Jump to content

Εντατικολογία & Επείγουσα Ιατρική από Αναισθησιολογία


Recommended Posts

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά την Αναισθησιολογία σαν επιλογή. Μου αρέσε από την πρώτη στιγμή και το κομμάτι του πόνου με συναρπάζει. Μου αρέσει η ιδέα να έχω την δεξιότητα διασωλήνωσης, τοποθέτησης κεντρικών γραμμών και όλων των επεμβατικών διαδικασιών. Αυτό που δεν μαρέσει είναι να είμαι στην σκιά του χειρουργού που από όσα χειρουργεία πολλοί είναι από το χειρότερο είδος ανθρώπων που έχω γνωρίσει. Για αυτό έψαχνα εναλλακτικές. Η επείγουσα επίσης μου άρεσε φοβερά και ψάχνοντας βρήκα και την εξειδίκευση της εντατικολογίας. Από την περιορισμένη εμπειρία που έχω σε ΜΕΘ (στην σχολή) και από την ελαφρώς περισσότερη σε ΤΕΠ (πηγαίνοντας εθελοντικά σε εφημερίες για να μάθω) μου ακούγονται εξαιρετικές εξειδικεύσεις της Αναισθησιολογίας. Όμως δεν ξέρω από αποκατάσταση πως είναι. Στα ΤΕΠ που έχω πάει δεν υπάρχει κανένας επειγοντολόγος για να πάρω μια άποψη και από το Αττικό μας είπαν καλά λόγια αλλά τίποτα το συγκεκριμένο. Υπάρχει κάποιος σε κάποια από τις 2 εξειδικεύσεις εδώ ή ειδικευόμενος/ειδικ΄ς Αναισθησιολογίας; 

Βρήκα ένα σχετικό νήμα για την επείγουσα που βλέπω ότι εστιάζει σε ΦΕΚ και θέσεις και δεν θέλω να το σπαμάρω. Η εντατικολογία /επείγουσα είναι εύκολο να επιλεχθούν η θα χαθώ σε αναμονές. Αποκατάσταση στην επείγουσα είπαν ότι υπάρχει αλλά δεν ξέρω αν όντως ισχύει.

Αυτό που θέλω να πω επίσης είναι ότι δεν θέλω να περάσω την ζωή μου σε ένα χειρουργείο. Θα προτιμούσα να είμαι σε ΜΕΘ ή σαν επειγοντολόγος. Νιώθω δίνει μεγαλύτερη ικανοποίηση (αναγνώριση από ασθενή) και δεν είσαι υπό του χειρουργού σαν να σαι βοηθός βοηθού.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.