Doomx Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 (edited) Ούτε βέβαια είναι δαιμονικό να κάτσεις στην χώρα σου με τους φίλους σου, την οικογένεια σου, τον ήλιο και την θάλασσα της και να έχεις σίγουρη την θέση (όποτε έρθει τελικά η σειρά σου). Με έπιασε κατάθλιψη όπως το διάβασα αυτό. "Ο πιο ζεστός χειμώνας του κόσμου" my ass!!! Edited March 18, 2007 by Doomx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
notbad Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 (edited) Και για να εξηγούμαι, όταν λέω \"έρευνα\" δεν εννοώ 1-2 μήνες να πηγαίνουμε λίγο το πρωί κατά τις 10 και να ξινόμαστε (αυτό που λένε μερικοί στην Ελλάδα \"έκανα και λιγο έρευνα στην Αμερική\" είναι πολύυυυ ύποπτο με αυτά που έχω δει\"). Εννοώ κανονική θέση με συμβόλαια, τίτλους, ID του πανεπιστημίου, κλπ.Επίσης αυτό το \"στο νετ δεν μπορούμε να λέμε τέτοια πράγματα\" έχει καταντήσει λίγο κάπως. Είναι undercover residents τα παιδιά που γνωρίζεις; Κάνουν ειδικότητα για να δουλέψουν μετά ως κατάσκοποι ιατροί στην Κούβα; Ακόμα δεν έχω καταλάβει την κρυπτομανία που κυκλοφορεί. Και δεν ζήτησα για ονόματα. Παραδείγματα νοσοκομείων ζήτησα. Και αν κάποιος ήταν ειδικευόμενος πριν από 5 χρόνια, τώρα θα κάνει κάτι διαφορετικό και στην τελική είναι απολύτως νόμιμο κια φυσιολογικό να τον παινεύουμε οι υπόλοιποι. Αν δεν θες να πεις λεπτομέρειες, οκ. Αλλά μην με προσβάλλεις. Τουλάχιστον έχω βοηθήσει και 3-4 Ελληνόπουλα να δουν πως είναι τα πράγματα εδώ. Και δε μιλάω για \"συμβουλές\" χιλιο-μασημένες, αλλά για 1-2 μήνες έρευνα μαζί μου. Ευχαριστω! 1) Δεν είναι κρυπτομανία, είναι σεβασμός στην προσωπική ζωή και επιλογές κάποιου. Εσύ επιλέγεις να γράφεις σε ένα φόρουμ και να λες τί είσαι και τί κάνεις. Τα παιδιά στα οποία αναφέρομαι δεν έχουν ιδέα ότι υπάρχει αυτό το φόρουμ και δεν καταλαβαίνω γιατί να πρέπει να δώσω στοιχεία που θα είναι εύκολο να κάνει κάποιος track και να τους βρει. Δεν έχουν ανάγκη να τους παινέψει κανείς (χαλάρα μην τσαντιστείς πάλι) 2) Τελικά ένας μήνας έρευνα αξίζει ή όχι; 3) http://grants.nih.gov/grants/award/rank/surgery04.htm Υπάρχουν rankings αλλά δεν τα πολυεμπιστεύομαι γιατί οι αμερικάνοι ψοφάνε για κάτι τέτοιες λίστες και τελικά όπως λέει και ο Usmeds όλοι καλοί βγαίνουν και από το Johns Hopkins και από το τελευταίο μαυράδικο νοσοκομείο στις φτωχογειτονιές μεγαλουπόλεων. Take care (και να προσέχουμε και την ορθογραφία μας ε; αυτό το διδακτωρικό και η εφημερεία πέρασαν ολόκληρη ήπειρο και κόντεψε να μας βγάλουν το μάτι ) Υ.Γ. Την θεωρώ ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία το ότι έκανες match και πάλι θερμά συγχαρητήρια (γιατί παρεξηγούμαι συνέχεια δεν μπορώ να καταλάβω, ούτε οι φατσούλες δεν βοηθάνε πια) Edited March 18, 2007 by notbad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doomx Posted March 18, 2007 Report Share Posted March 18, 2007 1. Δεν πιστεύω ότι ρώτησα κάτι για την προσωπική ζωή κανενός. 1-2 προγράμματα ήθελα να ακούσω. Δεν νομίζω κανείς να κάτσει να βρει current residents και graduates στα διάφορα νοσοκομεία. Κάτσε να βάλω και εγώ μερικές φατσούλες να ρίξω τους τόνους 2. Ο ένας μήνας είναι καλός γιατί θα έρθεις σε επαφή με ανθρώπους να πάρεις πληροφορίες και θα δεις πως δουλεύει το σύστημα. Δεν θα έχεις καμία δημοσίευση μάλλον (στα δύο χρόνια, από όλους τους 1-μηνίτες που έχω δει, μόνο μία κοπέλα έβγαλε δημοσίευση), οπότε από την επιστημονική πλευρά των πραγμάτων δεν αξίζει. Αρκετά προγράμματα έχουν minimum ένα χρόνο. Εγώ προτίνω 2 χρόνια γιατί ακόμα και ένας είναι λίγο. Η εμπειρία και οι δημοσιεύσεις αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο, οπότε ένας χρόνος είναι λίγο κρίμα. Όπως είπα και σε ΠΜ, το μόνο κακό είναι ότι μπορεί να μην πληρώνεσαι. Αν τα συμφωνήσεις με τους δικούς σου να σε χρηματοδοτήσουν (δες το σαν επένδυση), τότε αν στείλεις καμία 30αριά εμαιλ θα βρεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alefantos Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 Αυτο για τα γυαλια το παιρνω πισω αν δεν σου αρεσε. Ειναι αληθεια ομως, αφου για μενα ειναι σχεδον πρωτακουστο IMG να μπαινει κατευθειαν σε categorical surgery και μαλιστα σε university program. Τωρα για τις λιστες ειναι λιγο μπερδεμενα τα πραγματα, καμια φορα αλλος εχει το ονομα κι αλλος τη χαρη. Καλο ξεκινημα και να μην παρεξηγησαι τοσο ευκολα γιατι ως intern θα χρειαστει να καταπιεις πολλα (χωρις παρεξηγηση). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doomx Posted March 19, 2007 Report Share Posted March 19, 2007 "First International Medical Conference of Greek Doctors of Diaspora Kos June 7-10, 2007 Sponsored by the Greek Ministry of Health Will include CME conference Goal is to improve communication, networking and collaboration of Greek doctors of the diaspora with those in Greece. " This is a good opportunity to network with some Greek doctors, who might have some research going on. A little too much to go to Kos just for this, but I wanted to let you know, in case you are interested. By the way, Kos is not bad at all! (Sorry for the english, but no greek fonts at work). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxxxxx Posted March 26, 2007 Report Share Posted March 26, 2007 greek doctors of diaspora conference!!! γιναν τοσοι πολλοι που χρειαζονται και δικο τους συνεδριο. χεχε, α ρε ελλαδαρα τρως τα παιδια σου Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gustavo Posted April 6, 2007 Report Share Posted April 6, 2007 χαιρετε παιδια, θελω να δωσω ενα μεγαλο ευχαριστω για ολες τις πολυτιμες συμβουλες που μπορει να βρει κανεις εδω.. θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε ποια ειναι η διαδικασια επιλογης ενος ειδικευμενου σε καποιο προγραμμα-νοσοκομειο? υπαρχει σχετικη διευθυνση στο internet ατιστοιχη του FREIDA oπου προκυρησσονται αυτες οι θεσεις ή με στατιστικα? θεσεις υπαρχουν για τους ξενους και σε ποιες ειδικοτητες υπαρχει σχετικη ελλειψη ή υπαρχει αβεβαιοτητα για το αν θα συνεχισεις την καριερα σου μετα απο ολη την δουλεια που εχεις ριξει εκει σαν ειδικευομενος? επισης ποια η δυνατοτητα απο waiver ή εξαρχης να πας σε καποιο αλλο προγραμμα και να μην χρειαστεις να επιστρεψεις στην Ελλαδα για 2 χρονια λογω visa? υπαρχουν προγραμματα για Residency/Fellowship που να δινουν visa που δεν χρειαζεται να γυρισεις πισω καθολου? το step3 βοηθαει σε αυτο? ευχαριστω.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ether Posted April 11, 2007 Report Share Posted April 11, 2007 χαιρετε παιδια, θελω να δωσω ενα μεγαλο ευχαριστω για ολες τις πολυτιμες συμβουλες που μπορει να βρει κανεις εδω.. θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε ποια ειναι η διαδικασια επιλογης ενος ειδικευμενου σε καποιο προγραμμα-νοσοκομειο? υπαρχει σχετικη διευθυνση στο internet ατιστοιχη του FREIDA oπου προκυρησσονται αυτες οι θεσεις ή με στατιστικα? θεσεις υπαρχουν για τους ξενους και σε ποιες ειδικοτητες υπαρχει σχετικη ελλειψη ή υπαρχει αβεβαιοτητα για το αν θα συνεχισεις την καριερα σου μετα απο ολη την δουλεια που εχεις ριξει εκει σαν ειδικευομενος? επισης ποια η δυνατοτητα απο waiver ή εξαρχης να πας σε καποιο αλλο προγραμμα και να μην χρειαστεις να επιστρεψεις στην Ελλαδα για 2 χρονια λογω visa? υπαρχουν προγραμματα για Residency/Fellowship που να δινουν visa που δεν χρειαζεται να γυρισεις πισω καθολου? το step3 βοηθαει σε αυτο? ευχαριστω.. Τα πράγματα είναι απλα. Με J1 πρέπει να επιστρέψεις για 2 χρόνια (μόνο το State το ακυρώνει και για ειδικούς λόγους...) . Το waiver είναι ΑΔΥΝΑΤΟ σε βίζες που πονσάρονται από το ECFMG (J1). Οπότε αν θες να μείνεις κυνήγησε H1 βίζα. χαιρετε παιδια, θελω να δωσω ενα μεγαλο ευχαριστω για ολες τις πολυτιμες συμβουλες που μπορει να βρει κανεις εδω.. θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε ποια ειναι η διαδικασια επιλογης ενος ειδικευμενου σε καποιο προγραμμα-νοσοκομειο? υπαρχει σχετικη διευθυνση στο internet ατιστοιχη του FREIDA oπου προκυρησσονται αυτες οι θεσεις ή με στατιστικα? θεσεις υπαρχουν για τους ξενους και σε ποιες ειδικοτητες υπαρχει σχετικη ελλειψη ή υπαρχει αβεβαιοτητα για το αν θα συνεχισεις την καριερα σου μετα απο ολη την δουλεια που εχεις ριξει εκει σαν ειδικευομενος? επισης ποια η δυνατοτητα απο waiver ή εξαρχης να πας σε καποιο αλλο προγραμμα και να μην χρειαστεις να επιστρεψεις στην Ελλαδα για 2 χρονια λογω visa? υπαρχουν προγραμματα για Residency/Fellowship που να δινουν visa που δεν χρειαζεται να γυρισεις πισω καθολου? το step3 βοηθαει σε αυτο? ευχαριστω.. Τα πράγματα είναι απλα. Με J1 πρέπει να επιστρέψεις για 2 χρόνια (μόνο το State το ακυρώνει και για ειδικούς λόγους...) . Το waiver είναι ΑΔΥΝΑΤΟ σε βίζες που πονσάρονται από το ECFMG (J1). Οπότε αν θες να μείνεις κυνήγησε H1 βίζα. χαιρετε παιδια, θελω να δωσω ενα μεγαλο ευχαριστω για ολες τις πολυτιμες συμβουλες που μπορει να βρει κανεις εδω.. θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζετε ποια ειναι η διαδικασια επιλογης ενος ειδικευμενου σε καποιο προγραμμα-νοσοκομειο? υπαρχει σχετικη διευθυνση στο internet ατιστοιχη του FREIDA oπου προκυρησσονται αυτες οι θεσεις ή με στατιστικα? θεσεις υπαρχουν για τους ξενους και σε ποιες ειδικοτητες υπαρχει σχετικη ελλειψη ή υπαρχει αβεβαιοτητα για το αν θα συνεχισεις την καριερα σου μετα απο ολη την δουλεια που εχεις ριξει εκει σαν ειδικευομενος? επισης ποια η δυνατοτητα απο waiver ή εξαρχης να πας σε καποιο αλλο προγραμμα και να μην χρειαστεις να επιστρεψεις στην Ελλαδα για 2 χρονια λογω visa? υπαρχουν προγραμματα για Residency/Fellowship που να δινουν visa που δεν χρειαζεται να γυρισεις πισω καθολου? το step3 βοηθαει σε αυτο? ευχαριστω.. Τα πράγματα είναι απλα. Με J1 πρέπει να επιστρέψεις για 2 χρόνια (μόνο το State το ακυρώνει και για ειδικούς λόγους...) . Το waiver είναι ΑΔΥΝΑΤΟ σε βίζες που πονσάρονται από το ECFMG (J1). Οπότε αν θες να μείνεις κυνήγησε H1 βίζα. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αποφρακτικός_Ειλεός Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 Δε θυμάμαι να έχει απαντηθεί η εξής ερώτηση. Ένας ειδικευμένος ιατρός, υπάρχει δυνατότητα να δουλέψει στις ΗΠΑ (για να έχει έξτρα εκπαίδευση)??? Ευχαριστώ πολύ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qfever Posted May 4, 2007 Report Share Posted May 4, 2007 Δε θυμάμαι να έχει απαντηθεί η εξής ερώτηση. Ένας ειδικευμένος ιατρός, υπάρχει δυνατότητα να δουλέψει στις ΗΠΑ (για να έχει έξτρα εκπαίδευση)??? Ευχαριστώ πολύ Καλημέρα angel! Aυτό που λες γίνεται μόνο αν έχεις κάνει και τα δύο μέρη της ειδικότητας εκεί, όπερ σημαίνει γενικό μέρος πχ internal medicine και ειδικό μέρος πχ gastrenterology. Από εκεί και πέρα όταν τελειώσεις αν δεν έχεις πράσινη κάρτα για να μείνεις εκεί και να δουλέψεις, πρέπει να φύγεις για δύο χρόνια από Αμερική ή να πάς να δουλέψεις εκείνο το διάστημα σε πολύ περιφερειακή πόλη( αυτό να το ψάξεις καλύτερα) ή να γίνεις assistant professor( το οποίο προυποθέτει να έχεις κάνει και άλλα πράγματα εκεί πριν την ειδικότητα , όπως έρευνα σε μεγάλο ίδρυμα, η οποία να αναγνωρίζεται ( όχι σαν τις δικές μας των καράβλαχων που κοροιδεύουν τον κόσμο) και με το που τελειώεις ειδικότητα να γίνεις προφεσόρος. Δώσε πρώτα τα στεπς και όλα τα άλλα είναι παιχνιδάκια... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lost in medicine Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 Καλημέρα σας. Αφού διάβασα πιο πριν τις προηγούμενες σελίδες και είδα ότι υπάρχουν άτομα όπως ο doomx και ο usmeds που επειδή τα έχουν περάσει και οι ίδιοι μπορούν να με βοηθήσουν, ήθελα να τους ρωτήσω τι θα πρότειναν να κάνω για να κάνω τελικά ειδικότητα στην Αμερική . Λέω τελικά γιατί ενώ ήταν αυτό που ήθελα από τότε που μπήκα στην Ιατρική(Αθήνα) μέχρι και σήμερα ,3 χρόνια αφού έχω αποφοιτήσει ουσιαστικά δεν έχω κάνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση και αισθάνομαι ότι έχω χάσει οριστικά αυτή την ευκαιρία αφού ακούω συνεχεία ότι αν δεν πας μέχρι τα τριάντα σου δεν έχεις πλέον ελπίδες. Είμαι πλέον 28 και έχω κάνει το αγροτικό και το στρατό. Μέσα σε αυτό το διάστημα, τρία χρόνια, ενώ είχα χρόνο να κάτσω να διαβάσω για τα Steps τελικά δεν τα κατάφερα για προσωπικούς λογούς. Δυστυχώς δεν είχα κάποιο γνωστό για να ξεκινήσω κάποιο διδακτορικό αυτό το διάστημα στην Ελλάδα. Σκεφτόμουν ότι ο καλλίτερος τρόπος θα ήταν να κάτσω να διαβάσω το 1 πρώτα και επειδή ξέρω και Γερμανικά να πήγαινα και σε ένα εργαστήριο στη Γερμάνια να έκανα και ερευνα ,για να μπορέσω να πάω και σε ένα εργαστήριο στην Αμερική μετά. Πραγμα που και το έκανα πριν από 3 μήνες, αλλά μετά από δυο εβδομάδες οι Γερμανοί μου πρότειναν να ανεβώ και στην κλινική για να με δουν και στην κλινική. Φαίνεται ότι μάλλον τους έκανα καλή εντύπωση και μου πρότειναν να με κρατήσουν για ειδικότητα (Παθολογική Κλινική με εξειδίκευση στην Γαστρεντερολογία, Αίματα/Όγκο-λογία) βγάζοντας με από το εργαστήριο και μη αφήνοντας μου περιθώριο και δίνοντας μου συμβόλαιο για ένα αρχικά χρόνο . Σημειωτέον ότι στη Γερμάνια είναι λίγο δύσκολο εξ αρχής και χωρίς κάποια γνωριμία να σου κάνουν συμβόλαιο σε Πανεπιστημιακή κλινική και να αρχίσουν να σε πληρώνουν. Παρόλα αυτά δεν είμαι ευχαριστημένος από το κλίμα στην κλινική και το επίπεδο δεν ήταν τελικά αυτό που φανταζόμουν. Σίγουρα υπάρχουν πολλές δυνατότητες να μάθεις πολλά πράγματα αλλά και παρά πολλή λάντζα και πολλή γραφειοκρατικη δουλεία που λίγο προσφέρει στην εκπαίδευση!! Και άρχισα να σκεφτομαι τι πρέπει να κανω .Να παρατήσω το βέβαιο και να κάτσω να διαβάσω στην Ελλάδα για τα steps ή να κάτσω ένα χρόνο άδω και να δώσω από εδω το 2 πρώτα και μετά να στρωθώ στην Ελλάδα να δώσω και το 1? Μετραει για την Αμερική η προϋπηρεσία στην Γερμάνια? Η μεγάλη ηλικία καθώς υπολογίζω ότι θα είμαι 30 όταν θα τα έχω δώσει και τα τρία είναι αρνητικό και κάνει δύσκολη την επιλογή μου? ΥΓ. Σας εύχομαι πάντα επιτυχίες και να κάνετε την Ελλαδουλα μας γνωστή. Ο επιμελητής που πρότεινε την πρόσληψη μου ήξερε όλα τα προβλήματα της Ελλάδας με τις αναμονές και δεν χρειάστηκε να του τα εξηγήσω και είχε και πολύ καλή άποψη για το επίπεδο της Ιατρικής στην Ελλάδα. Παράξενο ε? Και όμως επειδή ήταν για κάποια χρόνια στο CDC στην Atlanta και έκανε με έναν Έλληνα ειδικευόμενο στην Αμερική παρέα. Που να ήξερε ότι οι Έλληνες που κάνουν ειδικότητα εκεί είναι το καλύτερο 5 αν όχι 1% Ευχαριστώ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Αποφρακτικός_Ειλεός Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 Πώς λές ότι δεν έχεις κάνει τίποτα? Είσαι 28 και κοντεύεις να τελειώσεις ειδικότητα στη γερμανία. Προσωπικά θα σε συμβούλευα να κάνεις εκεί ειδικότητα και θα είσαι αρχηγόπουλο. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qfever Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 ΚΟΙΤΑ. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΤΕΠΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΟ cv ΣΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΠΟΥ ΓΑΛΟΥΧΗΘΗΚΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΔΕΙΟ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ Η ΕΔΩ ΕΡΕΥΝΑ, ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ .ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙς ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΞΩ. ΞΕΡΩ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΕΒΑΙΑ, ΧΩΡΙς ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ . ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΟΙΧΗΣΕΙ ΣΤΟ CLINICAL FEL. ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΕ ΡΙΧΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, ΟΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ INTERNAL MEDICINE PROGR ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΕΣ. ΣΚΕΨΟΥ ΤΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙΣ...ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΠΑΡΑΔΙΔΩ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ SURFING Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
usmeds Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 (edited) Μία ενημέρωση για όσους θέλουν να κάνουν Match τον Ιούνιο του 2008: ECFMG-ERAS News #3. Wednesday, May 9, 2007 To: IMGs Using ERAS From: ERAS Support Services at ECFMG ********************************************** IMGS PARTICIPATING IN 2008 MATCH SHOULD REGISTER FOR STEP 2 CS NOW International medical students/graduates, including participants/graduates of Fifth Pathway programs, who need to pass Step 2 Clinical Skills (CS) to participate in the 2008 Match (in March 2008) are strongly encouraged to register now for Step 2 CS. At the time of this writing, the earliest available test date at any test center was in September 2007. As indicated in the 2007 Step 2 Clinical Skills Schedule for Reporting Results, if you do not take Step 2 CS by December 31, 2007, your result will not be available in time to participate in the 2008 Match. We are aware that both international medical students/graduates and students/graduates of medical schools in the United States and Canada must take Step 2 CS to satisfy specific requirements and deadlines, and the Step 2 CS scheduling system is designed to handle a high volume of examinees. However, demand for the Step 2 CS examination will be especially heavy during the second half of 2007. Additionally, test sessions at all test centers may be subject to scheduling restrictions that limit the number of test dates available to you. To maximize your chances of obtaining a 2007 test date, - Apply for Step 2 CS now, provided you meet the eligibility requirements. - Once registered, schedule your testing appointment as soon as possible. - If you cannot obtain a testing appointment at your preferred test center, check for availability at other test centers. Registering and scheduling now offers a number of benefits: - Registered applicants can schedule immediately if a preferred testing appointment is available. - Applicants registered for Step 2 CS can use the E-mail Notification feature of on-line Step 2 CS Calendar and Scheduling. Currently offered on a pilot basis, the E-mail Notification feature allows registered applicants to indicate their preferred test dates/centers and receive e-mail notification when testing appointments that match their preferences become available. - Applicants who schedule a testing appointment can change the testing appointment without cost, provided they give more than 14 days' notice. - Applicants who take Step 2 CS early in the year and receive a failing result might have the opportunity to retake the exam in 2007 and receive their result in time to participate in the 2008 Match. Updated information on Step 2 CS scheduling will be posted to the ECFMG website as it becomes available. Individuals planning to take Step 2 CS should monitor the ECFMG and USMLE websites for the latest information. Edited May 20, 2007 by usmeds Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
usmeds Posted May 20, 2007 Report Share Posted May 20, 2007 @lost in medicine Θα συμφωνήσω με τον angelospower. Αν κάνεις ειδικότητα στην Γερμανία, την Αμερική θα πρέπει να την σκεφτείς μονάχα αν θέλεις να μείνεις μετά μόνιμα εκεί για να εξασκήσεις επάγγελμα. Αλλιώς δεν αξίζει. Κάτσε εκεί που είσαι και τελείωσε την ειδικότητα σου. Όσο αφορά την ηλικία, σίγουρα τα 30 είναι χειρότερα από τα 26, αλλά από την άλλη υπάρχουν πάρα πολλοί ειδικευόμενοι στις ΗΠΑ που ξεκινήσαν μετά τα 30. Η ηλικία δεν θα σε αποκλείσει από το να βρεις θέση. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giwtis Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Γεια σας, θα ήθελα να ρωτήσω ,αν ήξερε κάποιος, αν στην fellowship(υποειδικότητα-εξειδίκευση) πληρώνεσαι ως ειδικευόμενος ή ως ειδικευμένος..Ακόμα αν πάρει κάποιος βίζα J1 και κάνει fellowship που μαζί με την κυρίως ειδικότητα ξεπερνά τα 7 χρόνια θα πρέπει να διακόψει την fellowship του για να κάνει waiver κάπου; Ακόμα, είναι χρήσιμο να μάθω ισπανικά για να μπορώ να πάρω interview σε όσες περισσότερες θέσεις γίνεται; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
giwtis Posted May 21, 2007 Report Share Posted May 21, 2007 Δεν έχεις και άδικο. Θα προσπαθήσω να τα δώσω και τα δύο.Το πρώτο πάντως σίγουρα. Τελικά 3 χρόνια δεν είναι η Internal Medicine; Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την προσφορά. Ναι φίλε, 3 χρόνια είναι η παθολογία στην Αμέρικα...Και για να μη λέτε ότι ήρθα και με το πρώτο ποστ ζητώ πρα΄γματα και μετά θα εξαφανιστώ(θα σας στίψω ως λεμονόκουπα και συναφή ), δίνω ένα λινκ για ένα πολύ καλό, κατά τη γνώμη μου, table...Για όλους τους ενδιαφερόμενους και περιέχει πληροφορίες για 16 ειδικότητες, ετήσιο εισόδημα, ώρες εργασία/εβδομάδα και χρόνια ειδίκευσης που απαιτούνται.... ΤΟ λίνκ εδώ!!! Υ.Γ. Και τώρα θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος φιλοτιμούνταν να μου απαντήσει στο ερώτημα μου. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
no limits Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 Καλησπέρα. Εχει κανείς υπ' οψιν του από τι στιγμή που στέλνουμε ταχυδρομικά τις αιτήσεις, πτυχίο κτλ στο ECFMG και αυτό τις ξαναστέλνει στην σχολή ταχυδρομικά πόσο χρόνος παίρνει? Οχι τίποτα άλλο μην χαθεί τίποτα στο δρόμο γιατί στο ελλάδα είμαστε... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alefantos Posted May 30, 2007 Report Share Posted May 30, 2007 Καλησπέρα. Εχει κανείς υπ' οψιν του από τι στιγμή που στέλνουμε ταχυδρομικά τις αιτήσεις, πτυχίο κτλ στο ECFMG και αυτό τις ξαναστέλνει στην σχολή ταχυδρομικά πόσο χρόνος παίρνει? Οχι τίποτα άλλο μην χαθεί τίποτα στο δρόμο γιατί στο ελλάδα είμαστε... Πρεπει να παρακολουθεις απο κοντα που βρισκονται τα χαρτια σου, γιατι αν τα αφησεις στον αυτοματο πιλοτο δεν θα φτασουν ποτε. Εννοειται οτι τα στελνεις συστημενα, express, με πολλες κορδελες, διπλο τζατζικι κλπ. Απο τι στιγμη που το ΕCFMG θα τα λαβει, περνανε λιγες μερες μεχρι να κανουν update to OASIS και τοτε μπορεις να δεις on-line οτι τα ελαβαν και οτι ειναι πληρη. Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος, το OASIS ενημερωνεται και παλι οταν τα χαρτια σου φυγουν για τη σχολη σου, αυτο παιρνει 1-2 εβδομαδες ακομα τουλαχιστον. Απο εκεινη τη στιγμη πρεπει να κυνηγησεις τη σχολη σου να τα υπογραψει και να τα στειλει πισω, οποτε παλι ενημερωνεται το OASIS oτι τα ελαβαν και ολα ΟΚ. Εναλλακτικα τους παιρνεις τηλεφωνο αντι να περιμενεις το ΟΑSIS. Δεν ειναι μονο θεμα Ελλαδας δυστυχως, μην νομιζεις οτι οι αλλοι ειναι πολυ καλυτεροι... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BATMAN Posted June 3, 2007 Report Share Posted June 3, 2007 παιδια ετσι ειναι δυστυχως αυτη η μπουρδελοσχολη ειναι ενα μαυρο χαλι επεσα πανω στις καταληψεις και μου ακυρωσαν την online application γιατι δεν εστειλε η σχολη το πτυχιο και την αναλυτικη οταν επρεπε απο την αλλη μικρο το κακο αφου δεν ημουν ετοιμος οριακα να ημουν στο 90% συμφωνα με το nbme assessment.Και τι να εξηγησεις στο ecfmg ξερετε η σχολη μου κανει καταληψη και την κλεισανε....ρομπεςςςςς!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vicryl Posted June 6, 2007 Report Share Posted June 6, 2007 Aγαπητοι greekmeds και pdx1(και λοιποι general surgeons in the US), Ηθελα να σας ρωτησω, Ειμαι τελειοφοιτος και εχοντας περασει τα τελευταια 3-4 χρονια να ασχολουμαι με τα Steps δεν εχω παει τοσο σε εφημεριες στο νοσοκομειο,Διαπιστωνω στις κλινικες οτι υπαρχουν αλλοι που τα κανουν ολα(ανοιγουν αποστηματα,ραμματα στο προσωπο,αλλαγες τραυματων κλπ με μεγαλη ανεση και ξοδευουν πολυ χρονο στο νοσοκομειο ).Εγω θελω να κατεβω στo match του 2009 για general surgery.Θα περιμενουν να τα ξερω αυτα την πρωτη μερα της ειδικοτητας ή η εκπαιδευση ξεκινα απο το μηδεν οποτε να συνεχισω να δινω βαρος στο θεωρητικο μου υποβαθρο? Ευχαριστω Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
usmeds Posted June 7, 2007 Report Share Posted June 7, 2007 (edited) You can teach a monkey how to operate, but you can’t teach it when to operate… Μην χάσεις χρόνο από τα steps για πράγματα που θα αναγκαστείς να μάθεις από όποια πλευρά του Ατλαντικού και αν ασκήσεις επάγγελμα. Αν σου τύχει η καλή και σε πάρουνε θα έχεις αρκετό χρόνο τους 2-3 μήνες πριν αρχίσεις να πας σε κάποιες εφημερίες και να τα μάθεις αυτά τα πράγματα. Πάντως δεν θα σου συνιστούσα να αρχίσεις ειδικότητα χωρίς να ξέρεις να κάνεις ράμματα. Edited June 8, 2007 by usmeds Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alefantos Posted June 8, 2007 Report Share Posted June 8, 2007 Aγαπητοι greekmeds και pdx1(και λοιποι general surgeons in the US), Ηθελα να σας ρωτησω, Ειμαι τελειοφοιτος και εχοντας περασει τα τελευταια 3-4 χρονια να ασχολουμαι με τα Steps δεν εχω παει τοσο σε εφημεριες στο νοσοκομειο,Διαπιστωνω στις κλινικες οτι υπαρχουν αλλοι που τα κανουν ολα(ανοιγουν αποστηματα,ραμματα στο προσωπο,αλλαγες τραυματων κλπ με μεγαλη ανεση και ξοδευουν πολυ χρονο στο νοσοκομειο ).Εγω θελω να κατεβω στo match του 2009 για general surgery.Θα περιμενουν να τα ξερω αυτα την πρωτη μερα της ειδικοτητας ή η εκπαιδευση ξεκινα απο το μηδεν οποτε να συνεχισω να δινω βαρος στο θεωρητικο μου υποβαθρο? Ευχαριστω Κοιτα καταρχην να πας καλα στα steps και να φτιαξεις οσο καλυτερα μπορεις την αιτηση σου. Το 95% των αλλαγων τραυματων εδω γινονται απο νοσοκομες, και συνηθως ειναι μια πολυ απλη διαδικασια απο την οποια λειπουν τα Betadine, οξυζενε, υπερτονα κλπ. Απλα ραμματα και μικροεπεμβασεις καλο ειναι να ξερεις γιατι μπορει να σου χρειαστουν ακομα και στο πρωτο intern call που θα κανεις και να μην υπαρχει κανεις να σου δειξει. Αλλα μεχρι να ξεκινησεις, εχεις πολυ καιρο να τα μαθεις. 1 χρονος research ειναι καλη ιδεα, για 2 χρονια δεν ειμαι και τοσο σιγουρος. Καλη συνεχεια. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vicryl Posted June 9, 2007 Report Share Posted June 9, 2007 Ευχαριστω πολυ pdx1! Απλα πιστευω οτι θα χρειαστουν 2 χρονια για publication και αριστες LOR(πραγμα πολυ απαραιτητο ετσι οπως εχουν τα πραγματα) Iris-T:Απο οσο ξερω μπορεις να κανεις αιτησεις με email ή μια κλινικη - elective εκει στο αντικειμενο σου θα βοηθουσε για να κανεις επαφες. Ειναι σχετικα ευκολο να βρεις αλλα χωρις να σε πληρωνουν(ιδιαιτερα στα μεγαλα κεντρα).Για να βρεις εμμιση θεση ειναι πολυ δυσκολο.Συνηθως σου δινουν χρηματα μετα τον πρωτο χρονο Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
