Jump to content

Τρίμηνα (Από 2023)


dromeas1

Recommended Posts

Ας ξεκινήσουμε αυτό το νήμα γράφοντας τις εμπειρίες και ενδεχομένως συμβουλές μας προς όσους πρόκειται να ασκηθούν. Το προηγούμενο νήμα είναι 20ετίας και μάλλον ιστορικού παρά πρακτικού ενδιαφέροντος οι περισσότερες απαντήσεις.

Παιδιατρική (Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού): Άσκηση 9 εβδομάδων. Επειδή συχνά ασκούνται και 6ετείς και 5ετείς γίνεται υβριδικός τρόπος διδασκαλίας. Δηλαδή εναλλάξ μια μέρα πρωί, μια μέρα απόγευμα οι κλινικές. Όταν κάποιος είναι απόγευμα παρακολουθεί μέσω zoom την πρωϊνή ενημέρωση και την διάλεξη.

Η κλινική ξεκινά με την πρωϊνή ενημέρωση στις 8:45 στον 1ο όροφο. Αν και λένε να είμαστε όλοι εκεί αν είστε σε κλινική του ΕΣΥ στο Αγλαΐα, καλύτερα να πάτε κατευθείαν στην κλινική και να ακούσετε την δική τους ενημέρωση. Μετά ακολουθεί κλινική μέχρι τις 12. Είναι ασαφές πότε ξεκινάει, ο καθένας έκανε ότι ήθελε. Οι εφημερίες δεν είναι υποχρεωτικές αλλά είναι πολύ ενδιαφέρουσες. Η υπόλοιπη κλινική άσκηση μετριότατη. Οι διαλέξεις είναι καλές συνήθως (12-1). Κάποιες φορές υπάρχει η βιβλιογραφική ενημέρωση και μετεκπαιδευτικά μαθήματα στο Χωρέμειο. Το θέμα των απουσιών μπερδεμένο, αυστηρό πάντως δεν το λες. Από την γραμματεία μπορείτε να πάρετε τα πρωτόκολλα της κλινικής σε βιβλιαράκι που είναι χρήσιμο και σαν γνώση παιδιατρικής και για τις εξετάσεις. Από βιβλίο εμείς διαβάζαμε από του Καφεντζή.

Τέλος, υπάρχει μια τριήμερη εκπαίδευση στην ΜΕΝΝ στο Αρεταίειο που εκεί είναι καλά, βλέπεις πράγματα (και από το Αγία Σοφία εκεί πάνε).

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 7 months later...

Θα γράψω την εμπειρία μου από τις κλινικές που πέρασα φέτος, ελπίζω να βοηθήσουν τους επόμενους αν και το greekmeds μάλλον είναι στα τελευταία του. Επίσης μια παράκληση, είτε εδώ είτε στο fb προσπαθείστε να δίνετε και εσείς ένα feedback, όλα αυτά που λέμε "ψάξε στο greekmeds" κάποιος τα έγραψε και κάποια στιγμή παλιώνουν. Εμείς πρέπει να τα κρατάμε ζωντανά και να σκεφτόμαστε και τους επόμενους

 

Γυναικολογία Αρεταίειο: Χωριζόμαστε στα 2: οι μισοί γυναικολογία και οι άλλοι μισή μαιευτική. Το ωράριο της μαιευτικής 7:30-14:00, το ωράριο της γυναικολογίας 7:00-14:00. Το 7:00 το εννοούν. Δεν θα σας πει ευθέως κάποιος γιατί αργήσατε αλλά θα συζητηθεί και καλό είναι να μην γίνεται.

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: Αιμοληψίες, αλλαγή τραύματος και παρουσίαση στο αμφιθέατρο (Δευτέρα, Τετάρτη) και στον καθηγητή (Δ,Τ,Π) ενός ασθενούς.

Τρίτη, Πέμπτη: Αιμοληψίες, χειρουργεία/τοκετοί

Διαλέξεις ΚΑΘΕ μέρα (δίχως έλεος) 12:00-14:00. Δέχονται ΣΦΙΑ. Εξετάσεις προφορικές (και υπάρχει και ειδικευόμενος μέσα). Τα θέματα είναι νορμαλ σχεδόν πάντα. Ανατομία (ο καθηγητής ρωτάει), γυναικολογία και μαιευτική. Θεωρώ πως εστιάζουν λίγο περισσότερο στην μαιευτική (προεκλαμψία, ισοανοσοποιηση, τοκετός, προβολές, καισαρική). Την εβδομάδα της εξέτασης γίνεται και παρουσίαση μιας εργασίας των φοιτητών (όλη η σειρά δουλεύει συλλογικά ένα θέμα).

Προσωπικά ταλαιπωρήθηκα και αγχώθηκα αλλά ήταν εκπαιδευτική κλινική και είχαν διάθεση να δείξουν το αναγνωρίζω.

Εφημερίες 3 (μπορεί και ΣΚ να είναι).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.