Jump to content

Οδηγίες από τη στιγμή που θα περαστεί το τελευταίο μάθημα στο sis μέχρι τη δήλωση ειδικότητας.


Recommended Posts

Οδηγίες από τη στιγμή που θα περαστεί το τελευταίο μάθημα στο sis μέχρι δήλωση ειδικότητας.

 

ΚΑΤ’ΑΡΧΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Πρώτα απ’όλα, αρκετά πριν την τελευταία εξεταστική σας, θα βγει ανακοίνωση με το πότε είναι οι δηλώσεις ορκωμοσίας. Μην λησμονήσετε να κάνετε αίτηση μέσα σε αυτή την προθεσμία. 3) Για πρώτη φορά γίνονται τα πάντα ηλεκτρονικά, μέσα από το sis δηλαδή, με επισύναψη των απαραίτητων εγγράφων μέσω του λογαριασμού σας στο sis (αιτήσεις> τελετή ορκωμοσίας).

Θα χρειαστείτε:

1) Μια βεβαίωση από την κάτω βιβλιοθήκη (ιατρικής) ότι δεν έχετε βιβλία δανεισμένα ->  https://www.lib.auth.gr/el/onlineapplications ( σας τη στέλνουν συνήθως την επόμενη της μέρας υποβολής)

2) Kάποια έγγραφα συγκεκριμένα αν έχετε κάνει ερασμους ή μείνατε σε εστίες (τα απαριθμεί αναλυτικά η ανακοίνωση)

3) Το πάσο σας. Αυτό είναι το μόνο που παραδίδετε δια ζώσης στην γραμματεία (έχει παρατηρηθεί πολλά άτομα λόγω ‘’κακοτυχίας’’ :D προφανώς να ‘’χάνουν’’ το πάσο τους εκείνες τις μέρες, οπότε δηλώνετε απώλεια σε αστυνομικό τμήμα και αντί για πάσο προσκομίζετε το χαρτί απώλειας που σας δίνουν πάλι στη γραμματεία ( ή ταχυδρομικά φυσικά).

****Επειδή μου έχει συμβεί παλιότερα, πας σε ένα αστυνομικό τμήμα, λες ότι γυρνούσα ένα βράδυ από μαγαζί και το έχασα. Ζητάς πολύ πολύ ευγενικά από τον αξιωματικό υπηρεσίας να σου δώσει μια βεβαίωση απώλειας (γιατί βαριούνται γενικά και θα προσπαθήσουν με οποιοδήποτε δικαιολογία να σε διώξουν). Θα πεις ότι το χρειάζεται και η γραμματεία για να βγάλεις καινούργιο. Αν με τα πολλά δεν σου το δίνει, αναγκαστικά θα πας σε άλλο τμήμα και πάλι θα πεις ότι το έχασαν εδώ γύρω (σημαντικό, αλλιώς θα σε διώξουν με τη πρόφαση ότι πρέπει να πας στο τμήμα της περιοχής που το έχασες).Πάντως στο ένα τμήμα μου είπαν ότι δηλώνεις την απώλεια στη περιοχή του τμήματος που το έχασες. Τώρα...

4) Υπεύθυνη δήλωση (μόλις το ξεκίνησαν) για τα επιλεγόμενα μαθήματα που δεν επιθυμείτε να συμπεριληφθούν στο μέσο όρο σας. Επίσης άρχισαν να ζητάνε και τον αριθμό πρωτοκόλλου του φύλλου βαθμολογίας, ο οποίος και εκδίδεται με το που περαστεί το τελευταίο μάθημα στο σύστημα ( υπομονή…) και κατόπιν σχετικής αιτήσεως στο πεδίο ‘’αιτήσεις’’. Ουσιαστικά θα είναι το pdf της αναλυτικής σας βαθμολογίας, με τον επίμαχο αριθμό πρωτοκόλλου πάνω δεξιά. Άρα θα κάνετε υπομονή να βγεί και αυτός, προκειμένου να τον αναγράψετε στην υπεύθυνη δήλωση και να μεταφορτώσετε όλα σας τα απαραίτητα έγγραφα.

