Jump to content

Δυσλειτουργία του ΔΙΚΑΤΣΑ


medicine

Recommended Posts

Τη δυσλειτουργία του ΔΙΚΑΤΣΑ επιβεβαιώνει ο έλεγχος που διατάχθηκε από τον ειδικό γραμματέα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Λάμπρο Γεωργακόπουλο. Δεν είναι λίγες οι προσφυγές κατά αποφάσεων του ΔΙΚΑΤΣΑ, ενώ προβλήματα στη λειτουργία του έχουν διαπιστωθεί και σε εκθέσεις ανεξάρτητων αρχών.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο κ. Γεωργακόπουλος σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο δειγματοληπτικός έλεγχος διεξήχθη για υποθέσεις της πενταετίας 1998-2003. Εξετάστηκαν 300 φάκελοι υποθέσεων, εκ των οποίων οι 228 αφορούν την αξιολόγηση πτυχίων ιατρικής και οδοντιατρικής, αφού στις σχολές αυτές, κυρίως των βαλκανικών χωρών, εντοπίζονται πολλά προβλήματα.

Στα γενικά συμπεράσματα σημειώνεται η χρονική καθυστέρηση με την οποία ανταποκρίνεται το ΔΙΚΑΤΣΑ στα αιτήματα των πολιτών, καθώς επίσης και η μεγάλη απόκλιση στους χρόνους έκδοσης πιστοποιητικών. Κάποια πτυχία αναγνωρίζονται ακόμη και αυθημερόν, ενώ κάποια άλλα έπειτα από τρία χρόνια.

Από τη μελέτη που έχει συνταχθεί προκύπτει επίσης πως υπάρχει ανακολουθία στον τρόπο αντιμετώπισης υποψηφίων που έχουν πάρει πτυχίο από το ίδιο πανεπιστήμιο. Προβλήματα εντοπίστηκαν και στο σύστημα πληροφορικής του ΔΙΚΑΤΣΑ, καθώς ο οποιοσδήποτε μπορούσε να έχει εύκολη πρόσβαση στα στοιχεία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τον έλεγχο του Ειδικού Γραμματέα ΕΕΔΔ, το ΔΙΚΑΤΣΑ, αν και υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας, «λειτουργεί αυτόνομα, διαμορφώνοντας πολιτικές αξιολόγησης των πανεπιστημιακών σπουδών εξωτερικού πολλές φορές αντίθετες με τη θεσμοθετημένη πολιτική για την ανώτατη Παιδεία και σε αρκετές περιπτώσεις υπερβαίνει τη δικαιοδοσία του».

Το ΔΣ της υπηρεσίας αυτής, όπως αναφέρεται, με αποφάσεις του, άλλαξε τον τρόπο εξετάσεων (σύστημα πολλαπλών επιλογών) για τους πτυχιούχους σχολών Ιατρικής και Οδοντιατρικής αλλοδαπής -πλην ΕΕ-, καθώς και τη βάση βαθμολόγησης κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Ο Ειδικός Γραμματέας στο πόρισμά του προτείνει ένα ενιαίο μέτρο αντιμετώπισης των κρίσεων, οι αποφοιτήσαντες από πανεπιστήμια της αλλοδαπής να έχουν τουλάχιστον το ελάχιστο επίπεδο γνώσεων με τα αντίστοιχα ελληνικά, όπως επιβάλλει η έννοια της ίσης μεταχείρισης.

Τέλος, προτείνεται οι αποφοιτήσαντες από σχολές Ιατρικής και Οδοντιατρικής ξένων Πανεπιστημίων, που καλούνται να εξεταστούν σε κάποια επιπλέον μαθήματα, να εξετάζονται μαζί με τους συναδέλφους τους των αντίστοιχων σχολών των ελληνικών ανωτάτων ιδρυμάτων κατά τις εξεταστικές περιόδους.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

;)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 74
  • Created
  • Last Reply
Τέλος, προτείνεται οι αποφοιτήσαντες από σχολές Ιατρικής και Οδοντιατρικής ξένων Πανεπιστημίων, που καλούνται να εξεταστούν σε κάποια επιπλέον μαθήματα, να εξετάζονται μαζί με τους συναδέλφους τους των αντίστοιχων σχολών των ελληνικών ανωτάτων ιδρυμάτων κατά τις εξεταστικές περιόδους.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

είδατε που τα λέγαμε.:anavwfwties:

προετοιμάζει το έδαφος η κυβέρνηση για να αποδεχθεί την αντίστοιχη πρόταση των ΔΙΚΑΤΣΑΔΩΝ emranting

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ προτείνω να εξετάζονται θεραπευτική στο Μαυρικάκη, παθολογία τριμήνου σε Μάνεση ή Πάγκαλη ή Μουτσόπουλο, και φαρμακολογία 1 και 2. Α, και βάβαια, προτείνω και Ιατροδικάστική. ΜΑζί μας.Αλλά στα δικά μας θέματα και στη δική μας ύλη, περικαλώ.

Χωρίς δεξαμενές ερωτήσεων κλπ κλπ.

ΚΑτά τα΄άλλα , χτυπιούνται που έίναι πολλοί οι γιατροί. Ου να μου χαθούν, οι άχρηστοι πολιτικάντηδες. Πάλι εμείς θα μαστε οι χαμένοι ρε παιδιά....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΚΑτά τα΄άλλα , χτυπιούνται που έίναι πολλοί οι γιατροί. Ου να μου χαθούν, οι άχρηστοι πολιτικάντηδες. Πάλι εμείς θα μαστε οι χαμένοι ρε παιδιά....

την ατάκα "μα οι ΔΙΚΑΤΣΑΔΕΣ είναι πιο πολλοί από εσάς" [εξήγηση θα οφεληθούν αυτοί λόγω αντιστοιχίας σε πολιτικό κόστος] την έχεις ακούσει; emdevil

τον βαράς ή σέβεσαι ηλικία/θέση/κλπ emnoemranting

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

το Κρατος το συμφερει να υπαρχει πληθωρισμος γιατρων χαμηλης ποιοτητας (μπορει ετσι να κανει "πολιτικη" - π.χ. το υποχρεωτικο Αγροτικο το καθιερωσε η χουντα για να εχει γιατρους οπως οπως η επαρχια)

δεν μπορουμε να περιμενουμε απο μια "φωτισμενη" πολιτικη ηγεσια να μας λυσει ως δια μαγειας το προβλημα - ο,τι κανουμε μονοι μας

παραπεμπω και στο αρθρο στο http://www.greekmeds.gr/forum/index.php?sh...t=0entry44329

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται τα πρώην και νυν μέλη της διοίκησης του ΔΙΚΑΤΣΑ

Στον αρμόδιο για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών εισαγγελέα Εφετών Αθηνών παραπέμπονται τα μέλη της διοίκησης (πρώην και νυν) του ΔΙΚΑΤΣΑ, μετά τη διαπίστωση παρανομιών και παρατυπιών από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν αυθαίρετη αλλαγή ακόμη και του τρόπου διενέργειας των εξετάσεων των υποψηφίων κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Οι Ελεγκτές της Δημόσιας Διοίκησης έλεγξαν το 5% των φακέλων του αρχείου της υπηρεσίας, που κάλυπταν το χρονικό διάστημα από το 1998-2003. Ειδικότερα ελέγχθηκε η πληρότητα των φακέλων, η τήρηση της διαδικασίας αναγνώρισης, ενώ υπολογίστηκαν και οι χρόνοι διεκπεραίωσης των υποθέσεων.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Tο ΔIKATΣA αναγνώριζε πτυχία σωρηδόν

Σκανδαλώδεις ευνοϊκές διαδικασίες, «πριμοδοτημένες» βαθμολογίες και άλλες διακρίσεις

Χρειάστηκαν 100 σελίδες πορίσματος από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για να «χωρέσουν» οι παρατυπίες, οι παραβάσεις και μύρια όσα σκοτεινά συνέβησαν τα τελευταία χρόνια (1998 - 2003) στο ΔΙΚΑΤΣΑ, με άξονα τη αναγνώριση πτυχίων από πανεπιστήμια της αλλοδαπής και δη χωρών της Aνατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην εξέταση υποψηφίων, σκανδαλωδώς ευνοϊκές διαδικασίες κατά την εξέταση άλλων, μη τήρηση σειράς προτεραιότητας στην εξέταση φακέλων, «πριμοδοτημένες» βαθμολογίες συνθέτουν το οργιώδες σκηνικό κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, όπου οι αιτήσεις για αναγνώριση πτυχίων έφθασαν τις 60.000...

Το ενδιαφέρον, βεβαίως, εστιάζεται σε αυτούς που αναγνώρισαν πτυχίο Ιατρικής και ενδεικτικά αναφέρεται ότι η πλειονότητα των φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό Iατρική, επέλεγε τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Τώρα ο λόγος ανήκει στον εισαγγελέα ο οποίος θα λάβει υπόψη του και το γεγονός ότι το προσωπικό του ΔΙΚΑΤΣΑ είχε πρόσβαση (και δυνατότητα αλλοίωσης...) στα ηλεκτρονικά αρχεία.

(Kathimerini.gr)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Oργιο παρατυπιών στο ΔIKATΣA

Σε πόρισμα 100 σελίδων αποτυπώνεται σωρεία παραβάσεων με άξονα την αναγνώριση πτυχίων...

Oργιο παρατυπιών και παραβάσεων βασίλευε επί σειρά ετών στο ΔIKATΣA, με «φόντο» την αναγνώριση πτυχίων από χώρες της αλλοδαπής, με διαβλητές διαδικασίες και με επιλεκτικά, επισφαλή κριτήρια που... μεταλλάσσονταν κατά περίπτωση. Kορωνίδα των αδιαφανών εξετάσεων αναγνώρισης πτυχίων -βεβαίως και από Iατρικές Σχολές- είναι η εξάντληση κάθε αυστηρότητας στον έλεγχο γνώσεων σε πτυχιούχους της Iατρικής Σχολής... του Πανεπιστημίου Xάρβαρντ, τη στιγμή που φοιτητές άλλων πανεπιστημίων «προφορικά και ξεχωριστά από τους υπόλοιπους φοιτητές»... εξετάζονταν επιτυχώς.

Eξαιρέσεις

Eνδεικτικές είναι οι περιπτώσεις που καταγράφονται στην έκθεση των Σώματος Eπιθεωρητών-Eλεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και παρουσίασε ο ειδικός γραμματέας κ. Λάμπρος Γεωργακόπουλος: Πτυχιούχος Φαρμακευτικής «εξετάστηκε επιτυχώς» στο μάθημα της Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, πριν εκδοθεί το σχετικό παραπεμπτικό από το ΔIKATΣA και σε ημέρα, κατά την οποία τα Πανεπιστήμια αργούσαν λόγω των διακοπών του Πάσχα. Aλλος πτυχιούχος της Iατρικής στα μαθήματα Aνατομίας, Φαρμακολογίας και Φυσιολογίας «εξετάστηκε επιτυχώς» προφορικά και ξεχωριστά από τους υπόλοιπους φοιτητές. Aπό την άλλη, πτυχιούχοι του Xάρβαρντ κλήθηκαν να «αποδείξουν» με συμπληρωματικές εξετάσεις στη Xειρουργική και την Παθολογία την ισοτιμία του ακαδημαϊκού τους τίτλου. Διαδικασία που θεωρείται «ισοπεδωτική» όταν πρόκειται για AEI αναγνωρισμένου κύρους και η οποία εφαρμόζεται για αναγνώριση τίτλων AEI χωρών εκτός E.E.

Σε άλλες περιπτώσεις, δόθηκε βασικός, μεταπτυχιακός και διδακτορικός πανεπιστημιακός τίτλος σε πτυχιούχους με σπουδές που δεν έχουν πραγματοποιηθεί εξ ολοκλήρου σε πανεπιστημιακό ίδρυμα αλλοδαπής, αλλά ένα μέρος τους πραγματοποιήθηκε στην Eλλάδα, σε Eργαστήριο Eλευθέρων Σπουδών, το οποίο συνεργάζεται με ξένο Πανεπιστήμιο.

Tα κριτήρια εξέτασης ήταν διαφορετικά για δύο πτυχιούχους Γεωπονικής Σχολής Πανεπιστημίου της Aλβανίας. Στον ένα δεν χρεώθηκε συμπληρωματικό μάθημα, ενώ στον άλλο χρεώθηκαν τέσσερα, προκειμένου να του αναγνωριστεί η αντιστοιχία. Tην ίδια «τύχη» είχαν και τέσσερις πτυχιούχοι Mηχανικοί από την ίδια σχολή βρετανικού Πανεπιστημίου, όπου κρίθηκαν με.. τέσσερα μέτρα και σταθμά. Στον έναν δεν αναγνωρίστηκε ο τίτλος, στον άλλον αναγνωρίστηκε χωρίς χρέωση μαθημάτων, στον τρίτο με χρέωση δύο συμπληρωματικών μαθημάτων και στον τέταρτο με χρέωση τεσσάρων μαθημάτων!

Tο πόρισμα, 100 και πλέον σελίδων, βρίθει παρατυπιών για τα δρώμενα στο ΔIKATΣA, ενώ αποστέλλεται και στον εισαγγελέα για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών όσον αφορά την αλλαγή του συστήματος εξετάσεων και βαθμολόγησης στις σχολές Iατρικής και Oδοντιατρικής, χωρίς να υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Oι δυσλειτουργίες εντοπίζονται κατά τον έλεγχο της περιόδου 1998-2003, όπου οι αιτήσεις για αναγνώριση πτυχίων έφθασαν περίπου τις 60.000 (έως και τον Iανουάριο του 2004 ήταν 60.592). Aπό τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει ότι η πλειονότητα των Eλλήνων που σπουδάζουν στο εξωτερικό προτιμούν τη Bρετανία σε ποσοστό 34%, αλλά όταν πρόκειται για Iατρικές Σχολές, το ενδιαφέρον τους στρέφεται προς τη Bουλγαρία (37,4%) και τη Pουμανία (25%).

O κ. Παυλόπουλος

Aξίζει να σημειωθεί ότι κατά την 20ετή λειτουργία του ΔIKATΣA δεν υπάρχει ούτε μία ετήσια έκθεση πεπραγμένων ή αυτοαξιολόγηση ή εμπεριστατωμένη ενημέρωση του εκάστοτε εποπτεύοντος υπουργού (υπ. Παιδείας). Για πρώτη φορά ο υπουργός Eσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Προκ. Παυλόπουλος ζήτησε από το Σώμα Eπιθεωρητών τον έλεγχο του ΔIKATΣA και όπως διαπιστώνεται «η μη άσκηση εποπτείας είχε ως αποτέλεσμα το Kέντρο να λειτουργεί τελείως αυτόνομα, διαμορφώνοντας πολιτικές αξιολόγησης των πανεπιστημιακών σπουδών στο εξωτερικό, πολλές φορές αντίθετες με τη θεσμοθετημένη πολιτική για την ανώτατη παιδεία (π.χ. η ίδρυση του Eλληνικού Aνοικτού Πανεπιστημίου δεν συνεπάγεται την αναγνώριση των τίτλων ξένων ομοταγών Aνοικτών Πανεπιστημίων, αποφάσεις του Δ.Σ. για αλλαγή της διαδικασίας εξετάσεων, χωρίς αντίστοιχη υπουργική απόφαση κ.ά.)».

Eνδεικτικό παράδειγμα απουσίας εποπτείας αποτελεί, όπως επισημαίνεται στην έκθεση, το γεγονός ότι «οι αποφάσεις του Δ.Σ. του ΔIKATΣA, κατά κανόνα, δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένες και ως εκ τούτου δίνεται το περιθώριο να αποτελούν αντικείμενο προσφυγής των ενδιαφερομένων πολιτών. Aπό τον έλεγχο των φακέλων βασικών τίτλων Iατρικής -Oδοντιατρικής καταδεικνύεται ότι δεν υπήρχαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων (βεβαιώσεις Πανεπιστημίων), ενώ στην καλύτερη περίπτωση υπήρχε μια άτυπη λίστα των επιτυχόντων. O μέσος όρος έκδοσης της πράξης αναγνώρισης, χωρίς εξετάσεις, ανέρχεται σε δύο μήνες για τίτλους Iατρικής και 5 για πτυχία Oδοντιατρικής. Mε εξετάσεις η καθυστέρηση εκτοξεύεται σε άνω των 4 και 9 μηνών αντιστοίχως. Στα 2/5 των φακέλων που εξετάστηκαν δεν υπήρχε το παραπεμπτικό για τις εξετάσεις.

Παρατηρείται, επίσης, σωρεία επιστολών πολιτών που διαμαρτύρονται για αναγνωρίσεις ισοτιμίας τίτλων με επιλεκτική αντιμετώπιση και μη τήρηση της σειράς προτεραιότητας. Aν και το ΔIKATΣA έχει εγκαταστήσει ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, σχεδόν από την ίδρυσή του, το σύστημα αυτό ενημερώθηκε για τελευταία φορά το... 1998. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί και το θέμα της ασφαλείας του συστήματος καθώς μέχρι και πριν από οκτώ μήνες, όπως προκύπτει από τον πίνακα χρηστών, όλο το προσωπικό είχε πρόσβαση σε όλα τα πεδία....

(Kathimerini.gr)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Tο αμαρτωλό παρελθόν και τι αλλάζει με το σχετικό νομοσχέδιο

«Oργανισμός Aναγνώρισης Tίτλων Aκαδημαϊκών και Πληροφόρησης». Aυτός είναι ο τίτλος του νέου φορέα που θα αντικαταστήσει το «αμαρτωλό» Διαπανεπιστημιακό Kέντρο Aναγνώρισης Tίτλων Σπουδών Aλλοδαπής, το γνωστό ΔIKATΣA. Στόχοι του υπουργείου Παιδείας είναι η λειτουργία του νέου οργανισμού να διέπεται από ταχύτητα, σαφήνεια και αξιοπιστία, καθώς το ΔIKATΣA έχει στιγματιστεί όχι μόνο από σκάνδαλα, αλλά και από τα έντονα παράπονα των πτυχιούχων για μεγάλες καθυστερήσεις. Hδη, το σχετικό νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΔIKATΣA προβλέπει η διεκπεραίωση της κάθε αίτησης για ακαδημαϊκή αναγνώριση πτυχίου Πανεπιστημίου του εξωτερικού να ολοκληρώνεται το αργότερο μέσα σε δύο μήνες. Eνδεικτικά, για την προσπάθεια ελαχιστοποίησης του χρόνου ολοκλήρωσης μιας υπόθεσης προβλέπεται ότι περιπτώσεις πτυχίων, ομοειδείς με αυτές που έχουν κριθεί, είτε θα ακολουθούν αυτόματη διαδικασία είτε θα εξετάζονται από ολιγομελή επιτροπή. Tαυτόχρονα, οι προϋποθέσεις αναγνώρισης παρατίθενται με σαφήνεια στο νόμο και ακολουθούν τα κοινά αποδεκτά ευρωπαϊκά κριτήρια, όπως π.χ. διάρκεια σπουδών, διαδικασία διδασκαλίας, όροι αξιολόγησης. Oι σαφείς προϋποθέσεις εξασφαλίζουν τη διαφάνεια και την αποφυγή αναγνωρίσεων που είναι προϊόν απάτης. Aλλωστε, για την αποφυγή λαθροχειριών στις εξετάσεις αναγνώρισης ήδη το ΔIKATΣA (και βέβαια ο νέος οργανισμός) θα ακολουθεί το σύστημα των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών. O πρόεδρος του ΔIKATΣA που θα ηγηθεί και του νέου Oργανισμού, κ. Γεώργιος Λεοντάρης, μιλώντας χθες στην «K» ανέφερε ότι «πράγματι στο παρελθόν υπήρξαν αποφάσεις οι οποίες είχαν προβλήματα, τα οποία συζητήθηκαν εκτενώς στο διοικητικό συμβούλιο. Για να βελτιωθεί η κατάσταση το διοικητικό συμβούλιο έλαβε μια σειρά αποφάσεων, σύμφωνα με τις οποίες υπήρχαν πάγιες διαδικασίες για τη χρέωση μαθημάτων και την κατάταξη πτυχίων, ώστε να απαλειφθούν οι όποιες αδικίες. Oι αποφάσεις αυτές είχαν ως επακόλουθο την αυτοματοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών, αποτελώντας ουσιαστικά τον ?προάγγελο? των διατάξεων του νέου οργανισμού».

(Kathimerini.gr)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αυτα τα ολιγα για τον υπεροχο φορεα που λεγοταν Δικατσα, οι διοικουντες του οποιου αντι να επιτελουν υπευθυνα το εργο τους απο την θεση "κλειδι" που κατειχαν, πλουτισαν στις πλατες αξιων και αναξιων και προκαλεσαν τεραστια ζημια ενθεν και ενθεν. Μια φορα κι εναν καιρο στην "πολιτισμενη" Ελλαδα...

Η συνεχεια το βραδυ στον Ευαγγελατο (μπλιαχ).

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΔΙΚΑΤΣΑ το αμαρτωλό

03/12/2004, 09:09

Πλήθος παραβάσεων εντόπισε η επιτροπή που διενεργεί έλεγχο στο ΔΙΚΑΤΣΑ.

Πλήθος παραβάσεων εντόπισε η επιτροπή που διενεργεί έλεγχο στο ΔΙΚΑΤΣΑ.

Φωτ: ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ (φωτ. αρχείου)

Τη δυσλειτουργία του ΔΙΚΑΤΣΑ επιβεβαίωσε ο έλεγχος που διετάχθη από τον Γραμματέα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Γεωργακόπουλο. Στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές προσφυγές, ενώ προβλήματα στη λειτουργία του έχουν διαπιστωθεί και σε άλλες εκθέσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο κ. Γεωργακόπουλος την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου, ο δειγματοληπτικός έλεγχος διεξήχθη για υποθέσεις της πενταετίας 1998-2003. Εξετάσθησαν 300 φάκελοι υποθέσεων, εκ των οποίων οι 228 αφορούν την αξιολόγηση πτυχίων ιατρικής και οδοντιατρικής, αφού στις σχολές αυτές, κυρίως των βαλκανικών χωρών, εντοπίζονται πολλά προβλήματα.

Στα γενικά συμπεράσματα σημειώνεται η χρονική καθυστέρηση με την οποία ανταποκρίνεται το ΔΙΚΑΤΣΑ στα αιτήματα των πολιτών, καθώς επίσης και η μεγάλη απόκλιση στους χρόνους έκδοσης πιστοποιητικών. Κάποια πτυχία αναγνωρίζονται ακόμη και αυθημερόν και κάποια άλλα έπειτα από τρία χρόνια. Από τη μελέτη που έχει συνταχθεί προκύπτει επίσης πως υπάρχει ανακολουθία στον τρόπο αντιμετώπισης υποψηφίων που έχουν πάρει πτυχίο από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Προβλήματα εντοπίστηκαν και στο σύστημα πληροφορικής του ΔΙΚΑΤΣΑ, καθώς ο οποιοσδήποτε είχε εύκολη πρόσβαση στα στοιχεία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων.

Το ΔΙΚΑΤΣΑ αν και υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τον έλεγχο του Ειδικού Γραμματέα ΕΕΔΔ, λειτουργεί αυτόνομα, διαμορφώνοντας πολιτικές αξιολόγησης των πανεπιστημιακών σπουδών εξωτερικού πολλές φορές αντίθετες με τη θεσμοθετημένη πολιτική για την ανώτατη Παιδεία και σε αρκετές περιπτώσεις υπερβαίνει τη δικαιοδοσία του. Το ΔΣ της υπηρεσίας αυτής, όπως αναφέρεται, με αποφάσεις του άλλαξε τον τρόπο εξετάσεων (σύστημα πολλαπλών επιλογών) για τους πτυχιούχους σχολών Ιατρικής και Οδοντιατρικής αλλοδαπής -πλην ΕΕ- καθως και τη βάση βαθμολόγησης, κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Ο Ειδικός Γραμματέας στο πόρισμά του προτείνει ένα ενιαίο μέτρο αντιμετώπισης των κρίσεων: οι αποφοιτήσαντες από Πανεπιστήμια της αλλοδαπής να έχουν τουλάχιστον το ελάχιστο επίπεδο γνώσεων με τα αντίστοιχα ελληνικά, όπως επιβάλλει η έννοια της ίσης μεταχείρισης, ενώ τέλος προτείνεται οι αποφοιτήσαντες από σχολές Ιατρικής και Οδοντιατρικής ξένων Πανεπιστημίων, που καλούνται να εξετασθούν σε κάποια επιπλέον μαθήματα, να εξετάζονται μαζί με τους συναδέλφους τους των αντίστοιχων σχολών των ελληνικών ανωτάτων ιδρυμάτων κατά τις εξεταστικές περιόδους.

Πηγή: ΑΠΕ

http://www.forthnet.gr/templates/newsPosting.aspx?p=113966

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΤΙ ΕΧΨ ΣΤΕΝΟ ΣΥΓΓΕΝΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΩΣΤΑΝΤΖΑ,ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΙΚΑΤΣΑ 2 ΕΤΗ.ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΓΝΩΡΙΖΨ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ-ΤΟ ΔΙΚΑΤΣΑ ΔΕΝ ΟΡΓΙΑΣΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ.ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΗΔΗ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ,ΕΤΩΝ 34 ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΥΓΓΑΡΙΑ,ΤΩΡΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ.ΛΟΙΠΟΝ,ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΣΤΗΚΕ ΓΡΑΠΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ!!Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ.ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ 34+ΚΑΙ ΑΝΩ ΠΩΣ ΕΔΩΣΑΝ ΔΙΚΑΤΣΑ.ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΕΓΑΜΕΝΟΥ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΜΙΣΗ ΕΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ.ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΔΕ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ.ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ 1-2 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ,ΤΟΥΣ ΡΩΤΑΓΑΝ ΠΩΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ.

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ,ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ Η ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΤΣΑΔΩΝ ΠΟΥ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΝΥΧΤΑ...ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΗΤΑΝ,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΕΜΙΣΕ Ο ΛΑΟΣ ΕΓΙΝΑΝ ΓΡΑΠΤΑ.ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ,ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ Ε?ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ.ΟΙ ΔΙΚΑΤΣΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΛΕΕΙ,ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΙΔΕ.ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 5 ΕΤΩΝ..

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΥΤΑ ΕΤΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΓΙΟ.ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΤΣΑ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟ 2001-2002.ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΤΕΣ ΤΟΥ ΡΑΠΤΗ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ?ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΟΥΦΑ?ΤΡΙΧΕΣ!ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ!ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ?ΝΑΙ,ΚΑΠΟΙΟΙ.ΕΚΕΙ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ?ΦΥΣΙΚΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ?ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΠΕ,ΘΕΛΩ 1100 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΣΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ.

ΑΛΛΑ ΜΗ ΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ,ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ,ΠΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΟΙ ΔΙΚΑΤΣΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ?ΓΙΑΥΤΟ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΜ ΤΟ ΑΛΛΟ?ΕΙΧΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΤΟ 2009,ΝΑ ΤΑ ΠΑΩ ΕΠΑΡΧΙΑ.ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΩ ΕΝΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΕΤΩΝ 46!!!!ΓΚΡΙΖΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΙΑΣΑΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΕΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΗΓΕ ΙΤΑΛΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ,ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟ 2006.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ,ΕΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ,ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ?ΔΗΛΩΣΑ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΝΑ ΕΧΩ 4 ΕΤΗ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΜΕΤΑ ΚΑΝΕΝΑ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΝ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ.

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΑΤΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΤΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ.ΔΗΛΩΣΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΕΝΟΣ 25ΑΡΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΟΣ ΤΥΧΗ?

ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΟΥΝΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ Η ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ.ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΦΕΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ?ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ,ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ!!!!ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΚΟΡ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ,ΕΑΝ Π.Χ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΑΣΕΙ ΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΑ ΛΗΓΕ ΚΑΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ.ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ.

ΒΕΒΑΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΕΠ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ΄΄ΣΕ ΛΙΓΩ ΜΠΑΙΝΩ,ΠΕΡΙΜΕΝΑ 6 ΕΤΗ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ?ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΚΑΝΩ!!'ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ,ΤΟ 100%ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,ΟΧΙ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ!!

ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΘΑ ΒΛΕΠΕΙΣ,ΟΥΤΕ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ.ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΗ ΤΗΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΤΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ! :antegeia:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΠΕΡΥ ΤΟΥ ΣΤΕΝΟΥ ΣΥΓΓΕΝΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΤΣΑΔΕΣ ΤΟ ΞΑΝΑΑΝΕΦΕΡΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΛΩΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΝΟΧΛΗΣΕ.ΑΛΛΑ ΑΣ ΜΗΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑΣ.ΔΕΝ ΟΦΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ Ο ΝΟΗΜΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΡΙΝΕΙ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

σωστες οι παρατηρησεις του Παλαιολογου, αλλα... το κρατος/διοικηση δεν ενδιαφερεται για αυτες τις αποψεις!

επιστημονικη ιατρικη εχει (τα πανεπιστημιακα νοσοκομεια) - χρειαζεται επισης και χαμηλης εκπαιδευσης γιατρους (αρα και χαμηλων αποδοχων και αδυναμιας να απαιτησουν μεγαλυτερες) ωστε να επανδρωσει πχ αγονα νησια με 10 κατοικους κλπ

χρειαζεται επισης και ενα ποσοστο ανεργων ωστε να ελεγχει τους εργαζομενους απο τη μια (με τον φοβο) και να εχει εφεδρεια απο την αλλη (μαρξιστικο αλλα σωστο - και οι εργατοπατερες ειναι μανουλες σε τετοια κολπα - λετε να μην εβλεπαν τι γινεται με τους αλλοδαπους?)

κανεις πολιτικος/διοικητικος δεν ενδιαφερεται σοβαρα για την επιστημονικη μας καριερα (εχουν τη δικη τους καριερα να φροντισουν)

ας παιξουμε λοιπον το παιχνιδι με τους σωστους κανονες - επιστημονες (θελουμε να) ειμαστε - δεν μπορουμε να λυσουμε το προβλημα επιστημονικα?

emquestion

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

από τα 1063 μέλη του forum οι περισσότεροι μοιράζονται αυτό το πρόβλημα και τις ανησυχίες για επαγγελματική αποκατάσταση. Ωστόσο, σε κάθε topic που αφορά ΔΙΚΑΤΣΑ συμμετέχουν (το οποίο τις περισσότερες φορές σημαίνει αναλώνονται σε αφορισμούς, προσβολές και σνομπισμό) ως επί τω πλείστον τα ίδια και τα ίδια 4-5 ανώνυμα άτομα. 'Άσε που οι περισσότεροι δεν έχουν καμία άμεση εμπειρία των θεμάτων με τα οποία καταπιάνονται... Στο χωριό μου αυτούς τους λέμε τσάμπα μάγκες.

Εγώ ρε τσάμπα μάγκες δεν θέλω να μου αποδείξετε την κατωτερότητα των σχολών του ανατολικού block, θέλω να μου αποδείξετε την ανωτερότητα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών από τη στιγμή που μαστίζεται από υπερπλήρωση, πεπαλαιωμένα μέσα, καταλήψεις, απεργίες, πίσω πόρτες σε κομματάρχες, πίσω πόρτες σε παιδιά μεγαλογιατρών, εξετάσεις με σκονάκια, συνεργασία του μισού αμφιθεάτρου και hands free μέσα από τη μαλλούρα, πολλά απαράδεκτα συγγράμματα, κωλοβάρεμα στις περισσότερες από τις ήδη λίγες νοσοκομειακές ώρες σε σύγκριση με τις Ιατρικές που φτύνετε, ελάχιστη και παράνομη ουσιαστική και καθημερινή ιατρική πράξη (αιμοληψίες, λήψη ιστορικού, ράμματα κλπ)..

Εγώ λέγομαι Ματσαγγούρας Γιώργος, είμαι στο 6ο έτος και προέρχομαι από μεταγραφή εξωτερικού, συγκεκριμένα Τιμισοάρα Ρουμανίας. Αφήστε τι λέει "ένας ξάδερφός σας" ή μια θεία σας που του έστελνε τυροπιτάκια όταν σπούδαζε εκεί και διαβάστε:

Ναι, η οικονομικές συναλλαγές με καθηγητές και η ασχετοσύνη, τουλάχιστον στο πανεπιστήμιο που φοιτούσα εγώ, είναι φαινόμενο που αφορά το 80% των ελλήνων σπουδαζόντων.

Αλλά, αν κάποιος δεν θέλει να συμμετάσχει σε αυτό το αλισβερίσι, κανείς δεν τον αναγκάζει να το κάνει και μπορεί να αξιοποιήσει αυτά που του παρέχει η σχολή, τα οποία είναι πολλές φορές ανώτερα των όσων προσφέρει η σχολή της Αθήνας. Εργαστηριακό υλικό, οπτικοακουστικά μέσα, αριθμός φοιτούντων, αμφιθέατρα, σύστημα εξετάσεων, μηδενικές απώλειες ωρών σε απεργίες και καταλήψεις, έλλειψη κομματικών παρατάξεων. Εγώ τσάμπα μάγκες έμαθα ανατομία πάνω σε πτώμα, το οποίο το άνοιξα εγώ την τρίτη βδομάδα του πρώτου έτους και το επισκεπτόμουνα με το νυστέρι μου κάθε φορά που είχα εργαστήριο ανατομίας για τα επόμενα 2 χρόνια μέχρι να μη μείνει τίποτα. Επίσης, παθάν έκανα σε αποκλειστικό μικροσκόπιο και ομάδα 10 ατόμων όχι σε αίθουσα με 500 άτομα και 20 μικροσκόπια... και πολλά άλλα

Σας πληροφορώ, όσο και αν αυτό σας χαλάει τη μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σας ότι όσοι αξιοποιούν τις δυνατότητες που τους προσφέρει το πανεπιστήμιο της Ρουμανίας στο οποίο φοιτούσα για 2 χρόνια (και πιθανότατα και άλλα Πανεπιστήμια) και δεν ανακατεύονται σε λαδώματα, βγαίνουν πολύ πιο καταρτισμένοι γιατροί από εσάς.

Εκτός αυτού, από το πανεπιστήμιο Αθηνών στην καλύτερη περίπτωση θα βγεις καλός φοιτητής, όχι καλός γιατρός, γιατί φτάνεις έκτο έτος και δεν μπορείς να πάρεις την απλούστερη ιατρική πρωτοβουλία, να πάρεις αίμα, να βάλεις μια γάζα σωστά ή να κάνεις ένα ράμμα... ακόμα και αυτοί που τα κάνουν αυτά, τα κάνουν με παρανομία της έδρας γιατί θεωρούνται Ιατρικές πράξεις και ο φοιτητής τα κάνει χωρίς κάλυψη από το νόμο...

em8ball

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εκτός αυτού, από το πανεπιστήμιο Αθηνών στην καλύτερη περίπτωση θα βγεις καλός φοιτητής, όχι καλός γιατρός, γιατί φτάνεις έκτο έτος και δεν μπορείς να πάρεις την απλούστερη ιατρική πρωτοβουλία, να πάρεις αίμα, να βάλεις μια γάζα σωστά ή να κάνεις ένα ράμμα... ακόμα και αυτοί που τα κάνουν αυτά, τα κάνουν με παρανομία της έδρας γιατί θεωρούνται Ιατρικές πράξεις και ο φοιτητής τα κάνει χωρίς κάλυψη από το νόμο...

Δε θα ξαναδηλώσω τα γνωστά, ότι υπάρχουν και καλοί που πάνε έξω κτλ... Το πιο τραγικό όμως είναι η προσπάθεια πολλών να μειώσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, στην προσπάθεια να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Κι εγώ ξέρω άτομα, που δεν πήραν ούτε ένα ιστορικό στη ζωή τους έξω, διότι δε μίλαγαν καν τη γλώσσα, τουλάχιστον όχι αρκετά καλά για να πάρουν ιστορικό!

Θέλω μόνο να πω ότι όποιος θέλει θα μάθει. Προσωπικά έμαθα να κάνω τα πάντα από το τέταρτο έτος, επειδή είχα μεράκι και πήγαινα σε εφημερίες. Αυτό που λες είναι λάθος, διότι στο πανεπιστήμιο αναλαμβάνει την ευθύνη για σένα αυτός που σε επιβλέπει, επομένως φυσικά και γίνεται, όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου... Αρκεί να μην μπουκάρεις στα επείγοντα κι αρπάζεις μόνος σου ασθενείς, αλλά να πας κοντά σε κάποιον ειδικευόμενο. Τουλάχιστον εγώ πήγαινα πάντα στα επείγοντα των πανεπιστημιακών κλινικών, ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο, για να μπορώ να κάνω πράγματα και με την ηθική κάλυψη ότι κάποιος μου τα δείχνει. Και οι ασθενείς σε πληροφορώ ήξεραν πάντα ότι ήμουν φοιτήτρια αλλά ευχαρίστως κάθονταν, γιατί έβλεπαν μεγάλη προσοχή, σεβασμό και καμιά επιπολαιότητα. Οι πιο συγκινητικές μου ιατρικές αναμνήσεις ως τώρα είναι από τις μέρες των φοιτητικών μου εφημεριών!!! (και μιλάω ότι έχω κλείσει και 24 ώρες στο νοσοκομείο, χωρίς να ξεκουραστώ καθόλου, και όχι σε υποχρεωτικές εφημερίες, αλλά σε καθαρά εθελοντικές δικές μου. Αυτή είναι η μαγεία της ιατρικής για μένα...)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δε θα ξαναδηλώσω τα γνωστά, ότι υπάρχουν και καλοί που πάνε έξω κτλ... Το πιο τραγικό όμως είναι η προσπάθεια πολλών να μειώσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, στην προσπάθεια να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Κι εγώ ξέρω άτομα, που δεν πήραν ούτε ένα ιστορικό στη ζωή τους έξω, διότι δε μίλαγαν καν τη γλώσσα, τουλάχιστον όχι αρκετά καλά για να πάρουν ιστορικό!  Θέλω μόνο να πω ότι όποιος θέλει θα μάθει. Προσωπικά έμαθα να κάνω τα πάντα από το τέταρτο έτος, επειδή είχα μεράκι και πήγαινα σε εφημερίες. Αυτό που λες είναι λάθος, διότι στο πανεπιστήμιο αναλαμβάνει την ευθύνη για σένα αυτός που σε επιβλέπει, επομένως φυσικά και γίνεται, όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου... Αρκεί να μην μπουκάρεις στα επείγοντα κι αρπάζεις μόνος σου ασθενείς, αλλά να πας κοντά σε κάποιον ειδικευόμενο. Τουλάχιστον εγώ πήγαινα πάντα στα επείγοντα των πανεπιστημιακών κλινικών, ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο, για να μπορώ να κάνω πράγματα και με την ηθική κάλυψη ότι κάποιος μου τα δείχνει. Και οι ασθενείς σε πληροφορώ ήξεραν πάντα ότι ήμουν φοιτήτρια αλλά ευχαρίστως κάθονταν, γιατί έβλεπαν μεγάλη προσοχή, σεβασμό και καμιά επιπολαιότητα. Οι πιο συγκινητικές μου ιατρικές αναμνήσεις ως τώρα είναι από τις μέρες των φοιτητικών μου εφημεριών!!! (και μιλάω ότι έχω κλείσει και 24 ώρες στο νοσοκομείο, χωρίς να ξεκουραστώ καθόλου, και όχι σε υποχρεωτικές εφημερίες, αλλά σε καθαρά εθελοντικές δικές μου. Αυτή είναι η μαγεία της ιατρικής για μένα...)

Δεν έχω συναντήσει καμία σαν εσένα μέχρι σήμερα αν και γνωρίζω πολλούς αξιόλογους γιατρούς και ειλικρινά νόμιζα ότι ήμουν η μόνη που θα απαντούσε έτσι. Εύγε, αν και θα το έχεις ξανακούσει, αλλά εγώ δεν το έχω ξαναπεί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ θα κάνω μια ψιλοκλισέ ερώτηση:

Γιατί δεν ξαναπαίρνεις μεταγραφή για Ρουμανία ρε gor, να έχεις και επίπεδο στην εκπαίδευση και να μην ακούς και τις κακίες μας;

Πάντως από Ιατρική Αθήνας μάλλον δεν πήρες μυρωδιά, παρότι έφτασες στο 6ο έτος..

Άκου δεν ακουμπάνε οι 6ετείς άρρωστο... Άκου παρανομία της έδρας... Άκου δεν κάνει να ακουμπάμε άρρωστο...

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ΟΛΟΙ όσοι γνωστοί μου έχουν κάνει αγροτικό και εγώ που κάνω στρατό, μπορούμε να σου βεβαιώσουμε ότι ΟΛΟΣ ο κόσμος ξέρει ότι αυτοί που δεν ξέρουν να απλώνουν χέρι, προέρχονται κατά πλειοψηφία από έξω, ακόμα κι από Ιταλία(<-- όπου πραγματικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πιάσεις ασθενή μέχρι να πάρεις πτυχίο).

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που αφήνουν τις περισσότερες δυνατότητες στους φοιτητές να πιάσουν άρρωστο. Όποιος, μα ΟΠΟΙΟΣ γουστάρει, μπορεί να πάει σε οποιαδήποτε εφημερία οποιουδήποτε νοσοκομείου και να κάνει ό,τι ξέρει και μπορεί ή απλά να κάθεται και να κοιτάει.

Α, και για τα 500 άτομα στα 20 μικροσκόπια, μάλλον θα πρέπει να κατηγορήσεις άτομα του συναφιού σου γιατί εγώ θυμάμαι να μπαίνουμε 250 με Πανελλήνιες.

