Jump to content

"Μετεκπαιδευτικό δόλωμα"


marijuana

Recommended Posts

"Το δρόμο προκειμένου να μπορεί να διεκδικήσει το δικαίωμα να παρέχει με το αζημίωτο και μεταπτυχιακά διπλώματα σε νέους γιατρούς, «στρώνει» πλέον και επίσημα το ιδιωτικό Θεραπευτήριο «Υγεία», μέσα σε συνθήκες γενικευμένης άλωσης της δημόσιας Υγεία και Παιδείας.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «Υγεία», έχει πρόγραμμα για νέους γιατρούς που ειδικεύονται ή πρόκειται να ειδικευτούν στην παθολογία προκειμένου να εργαστούν ως νοσοκομειακοί γιατροί. Οι νέοι γιατροί θα εκπαιδεύονται στις παθολογικές και ογκολογικές κλινικές και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, για ένα τρίμηνο και με επίδομα 500 ευρώ, ενώ με την ολοκλήρωση του προγράμματος χορηγείται «πιστοποιητικό παρακολούθησης».

Το δόλωμα βέβαια της εκπαίδευσης κρύβει από πίσω του το αγκίστρι. Γιατί όσοι νέοι γιατροί συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα εργάζονται για ένα τρίμηνο ανασφάλιστοι και για 500 ευρώ το μήνα, κι ας υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος ότι οι νέοι γιατροί απλώς θα παρακολουθούν τη δουλιά στις κλινικές.

Στην ίδια ανακοίνωση το «Υγεία» υποστηρίζει ότι διαθέτει «γραφείο μεταπτυχιακής εκπαίδευσης», γεγονός που αποδεικνύει ότι οι αλλαγές που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην ιατρική εκπαίδευση στόχο έχουν να δημιουργήσουν ένα ιατρικό δυναμικό προσαρμοσμένο σε ιδιωτικοποιημένο σύστημα, με την Υγεία να αποτελεί εμπορεύσιμο είδος. Πέραν των άλλων, προωθείται ακόμα περισσότερο η ανάμειξη των επιχειρήσεων στην εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των γιατρών και η μετακύληση της ευθύνης του κράτους για τη συνεχή επιστημονική ενημέρωση και μετεκπαίδευση των γιατρών στο άτομο.

Για τους νέους γιατρούς πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι μόνο μια ιατρική εκπαίδευση στα πλαίσια μιας ενιαίας ανώτατης εκπαίδευσης δημόσιας και δωρεάν, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, άμεσα συνδεδεμένη με ένα σύστημα Υγείας με τα ίδια χαρακτηριστικά, μπορεί να διασφαλίσει ένα υψηλό επίπεδο γνώσεων, επιστημονικών και κλινικών στους γιατρούς, που θα είναι προς όφελος του λαού."

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 8 Απρίλη 2005

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συμπάθα με, αλλά θα ήθελα να δω και την άλλη πλευρά του θέματος, πώς τo παρουσιάζουν επίσημα αυτοί που το διοργανώνουν.

Έτσι όπως τα λέει ο Ριζοσπάστης είναι όντως ύποπτο αλλά there is a catch: τα λέει ο Ριζοσπάστης... :unsure:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Την ανεπάρκεια του κράτους την εκμεταλεύεται ο ιδιώτης... Για το λόγο αυτό το 45% των κλινών της Αττικής ανοίκει σε ιδιώτες!

Για μένα είναι μεγάλη ιστορία αυτό που κάνει το Υγεία και μακάρι να μπορούσα να πάρω μέρος...

Πολλά δημόσια νοσοκομεία δουλεύουν με προσωπικό ασφαλείας (ελάχιστο προσωπικό)... Δε θα μπορούσαν με 700 ευρώ να διορίζουν άτομα που έχουν αναμονή άνω του έτους? Λάτζα θα βγάζουν... αλλά θα έχουν την επαφή με την ιατρική!

Διότι κ. συνάδελφοι σημαντικό να εξασφαλίζουμε πόρους για την επιβιώση μας (βλ. 5Χ5, bodyline κτλ) σημαντικότερο όμως να μην χάνουμε την επαφή με την ιατρική... Έχουμε απώλειες σοβαρές από την όλη ιστορία...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επειδή το ζήτημα το γνωρίζω από πρώτο χέρι, να βάλουμε μερικά πράγματα στη θέση τους.

Το "Υγεία" ζητά ασφάλιση για εργατικό ατύχημα τουλάχιστον για το ποσό των 8.000 ευρώ (θάνατος/μόνιμη αναπηρία) και για το ποσό των 500 ευρώ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν στο νοσοκομείο (και για τους σπουδαστές στο ΙΕΚ του).

Επίσης, οι γιατροί οι οποίοι εργάζονται στο Υγεία ή φέρνουν ασθενείς εκεί ως εξωτερικοί συνεργαζόμενοι πρέπει σύμφωνα με την πολιτική του νοσοκομείου να είναι ασφαλισμένοι για αστική ιατρική ευθύνη μέχρι του ποσού των 250.000 ευρώ ανά περιστατικό για Παθολογικές ειδικότητες και μέχρι του ποσού των 400.000 ευρώ ανά περιστατικό για Χειρουργικές.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν η ασφάλιση για συνταξιοδότηση (που είναι η τελευταία κατηγορία ασφάλισης στην οποία μπορεί να αναφέρεται ο Ριζοσπάστης) θα είναι υποχρεωτική για αυτούς που θα μπουν στο πρόγραμμα που αναφέρεται. Αν είναι στα πλαίσια επιδοτούμενων προγραμμάτων συνεχιζόμενης κατάρτισης δεν είναι δύσκολο να δώσουμε την απάντηση: περιλαμβάνεται στις κρατήσεις.

ΥΓ: Κάνω ένα εντιτάκι για να μην έχουμε παρερμηνείες: μη νομίζει κανείς ότι συμμετέχω στο πρόγραμμα - απλά σκέφτομαι να παρακολουθώ χειρουργεία εκεί, να δω και πώς δουλεύει και ο ιδιωτικός τομέας...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ?

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕ 400-500 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ?ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ ΑΥΤΑ!

ΑΠΛΩΣ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ,ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΛΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.

ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΔΥLINE ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ,ΚΑΙ?

ΑΠΛΩΣ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ!

ΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ,ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ-Ο ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΔΩ!

ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

[color=blue

Γιατί όσοι νέοι γιατροί συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα εργάζονται για ένα τρίμηνο ανασφάλιστοι και για 500 ευρώ το μήνα, κι ας υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος ότι οι νέοι γιατροί απλώς θα παρακολουθούν τη δουλιά στις κλινικές.

Στην ίδια ανακοίνωση το «Υγεία» υποστηρίζει ότι διαθέτει «γραφείο μεταπτυχιακής εκπαίδευσης», γεγονός που αποδεικνύει ότι οι αλλαγές που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην ιατρική εκπαίδευση στόχο έχουν να δημιουργήσουν ένα ιατρικό δυναμικό προσαρμοσμένο σε ιδιωτικοποιημένο σύστημα, με την Υγεία να αποτελεί εμπορεύσιμο είδος. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Παρασκευή 8 Απρίλη 2005

Ο Ριζοσπαστης ανακαλυψε την Αμερικη! Οτι υπαρχουν γιατροι που δουλευουν για 500 ευρω και χωρις ασφαλεια!

Επισης , και 10 γραφεια μεταπτυχιακης εκπαιδευσης να ειχε το Υγεια, δεν σημαινει τιποτε, αφου το τριμηνο αυτο δεν υπαρχει περιπτωση να αναγνωριστει απο κανεναν!Στην Ελλαδα μονο μεταπτυχιακα 2ετους διαρκειας αναγνωριζονται(απο κρατικα ιδρυματα), και φυσικα τα διδακτορικα(διαρκειας τουλαχιστον 3-5 ετων).

Απο κει και περα , εγω προσωπικα, αν ειχα αναγκη και δουλευα κατα αυτον τον τροπο, ετσι θα προτιμουσα να γινεται.Απο το να λεω οτι δουλευω ανασφαλιστος για 500ε, καλυτερα να λεω οτι κανω 3μηνη μεταπτυχιακη εκπαιδευση, και εκτος απο αυτα που μαθαινω, πληρωνομαι κιολας!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.