5) Το παράβολο για το πάπυρο θα το πληρώσετε σύμφωνα με την ανακοίνωση με απλή μεταφορά χρημάτων (συνήθως είναι 32Ε και θα ενημερώσετε την γραμματεία μέσω email από τον ιδρυματικό σας λογαριασμό, όπου θα αναγράφονται τα στοιχεία σας και ο κωδικός πληρωμής. (Άρα αυτό δεν θα έχει σχέση με όσα κάνατε προηγουμένως στο SIS.)

 

{Για όλα τα παραπάνω θα τα γράφει και η ανακοίνωση σε περίπτωση που αλλάξει κάτι ή έγινε κάποια παράλειψη, απλώς γράφονται ενδεικτικά προς διευκόλυνση όλων}

Και τα τηλέφωνα της γραμματείας, επειδή αναπόφευκτα θα δημιουργηθούν απορίες στη πορεία:

Tel: 2310 999 227

Tel: 2310 999 265

Tel: 2310 999 052

(Μεγάλη πιθανότητα να έχετε δυσκολία να τους βρείτε, ειδικά τις μέρες τις ορκωμοσίας. Διαφορετικά δοκιμάστε και με email: info@med.auth.gr)

 

******Την ημέρα της ορκωμοσίας θα λάβετε μια δωρεάν αναλυτική βαθμολογία όσο και ένα δωρεάν αντίγραφο πτυχίου ηλεκτρονικά. Αλλά και δικαιούστε ένα απ’ το καθένα σε έντυπη μορφή. Κάθε έξτρα χρεώνεται 6Ε, αλλά πλέον, επειδή αυτά τα έγγραφα έχουν QR CODE, αρκεί να τα εκτυπώνετε μόνοι σας και να τα πάτε όπου σας τα ζητούν. Δεν χρειάζεται δηλαδή να πληρώνετε για εξτρά πλέον, όπως συνηθιζόταν, που πολλοί έπαιρναν 3+ να έχουν. Κατατίθενται ηλεκτρονικά άλλωστε εφεξής και ως επί το πλείστων στις διάφορες υπηρεσίες.

  

ΤΙ ΚΑΝΩ ΑΦΟΥ ΛΑΒΩ ΤΗΝ ΠΕΡΑΤΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Αυτή θα βγει συνήθως λίγο πριν την ορκωμοσία σε ορισμένη μέρα που θα σας ενημερώσει η γραμματεία. Πλέον, δεν χρειάζεται γενικά να ‘’τρέξετε΄’ με αυτή να δηλώσετε στον ΠΙΣ, αφού όλα γίνονται ηλεκτρονικά και παίζει ρόλο μόνο η μέρα που θα κάνετε ηλεκτρονικά αίτηση για άδεια άσκησης στον ΠΙΣ. Ούτε καν η ώρα. Δηλαδή, αν κάνεις την ίδια μέρα αίτηση, θα πάρεις αριθμό πρωτοκόλλου την ημέρα που θα ορίσουν. Αν κάνεις αίτηση την επόμενη της μέρας που θα πάρεις περάτωση, θα πάρεις μια μέρα μετά από τους υπόλοιπους κ.ο.κ.

 Ιδανικά, καμιά βδομάδα από πριν μπαίνετε και κάνετε λογαριασμό στον ΠΙΣ, προκειμένου να εξοικειωθείτε με τα κουτάκια και τα έγγραφα που θα χρειαστείτε. Όπου κάνετε έναν λογαριασμό και από τη καρτέλα "αιτήσεις" διαλέγετε "άδεια άσκησης επαγγέλματος" και συμπληρώνετε τα κουτάκια. Σχεδόν τα πάντα ηλεκτρονικά, όπως θα ζητείται. Θα γίνει με το που λάβουμε τη περάτωση σπουδών, αλλά σε περίπτωση που θέλετε να τα έχετε κατά το δυνατόν έτοιμα.

  

 Επιγραμματικά:

 

      1.  Μπαίνεις στο site του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (https://pis.gr) και πατάς στο «ΑΙΤΗΣΕΙΣ» https://requests.pis.gr/Account/Login.aspx?ReturnUrl=%2f

  1. Εάν δεν έχεις ήδη φτιάξει λογαριασμό, κάνεις εγγραφή (Το email με τον κωδικό που σου αποστέλλουν κατά πάσα πιθανότητα βρίσκεται στα ΣΠΑΜ)
  2. Συμπληρώνεις όλα τα απαραίτητα πεδία στο προφίλ σου ώστε να μπορείς να υποβάλλεις νέα αίτηση.
  3. Νέα αίτηση -> Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος
  4. Επισυνάπτεις ηλεκτρονικά όλα τα απαραίτητα έγγραφα (Τις φωτογραφίες εκτός από ηλεκτρονικά πρέπει να τις αποστείλεις και σε φυσική μορφή μέσω ταχυδρομείου-κουριερ)
  5. Το παράβολο (80Ε από φέτος!) το πληρώνεις αφού κάνεις την αίτηση με τον κωδικό πληρωμής που αποστέλλεται στο email σου. Ως προς αυτό θα υπάρξει γενικότερα ενημέρωση. Εμάς μας έστειλαν email. Απλά αποφάσισαν να βάλουν το παράβολο αφού είχαμε πάρει ήδη αριθμό πρωτοκόλλου και είχαμε υποβάλει αίτηση για αναμονή ειδικότητας. (σκεφτείτε μας έστειλαν email ενημέρωσης 17 Αυγούστου και διορία μέχρι τις 27 (!).

 

Η αίτηση, όπως είπαμε, μπορεί να γίνει φυσικά την ίδια ημέρα που θα βγεί η περάτωση σπουδών, σε συγκεκριμένη ώρα που θα ορίσει η γραμματεία.

Πιο αναλυτικά, ξανά, θα χρειαστείτε:

- Απλή φωτοτυπία ταυτότητας σαρωμένη.

- Μικρή έγχρωμη φωτογραφία ηλεκτρονικά σαρωμένη+ 2 μικρές έγχρωμες να στείλετε εκεί με κούριερ/συστημένο στη διεύθυνση που βγαίνει στη κεντρική σελίδα του PIS.GR  Πλουτάρχου 3, 10675 Αθήνα (Ιδανικά αν έχετε στείλει τις φωτογραφίες καμιά βδομάδα πριν δηλώσετε για άδεια άσκησης, ώστε να τις έχουν λάβει ήδη). Στις φωτο στο πίσω μέρος γράφετε ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο.

- Υπεύθυνη δήλωση με γνήσιο υπογραφής από ΚΕΠ (ή ηλεκτρονικά από gov.gr) ότι δεν έχετε καταδικαστεί ποτέ.

- Το PDF της περάτωσης σπουδών

- Ένα παράβολο (80 ευρώ ήταν από φέτος) για τον ΠΙΣ (θα γράφει στις οδηγίες αλλιώς ρωτήστε στον ΠΙΣ για σίγουρα.

 

Έχοντας υπόψιν  αυτά είστε οκ προς το παρόν. ΞΑΝΑ, ΔΕΝ μπορείτε να ανεβάσετε τα αρχεία πριν να έχετε την περάτωση σπουδών, γιατί η αίτηση θα καταστεί άκυρη. Πρέπει όλα να ανέβουν μαζί.

Υπόψιν ότι όταν και λάβετε και το ηλεκτρονικό αντίγραφο πτυχίου τη μέρα της ορκωμοσίας, μπορούμε να το προσθέσετε στο κουτάκι "πτυχίο" για την αίτηση άδειας άσκησης από τον ΠΙΣ. Μου είπαν ότι προβλέπεται και δεν αλλάζει κάτι στη σειρά. Και όπως είδα, απλά το προσθέτεις με το κουμπί "μεταφόρτωση" και καταχωρείται μαζί με την περάτωση σπουδών που υποβάλλαμε ήδη.