Γκέγκε;

Ένας τζάμπα μάγκας.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup emarup emblushemblushemblushemthanx Νομίζω είναι κι άλλοι συνάδελφοι έτσι... Μην απογοητεύεσαι!!! :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Μετρημένοι στα δάκτυλα. Τόσα χρόνια στο πανεπιστήμιο, στο αγροτικό, σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο και τώρα στην ειδικότητα είναι ζήτημα αν βάζω στην λίστα μερικούς. Κρίνω με τα κριτήρια που χρησιμοποιώ και για τον εαυτό μου. Πέρα από τις ικανότητες θέλει και μέγα πάθος. Καλή σου μέρα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δε θα ξαναδηλώσω τα γνωστά, ότι υπάρχουν και καλοί που πάνε έξω κτλ... Το πιο τραγικό όμως είναι η προσπάθεια πολλών να μειώσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, στην προσπάθεια να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Κι εγώ ξέρω άτομα, που δεν πήραν ούτε ένα ιστορικό στη ζωή τους έξω, διότι δε μίλαγαν καν τη γλώσσα, τουλάχιστον όχι αρκετά καλά για να πάρουν ιστορικό!

Θέλω μόνο να πω ότι όποιος θέλει θα μάθει. Προσωπικά έμαθα να κάνω τα πάντα από το τέταρτο έτος, επειδή είχα μεράκι και πήγαινα σε εφημερίες. Αυτό που λες είναι λάθος, διότι στο πανεπιστήμιο αναλαμβάνει την ευθύνη για σένα αυτός που σε επιβλέπει, επομένως φυσικά και γίνεται, όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου... Αρκεί να μην μπουκάρεις στα επείγοντα κι αρπάζεις μόνος σου ασθενείς, αλλά να πας κοντά σε κάποιον ειδικευόμενο. Τουλάχιστον εγώ πήγαινα πάντα στα επείγοντα των πανεπιστημιακών κλινικών, ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο, για να μπορώ να κάνω πράγματα και με την ηθική κάλυψη ότι κάποιος μου τα δείχνει. Και οι ασθενείς σε πληροφορώ ήξεραν πάντα ότι ήμουν φοιτήτρια αλλά ευχαρίστως κάθονταν, γιατί έβλεπαν μεγάλη προσοχή, σεβασμό και καμιά επιπολαιότητα. Οι πιο συγκινητικές μου ιατρικές αναμνήσεις ως τώρα είναι από τις μέρες των φοιτητικών μου εφημεριών!!! (και μιλάω ότι έχω κλείσει και 24 ώρες στο νοσοκομείο, χωρίς να ξεκουραστώ καθόλου, και όχι σε υποχρεωτικές εφημερίες, αλλά σε καθαρά εθελοντικές δικές μου. Αυτή είναι η μαγεία της ιατρικής για μένα...)

Δεν προσπάθησα να μειώσω τα "Ελληνικά Πανεπιστήμια", μίλησα για το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, από το οποίο έχω εμπειρία και έθιξα κάποια θέματα που είναι πέρα για πέρα αληθινά. Συγχαρητήρια για την κλινική σου εμπειρία, αλλά αυτή είναι κάτι που πρέπει να αποκτιέται μέσα από υποχρεωτικές διαδικασίες του Πανεπιστημίου και όχι δικές σου πρωτοβουλίες ή καλή θέληση. Μίλησα ειλικρινέστατα και για τα δύο Πανεπιστήμια από τα οποία έχω εμπειρία.

Εγώ θα κάνω μια ψιλοκλισέ ερώτηση:

Γιατί δεν ξαναπαίρνεις μεταγραφή για Ρουμανία ρε gor, να έχεις και επίπεδο στην εκπαίδευση και να μην ακούς και τις κακίες μας;

Πάντως από Ιατρική Αθήνας μάλλον δεν πήρες μυρωδιά, παρότι έφτασες στο 6ο έτος..

Άκου δεν ακουμπάνε οι 6ετείς άρρωστο... Άκου παρανομία της έδρας... Άκου δεν κάνει να ακουμπάμε άρρωστο...

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ΟΛΟΙ όσοι γνωστοί μου έχουν κάνει αγροτικό και εγώ που κάνω στρατό, μπορούμε να σου βεβαιώσουμε ότι ΟΛΟΣ ο κόσμος ξέρει ότι αυτοί που δεν ξέρουν να απλώνουν χέρι, προέρχονται κατά πλειοψηφία από έξω, ακόμα κι από Ιταλία(<-- όπου πραγματικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πιάσεις ασθενή μέχρι να πάρεις πτυχίο).

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που αφήνουν τις περισσότερες δυνατότητες στους φοιτητές να πιάσουν άρρωστο. Όποιος, μα ΟΠΟΙΟΣ γουστάρει, μπορεί να πάει σε οποιαδήποτε εφημερία οποιουδήποτε νοσοκομείου και να κάνει ό,τι ξέρει και μπορεί ή απλά να κάθεται και να κοιτάει.

Α, και για τα 500 άτομα στα 20 μικροσκόπια, μάλλον θα πρέπει να κατηγορήσεις άτομα του συναφιού σου γιατί εγώ θυμάμαι να μπαίνουμε 250 με Πανελλήνιες.

Γκέγκε;

Ένας τζάμπα μάγκας.

Η φοίτηση σε μια χώρα σαν τη Ρουμανία φίλε μου δεν είναι μια υπόθεση τόσο ανώδυνη όσο τη φαντάζεσαι... Είσαι μόνος σου σε πολύ αντίξοες και πολλές φορές εχθρικές συνθήκες, νιώθεις πολλές φορές απόγνωση, νιώθεις τη ζωή σου να κυλάει σα γκρίζο νερό από πάνω σου, τα βάζεις όλα στο πάγο και αν είσαι στη μειοψηφία αυτών που διαβάζουν και έχουν πάθος για την Ιατρική, ξέρεις ότι θα γυρίσεις πίσω προσπαθώντας να αποδείξεις μια ζωή ότι δεν είναι το πτυχίο σου αγορασμένο. Εκτός αυτού, ήξερα ότι αν συνέχιζα να σπουδάζω έξω, αυτό θα στερούσε τη δυνατότητα σε ένα από τα αδέρφια μου να κάνει το ίδιο (για γραφιστική, μην ανησυχείς).

Όσο για τις στατιστικές σου μελέτες ότι "οι του εξωτερικού δεν ακουμπάνε ως επί τω πλείστω" ούτε καν θα απαντήσω γιατί δείχνουν έλλειψη όχι απλώς επιχειρημάτων, αλλά σοβαρότητας.

Οποιοδήποτε επεμβατικό επί του ασθενούς μέρος της κλινικής σου άσκησης γίνεται υπό την εποπτεία του επιβλέποντος γιατρού και υπό την ανοχή του νόμου... κάπως όπως σε μάθαινε ο μπαμπάς σου να οδηγείς και σε έβαζε στο τιμόνι χωρίς να έχεις δίπλωμα σε κάνα ερημικό δρόμο.

Το ότι μπορώ να φορέσω άσπρη μπλούζα στον ξάδερφό μου που δουλεύει σε συνεργείο αυτοκινήτων και να τον δεχτούνε σα φοιτητή Ιατρικής δεν το εντάσσω στα πλεονεκτήματα αυτής της σχολής. Γνώριζε επίσης ότι στο Παρίσι για να τελειώσεις γυναικολογία πρέπει να διεκπεραιώσεις 2 καισαρικές και στη Τιμισοάρα που ήμουν εγώ 5ο έτος έχεις δικό σου ασθενή επί του οποίου λαμβάνεις ιατρικές πρωτοβουλίες όπως επιλογή φαρμακευτικού σχήματος κλπ. Έτσι για να μη μιλάς, όπως συνήθως, αυθαίρετα.

