Jump to content

Δεν θα μπορείς να δώσεις USMLE απο το 2024 και μετά? WFME Accreditation 2024


CzR

Recommended Posts

Αυτή είναι μία σημαντική ερώτηση που μου έκαναν πρόσφατα. Απο το 2024 και μετά, για να κάνεις application for ECFMG certification, το πρώτο βήμα δηλαδή για να δώσεις USMLE, πρέπει να είσαι φοιτητής ή να έχεις αποφοιτήσει από Ιατρική σχολή που έχει πιστοποιηθεί από εκπαιδευτικό φορέα ο οποίος είναι επισήμως αναγνωρισμένος από το World Federation for Medical Education (WFME). https://www.ecfmg.org/accreditation/

Από όσο γνωρίζω, στην Ελλάδα αυτός ο εκπαιδευτικός φορέας είναι η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ). Όπως ειπώθηκε και στο κυρίως thread, αυτή την στιγμή η Ελλάδα δεν έχει κάνει καν αίτηση (!) για αναγνώριση από τον WFME, πράγμα που σημαίνει ότι από το 2024 και μετά άμα κάποιος θέλει να κάνει application for ECFMG certification, αυτό θα είναι αδύνατον. https://wfme.org/accreditation/accrediting-agencies-status/

Παρόλα αυτά όμως, ο ECFMG αναφέρει ρητά πως εάν έχεις κάνει application for ECFMG certification πριν το 2024, τότε θα μπορείς να δώσεις USMLE κανονικά στο μέλλον ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί με την αναγνώριση από το WFME. Επομένως αν κάποιος σκέφτεται να δώσει USMLE, πρέπει να ξεκινήσει να τρέχει τις διαδικασίες από τώρα. Τι χρειάζονται:

  1. Passport. Το όνομα που θα δηλώσεις στο ECFMG με λατινικούς χαρακτήρες πρέπει να είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του διαβατηρίου. Κόστος 84,40€ για έκδοση διαβατηρίου δεκαετούς διάρκειας.
  2. USMLE/ECFMG Identification Number. Μπαίνεις στο https://www.ecfmg.org/ και πηγαίνεις στο On-line Services → For Physicians → Interactive Web Applications (IWA) και κάνεις κλικ εκεί που λέει “If you have never been issued a USMLE/ECFMG Identification Number and want to request one, click here.” Η μόνη προϋπόθεση είναι να είσαι εγγεγραμμένος στη σχολή (ή να έχεις αποφοιτήσει).
  3. Application for ECFMG Certification. Μόλις αποκτήσεις το USMLE/ECFMG Identification Number ξαναπηγαίνεις στο IWA και κάνεις login. Μετά κάνεις κλικ εκεί που λέει “Submit an application for ECFMG certification.” Κόστος $160.

Σημειωτέον πως δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός απο την την στιγμή που θα κάνεις το application for ECFMG certification μέχρι την στιγμή που θα δώσεις οποιοδήποτε από τα USMLE. Όμως για να μπορέσεις να δώσεις κάποιο Step πρέπει να εχεις ολοκληρώσει το δεύτερο έτος της σχολής. To γνωστό 7 year rule είναι διαφορετικό και αρχίζει να μετράει από την στιγμή που θα περάσεις οποιοδήποτε από τα δύο Step που χρειάζονται για το ECFMG certification.

EDIT: Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει κάτι παραπάνω για το WFME 2024 ας το μοιραστεί εδώ. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα και θα ήταν καλό να ενημερωθεί ο φοιτητικός σύλλογος για να ασκήσει λίγο πίεση στην ΕΘΑΑΕ.

Τροποποιήθηκε από CzR
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εχουν το ιδιο προβλημα και στην Αγγλια οπου βρισκομαι. Ο GMC μαλλον δεν θα κανει αιτηση σε αυτον τον οργανισμο για αναγνωριση, επομενως οι μελλοντικες γενιες αποκλειονται απο την ειδικοτητα στην Αμερικη. Εγω εχω ηδη τελειωσει τις διαδικασιες με τον ecfmg και δεν επηρεαζομαι, αλλα καλο θα ηταν οποιοι τωρινοι φοιτητες στην Ελλαδα διαβαζουν αυτο το φορουμ να ασκησουν πιεση για να λυθει το προβλημα. Κριμα ειναι να αποκλειστουν αξια ατομα στο μελλον λογω γραφειοκρατικου κολληματος. 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Υπαρχουν νεοτερα για αυτο το θεμα, συμφωνα με το newsletter του ecfmg. Αρχικα τουλαχιστον, η ελειψη accreditation δεν θα επηρεασει το ecfmg certification. Ωστωσο, αφηνεται να εννοηθει οτι αυτο μπορει να αλλαξει αργοτερα. 

https://www.ecfmg.org/accreditation/ 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αυτό είναι μία πολύ θετική εξέλιξη. Προχθές o ECFMG άλλαξε την πολιτική του! Πλέον το αν η σχολή είναι WFME accredited or not έχει αποκλειστικά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν θα αποτρέψει κάποιον από το να δώσει τα USMLE.

Απο την ανακοίνωση του ECFMG στις 12 Οκτωβρίου 2022:

“At the same time, global events have disrupted key aspects of the recognition of accrediting agencies and the accreditation of medical schools by those agencies. The timeline and other key aspects of initial implementation announced yesterday recognize the continued impacts of COVID-19 and global conflicts. When the Recognized Accreditation Policy is initially implemented in 2024, it will be in a way that continues to promote the importance of medical school accreditation by a recognized agency and will not impede an individual’s eligibility for ECFMG Certification.

Βέβαια συμπληρώνει πως το αν έχεις αποφοιτήσει από πιστοποιημένη σχολή η όχι θα φαίνεται στις αιτήσεις για ειδικότητα απο το 2025.

“Similar information will be added to the ECFMG Status Reports provided for individuals applying to U.S. residency and fellowship programs through ERAS. ECFMG will collaborate with the Association of American Medical Colleges (AAMC), which administers ERAS, to incorporate this information for the 2025 application season (i.e., for the 2025 Match).”

Είδα τον χάρτη του WFME σήμερα το πρωί και προς μεγάλη μου έκπληξη η Ελλάδα κατέθεσε αίτηση για αναγνώριση!! Στις 5 Οκτωβρίου έγραψα αυτό τον mini-οδηγό και έκανα αναφορά στην ΕΘΑΑΕ, στις 14 Οκτωβρίου η Ελλάδα απέκτησε γαλάζιο χρώμα. Δεν ξέρω αν είναι συμπτωση ή εαν όντως καποιος/α επικοινώνησε με την ΕΘΑΑΕ. Πάντως άμα ισχύει το δεύτερο, αυτός ο κάποιος/α έχει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ για την πρωτοβουλία του!

spacer.png

 

So in summary, business will be conducted as usual. Keep studying!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.