Jump to content

καρδιολογία ή γενική ιατρική


eridanus

Recommended Posts

Καλημέρα σας! Είμαι σε δίλημμα σχετικά με την επιλογή ειδικότητας. Ξέρω ότι θέλω να μείνω στην επαρχία και να βλέπω ασθενείς όλων των ηλικιών σε επίπεδο ιατρείου (σχετικά υγιείς). Είμαι υπό διορισμό για καρδιολογία. Αλλά σκέφτομαι ότι η γενική ιατρική ταιριάζει πιο πολυ στο χαρακτήρα μου και στα ενδιαφέροντα μου, μιας και με ενδιαφέρει πολύ η προληπτική ιατρική, η ολιστική ιατρική και η ιατρική των καταστροφων, ενώ σαν άνθρωπος δεν είμαι ανταγωνιστική και θέλω να έχω χρόνο για προσωπική ζωή και χόμπυ. Ωστόσο, με προβληματίζει η εκπαίδευση και η επάρκεια μετά ως ειδικός. γενικός ιατρός. Οι εμπειρίες μου από το αγροτικό με έκαναν να αμιφιβάλλω για την ποιότητα των ιατρικών παροχών χωρίς τη δυνατότητα διενέργειας εξετάσεων, χωρίς γνώμη ειδικού κτλ..Από την άλλη με την καρδιολογία νιώθω ότι θα είμαι πιο ιατρικά ανεξάρτητη σε όποιο χωριό και να είμαι και θα εχω και τη δυνατοτητα αποκτησης καποιας εξειδικευσης στο μελλον. Βεβαια, δεν ειμαι απο ιατρική οικογενεια και η γενικη ιατρικη ισως να ειναι καλυτερη και αποψη αποκαταστασης. Θα ηθελα λιγη καθοδηγηση! Ευχαρισω πολυ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σου απαντώ ως γενικός γιατρός. Η γενική οικογενειακή ιατρική έχει πολλά υπέρ και πολλά κατα.

Στα υπέρ είναι η άριστη αποκατάσταση άμεσα μετά την ειδικότητα, η μικρή (έως και μηδαμινή αναμονή), ο πολύπλευρος τρόπος που μπορεία να δεις το ασθενή και η επαφή μαζί του, το καλό επίπεδο ζωής που έχεις και ως ειδικευόμενος και ως επιμελητλης ή ιδιώτης αργότερα και φυσικά η δυνατότητα να αχοληθείς σε δευτερο χρόνο με ότι θέλεις.

Ας πάμε στα κατά, πρέπει να δουλέψεις προσωπικά πάρα πολύ για να αποκτήσεις ένα καλό επίπεδο. Εκεί που θα αποφασίσεις να ειδικευθείς πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας γιατί δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων με το που δουν ειδικευόμενο γενικής ιατρικής τον θεωρούν άχρηστο. Επίσης, πρέπει να αποδεχθείς το γεγονός ότι θα είσαι ο σάκος του μποξ για σχεδόν όλους τους συναδέλφους.

Σημείωση: αναφέρεις ότι θέλεις να βλέπεις σχετικά υγιείς ασθενείς. Εδώ κάνεις λάθος. Στο ιατρείο σου θα έχει υγιείς αλλά και πάρα πολλούς με πολυνοσηρότητα και πιθανώς χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης και θα πρέπει να μάθεις να τους χειρίζεσαι χωρις να δινεις την εντυπωση ότι δεν τους τιμάς και εκτιμάς. Επίσης σε επίπεδο εφημερίας θα δέχεσαι τροχαία ή ασθενείς σε πολύ βαριά κατάσταση που η προσφορά σου θα είναι η σταθεροποίηση και η γρήγορη μετακίνηση στο νοσοκομείο.

 

ΥΓ: Η γενική ιατρική είναι μία εξαιρετική ειδικότητα αλλά θέλει πολύ προσοχή που θα επιλέξεις να την κάνεις, έτσι ώστε να μάθεις εκτός από επείγοντα και ιατρείο

 

Αυτά! Καλό κουράγιο

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! και πού ειναι ομως καλα για να κανεις ειδικοτητα? Ερυθρος στην Αθηνα, ή ΠΑΓΝΗ στο Ηρακλειο? Ή καλυτερα σε μικρο νοσοκομειο οπου αναγκαστικα θα χωθεις λογω ελλειψεων?

Ευχαριστω και παλι!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ έκανα στο ΠΑΓΝΗ και μπορώ να σου πω ότι η εκπαίδευσή μου ήταν πολύ καλή, επίσης ξέρω ότι στα Γιάνεννα είναι επίσης πολύ καλά. Αυτό το λέω γαιτί κάνουμε πολλά εξωτερικά ιατρεία και ΤΕΠ και μας βοηθούν στο μέλλον. Το χώσιμο δεν είναι πάντα καλό γιατί μπορεί να πελαγοδρομήσεις σε πράγματα που δεν θα σε απασχολήσουν ως ειδικότητα.

Για Αθήνα δεν μπορώ να σε πάρω στο λαιμό μου και θα σου προτείνω να βρεις κάποιον σοβαρό που έκανε ειδικότητα εκεί να σου πει. Είναι σημαντικό να βρεις κάποιον σοβαρό

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση! 

Για Κρητη που το εψαξα λιγο, μου ειπαν οτι στο Βενιζελειο ειναι καλυτερα απο οτι στο ΠΑΓΝΗ.

Μηπως ξερεις κατι σχετικα? Γιατι ειναι και δυσκολο να εμπιστευτεις.. και να ξερεις οτι ο αλλος ειναι σοβαρος..

Ευχαριστω και παλι!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Στο ΠαΓΝΗ κυρίως κάνεις γενικες εφημερίες εκτός από μια ή δυο ειδικότητες (δερματολογία και ψυχιατρική) ενω στο βενιζέλειο κάνεις εσωτερικές. Στο ΠαΓΝΗ κάνεις πάρα πολύ διαλογή και αυτό σε βοηθά πολύ γιατί μαθαίνεις να ξεχωρίζεις τα περιστατικά ενώ στο βενιζέλειο καθόλου. Αλλά και στα δύο νοσοκομεία οι υπεύθυνοι των γενικών γιατρών είναι απίστευτοι και γενικά βοηθούν τους ειδικευόμενούς τους.

Εγώ έκανα ειδικότητα ΠαΓΝΗ και ίσως δεν είμαι απ΄΄ολυτα αντικειμενική, αλλά θεωρώ ότι είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα στο ΠαΓΝΗ και πιο καλά δομημένα για το μελλοντικό ιατρείο σου είτε ιδιωτικά είτε σε κέντρο υγείας. Το Βενιζέλειο είναι εξίσου καλό αλλά σε άλλους τομεις.

Γενικώς είτε στο ένα είτε στο άλλο θα περάσεις καλά και θα μάθεις.

Αν θέλεις π'αντως  θέλεις να έχεις την δυνατότητα να κάνεις μεταπτυχιακό ή διδακτορικό  ή να πάρεις εκπαιδευτική άδεια στο εξωτερικό σίγουρα πηγαινε ΠαΓΝΗ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.