Ο αριθμός των φοιτούντων και ο τρόπος που αυτοί εισάγονται είναι ένα θέμα που αφορά τη σχολή την οποία εκθειάζεις, όποτε, έστω και έμμεσα, αναγνωρίζεις και εσύ ότι και αυτή έχει προβλήματα... Εγώ μπήκα κανονικά, που συνηθίζουν να λένε και αυτοί που μπήκαν με τον πιο δύσκολο τρόπο για να μπεις, τις Πανελλήνιες. Γιατί κανονικά σημαίνει σύμφωνα με τον κανόνα, και εγώ έτσι μπήκα, σύμφωνα με τον κανόνα της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Όσο για το ότι θα ήσασταν 250 άτομα σε 20 μικροσκόπια και αυτό το θεωρείς πολύ διαφορετικό από 500 άτομα ή 5000 άτομα για 20 μικροσκόπια, δείχνει πόσο εμπαθής είσαι και πόσο τα επιχειρήματά σου είναι γελοία.

Άλλωστε, τοοοοοοοσο μεγάλη που είναι η διαφορά σου από τους φτου-κακά του εξωτερικού, τι ανησυχείς; Οι πολλοί μέτριοι υπάρχουν για να αναδεικνύονται περισσότερο οι λίγοι φτασμένοι σα και εσένα...

Πάντως στο τελευταίο συμφωνούμε.... είσαι τσάμπα μάγκας. Τέρμα τώρα η λούφα. Τράβα φύλα τη πατρίδα τώρα και άσε το greekmeds, μπούλη.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το επίπεδο της απάντησης σου είναι χαρακτηριστικό του συναφιού σου.

1) Αν εσύ είδες 250, 500 ή 5000 άτομα πάνω από 20 μικροσκόπια ταυτόχρονα, τότε μάλλον μιλάμε για άλλη Σχολή. Σε αυτή στην οποία τελείωσα, δε συνήθιζε να ασκείται όλο το έτος την ίδια ημέρα και ώρα, στο ίδιο εργαστήριο.

2) Το αν είμαι μέτριος, άριστος ή φτασμένος μάλλον δεν είσαι σε θέση να το κρίνεις, γιατί δεν με γνωρίζεις προσωπικά. Εγώ μιλάω με βάση τις εμπειρίες μου από ανθρώπους που ξέρω και τα περισσότερα παιδιά του εξωτερικού είναι μέτρια. Το είπες κι εσύ ο ίδιος: 80%

3) Το τι κάνω με τη θητεία μου είναι καθαρά προσωπική μου υπόθεση.

Δεν θα ρίξω το επίπεδο και την αξιοπρέπειά μου να απαντήσω με τους μαφιόζικους όρους που σου έμαθαν στη Ρουμανία. Δε νομίζω να σε χαρακτήρισα προσωπικά σε κάποιο κείμενό μου, ούτε τζάμπα μάγκα σε είπα, ούτε μπούλη. Απλά λυπούμαι πραγματικά που θα έχω μελλοντικά συναδέλφους που εκφράζονται με παρόμοιο τρόπο

Πάντως να ξέρεις ότι ο μάγκας και ο μπούλης φαίνονται από κοντά και όχι καλυμμένοι πίσω από μια οθόνη.

Απαράδεκτος.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Το επίπεδο της απάντησης σου είναι χαρακτηριστικό του συναφιού σου.

1) Αν εσύ είδες 250, 500 ή 5000 άτομα πάνω από 20 μικροσκόπια ταυτόχρονα, τότε μάλλον μιλάμε για άλλη Σχολή. Σε αυτή στην οποία τελείωσα, δε συνήθιζε να ασκείται όλο το έτος την ίδια ημέρα και ώρα, στο ίδιο εργαστήριο.

2) Το αν είμαι μέτριος, άριστος ή φτασμένος μάλλον δεν είσαι σε θέση να το κρίνεις, γιατί δεν με γνωρίζεις προσωπικά. Εγώ μιλάω με βάση τις εμπειρίες μου από ανθρώπους που ξέρω και τα περισσότερα παιδιά του εξωτερικού είναι μέτρια. Το είπες κι εσύ ο ίδιος: 80%

3) Το τι κάνω με τη θητεία μου είναι καθαρά προσωπική μου υπόθεση.

Δεν θα ρίξω το επίπεδο και την αξιοπρέπειά μου να απαντήσω με τους μαφιόζικους όρους που σου έμαθαν στη Ρουμανία. Δε νομίζω να σε χαρακτήρισα προσωπικά σε κάποιο κείμενό μου, ούτε τζάμπα μάγκα σε είπα, ούτε μπούλη. Απλά λυπούμαι πραγματικά που θα έχω μελλοντικά συναδέλφους που εκφράζονται με παρόμοιο τρόπο

Πάντως να ξέρεις ότι ο μάγκας και ο μπούλης φαίνονται από κοντά και όχι καλυμμένοι πίσω από μια οθόνη.

Απαράδεκτος.

α)Εγώ ποτέ δεν χώρισα τους ανθρώπους σε σινάφια, αυτοί που το κάνουν (και μάλιστα ανορθόγραφα) είναι αυτοί που πραγματικά ρίχνουν το επίπεδο, όχι απλώς του κλάδου μας, άλλα και του ανθρώπινου γένους.

Επίσης αδυνατώ να βρω που χρησιμοποίησα "μαφιόζικες" εκφράσεις. Η αναφορά σου αυτή όμως, όπως και προηγούμενες σου, κρύβουν χοχλάζοντα ρατσισμό και συνοδά συμπλέγματα, πράγμα ασυμβίβαστο με το να είσαι καλός γιατρός. Ταμπελώνεις ολόκληρους λαούς ως "μαφιόζους" και "πόρνες" και θέλεις να λέγεσαι καλός γιατρός; Και τολμάς να λες ότι σου ρίχνουμε και το επίπεδο;

β)το "εργαστήριο" της Παθάν γίνεται σε αμφιθέατρο που γεμίζει με 250 άτομα τη φορά, όλο το έτος είναι 2 βάρδιες...

γ) Αν είσαι μέτριος τότε δεν δικαιολογείται το μένος σου για τους ομοίους σου εξ άλλων χωρών γιατί είσαι μια από τα ίδια. Οπότε ή άριστος είσαι ή δεν δικαιούσαι να μιλάς. Με βάση αυτού σου απευθύνομαι...

δ) Το στρατιωτικό δεν είναι δική σου υπόθεση "ευσυνείδητε" νέε, είναι υπόθεση της πατρίδας σου. Αλλά μάλλον την ευσυνειδησία και το επίπεδό σου τα τύλιξες μαζί με το πτυχίο σου ή δεν τα είχες ποτέ.

ε) Εγώ δεν χρησιμοποιώ την οθόνη για καλύπτρα, την χρησιμοποιώ ως μέσον επικοινωνίας. Μιλάω επώνυμα. Εσύ υπογράφεις ως "Τσάμπα Μάγκας"...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.