usmeds Posted June 26, 2007 Report Share Posted June 26, 2007 (edited) Ανεβάζω το ποστ, όχι για αυτούς που θα κάνουν match το 2008 (αυτοί θεωρητικά πρέπει να τα ξέρουν αυτά ), άλλα για όσους σκέφτονται να προσπαθήσουν στο μέλλον. ECFMG-ERAS News #1. Monday, June 25, 2007 To: IMGs Using ERAS® From: ERAS Support Services at ECFMG ********************************************** IN THIS ISSUE: - NEW FOR ERAS 2008 ********************************************** NEW FOR ERAS 2008 International medical students/graduates, including Fifth Pathway participants, planning to participate in ERAS 2008 must read these important announcements. ERAS 2008 Tokens can be requested via ECFMG's OASIS, available on the ECFMG website at www.ecfmg.org, beginning on Friday, June 29. - Four-Week Lead Time to Scan and Upload Documents - Important Notice for "Repeat ERAS Applicants" - On-line Submission of Digital Photograph - Waiving Your Right to View Letters of Recommendation/ECFMG Return of Document Service - Important Dates Four-Week Lead Time to Scan and Upload Documents --------------------------------------------------------------- Due to the increasingly high volume of incoming ERAS supporting documents, ERAS Support Services at ECFMG requires four weeks to scan and upload documents to the ERAS PostOffice. This lead time is expected to remain constant throughout the ERAS 2008 and subsequent seasons. The ERAS PostOffice is scheduled to open on Saturday, September 1, 2007, at which time the recruitment season officially begins (visit www.aamc.org/audienceeras.htm for more information). ERAS Support Services strongly urges all international medical students and graduates to submit supporting documents in time for them to arrive at ECFMG by August 1, 2007. ERAS Support Services urges you to approach your letter writers now to ensure timely submission of your Letters of Recommendation. Our goal is to have as many supporting documents as possible uploaded to the ERAS PostOffice by mid-September. We are committed to providing the resources necessary to ensure this goal is met; however, your timely submission of documents is critical in achieving this common goal. NOTE: Medical Student Performance Evaluations (MSPEs) are made available to programs on November 1, 2007. Therefore, your MSPEs should arrive at ECFMG no later than October 1, 2007. You will be able to monitor receipt of your documents via ECFMG's OASIS. It will take at least five business days from their receipt at ECFMG for documents to appear in your OASIS account. You are also encouraged to monitor the published "scanning date" found on the ECFMG ERAS Support Services homepage at www.ecfmg.org/eras. Important Notice for "Repeat ERAS Applicants" ------------------------------------------------------ "Repeat ERAS Applicants" are defined as ERAS 2007 applicants who will participate in the ERAS 2008 season. If you are a "Repeat ERAS Applicant," you are not required to resubmit your MSPE, medical school transcript, or photograph for the ERAS 2008 application season. You are still required to submit up-to-date, original Letters of Recommendation (LoRs). ERAS Support Services urges you to approach your letter writers now to ensure timely submission of your LoRs. You should also refer to our document submission guidelines, available at www.ecfmg.org/eras. You will be automatically identified as a "Repeat ERAS Applicant" at the time you make an ERAS 2008 Token request via OASIS. ERAS Support Services will retrieve your stored MSPE, medical school transcript, and photograph and upload them to the ERAS 2008 PostOffice within three to five business days from the time you use your Token to register at MyERAS. You will be able to track the status of these existing documents via OASIS. If you submit an updated MSPE, medical school