγους μιας και θα ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα μακροπρόθεσμα, το οποίο δεν αποτελεί το κυριότερο κριτήριο αυτή τη στιγμή

Έχω τις εξης ερωτήσεις:

1. Ποιά η δομή των ειδικευόμενων χρόνων της Αναισθησιολογίας και πώς κρίνετε την ποιότητα της εκπαίδευσης;

2. Ποιά η διαδικασία απόκτησης ειδικότητας στην Εντατική και πώς κρίνετε την γενικότερη εικόνα της;

3. Εφόσον κοιτάξω να γυρίσω, ποιά νοσοκομεία στην Αθήνα θα μου προτείνατε;

Προσπαθώ να σχηματίσω μια οσο το δυνατόν πιό σφαιρική άποψη, οποτε κάθε γνώμη και συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη...