Jump to content

Σε σταυροδρόμι ειδικότητων


Sharp

Recommended Posts

Είμαι 28 χρονών τεταρτοετής χωρίς να έχω πάει φαντάρος. Έχω πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό στη βιολογία (και ασχοληθηκα με τον καρκινο) και δουλεύω παράλληλα σε ερευνητικό κέντρο. Έχω μπλεχτεί με τις ειδικότητες λιγάκι. Αρχικά υπάρχει μια σκέψη ότι ίσως και τσάμπα να προβληματίζομαι γιατί ίσως η καριέρα μου και η ζωή μου να είναι καλύτερα στην έρευνα και να μην χρειαστώ καν κάποια ειδικότητα. Δεν είναι η πρώτη μου επιλογή, είναι μάλλον προς το τέλος, αλλά υπάρχει σαν σκέψη.

Όσον αφορά την ειδικότητα. Θέλω να ισορροπίσω το τι ξέρω με το τι μαρέσει. Μου λένε λόγω σπουδών/αντικειμένου να διαλέξω εργαστηριακή ειδικότητα. Μικροβιολογία και κυτταρολογία απλά τις έχω απορρίψει. Ακτινολογία (αν και άλλου τύπου ειδικότητα) δεν την θέλω επίσης (την θεωρώ πολύ μονόπλευρη). Παθολογική ανατομική μου αρέσει μεν, θεωρώ ότι κατά μια έννοια τόσες γνώσεις που απέκτησα και αποκτάω στην κλινική για κλινική εξέταση κτλ πάνε στράφι και δεν θέλω να κοιτάω όλη μέρα πλακάκια. Η γενική ιατρική έχιει ωραία φιλοσοφία αλλά φοβάμαι το jack of all trades, master of none. Η ιατροδικαστική θεωρώ πως έχει έρευνα, στην Ελλάδα βέβαια δεν έχει τίποτα. Και θα θελα να ασχολούμαι με ζωντανούς.

Απορρίπτω επίσης γυναικολογία, ουρολογία, ρευματολογία, δερματολογία, πλαστική, ακτινοθεραπεία, πυρηνική ιατρική, φυσική ιατρική, παιδιατρική

Λόγω αναμονής δεν εξετάζω σαν ενδεχόμενο παιδοψυ και ψυ

Η πρώτη ειδικότητα που σκέφτομαι αιματολογία. Έχω εξοικείωση με τα νοσήματα, συνδυάζει κλινική, εργαστήριο και έρευνα και ακαδημαϊκα ίσως να ήταν η καλύτερη επιλογή. Έχω δει κάποιους ασθενείς, αλλά γενικα δεν αφήνουν λόγω covid ουτε να πλησιασουμε το τμημα (παρα μονο οσοι ειναι σε ψιλοκαλη κατασταση και μπαινουν σε αλλες κλινικες).

Η δεύτερη είναι η αναισθησιολογία. Μου αρέσει το επείγον, ότι δεν έχει αναμονή, ότι κάνεις επεμβατικές διαδικασίες αλλά χωρίς να κάνεις εσύ το χειρουργείο. Μαρεσει η σχέση της με την φαρμακολογία και τις βασικές επιστήμες. Σε ερευνητικό επίπεδο δεν συνδυάζεται τόσο βέβαια με αυτά που έχω κάνει.

Παθολογος ογκολογος. Ότι και η αιματολογία πάνω κάτω. Θεωρώ πως είναι πιο μαύρη από την αιματολογία όμως. Αν ήξερε κάποιος θα ήθελα να με διαφωτίσει.

Παθολόγος: Την έβαλα τελευταία χωρίς να σημαίνει μοιυ αρέσει λιγότερο. Βρισκω εντυπωσιακές τις γνώσεις ποιυ πρέπει να έχει ένας παθολόγος και την γνώση των συστημάτων. Την βρίσκω δύσκολη ειδικότητα και ενδιαφέρουσα.

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.