transcript, or photograph, ERAS Support Services will use them to replace the documents currently stored in the ERAS database. NOTE: Retrieval of stored documents is only available to ERAS 2007 applicants. This service is not available for applicants who applied prior to ERAS 2007. On-line Submission of Digital Photograph ------------------------------------------------ ERAS Support Services at ECFMG has implemented a new procedure that will allow you to submit a digital photograph via ECFMG's OASIS. The technical requirements and instructions for submission of a digital photograph can be found on the ECFMG ERAS website at www.ecfmg.org/eras. ERAS Support Services at ECFMG recommends that you submit a digital photograph; otherwise, you must follow the published guidelines for submission of a print photograph to ECFMG. NOTE: "Repeat ERAS Applicants," as defined above, are not required to submit a photograph if one was submitted for the ERAS 2007 season. Once you register at the AAMC MyERAS site, your photograph will be transmitted and uploaded to the ERAS PostOffice. Waiving Your Right to View Letters of Recommendation/ECFMG Return of Document Service ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- If you waive your right to view a Letter of Recommendation (LoR), that letter is not eligible for return via the ECFMG Return of Document Service. You are urged to pay careful attention to the "waived rights" question located on the AAMC Request for Letter of Recommendation/Cover Sheet. If you have viewed your LoR, you must answer the question on the form accurately. Important Dates -------------------- 2007 - JUN - Update your e-mail and mailing addresses and request your ERAS Token using ECFMG's OASIS beginning on Friday, June 29. Start researching programs of interest. Go to the ACGME website for contact information. Conduct a search of training institutions. Approach your letter writers to secure Letters of Recommendation, which should arrive at ECFMG by August 1. - JUN 30 - ECFMG begins to generate Tokens for all applicants who have made the $75 payment. - JUL 1 - MyERAS opens. Once you have registered, start sending your supporting documents to ECFMG. Due to the heavy volume of documents received, the lead time for scanning and uploading documents to the ERAS PostOffice is up to four weeks. The ERAS PostOffice opens September 1. We suggest that you submit your documents to ERAS Support Services at ECFMG in time to arrive by August 1. - AUG 15 - Registration for the National Resident Matching Program (NRMP), or "the Match," opens on the NRMP website. Register now! - SEP 1 - The ERAS PostOffice opens. You can start using the MyERAS website to transmit your Common Application Form (CAF), Profile, and Personal Statement(s) to the ERAS PostOffice. - SEP 2 - ECFMG starts to transmit supporting documents that have been received and scanned. ECFMG will continue to scan and transmit documents every business day through May 31, 2008, and will continue to update/transmit ECFMG status reports and USMLE transcripts every business day through May 30, 2008. - OCT 1 - Medical Student Performance Evaluations (MSPEs) should arrive at ECFMG. - OCT - Program directors start their applicant selection process. - NOV 1 - MSPEs are released to programs by the ERAS PostOffice, regardless of when they were originally transmitted to the PostOffice by ECFMG. - NOV 30 - NRMP Match registration deadline. (You may register after this deadline by paying an additional late registration fee to the NRMP.) 2008 - FEB 27 - NRMP Match late registration deadline. NRMP Match rank order list certification deadline. - MAR 17 - Applicant matched and unmatched information posted to NRMP website. - MAR 18-20 - NRMP Post-Match Scramble. - MAR 20 - Results of Match announced by NRMP. - First week in April - Registration at MyERAS closes. - MAY 31 - ERAS PostOffice closes, ending current ERAS cycle. - JUL 1 - Residency training begins. NOTE: Dates are subject to change. You should verify all dates directly with the appropriate entity. For complete information, refer to the NRMP 2008 Main Match Schedule and the ERAS 2008 Timeline. Edited June 26, 2007 by usmeds Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts