Jump to content

Ισχύει πως αν αλλάξεις ειδικότητα έχεις "ποινή" ;


Dimitra21

Recommended Posts

Εμένα από την οικεία περιφέρεια μου είπαν από την περιφέρεια οτι δεν πληρώνεσαι μόνο όσους μήνες έχεις υπηρετήσει σε άσχετη ειδικότητα. Όχι στανταρ 6 μήνες. Ποικίλει.

Δηλαδή αν έχεις κάνει π.χ. 10 μήνες Παθολογία και το γυρνάς σε Γενική Χειρουργική (δηλαδή δυο ειδικότητες που δεν αλληλοεπικαλύπτονται στο πρόγραμμα εκπαίδευσής τους), άρα λόγω αυτών των 10 μηνών που υπηρέτησες, δεν θα πληρωθείς το βασικό μισθό για 10 μήνες στην νέα ειδικότητα. 

Αν όμως η ειδικότητα που έχεις κάνει προβλέπεται ως βασική εκπαίδευση στην νέα ειδικότητα που θες: π.χ. αν έχεις κάνει 20 μήνες Παθολογία και παραιτείσαι από την παθολογία και πας Δερματολογία (στην οποία προβλέπονται 12 μήνες παθολογίας ως βασική εκπαίδευση), αναγνωρίζονται οι 12 μήνες παθολογίας σαν αντιστοίχηση με τη βασική εκπαίδευση και έχεις μόνο 8 μήνες υπεράριθμους (οι οποίοι δεν θα πληρωθούν)

Τέλος αν έχεις κάνει ολόκληρη ειδικότητα (π.χ. όλα τα 5 έτη της παθολογίας), και θες να αλλάξεις τελευταία στιγμή σε κάτι άσχετο (π.χ. γενική χειρουργική - 6 ετη), τότε δεν θα παίρνεις βασικό μισθό για τα πρώτα 5 έτη της νέας ειδικότητας. 

Μοναδική εξαίρεση στον κανόνα της κράτησης μισθού είναι αν η νέα ειδικότητα που θα διαλέξεις συγκαταλέγεται στις άγονες , δηλαδή :

α. Αιματολογία

β. Ακτινοθεραπευτική Ογκολογία

γ. Αναισθησιολογία

δ. Ιατρική Βιοπαθολογία/Εργαστηριακή Ιατρική

ε. Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος

στ. Ιατροδικαστική

ζ. Κυτταρολογία

η. Νεφρολογία

θ. Παθολογική Ανατομική

ι. Πυρηνική Ιατρική

Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Γ5α/Γ.Π.οικ.26364/2022ΦΕΚ 2355/Β/12-5-2022Χαρακτηρισμός ιατρικών ειδικοτήτων ως άγονων.

 

***Έχεις επίσης την επιλογή να διαλέξεις αν η κράτηση του μισθού θες να γίνει στην αρχή ή στο τέλος της νέας σου θητείας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Υπάρχει κάποιο ΦΕΚ για αυτό με τις άγονες ειδικότητες; Γιατί είδα στην Διαύγεια έναν διορισμό για μικροβιολογία (που είναι άγονη) και έλεγε ότι θα γίνουν κρατήσεις για προηγούμενη ειδικότητα παιδιατρικής. 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 6 months later...

Αν κάνεις ειδικότητα από μια ειδικότητα που έχει στο γενικό μέρος παθολογία σε μια άλλη που επίσης έχει παθολογία αλλά έχεις κάνει πχ 24 μήνες αλλά η δεύτερη ειδικότητα έχει 6 ή 12 μήνες έχεις ποινή;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

4 ώρες πριν, dromeas1 said:

Αν κάνεις ειδικότητα από μια ειδικότητα που έχει στο γενικό μέρος παθολογία σε μια άλλη που επίσης έχει παθολογία αλλά έχεις κάνει πχ 24 μήνες αλλά η δεύτερη ειδικότητα έχει 6 ή 12 μήνες έχεις ποινή;

Ναι. Σε περίπτωση αλλαγής Ιατρικής Ειδικότητας, δεν θα πληρώνεσαι βασικό μισθό (θα πληρώνεσαι όμως τις εφημερίες) για όσο χρονικό διάστημα έχεις ήδη κάνει προηγουμένως, αλλά δεν προβλέπεται από τη νέα ιατρική ειδικότητα την οποία έχεις επιλέξει. Εν προκειμένω, εάν έχεις ήδη κάνει προηγουμένως 24 μήνες Γενική Παθολογία, αλλά στη νέα ιατρική ειδικότητα που έχεις επιλέξει προβλέπονται μόνο 6 μήνες Γενική Παθολογία, ΔΕΝ θα πληρώνεσαι βασικό μισθό για (24 μήνες – 6 μήνες = … ) 18 μήνες, δηλαδή για 1.5 έτος.

Τροποποιήθηκε από mihiatrik
Διόρθωση ορθογραφίας
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 11 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.