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

Η άδεια άσκησης θα κάνει κάπου μήνα να βγει. Στο ενδιάμεσο όμως, με τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα μας αποστείλουν σε ορισμένη ημερομηνία, θα μπορούμε να δηλώσουμε ειδικότητα. Ο αριθμός πρωτοκόλλου θα βγει σε ορισμένη ημερομηνία που θα ορίσει ο ΠΙΣ. Από κει και πέρα, την ακριβή εκείνη ώρα θα δημιουργηθεί ένα αρχείο pdf του πρωτοκόλλου κάπου στο λογαριασμό μας στο πεδίο ‘’αιτήσεις’’, με το οποίο θα σπεύσετε να δηλώσετε γρήγορα στην περιφέρεια που επιθυμείτε (αρκετές δέχονται μόνο ηλεκτρονικά πλέον, όπως της Αττικής τουλάχιστον). Μεγάλη πιθανότητα να κλείσουν για εκείνη την ημέρα οι ηλεκτρονικές αιτήσεις στη περιφέρεια που θέλετε και να ανοίξουν κάποια ώρα, κατόπιν συμφωνίας, αφού θα έχουν βγει δηλαδή οι αριθμοί πρωτοκόλλου (καλοκαίρι 2021 μας ανακοίνωσαν μια μέρα πριν ότι οι αιτήσεις για Αθήνα θα ανοίξουν στις 17.00 και ας πήραμε αριθμό πρωτοκόλλου το πρωί)

Γενικότερα, θα πρέπει να φροντίσετε να έχετε γρήγορο ίντερνετ και μηχάνημα και από κει και πέρα ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει.

Όσον αφορά την Αττική ειδικά, επειδή πλέον υπάρχει και προσωπική εμπειρία, το έγγραφο ΔΥ70 το συμπληρώνετε ηλεκτρονικά και αρκεί απλά να πληκτρολογήσετε στο πεδίο ‘’ο δηλών’’ το όνομα σας. Τα υπόλοιπα σκαναρισμένα. Κανένα δεν θέλει επικύρωση. Γενικά και εκεί με τα τηλέφωνα δεν το έχουν…καθόλου, αλλά στα ηλεκτρονικά αιτήματα γενικά απαντούν.

Άπαξ και χρειαστεί να αλλάξετε στη πορεία νοσοκομείο ειδικότητας για οποιονδήτε λόγο, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία με πριν, απλά θα γράψετε στην υπεύθυνη δήλωση ότι αντί του νοσοκομείου Α (που είχατε δηλώσει) δηλώνω στο νοσοκομείο Β ( όπου Α και Β τα ονόματα των νοσοκομείων).

 

Αφού πάρετε αντίγραφο πτυχίου και την κανονική άδεια ασκήσεως

Καταρχάς ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί η άδεια ασκήσεως είναι πρωτότυπη, δεν επανεκδίδεται και πρέπει παντού να καταθέτετε φωτοτυπίες. ΠΟΤΕ την ίδια. Θα σας έρθει με κούριερ συστημένη. Μαζί δίνουν 2 αντίγραφα σφραγισμένα για να δώσετε το ένα στον Ιατρικό Σύλλογο που θα γραφτείτε και το άλλο για σφραγίδα Χάγης(για εξωτερικό?)

- Αλλαγή σε ΠΙΣ βεβαίωσης περάτωσης με αντίγραφο πτυχίου (δεν γίνεται αν κλειδώσει η αίτηση στον ΠΙΣ. Θα γράψω εδώ τι έγινε, μπορεί να μην χρειάζεται κιόλας αυτό),

- Αλλαγή σε διεύθυνση υγείας βεβαίωσης περάτωσης με αντίγραφο πτυχίου και βεβαίωσης πρωτοκόλλου ΠΙΣ με -αντίγραφο- άδειας ασκήσεως - ΠΡΟΣΟΧΗ, για να φύγει ο φάκελος για διορισμό στο υπουργείο πρέπει απαραίτητα να αλλάξετε αυτά τα 2 έγγραφα στη δνση υγείας! Αν δηλώσετε σε κενή θέση, δεν θα σταλούν τα χαρτιά σας αν δεν τα πάτε στη δνση, και αν μπείτε σε αναμονή, όταν έρθει η σειρά σας θα τη χάσετε. Το συντομότερο για να τελειώνετε να πάτε αυτά τα 2 χαρτιά,

- Εγγραφή, εντός 2 μηνών από την έκδοση άδειας ασκήσεως από τον ΠΙΣ, στον ιατρικό σύλλογο της περιοχής που θα ασκήσετε για πρώτη φορά την ιατρική ανάλογα με το που δηλώσατε (γενικό, ειδικό κομμάτι, αγροτικό κτλ)

Η άδεια ασκήσεως θα έρθει με κούριερ στη διεύθυνση ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. Θα σας στείλουν email τη μέρα που τη στέλνουν και την επόμενη εργάσιμη λογικά θα την έχετε με το κούριερ.

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

 Φρόνιμο είναι να έχετε αποφασίσει χονδρικά τι θα κάνετε και που. Κάντε μια βόλτα σε νοσοκομεία που σκέφτεστε και ρωτήστε ειδικευόμενους αν είναι ικανοποιημένοι, το ωράριο μιας τυπικής μέρας, πόσες εφημερίες το μήνα, συνεννόηση με ειδικούς, αν έχει αξονικό/triplex εκεί για επείγοντα κτλ. Ρωτήστε και αυτοί που είναι μέσα πότε τελειώνουν για να υπολογίσετε αναμονές. Πηγαίνετε αυτοπροσώπως, στο τηλ δύσκολα να πάρετε πολλές πληροφορίες.

 

Πώς βρίσκετε πόση αναμονή έχετε:

Θα πρέπει να ξέρετε τα εξής στοιχεία: πόσες θέσεις έχει η κλινική που θέλετε, πότε τελειώνουν αυτοί που είναι μέσα, πόσοι είναι σε αναμονή και πόσο χρόνο θα κάνουν ο καθένας / αν ενδεχομένως κάποιοι έφυγαν ή είναι να φύγουν εξωτερικό. Για παράδειγμα, αν θέλω να πάω Χειρουργική Κοζάνη, έχει 5 θέσεις. από αυτές είναι κατειλημμένες και οι 5. Γράφω σε ένα χαρτί πότε τελειώνει ο πρώτος, +3 μήνες για να τρέξουν τα χαρτιά, μετά μπαίνει ο πρώτος της λίστας αναμονής. Έπειτα βλέπω ποιός τελειώνει 2ος από τις 5 θέσεις της κλινικής, +3 μήνες, ο επόμενος της λίστας κ.ο.κ.. Εύκολα μπορείτε να βρείτε από δαστα πόσες θέσεις έχει ποιο νοσοκομείο. Το πρόβλημα είναι αν η διεύθυνση υγείας δεν δείχνει άμεσα ή έμμεσα πότε μπήκε ο καθένας και πότε τελειώνει, οπότε τότε πρέπει να πάρετε τηλέφωνο στο γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου ή να πάτε να βρείτε ειδικευόμενους της κλινικής να μάθετε από πρώτο χέρι πότε τελειώνει ποιος. Της Θεσσαλονίκης δεν γράφει, ενώ της Αθήνας μπορείτε να το βρείτε εύκολα έμμεσα. Έτσι θα ξέρετε πότε ανοίγουν θέσεις. Τώρα για αυτούς σε αναμονή δεν μπορείτε να γνωρίζετε ποιοι έφυγαν, μπορείτε βέβαια να τους βρείτε από Facebook να τους στείλετε μήνυμα και να τους ρωτήσετε αν θέλετε να γνωρίζετε σίγουρα.

 

Η περίπτωση αλλαγής λίστας (είτε νοσοκομείου στη ίδια ειδικότητα και περιφέρεια είτε αλλαγή ειδικότητας γενικότερα)

Απάντηση όπως μου τη μετέφερε τουλάχιστον η περιφέρεια Αττικής (και αφορά φυσικά την Αττική):

ΒΗΜΑ 1 Θα διαγράψετε την υπάρχουσα αίτηση σας. Στην περίπτωση που επιθυμείτε τη διαγραφή της αίτησής σας συμπληρώνετε την σχετική Αίτηση Γενικής Χρήσης (τέταρτο έντυπο στην σειρά στο site μας) και την συνοδεύετε με Υπεύθυνη Δήλωση όπου αναγράφετε την ειδικότητα και το νοσηλευτικό Ίδρυμα για τα οποία ζητάτε διαγραφή. Την ΥΔ θα την βρείτε με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο. Οπου ζητείται υπογραφή απλώς πληκτρολογήστε το ονοματεπώνυμο σας.

