Jump to content

Άγονη


Recommended Posts

καλησπέρα , να κάνω μια ερώτηση όσον αφορά το νεο ΦΕΚ που βγηκε με τις νέες αγονες ειδικότητες. Μεσα σε αυτες και η νεφρολογια.

Πως ακριβως οριζεται η αγονη ειδικοτητα; Έχει να κάνει με τις υπηρεσίες υπαιθρου ; 

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επειδή οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες σ' αυτό το θέμα, αδρα ισχύουν τα εξής:

Στην Ελλάδα οποιοσδήποτε απόφοιτος ιατρικής δικαιούται να κάνει ΜΙΑ και μόνο ειδικότητα με τη γνωστή διαδικασία (επετηρίδα, αναμονή, διορισμός, περάτωση ειδικότητας εξετάσεις).

Εφόσον σου μένει έστω και μία ημέρα ειδικότητας μπορείς ν αλλάξεις ειδικότητα και να κάνεις τον υπολοιπομενο χρόνο για οποια άλλη ειδικότητα έχεις επιλέξει, με την ίδια διαδικασία (αναμονή επετηρίδα στην περιφέρεια κλπ). Αν έχεις ολοκληρώσει το χρόνο ειδίκευσης, that's that και μένεις με την ειδικότητα σου.

Που κολλάει αυτό με τις άγονες.. το ελληνικό κράτος έχει αποφασίσει οτι κάποιες ειδικότητες έχουν μεγάλο έλλειμμα σε γιατρούς.. αυτες ειναι οι αγονες.. άρα έχει δώσει το δικαίωμα κατ' εξαιρεσιν να μπορείς να τις κανεις ως 2η ειδικότητα με ειδική διαδικασία ακομη και αν εχεις τελειωσει 1η ειδικότητα, μέσω μιας αίτησης που κάνεις στο υπουργείο.. εν συνεχεία διοριζεσαι και κάνεις την ειδικότητα ως άμισθος υπεράριθμος.

Μεταξύ όμως των άγονων υπάρχει και ή υπερ-αγονη αναισθησιολογία, που το έλλειμμα σε γιατρούς έχει σοβαρές επιπτώσεις (αδυναμία πραγματοποιήσης χειρουργείων, έλλειψη ατομων να εφημερεύουν για διασωληνωσεις ΜΕΘ κλπ). Όποτε δόθηκαν ειδικά κίνητρα.. πρώτον πληρώνεσαι κανονικά αντί για άμισθος οταν την κάνεις σαν 2η ειδικότητα, δευτερον παίρνεις ένα επίδομα (ανεξάρτητα αν την κάνεις σαν 2η ή 1η).

Στα πλαίσια αυτά σαν εξτρα κίνητρο, για όσους κάνουν αναισθησιολογία (ειτε σαν 1η ή 2η ειδικότητα) απαλλάσσονται όλοι οι γιατροί που κάνουν αναισθησιολογία απ την υπηρεσία υπαίθρου και εδώ κολλάει με την ερώτηση σου για την υπηρεσία υπαίθρου.

Τροποποιήθηκε από johnkal
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.