Jump to content

Πού πάνε τα ράτζα?


lefkander

Recommended Posts

Αθήνα

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός που εφημερεύει έκανε το βράδυ της Παρασκευής ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Ο υφυπουργός επιθεώρησε την Παθολογική και τη Χειρουργική Κλινική και διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων, παρά την αυξημένη προσέλευση ασθενών.

Τόνισε, δε, ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες του υπουργείου Υγείας, για να εξαφανιστούν τα ράντζα από τα νοσηλευτικά ιδρύματα και να βελτιωθεί η περίθαλψη των ασθενών.

«Στον Ευαγγελισμό τα ράντζα έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο, όπως και σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία. Υπάρχουν κάποια μικρά προβλήματα στα μικρά, λεγόμενα, νοσοκομεία, όπου το σύστημα, όμως, με τις διορθωτικές κινήσεις που έχουμε κάνει και με την υποστήριξη που έχει το κάθε νοσοκομείο, διορθώνονται και αυτά» υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

«Έχουμε τη συμπαράσταση της πλειοψηφίας του ιατρικού κόσμου» επισήμανε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ακόμη και οι λίγοι, «οι οποίοι επιμένουν σε πρακτικές και σε λογικές του παρελθόντος, και αυτοί οι λίγοι θα ακολουθήσουν, θα δούν ότι το συμφέρον τους είναι με το συμφέρον του κοσμάκη, με το συμφέρον του απλού πολίτη, με το συμφέρον των νοσοκομείων».

news.in.gr, με πληροφορίες από ΜΠΕ

Ρε συνάδελφοι της πρωτεύουσας, επειδή λείπω εδώ κσι καιρό στην επαρχία, μπορεί κανένας να μου πει για ποιόνε λόγο κάνουν εφόδους επί εφόδων στα νοσοκομεία για τα ράντζα? Εφοδεύοντες (ή μήπως αφοδεύοντες) είναι? Απωθημένο από το στρατό το είχανε, που τους είχαν ταράξει και δεν τους άφηναν να κοιμηθούν στα φυλάκια? Κάνουν κανένα νέο βουντού και εξαφανίζονταιτα ράντζα με το που φτάνουν? Άμα δεν έχει κρεββάτια η κλινική, τους παίρνει σπίτι του (ο υπουργός)? Εκλιπαρώ την κατανόησή σας για ενημέρωσή, γιατί Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, και ομολογώ ότι δεν τα πιάνω κι εύκολα...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μικρά προβλήματα είναι καλά ο άνθρωπος;;; Της πουτάνας γίνεται στα μικρά π.χ. στο Σισμανόγλειο, Και το λένε όλοι, ακόμα και συνδικαλιστές της ΝΔ.

Και τί χαμός γίνεται για τα ράντζα! Βάζουν ράντζα σε θαλάμους που του κάνουνε ΜΙΚΤΟΥΣ για να μην τα έχουν στον διάδρομο κτλ κτλ. Αμαν...

Και σιγά την ώρα που πήγε στη βαγγέλα ο κωνσταντό. Η γενική αρχίζει μεσημέρι με το νέο σύστημα και το απογευματάκι σιγά ΠΟΣΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ???

Ας πάει σε ένα μικρότερο νοσοκομείο μεσημεράκι να δεί ο ίδιος τι γίνεται. :antegeia: Και φαντάσου εάν έχουν τις υποδομές αυτά τα νοσοκομεία για πολύ βαριά περιστατικά πριν τα διακομίσουν σε μεγαλύτερα. Κίνδυνος ΚΑΙ για τους ασθενείς emkwlos:antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δραστική μείωση αλλά όχι εξαφάνιση των ράντζων «βλέπει» ο Ν.Κακλαμάνης

Την ικανοποίησή του για την απόδοση που έχει το νέο σύστημα εφημεριών στα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης, επισημαίνοντας πάντως ότι το φαινόμενο των ράντζων κατάφερε να μειωθεί, ποτέ όμως δεν θα εξαληφθεί.

«Ποτέ δεν θα φτάσουμε στο 0% δηλαδή στην εξάλειψη των ράντζων, αλλά θα καταφέρουμε όπως δείχνουν τα στοιχεία που προκύπτουν από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, να τα μειώσουμε σε ποσοστά που αγγίζουν το 90%» τόνισε ο κ.Κακλαμάνης.

Ήδη το υπουργείο Υγείας με εγκύκλιό του ζητά να αναπροσαρμοστεί το νέο σύστημα εφημεριών, ώστε να βελτιωθούν περαιτέρω ορισμένα σχέδια εφημεριών τα οποία δεν απέδωσαν στην πράξη, καθώς τα νοσοκομεία που συμμετείχαν δεν μπορούσαν να εφημερεύουν αποτελεσματικά την ίδια ημέρα. Επίσης τόνισε πως εντός του 2005 θα γίνουν 4500 προσλήψεις στα νοσοκομεία της χώρας.

Εξάλλου ο κ. Κακλαμάνης άφησε να εννοηθεί ότι μπαίνουν στο στόχαστρο πλέον του υπουργείου Υγείας οι διευθυντές των κλινικών που αναπτύσσουν πελατειακές σχέσεις με τους ασθενείς και ευθύνονται ως ένα βαθμό για την εμφάνιση των ράντζων, αλλά και άλλων παρενεργειών που δυσχεραίνουν την περίθαλψη των πολιτών.