ΒΗΜΑ 2 Θα μπείτε δεύτερη φορά στην εφαρμογή και θα δηλώσετε το νέο νοσοκομείο που θέλετε. Για να γίνει αυτό θα συμπληρώσετε την αίτηση ΔΥ70 και την ΥΔ εγγραφής σε λίστα αναμονής (πρώτο και δεύτερο έντυπο στην εφαρμογή). Όπου ζητείται υπογραφή απλώς πληκτρολογήστε το ονοματεπώνυμο σας. Θα τα καταθέσετε ψηφιακά. Δικαιολογητικά δεν χρειάζονται τα έχουμε- πλην της άδειας άσκησης που αν έχει εκδοθεί πρέπει να την συμπεριλάβετε .

Και αν γίνει λάθος ή χρειαστεί κάτι έξτρα, τις επόμενες μέρες σας παίρνουν τηλέφωνο. Και αν δεν σας βρουν, σας στέλνουν επιτόπου email με αυτά που χρειάζονται από εσάς.

ΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

-Στο Ιατρικό σύλλογο που επιθυμείτε να εγγραφείτε (πχ Θεσσαλονίκης), θα πρέπει πρώτα να έχει εκδοθεί η άδεια άσκησης επαγγέλματος (όπως είπαμε κάνει κάπου στο μήνα) και ΔΕΝ αρκεί αριθμός πρωτοκόλλου. Από κει και πέρα, αν επιθυμείτε αλλαγή συλλόγου στη πορεία, τους ενημερώνετε, στέλνουν τα χαρτιά σας σε άλλο σύλλογο και από κει επικοινωνείτε με το νέο σύλλογο για τα περαιτέρω και αν αρκούν να γίνουν όλα ηλεκτρονικά ή όχι. π.χ. στης Θεσσαλονίκης χρειάζεται ραντεβού δια ζώσης. Αλλά πρέπει να γραφτείτε οπωσδήποτε άμεσα με το που βγει η άδεια άσκησης.

-Μπορείς να πάρεις θέση και να κάνεις ειδικότητα, αλλά με τις νέες διατάξεις, πρέπει να έχεις ολοκληρώσει και το αγροτικό πρώτα, προκειμένου να δώσεις τις εξετάσεις.

- Ο Πάπυρος θα κάνει να βγει 4+ μήνες μετά την ορκωμοσία και βλέπουμε.. Δυστυχώς δεν θα βγει κάποια επίσημη ανακοίνωση από τη γραμματεία, οπότε ο μόνος τρόπος να μάθουμε πάλι θα είναι με τηλέφωνο ή email.

 

ΟΣΟΙ ΈΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΌ

Όσον αφορά στους άντρες με το στρατό, ρώτησα στη στρατονομία δυτικής Μακεδονίας και ισχύει ότι αν έχεις πάρει αναβολή για σπουδές και πάρεις πτυχίο πριν λήξει, επιτρέπεται να την εξαντλήσεις και δεν είσαι υποχρεωμένος άμεσα να κόψεις την αναβολή, ούτε στέλνει το ΑΠΘ διακοπή. Αυτά μπορεί να τα ακούσετε από άτομα παλιότερων γενιών στα οποία αυτά ίσχυαν, πλέον όμως ο νόμος έχει αλλάξει. μπορείτε να την εξαντλήσετε χωρίς κυρώσεις αν έχετε πάρει πτυχίο (ποινή τρως μόνο αν πάρεις αναβολή και μετά πχ διαγραφείς οπότε ούτε τελείωσες ούτε είσαι ακόμα ενεργός φοιτητής στα 28 - τότε τρως 90 ευρώ άπαξ ή 1 μήνα έξτρα). Βασικά για ΤΕΙ ΑΕΙ παίρνουμε ως τις 31 Δεκεμβρίου πριν το έτος που γινόμαστε 28 (εγώ γεννημένος το 95 έχω ως 31/12/2022). Οπότε προλαβαίνετε να κάνετε γενικό κομμάτι αν θέλετε. Προσοχή γιατί αν θέλετε μεταπτυχιακό η αναβολή είναι πάλι ως τα 28 και δεν μπορείτε δηλαδή αν ξεκινήσετε τέτοιο να την παρατείνετε. Αν έχετε αρκετή αναβολή για να κάνετε γενικό κομμάτι και το ξεκινήσετε ίσως γίνεται να πάρετε αναβολή ως τα 33 λόγω ιατρικής ειδικότητας - όταν φτάσω στο σημείο να το δω θα σας γράψω. Γενικότερα, μπορείς να δηλώσεις ειδικότητα, αλλά αν ανοίξει στο ενδιάμεσο η θέση σου, ενόσω είσαι στο στρατό,  "παγώνει", μπαίνει ο επόμενος στη λίστα και μετά, με το που τελειώσεις, παίρνεις την αμέσως επόμενη διαθέσιμη. Δηλαδή παραμένεις πρώτος στη λίστα.

 

 

ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

 Όταν βγει μπορείτε να πάρετε χαρτί και να δηλώσετε ειδικό μέρος. Για να τον δείτε πρέπει να έχετε υπόψη τη σελίδα με τις αναμονές και πότε θα έρθει η σειρά σας για διορισμό. Νομίζω ότι το όνομα φεύγει από τη λίστα αναμονής και άμεσα θα αναρτηθεί ο διορισμός στη διαύγεια και θα σταλεί το γράμμα διορισμού από το ταχυδρομείο. Μπαίνετε diavgeia.gov.gr , εκεί πατάτε σύνθετη αναζήτηση και βάζετε: φορέας - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ (ξεκινάτε να γράφετε και επιλέγετε από τη λίστα), είδος - ΛΟΙΠΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, όρος αναζήτησης - ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. Πατάτε αναζήτηση και θα βγουν κάποια αποτελέσματα, στα δεξιά πατήστε να ταξινομηθούν ως προς "πιο πρόσφατες" και έτοιμη η λίστα διορισμών. Ψάχνετε μια μια να δείτε αν είστε κάπου.

 

Όταν βγει ο διορισμός, μπορείτε να δηλώσετε το ειδικό κομμάτι (μπορείτε να δηλώσετε και μόνο με το χαρτί της διαύγειας τελικά, στη δήλωση απλά πρέπει να γράψετε αναμενομένη και υποθετική ημερομηνία που θα λήξει το γενικό κομμάτι σας). Επικοινωνήστε με email ή τηλέφωνο με την διεύθυνση υγείας που θέλετε να δηλώσετε για να σας στείλουν το πιο πρόσφατο πρότυπο αιτήσεών τους. Επίσης, προσοχή  όσοι έκαναν εξουσιοδότηση να τα καταθέσουν οι γονείς τους πρέπει να βάλουν σε όλες τις υπογραφές της αίτησης Αθήνας γνήσιο της υπογραφής! Και μετά, όταν τελειώσετε το γενικό μέρος πρέπει να καταθέσετε πιστοποιητικό άσκησης στη δνση υγείας του ειδικού μέρους ότι τελειώσατε το γενικό, για να είναι η δήλωση ενεργή και όταν έρθει η σειρά σας να σας καλέσουν. Το γράμμα που ουσιαστικά είναι η απόφαση της διαύγειας ταχυδρομημένη, θα κάνει μερικές μέρες να έρθει, έπειτα θα σας έρθει ειδοποιητήριο από τα ΕΛΤΑ, έχετε κάποιες μέρες να το παραλάβετε, και αφού το παραλάβετε έχετε 15 εργάσιμες να παρουσιαστείτε πριν μπείτε σε ανάκληση. Μπορείτε να αναλάβετε υπηρεσία και με το χαρτί της διαύγειας εκτυπωμένο μόνο, αλλά μην ξεχάσετε να πάτε να πάρετε και το συστημένο για να μην γυρίσει πίσω και μπείτε κατέβω λάθος σε ανάκληση!. Άπαξ και παρουσιαστείτε Game Rover. Ξεκινάτε άμεσα (μετά από 1-2 μέρες για να βρείτε τα χαρτιά και δικαιολογητικά για διορισμό, πχ λογαριασμό τράπεζας, χαρτί από παθολόγο και ψυχίατρο... αυτά δεν μπορείτε να τα πάρετε από πριν, πρέπει να παρουσιαστείτε και αυτοί μετά θα σας στείλουν). Καλό θα ήταν για να γλιτώσετε χρόνο και μπελά να έχετε ήδη κάνει τα εξής πριν αναλάβετε: 1) να έχετε ΑΦΜ, κλειδάριθμο, κωδικούς taxis για να κάνετε στρατολογια-συνταγογραφηση κτλ., 2)να έχετε λογαριασμό σε τράπεζα με πρώτο το όνομα σας και να έχετε βγάλει βιβλιάριο ώστε να καταθέσετε την πρώτη σελίδα του σε φωτοτυπία, ρωτήστε στα γραφείο προσωπικού του νοσοκομείου αν έχουν σύμβαση με συγκεκριμένη τράπεζα, 3) να κλείσετε εκκρεμότητες προσωπικές σας και για το σπίτι σας.

