Jump to content

Ερώτηση σχετικά με αρθρόδεση.


interedp

Recommended Posts

Γειά σας, 

Θέλω να σας κάνω μια ερώτηση. Δεν είμαι γιατρός απλώς θέλω μια γνώμη. Μένω στο εξωτερικό και είχα ένα ατύχημα και εσπασα τον αριστερό ώμο μου. Με πήγανε στα επείγοντα και μου έκαναν χειρουργείο και μου έβαλαν προσθετικό ώμο απο μέταλλο. Μου είπαν οτι είναι η καλυτερη δυνατή επιλογή μετά την εγχειριση αλλά εγώ θεωρώ οτι θα έπρεπε να με είχαν ρωτήσει αν συμφωνώ πρώτα ή αν μπορώ να επιλέξω κάτι άλλο. Μου είπαν οτι σε μερικά χρόνια θα χρειαστώ και πάλι νέα εγχείριση και φτου και από την αρχη πάλι με φυσιοθεραπείες.. Δεδομένου οτι κάνω δουλεία γραφείου και δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις θα μπορούσα από την αρχή να τους πώ να κάνουν αρθροδεση στον ώμο μου που είναι μόνο μια εγχείριση και τέλος και θα κρατήσει ισόβια ?  Σας ρωτάω εδώ γιατι δεν είμαι Ελλάδα οπότε δε μπορώ να πάρω μια γνώμη από κάποιον γιατρό.

Ευχαριστώ,

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σε καμια περιπτωση. Η αρθροδεση ειναι αναπηρικη επεμβαση, ακινητοποιει τον ωμο σε μια θεση εξαφανιζοντας το οποιο ευρος κινησης. Καποια στιγμη τα υλικα της ημι/αρθροπλαστικης που εκανες θα χαλαρωσουν και θα χρειαστει αναθεωρηση (επανεπεμβαση). Η ενδεδειγμενη επεμβαση σε μη επιδιορθωσιμα καταγματα ειναι η ημιαρθροπλαστικη/αρθροπλαστικη αναλογα με τον ασθενη και αναλογα το καταγμα. Καλη συνεχεια...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Διάβασα όμως αυτό το άρθρο που έλεγε οτι για ανθρώπους μέσης ηλικίας όπως είμαι εγώ και όχι για υπερήλικες ίσως η αρθροδεση να είναι καλύτερη επιλογή δεδεμένου οτι επιτρέπει και κάποια κίνηση στο χέρι. https://health.clevelandclinic.org/facing-shoulder-surgery-is-joint-replacement-or-fusion-best-for-you/ . Εγώ είμα 40 χρονών και ταλαιπωρήθηκα πολύ μετά την εγχείριση δε μπορώ να φανταστώ πως θα κάνω ακόμα 2 ή 3 αλλεπάληλες εγχειρήσεις τέτοιου τύπου στα 50 και στα 60. Μήπως ολα αυτά γίνονται απλώς για να κερδίζουν οι εταιρίες μετά εμφυτεύματα ? Έτσι και αλλιώς πρέπει να προσέχω συνέχεια μήπως πάθω μόλυνση το μόσχευμα και υπάρχει και πιθανότητα δηλητηρίασης από το μετάλλο. Αξίζει ολο αυτό το ρίσκο για λίγο παραπάνω κίνηση του ώμου?  Αυτό προσπαθώ να καταλάβω. Συγγνώμη που επιμένω απλώς είμαι λίγο καιρό στη Σουηδία και δε ξέρω τη γλώσσα και επείδη με ληστέψαν και με χτύπησαν και χειρουργήθηκα μετά την επόμενη μέρα έγιναν όλα πολύ γρήγορα χωρίς να κατάλαβω καλά καλά τι μου συνέβει.

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

έστω και στο εξωτερικό, σίγουρα θα μπορείτε να πάρετε κάποια γνώμη από έναν ορθοπαιδικό. Επίσης, μιας και δεν είναι κάτι επείγον θα μπορείτε να πάρετε κάποια γνώμη στην Ελλάδα όταν θα έρθετε κάποια στιγμή για άλλο λόγο. Τέλος μπορείτε να επικοινωνήσετε με κάποιο ορθοπαιδικό στην Ελλάδα, να εξηγήσετε την κατάσταση σας, να στείλετε ηλεκτρονικά τις εξετάσεις σας κτλ.

 

Σίγουρα το τελευταίο μέρος για να ρωτήσετε για ένα πρόβλημα υγείας είναι ένα ανώνυμο forum στο διαδίκτυο το οποίο απευθεύνεται, κυρίως, σε φοιτητές ιατρικής.

 

Επόμενο βήμα θα είναι η χαρτορίχτρα της γειτονιάς και το ξεμάτιασμα.

 

Φιλικά.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας βρήκα τελικά Έλληνα γιατρό στη περιοχή που μένω. Μπορείτε να διαγράψετε και το thread και το λογαριασμό μου ευχαριστώ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.