Σε συνέχεια των όσων είχε αναφέρει ο υπουργός μετά την αιφνιδιαστική του επίσκεψη στο Λαϊκό Νοσοκομείο για ορισμένους γιατρούς που δεν θέλουν να προχωρήσει το σύστημα εφημεριών, εξήγησε ότι δεν είναι μόνο τα ράντζα που εμφανίζονται με τη στάση τους, αλλά ενδεχομένως και οι μεγάλες λίστες αναμονής όσων ασθενών νοσηλεύονται στα νοσοκομεία για να χειρουργηθούν.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε στα παράδειγμα ασθενών με καρκίνο και κήλη, όπου απαιτούνται τουλάχιστον 15 ημέρες νοσηλείας πριν γίνει η επέμβαση. Το υπουργείο Υγείας μελετά την δυνατότητα η επιβάρυνση των ασθενών από την επιπλέον νοσηλεία τους να επιβαρύνει στο εξής τη διοίκηση του νοσοκομείου και ενδεχομένως και τους διευθυντές των κλινικών. Ωστόσο, όπως υποστήριξε, αυτό αποτελεί μια σκέψη που δεν υιοθετείται προς το παρόν.

Ηδη από το υπουργείο Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο που καθορίζει ότι όλες οι εισαγωγές ασθενών θα γίνονται στο εξής με την ευθύνη του γραφείου κινήσεως και η ευθύνη για τις τακτικές εισαγωγές θα βαραίνει τη διοίκηση του νοσοκομείου και όχι τους διευθυντές των κλινικών.

Όσον αφορά το πρόβλημα με τις ελλείψεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας, ο κ. Κακλαμάνης αναφέρθηκε στη συνεργασία με το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», από το οποίο θα νοικιάζονται 30 κλίνες για να αντιμετωπίζονται τα έκτακτα περιστατικά που δεν βρίσκουν κρεβάτι εντατικής θεραπείας σε δημόσιο νοσοκομείο.

Μάλιστα, εξετάζεται η επέκταση του μέτρου και σε άλλες κλίνες γενικής νοσηλείας που θα μπορούσαν να νοικιαστούν από το «Ερρίκος Ντυνάν».

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

emrockon

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τα ράτζα δεν πρόκειται να πάνε πουθενά.Όπως λέει και ο Γεωργίου για τις ομάδες το ίδιο συμβαίνει και με τις εφημερίες και τα ράτζα:΄προσπαθούν να φτιάξουν φαγητό(δημόσια υγεία) με τα υπολλείμματα που υπάρχουν στο ψυγείο(υπολλείμματα ΕΣΥ '85)χωρίς να αγοράσουν τίποτα(πρόσληψη προσωπικού).

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να διαχωριστούν τα ΤΕΠ από τις κλινικές.Οι γιατροί στα ΤΕΠ θα εργάζονται μόνο εκεί,θα είναι εξειδικευμένοι στο αντικείμενο και θα έχουν στη διάθεσή τους αξιοπρεπείς θαλάμους βραχείας νοσηλείας.Έτσι θα γίνεται καλύτερη αξιολόγηση των περιστατικών και διαχωρισμός σε επείγοντα,σε αυτά που χρειάζεται να παραμείνουν για 1-2 24ωρα και σε αυτά που χρειάζονται όντως εισαγωγή.Μόνο έτσι μπορεί να αποσυμφορηθεί το σύστημα.

Εμένα με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη εξειδίκευση και παρόλο που πριν λίγα χρόνια οι καθηγητές Ρούσσος και Ανδρουλάκης είχαν κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση(διαχωρισμός ΤΕΠ από τις κλινικές),τώρα δεν βλέπω να γίνεται κάτι.¨

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Καλός! Άντε και σύντομα νικ MetaYoPtyxio (αλλά να μη ρωτάς τι!)

Όντως, οι γιατροί στα ΤΕΠ δεν είχαν να βάζουν τους ασθενείς τους, θα ήταν καλύτερα... Αλλά δεν είναι έτσι: Ειδικά στις παθολογικές κλινικές, όσοι μπαίνουν πρέπει να μπουν. Στις χειρουργικές άντε να μπαίνει και κανένας πελατάκος, αλλά και πάλι, το νοσοκομείο έπρεπε να έχει χώρο και για έκτακτα, και για προγραμματισμένα περιστατικα!

Λεφτά λείπουν, όχι μυαλό... Μυαλό μας περισσεύει και κάνουμε κι εξαγωγές :D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Lefkander,είμαι θηλυκού γένους και μάλιστα φανατική θαυμάστρια του Γεωργίου και του Μίλτου (sportline).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προσλήψεις και άνοιγμα νέων θέσεων ειδικευόμενων.... χιχιχιχιχι

4 κλίνες ανα ειδικειυόμενο και περισσότεροι επιμελητές και ΤΣΟΥΠ!!! ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙΑ! :splaaaats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μπατζανάκης του Στέλιου του Χαρακωμένου?

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.