 

Συγκεκριμένα για τη δήλωση στην Αθήνα, ψάχνετε το τμήμα ειδικοτήτων περιφέρειας Αττικής, διεύθυνση υγείας κεντρικού τομέα. Όταν γραφόταν το παρόν, από τις λίστες υπαλλήλων που αναρτήθηκαν λόγω covid βρήκα ότι αρμόδιος είναι ο Μάνος Γαροφαλάκης - manos.garofalakis@patt.gov.gr , 2131600391 . Μετά από επικοινωνία μου μαζί του, έμαθα ότι για τη δήλωση του ειδικού αρκεί ο διορισμός στην διαύγεια και επίσης ότι για να δηλώσουμε

«Με google στο Περιφέρεια Αττικής/Ψηφιακή Εξυπηρέτηση/Οδηγός του Πολίτη/Είσοδος/Καταχώριση ιατρών προς απόκτηση ειδικότητας/ διπλό κλικ και στο Αναλυτική Περιγραφή υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Με google στο Περιφέρεια Αττικής/Ψηφιακή Εξυπηρέτηση/Οδηγός του Πολίτη/Είσοδος/Καταχώριση ιατρών προς απόκτηση ειδικότητας/Υπόδειγμα Αίτησης το ανοίγετε και συμπληρώνετε τα έντυπα Αίτηση ΔΥ 70 και Υ.Δ.και Δελτίο αποστολής

Τα στέλνετε πρώτα με e-mail εδώ. Προσοχή τα αρχεία συμπιεσμένα ΟΧΙ φωτογραφίες από κινητό

Μετά τα ταχυδρομείτε άμεσα με κούριερ στο Περιφέρεια Αττικής/Δ/νση Δημόσιας Υγείας/Τμήμα Ειδικοτήτων/Λ.Αλεξάνδρας 196/ΤΚ 115 21»

 

ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΥΛΙΚΟ:

Ιατρική Ειδικότητα και Αγροτικό Εργαστήριο 9/6/2021 Γραφείο Διασύνδεσης Α.Π.Θ.

https://www.youtube.com/watch?v=dSjkjJDGirs

 

Παλιότερο ενημερωτικό υλικό -> δικαιολογητικά αγροτικού–ειδικότητας.pdf

https://www17.zippyshare.com/v/mo2szg2u/file.html

2ο λινκ σε περίπτωση που πέσει το πρώτο:

https://www.mediafire.com/file/cxxka9r9238krex/δικαιολογητικά+αγροτικού-ειδικότητας.pdf/file

Τροποποιήθηκε από nikos8k
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • nikos8k changed the title to Οδηγίες από τη στιγμή που θα περαστεί το τελευταίο μάθημα στο sis μέχρι τη δήλωση ειδικότητας.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.