apo sponta Posted February 21, 2005 Report Share Posted February 21, 2005 Χαιρετίζω την παρέα μιας και είναι το πρώτο μου post! Οντας εκτοετής προβληματίζομαι πολύ για την ειδικότητα. Στρέφομαι μάλλον προς τις παθολογικές. Αδυναμία μου ήταν η ενδοκρινολογία αλλά από λίγο ψάξιμο που έκανα απογοητεύτηκα με την κατάσταση σ' αυτή. Ένας γνωστός μου συνέστησε τη γαστρεντερολογία λέγοντας μου ότι περιέχει αρκετή "δόση" ενδοκρινολογίας, είναι ταχέως αναπτυσσόμενη λόγω τεχνολογικής προόδου στην ενδοσκόπηση ενώ έχει και καποιο επεμβατικό κομμάτι.Επίσης ανέφερε δυνατότητα για έρευνα.Αυτό που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ότι στο πρόσφατο σεμινάριο είπαν ότι έχει το μεγαλύτερο εύρος από τις παθολογικές ειδικότητες! Σαν ιδέα μου αρέσει και η νεφρολογία αλλά μου φαίνεται κάπως περιορισμένη ως αντικείμενο και δεν ακούγεται πολύ. Μπορείτε να μου δώσετε μερικές πληροφορίες για τις ειδικότητες αυτές και τις προοπτικές τους; Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια εκ των προτέρων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
calexicool Posted February 21, 2005 Report Share Posted February 21, 2005 Γαστρεντερολογια αναμονη 5 χρονια σημερα(με αυτα που ειπε ο Γιαννοπουλος οταν παρεις με το καλο το πτυχιο,μπορει να ειναι παραπανω).Ακομη πολλα περιστατικα στα κλεβει ο παθολογος.Νεφρολογια πολυ καλη ειδικοτητα, αλλα νοσοκομειακη.Τουτεστιν οταν θα βγεις θα βρεις θεση στο νοσοκομειο;Γιατι αν δε βρεις τα μελε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medicus Chirurgus Posted February 22, 2005 Report Share Posted February 22, 2005 Ο Γιαννόπουλος δεν πέθανε ρε μάγκες; ahem Όταν λέμε μια ειδικότητα «νοσοκομειακή» δε σημαίνει απαραίτητα ΕΣΥ, αν και σίγουρα τα καλύτερα κομμάτια της ειδικότητας γίνονται εκεί. Και σε καλές κλινικές βρίσκεις άκρες, εκτός από επείγοντα περιστατικά ή τις επεμβάσεις που έχουν υψηλά νοσήλεια. Το λέω από πρώτο χέρι που βλέπω στη Νευροχειρουργική που θεωρείται η κατεξοχήν «νοσοκομειακή» ειδικότητα. -------------------------------------- Προσωπικά θεωρώ τη Νεφρολογία πολύ καλή ειδικότητα και νομίζω είναι η κλινική ειδίκευση που κοντά στην Ενδοκρινολογία απ'όλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
calexicool Posted February 23, 2005 Report Share Posted February 23, 2005 γιατι λες οτι προσεγγιζει η νεφρολογια την ενδοκρινολογια;προσωπικα πιστευω οτι ειναι πολυ καλη ειδικοτητα,καλυπτει μεγαλο ευρος και σιγουρα εχει μελλον αν δημιουργηθουν οι μοναδες τεχνητου νεφρου.Κατι σημαντικο ειναι οτι ο ιδιωτικος τομεας προσφερει ικανοποιητικες αμοιβες και συνθηκες εργασιας οταν λειπουν ιατροι αυτης της ειδικοτητας(οπως συμβαινει σημερα με τη νεφρολογια).Αν καλυφθουν τα κενα στο δημοσιο και εχει περιθωρια επιλογης ο ιδιωτικος τομεας,τοτε θα υπαρχει εκμεταλλευση σιγουρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ContaStoPtyxio Posted February 23, 2005 Report Share Posted February 23, 2005 Από τις παθολογικές ειδικότητες νομίζω ότι η Νεφρολογία είναι από τις καλύτερες επιλογές.Οι αριθμοί των νεφροπαθών που χρήζουν χρόνιας αιμοκάθαρσης αυξάνονται,γιαυτό και υπάρχει μεγάλη κινητικότητα κυρίως στον ιδιωτικό τομέα.Σε όλο και περισσότερες επαρχιακές πόλεις ανοίγουν ιδιωτικές μονάδες τεχνητού νεφρού οι οποίες έχουν πάντα μόνιμη σύμβαση με τα ταμεία και μόνιμους ασθενείς. Οι γαστρεντερολόγοι έχουν αρχίσει να αυξάνονται και στην επαρχία και δεν ξέρω αν εξακολουθεί να είναι καλή επιλογή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.