skarani Posted September 29, 2021 Report Share Posted September 29, 2021 Γεια σε όλους! Γράφω εδώ επειδή δεν μπόρεσα να βγάλω συμπέρασμα σε ένα ομολογουμένως δύσκολο θέμα στην εποχή μας... Καταρχήν να περιγράψω την παρούσα κατάστασή μου: Είμαι ειδικευόμενος σε παράταση, έχοντας ολοκληρώσει την ειδικότητα πρόσφατα και έχω συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για συμμετοχή μου στις (πανελλαδικές πλέον) εξετάσεις του Δεκεμβρίου (πιστοποιητικά ευδόκιμης υπηρεσίας κλπ κλπ...). Έχω 15 ημέρες κανονικής άδειας υπόλοιπο και ΔΕΝ θέλω να τις χάσω (λόγω αναστολής αδειών) πριν παραιτηθώ. Το πλάνο διαβάσματός μου για τις εξετάσεις προς το παρόν, είναι να παραιτηθώ τέλος του μήνα Νοεμβρίου, ώστε να κάνω 10-15 ημέρες μια καλή τελευταία επανάληψη πριν δώσω εξετάσεις για τον τίτλο ειδικότητας. Ταυτόχρονα θα κάνω αίτηση για αγροτικό (μόλις βγει προκήρυξη), τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται να βγουν τον Δεκέμβριο περίπου (ώστε μετά τις εξετάσεις μου να έχω δουλειά) Είδα ότι βγήκε καινούρια απόφαση στις 21/09/2021 ότι εξαιρούνται από την αναστολή κανονικών αδειών όσοι υποβάλλουν αίτηση παραίτησης από την υπηρεσία τους: Η ερώτησή μου είναι η εξής: Μπορώ να κάνω αίτηση παραίτησης στις 15 Νοεμβρίου η οποία να λέει ότι θέλω να παραιτηθώ στις 30 Νοεμβρίου (όχι άμεσα)? Ο λόγος είναι ότι θέλω να πάρω τις κανονικές άδειές μου στο διάστημα 15 έως 30 Νοεμβρίου και να επεκτείνω το διάστημα διαβάσματος όσο το δυνατόν περισσότερο πριν τις εξετάσεις. Ευχαριστώ πολύ ΥΓ: Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχουν κυρώσεις αν κάποιος παραιτηθεί από την παράταση ειδικότητας (μετά την ολοκλήρωσή της δηλαδή)? Μέχρι τώρα όσους έχω ρωτήσει, λένε ότι δεν υπάρχει καμία κύρωση Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iceman Posted September 29, 2021 Report Share Posted September 29, 2021 Ευχαριστουμε για την αναρτηση του εγγραφου! Οσον αφορα τις αποριες 1) Οχι , δεν εχεις κυρωσεις εφοσον παραιτηθεις απο την παραταση, απλα δεν θα μπορεσεις να μπεις στο επιδομα ανεργιας του ΟΑΕΔ. 2) Ναι, μπορεις να καταθεσεις παραιτηση για μεταγενεστερη ημερομηνια (το εχω κανει) Καλη επιτυχια στα αποτελεσματα του αγροτικου! ξενος, skarani and komplexares 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komplexares Posted September 29, 2021 Report Share Posted September 29, 2021 Ο καθενας κανει τα κουμαντα του, απλα προσεξε το οτι αν παραιτηθεις απο την παραταση, χανεις το επιδομα ανεργιας, ενω αν φυγεις απλα στη ληξη της παρατασης, το δικαιουσαι (400€ το μηνα ειναι αυτη τη στιγμη). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petant Posted November 26, 2022 Report Share Posted November 26, 2022 On 29/9/2021 at 9:28 ΜΜ, komplexares said: Ο καθενας κανει τα κουμαντα του, απλα προσεξε το οτι αν παραιτηθεις απο την παραταση, χανεις το επιδομα ανεργιας, ενω αν φυγεις απλα στη ληξη της παρατασης, το δικαιουσαι (400€ το μηνα ειναι αυτη τη στιγμη). Αυτό με τα 400ε δεν το ξερά. Κ είμαι σε ίδια φάση με το παιδί ακριβώς... Τα παίρνουμε σίγουρα η υπο προϋποθέσεις? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komplexares Posted November 28, 2022 Report Share Posted November 28, 2022 (edited) Το παιρνουμε σιγουρα αν αφησουμε την παραταση να ληξει (ληξη συμβασης). Οι προυποθεσεις ειναι οι τυπικες του ΟΑΕΔ (πλεον ΔΥΠΑ). Απο την αιτηση (γινεται ηλεκτρονικα) μεχρι να ξεκινησουν οι πληρωμες περνανε περιπου 30-40 μερες, και καθε 3μηνο απλα μπαινεις και κανεις παραταση (αν εισαι ακομη ανεργος) για ενα ετος δινεται συνολικα. https://www.dypa.gov.gr/anergia- ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please! ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - agglika --paroxes-asfalishs-misthwtwn?tab=taktiki-epidotisi-anerghias&tab2=koini-anerghoi&tab3= Edited November 28, 2022 by komplexares Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
katerinaki27 Posted December 5, 2022 Report Share Posted December 5, 2022 Οι παρατάσεις είναι 6μηνες;Δηλαδή πριν από το 6μηνο θεωρείται παραίτηση και χάνεις το επίδομα; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
komplexares Posted December 7, 2022 Report Share Posted December 7, 2022 On 12/5/2022 at 12:57 PM, katerinaki27 said: Οι παρατάσεις είναι 6μηνες;Δηλαδή πριν από το 6μηνο θεωρείται παραίτηση και χάνεις το επίδομα; Ακριβως. Για να φυγεις πριν τους 6 μηνες υποβαλλεις χαρτι παραιτησης. Ο ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) δε σε πληρωνει αν παραιτηθεις. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts