samlowry Posted April 3, 2005 Report Posted April 3, 2005 Πώς μπορώ να πάω στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο από την περιοχή του Ευαγγελισμού, ή από το Μέγαρο Μουσικής χρησιμοποιώντας δημόσια συγκοινωνία ? Παρακαλώ να είστε λεπτομερείς στις περιγραφές σας και να αναφέρετε πόση ώρα διαρκεί η κάθε διαδρομή, αν ξεκινάς από εκεί στις 08:00 . Ευχαριστώ προκαταβολικά
Αποφρακτικός_Ειλεός Posted April 3, 2005 Report Posted April 3, 2005 ακού. πάς με τον ηλεκτρικό στο σταθμό του Αμαρουσίου. Μετά ρωτάς που κάνει στάση το 030 το οποίο σε αφήνει μπροστά από το σεισμανόγλιο. Η στάση είναι δίπλα από το σταθμό και έχει λεωφορεία κάθε μισή ώρα. υπάρχουν κ άλλα λεωφορεία που προσεγγίζουν το νοσοκομείο αλλά δεν τα γνωρίζω.
samlowry Posted April 3, 2005 Author Report Posted April 3, 2005 ευχαριστώ Άγγελλε Είχα ακούσει πως υπάρχει κάποιο λεωφορείο που περνά από την περιοχή της πλατείας Μαβίλη ( κοντά στο σπίτι μου ) το οποίο κάνει στάση στο / κοντά στο Σισμανόγλειο. Ποιο είναι αυτό ? Πόσο συχνά περνά νωρίς το πρωί ? Επίσης παρακαλώ αναφέρατε και πόσο διαρκεί η διαδρομή σας, αν την ξεκινά κανείς στις 07:30 - 08:00 ( το πρωί ). ευχαριστώ και πάλι
Mariza Posted April 3, 2005 Report Posted April 3, 2005 Έχει και απο Δουκίσης Πλακεντίας λεωφορείο το οποίο φεύγει κάθε τέταρτο...κάνει περίπου δέκα λεπτά να φτάσει στο Σισμανόγλειο... Απλά δε θυμάμαι το νούμερο του λεωφορείου...
Λουκρητία Posted April 3, 2005 Report Posted April 3, 2005 Υπαρχουν και χειροτερα. Εγω ξεκινουσα με συγκοινωνια απο Γλυφαδα!!!! Ευτυχως εκανα μονο Ουρολογια στο Σισμανογλειο (10 μερες περιπου). Δραμα η κατασταση....
glafki Posted April 3, 2005 Report Posted April 3, 2005 Το λεωφορείο που λέει ο Άγγελος κάνει στάση στο σταθμό ΗΣΑΠ Αμαρουσίου (όχι Κηφισιάς), και απόσο θυμάμαι είναι το 030! Μπορείς να μπείς και στο site του ΟΑΣΑ για να βρεις ποιο λεωφορείο σε βολεύει καλυτερα: www.oasa.gr
samlowry Posted April 3, 2005 Author Report Posted April 3, 2005 απ ότι βλέπω στον ΟΑΣΑ http://www.oasa.gr/greek/points/i_points_r...sp?id=218169362 στο Σισμανόγλειο κάνουν στάση τα θερμικά λεωφορεία 423 , 446 και 448 Επίσης στο site του ΟΑΣΑ δεν μπορώ να βρω γραμμή με αριθμό 030 ( εδώ ... http://www.oasa.gr/greek/search_routes/i_search.asp ) Επαναλαμβάνω , μήπως υπάρχει κάποιο λεωφορείο από Ευαγγελισμό / Μέγαρο Μουσικής / Αμπελόκηπους που να περνά κοντά από το Σισμανόγλειο ? Ποιό ? Πόση ώρα διαρκεί μια τέτοια διαδρομή νωρίς το πρωί ? Αν όχι, θα χαρώ να ακούσω την δική σας πραγματική ιστορία για το πως πήγατε στο Σισμανόγλειο με δημόσια συγκοινωνία
Αποφρακτικός_Ειλεός Posted April 3, 2005 Report Posted April 3, 2005 SAMLOWRY έκανα λάθος. Μαρούσι και όχι κηφισία. Η επόμενη στάση μετά απο την Νερατζιώτισσα. Καλά έχω χάσει το μυαλό μου. Μπορεί και να είναι το 030. Πάντως θα το δείς. Από εκεί περνανε. Όσων αφορά το λεωφορείο που ψάχνεις δεν ξέρω αλλά αν υπάρχει αυτό που λέει η Μαρίζα τότε είσαι άρχοντας. Με μετρό έφτασες στη Δ.Πλακεντίας. Ψάξε λίγο στο σαιτ του ΟΑΣΑ.
Mariza Posted April 3, 2005 Report Posted April 3, 2005 Ρε παιδιά μην πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό... Και εγώ Αργυρούπολη μένω...μακριά δηλαδή... Με μετρό λοιπόν φτάνουμε Δουκίσης Πλακεντίας και μετά παίρνουμε το λεωφορειάκι... Αααα και μη ξεχνιόμαστε ε....ΛΙΑΝΟΣ!
dejan Posted April 3, 2005 Report Posted April 3, 2005 Το 030 δεν το βρίσκεις στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ,γιατί δεν υπάγεται εκεί αλλά στη δημοτική συγκοινωνία του Αμαρουσίου,η οποία μάλιστα είναι και δωρεάν!!Το μόνο αρνητικό είναι,ότι τα δρομολόγια είναι αραιά και πρέπει να ξέρεις την ακριβή ώρα αναχώρησης από το σταθμό του μετρό 'Μαρούσι',για να μην περιμένεις άσκοπα πολλή ώρα μέχρι να αναχωρήσεις για Σισμανόγλειο.
nnn Posted May 8, 2005 Report Posted May 8, 2005 Λοιπόν παιδιά,παίρνετε τρένο μέχρι το μαρούσι.Από εκεί ρωτάτε να βρείτε το κοινό τέρμα όλων των λεωφορείων,(λόγω έργων δε θα το βρείτε αν δε ρωτήσετε....)κ από κει έχει τα κόκκινα(κυριολεκτικά) λεωφορεία του δήμου Αμαρουσίου τα οποία είναι δωρεάν.Τουλάχιστον 2 από αυτά,πηγαίνουν σισμανόγλειο, κ μάλιστα κάνουν κ τέρμα εκεί,λίγο έξω από το νοσοκομείο.Εκεί έχει κ πινακίδα με τις ακριβείς ώρες των δρομολογείων.Τα λεωφορεία αυτά είναι αρκετά συχνα,απλά έχουν συγκεκριμένες ώρες αναχώρισης που γενικά τις τηρούν. Άλλος τρόπος είναι από το τρένο πάλι στο μαρούσι,να πάρετε το 448 που περνάει κ αυτό δίπλα από το σισμανόγλειο,κ κάνει τέρμα πιό ψηλά στα βριλήσσια.Δυστυχώς αυτό το λεωφορείο περνάει περίπου κάθε 20 λεπτά.... Υπολογίστε ότι η απόσταση σταθμού αμαρουσίου-νοσοκομείου είναι 20 λεπτά με μισή ώρα... Περπατώντας 10 λεπτά ευθεία από το νοσοκομείο,βρίσκετε τη λεωφόρο πεντέλης,η οποία συνδέει το χαλάνδρι με την πεντέλη.Δηλαδή,αν είστε στο χαλάνδρι,παίρνοντας το 426,423 κ 450 που ανεβαίνουν την πεντέλης,κατεβαίνετε στο ύψος των φαναριών του σισμανογλείου κ από κει το περπατάτε.(το 423 μάλιστα κάνει παράκαμψη κ πάει δίπλα στο νοσοκομείο,οπότε δε χρειάζεται περπάτημα)Τα λεωφορεία αυτά περνάνε κάθε 15 λεπτά(παρά τέταρτο,ακριβώς,κ τέταρο,κ μισή) κ η απόσταση από το χαλάνδρι είναι άλλα 10 με 15 λεπτά.
Foreas Posted September 13, 2007 Report Posted September 13, 2007 Παιδία, μια βοήθεια στον μη έχοντα τουτού: - Ισχύουν τα λεωφορεία αυτά ακόμα; (από ΗΣΑΠ Αμαρουσίου--> γραμμή 448 ή δημοτική γραμμή 030, από Δουκίσης Πλακεντίας ΜΕΤΡΟ, -->411 ). Και ποιό προτιμήσατε? - τί ώρα περίπου πρέπει να είμαστε Σισμανόγλειο? (μέχρι να μπει για τα καλά η απουσία) Ευχαριστώ!
invitro Posted September 13, 2007 Report Posted September 13, 2007 θα χαρώ να ακούσω την δική σας πραγματική ιστορία πω πω.....δεν έχει κι άδικο, σε λίγο όποιος πηγαίνει από το ένα άκρο της Αθήνας στο άλλο, θα πρέπει το βράδυ να μαζεύει τους φίλους του γύρω από τη φωτιά και να διηγείται πως τα κατάφερε...
Αποφρακτικός_Ειλεός Posted September 13, 2007 Report Posted September 13, 2007 Παιδία, μια βοήθεια στον μη έχοντα τουτού: - Ισχύουν τα λεωφορεία αυτά ακόμα; (από ΗΣΑΠ Αμαρουσίου--> γραμμή 448 ή δημοτική γραμμή 030, από Δουκίσης Πλακεντίας ΜΕΤΡΟ, -->411 ). Και ποιό προτιμήσατε? - τί ώρα περίπου πρέπει να είμαστε Σισμανόγλειο? (μέχρι να μπει για τα καλά η απουσία) Ευχαριστώ! Δες τα δρομολόγια εδώ. Είναι σαφώς καλύτερα από Πλακεντίας γιατί η δημοτική συγκοινωνία του Αμαρουσίου δε βάζει συχνά δρομολόγια. Νομίζω μέχρι 8:30 πρέπει να είσαι εκεί. Εγώ να δείς τί έχω τραβήξει με τη συγκοινωνίες μιας κ δεν έχω τουτου. 1 μήνα Αττικό χειρουργική (5 συγκοινωνίες για να φτάσω), σεισμανόγλειο (4 συγκοινωνίες), ΚΑΤ (3 συγκοινωνίες) μπλά μπλα μπλά. Γενικότερα με έχουν φάει τα ΜΜΜ, αλλά μ'αρέσουν. Ειδικά τώρα που ο ΟΑΣΑ έχει καλύψει όλη την Αθήνα είναι απόλαυση τα λεωφορεία.
Foreas Posted September 13, 2007 Report Posted September 13, 2007 Να είσαι καλά! Και άλλη μια ερώτηση: πόση ώρα περίπου κάνει τα πρωινά το 411 μέχρι το Σισμανόγλειο? Βλέπω είναι κάπου 10η στάση, ενώ για το 448 (από ΗΣΑΠ Μαρούσι) είναι 17η στάση. Λογικά πρέπει να κάνει λιγότερο από 30 λεπτά... Τα ρωτάω όλα αυτά για να δω τι γ@μημένη ώρα πρέπει να ξεκινήσω από το σπίτι μου (πάει ο γλυκός ο ύπνος!). (πω πω, 5 συγκοινωνίες για Αττικό! Δεν θα την πάλευα!! )
Αποφρακτικός_Ειλεός Posted September 13, 2007 Report Posted September 13, 2007 Δε το χρησιμοποιούσα τη συγκεκριμένη γραμμή γιατί αγνοούσα την ύπαρξη της. Κανά 15λεπτο υπολόγισε. Την πρώτη μέρα κ να αργήσεις δε θα σου πεί κανείς τπτ.
koxili Posted May 14, 2010 Report Posted May 14, 2010 Λοιπόν παιδιά ας τα συγκεντρώσουμε... 1) Απο Μετρό Πλακεντίας 411 το οποίο παρότι σε βγάζει σχεδόν απ'έξω (στάση "1η Σισμανογλείου") περνά όποτε του καπνίσει (οι οδηγοί ΔΕΝ ακολουθούν το πρόγραμμα) και για όταν βρέχει η στάση έξω απ'το μετρό δεν έχει σκέπαστρο. Ταξάκι από Δουκίσσης με 2-3 ευρώ (το πολύ) σε πάει εύκολα και γρήγορα (5 λεπτά) αν και η Σισμανογλείου (ο δρόμος που στο τέρμα του είναι το νοσοκομείο) τις πρωινές ώρες έχει αρκετή κίνηση!Η πιάτσα είναι ακριβώς πάνω από το σταθμό και η έξοδος που βγαίνεις είναι διαφορετική από αυτή που βγαίνεις για τα λεωφορεία! (δε θυμάμαι λεπτομέρειες...) 2) Από Μετρό Χαλανδρίου 451Α ή 451Β ή 426 στάση "Διασταύρωση Σισμανογλείου" και απο εκεί με τα πόδια 5 λεπτά! (θα ρωτήσετε και θα πάρετε έναν δρόμο που έχει δεξιά και αριστερά ευκάλυπτους σε όλο το μήκος του...Στο τέλος του, είναι το νοσοκομείο...). Το 426 φτάνει πιό σύντομα(αν το πετύχετε να περιμένει έξω από το μετρό πάρτε το!),τα άλλα περνούν και από το κέντρο του Χαλανδρίου. Τα λεωφορεία αυτά συνήθως δεν έχουν πολύ κόσμο οπότε βρίσκετε άνετα να κάτσετε. 3) Από Ηλεκτρικό Αμαρουσίου 448 (που περνά κάθε 30-40 λεπτά,μόνο αν είστε πολύ απελπισμένοι ή πολύ κωλόφαρδοι προτιμήστε το) ή δημοτική συγκοινωνία (ΚΟΚΚΙΝΟ λεωφορείο) 030 που το τέρμα του είναι ουσιαστικά απ'έξω από το νοσοκομείο, απλά επειδή περνά συγκεκριμένες ώρες κάθε 15-20 λεπτά καλό είναι να σημειώσετε τα δρομολόγιά του.Η στάση του είναι σκεπαστή ακριβώς απέξω από το σταθμό,στο πλακώστρωτο από την πλευρά του Everest...Προσοχή,συχνά γεμίζει κόσμο και στοιβάζεστε σαν σαρδέλλες,ειδικά στην αρχή.Ίσως βολεύει και το 040 αλλά μόνο αν έχετε όρεξη για ξενάγηση στους δρόμους του Πολύδροσου... ΣΗΜ: α)ΔΕΝ βολεύει κανένα λεωφορείο που αφήνει Κηφησίας... β)Τα τρόλλεϋ που πάνε Χαλάνδρι θα βόλευαν αν και περισσότερο θα σας μπερδέψουν! Για όσους όμως επιμένετε, μπορείτε να πάρετε το 10 ή το 18 και στη στάση "Χαιμαντά" (προτελευταία,αμέσως μετά την πλατεία Χαλανδρίου) να περιμένετε το 451 (Α ή Β)
invitro Posted May 14, 2010 Report Posted May 14, 2010 "Τα" ταξάκια έξω από Πλακεντίας είναι εκεί που λέει "ρεύμα προς Αθήνα", τα λεωφορεία εκεί που δείχνει μια ταμπελίτσα λεωφορείου. Αυτό με τους ευκάλυπτους μου άρεσε, μου θύμισε "εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες".
Sunny Posted June 20, 2010 Report Posted June 20, 2010 ΣΗΜ: α)ΔΕΝ βολεύει κανένα λεωφορείο που αφήνει Κηφησίας... Κι όμως... Παίρνεις Α7, Β7, Ε7, Χ14, 500 και κατεβαίνεις Διασταύρωση Μελισσίων (το Ε7 μόνο εδώ κάνει στάση) ή Διασταύρωση Αμαρουσίου ή Κανατάδικα. Από αυτές τις στάσεις περνάει το 448, που κάνει στάση σε Διασταύρωση Σισμανογλείου, 1η Σισμανογλείου και 3η Σισμανογλείου. (δε θυμάμαι πόσο μακριά είναι οι στάσεις αυτές από το νοσοκομείο, αλλά λογικά, δε θα απέχουν πολύ) Διαδρομή 448 Προσέξτε από ποια στάση θα πάρετε το 448 (υπάρχει 2 φορές η στάση Κανατάδικα και η διασταύρωση Αμαρουσίου). Άλλη εναλλακτική: ταξί από Διασταύρωση Μελισσίων (νομίζω ότι είναι η πιο κοντινή στο Σισμανόγλειο)
Sunny Posted October 14, 2010 Report Posted October 14, 2010 ΣΗΜ: α)ΔΕΝ βολεύει κανένα λεωφορείο που αφήνει Κηφησίας... Κι όμως... Παίρνεις Α7, Β7, Ε7, Χ14, 500 και κατεβαίνεις Διασταύρωση Μελισσίων (το Ε7 μόνο εδώ κάνει στάση) ή Διασταύρωση Αμαρουσίου ή Κανατάδικα. Από αυτές τις στάσεις περνάει το 448, που κάνει στάση σε Διασταύρωση Σισμανογλείου, 1η Σισμανογλείου και 3η Σισμανογλείου. (δε θυμάμαι πόσο μακριά είναι οι στάσεις αυτές από το νοσοκομείο, αλλά λογικά, δε θα απέχουν πολύ) Διαδρομή 448 Προσέξτε από ποια στάση θα πάρετε το 448 (υπάρχει 2 φορές η στάση Κανατάδικα και η διασταύρωση Αμαρουσίου). Άλλη εναλλακτική: ταξί από Διασταύρωση Μελισσίων (νομίζω ότι είναι η πιο κοντινή στο Σισμανόγλειο) Το 448 δεν υπάρχει πλέον στο site του ΟΑΣΑ. Μάλλον καταργήθηκε.
koxili Posted October 23, 2010 Report Posted October 23, 2010 Ναι, πράγματι! Το 448 καταργήθηκε! Έτσι και αλλιώς δεν βόλευε να το πάρεις από Κηφησίας,περνούσε κάθε 30-40 λεπτά!Άσε που δεν είχες εναλλακτικές αν περίμενες σε εκείνη τη στάση. Προτιμήστε μετρό... Επίσης: όταν φτάσετε Δουκίσης μπορείτε να πάρετε τον προαστιακό(περνά κάθε ώρα 4 φορές σε συγκεκριμένα λεπτά->:00,:15,:30,:45) για μια στάση(Λ.Πεντέλης)και όταν ανεβείτε πάνω να περιμένετε τα 451Α ή 451Β ή 426 στο ρεύμα ανόδου της Λ.Πεντέλης.Θα σας αφήσουν στη στάση "Διασταύρωση Σισμανογλείου" και από εκεί το νοσοκομείο είναι 5 λεπτά (φαίνεται από τη διασταύρωση!), όπως είπαμε σε προηγούμενο post.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.