Jump to content

Κλινικές 8ου-9ου


Sharp

Recommended Posts

Θα προσπαθήσω να το ενημερώνω, γιατί κάπου παλαιό νεό πρρόγραμμα έχουν μπλεχτεί

 

Δερματολογία Συγγρός:

Πολύ ενδιαφέρουσα κλινική, οργανωμενη και με καλό κλίμα. Ωραίο νοσοκομείο, επικρατεί μια ηρεμία. Το πρόγραμμα είναι μάθημα, κλινική μάθημα. Ενδιαφέρον γενικά. Έχει προαιρετική έναν μήνα μετά (όχι στην τελευταία μέρα του μαθήματος). Συνολικά 10 επισκέψεις με δυνατότητα μιας απουσίας. Δέχονται αποφάσεις ΣΦΙΑ.

 

Θεραπευτική Αλεξάνδρα (μόνο εκεί διδάσκεται).

Τι θα μπορούσε να συμβεί αν συμπυκνώσεις όλες τις θεραπείες της ιατρικής σε 10 μέρες μαθημάτων; Ζήστε την εμπειρία στο Αλεξάνδρα. Η δομή του προγράμματος είναι κλινική, φροντιστήριο (δυο διαλέξεις), εργαστήριο (κλινική είναι αλλά το λένε εργαστήριο). Με τις απουσίες δεν ξέρει κανείς τι παίζει. Υπογράφεις στο αμφιθέατρο, κάποιοι παίρνουν στην κλινική και στο εργαστήριο, κάποιοι άλλοι όχι. Παίζει το αμφιθέατρο να ναι το πιο άβολο της σχολής. Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για αφομοίωση της ύλης. Η προαιρετική αξίζει (αλλά μην περιμένετε βαθμό).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Ας βάλω και εγώ το λιθαράκι μου

ΩΡΛ Ιπποκράτειο

Κλινικές 8:30-12:00 (ούτε λεπτό δεν σου χαρίζουν ακριβώς 12:00 ή και λίγο παραπάνω). Σεμινάρια 12:30-1:15 (ουσιαστικά 1:30 τελειώνουν). Υποχρεωτικές και κλινικές και σεμινάρια. Για να δώσεις χρειάζεσαι 9 παρουσίες (τώρα αν δικαιούσαι απουσία σε σεμινάριο δεν ξέρει κανείς). Αποφάσεις ΣΦΙΑ ούτε για αστείο δεν δέχονται.

Σαν μάθημα: Τα σεμινάρια όλα άξιζαν, θα ήθελαν και λίγο ακόμα χρόνο. Οι κλινικές έχουν πολλά να δεις και στην ουσία κάθε φορά είσαι αλλού (στα 2 παίδων, Ιπποκράτειο, ΕΛΠΙΣ, Γεννηματάς). Γενικά ασχολούνται και βλέπεις πράγματα, μαθαίνεις λίγο να εξετάζεις ασθενή αλλά συχνά η κλινική έχει τον ατέλειωτο και συνήθως είναι και στα όρθια.

Οφθαλμολογία Γεννηματάς:

Προαιρετικές θεωρίες 8:30-10:00, κλινικές 10:30-13:00 (υποχρεωτικές). Οι θεωρίες είναι καλές (αν και μας το πιστόλιασαν κάποιες φορές). Τώρα κλινική έτσι και έτσι. Πολλοί απλά δεν το ψήνουν να σου δείξουν.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...

Ουρολογία Λαϊκό (2022)

Κλινική 8-10 (συνήθως 8:30 άρχιζε)

1 ώρα με ειδικευόμενο, 1 ώρα με μέλος ΔΕΠ/επιμελητή

Μπορεί να κάνεις καμία αιμοληψία, αν είσαι τυχερός δακτυλική εξέταση ή και να βάλεις καθετήρα (λέμε τώρα, δεν ξέρω αν έτυχε σε κάποιον)

Αμφιθέατρο 10:30-2 (στην πράξη σχεδόν πάντα τέλειωνε πολύ νωρίτερα)

Το κλίμα καλό (με εξαίρεση του ότι αν είσαι στον διάδρομο γυρνάει το μάτι στον καθηγητή). Χαλαροί με τις παρουσίες. 

Εξετάσεις γραπτές (προαιρετική). Θέματα βάζει κάθε φορά άλλο μέλος ΔΕΠ αλλά επαναλαμβάνονται.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Ορθοπεδικη ΚΑΤ

Καλο κλιμα στην κλινικη. Ξεκιναει στις 9:00 (στην πραξη σχεδον 9:30). Δεν βλεπεις ιδιαιτερα ασθενεις (λιγοτερο απο τις μισες φορες). Την 1 φορα την χασαμε για να κανουμε απλα PCR. Βλεπεις χειρουργεια αν θελεις, εξωτερικα ιατρεια, ακτινογραφιες και αιθουσα γυψου. Ακολουθουν οι διαλεξεις που ξεκινανε 11:15 και τελειωνουν 1 παρα (σχετικα ενδιαφερουσες). Εχει προαιρετικη, το 2022 χειμερινο μπηκαν καποιες επιπλεον ερωτησεις απο την τραπεζα αλλα βαθμοι 9 και 10. Σχετικα χαλαροι με παρουσιες. Δεχονται ΣΦΙΑ. Οχι υποχρεωτικες εφημεριες

 

Αναισθησιολογια (Αρεταιειο)- Επειγουσα Ιατρικη (Αττικο): 5 μερες το ενα, 5 το αλλο με δικαιωμα απουσιας 1 και 1. Εφημερια εχει η επειγουσα αλλα μεσα σε ωρα κλινικης. Περναει ευχαριστα. Δεν εχει προαιρετικη. Μαθημα 8-1 αναισθησιολογια (προαιρετικες θεωριες το πρωι), επειγουσα 9-12 υποχρεωτικη παρουσια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.