Jump to content

Ψυχίατρικη Ελβετία


Alex97

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά!

Φέτος τελείωνω την ιατρική και θέλω να κάνω ειδίκευση στη ψυχίατρικη. 

Πρώτα από όλα, γνωρίζετε χονδρικά (με εξαίρεση το αιγινιτειο που έχει 5 χρόνια αναμονή) πόσα χρόνια αναμονής είναι στην Ελλάδα για νοσοκομείο στην Αθήνα;

Δεύτερον, έχει κάνει κάποιος ειδικότητα στην Ελβετία ή σκέφτεται να κάνει, και θα μπορούσε να πει πληροφορίες;Σκέφτομαι γιαγερμανοφωνη καθώς έχω β2 ήδη στα γερμανικά.

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα και από εμένα. Θα ήθελα να μάθω κι εγώ τι αναμονες έχουν τα νοσοκομεία της Αθήνας για Ψ. Επίσης αν έχεις δηλώσει πχ στο Δαφνί και έρθει η σειρά σου, κάνεις πρώτα Ψ ή παθολογία-νευρολογια? Γενικά για παθολογία-νευρολογια περιμένεις έξτρα χρόνο? 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 years later...

Καλησπέρα!

Λέω να πω και εγώ μερικά πράγματα δεδομένου των μηνυμάτων που έχω λάβει και της παραπληροφόρησης που είχα κι εγώ όσο προετοιμαζόμουν για Ελβετία. Έψαξα πολύ για καιρό και πλέον έχοντας καταφέρει να ξεκινήσω ειδικότητα στο πανεπιστημιακο της Γενεύης (ψυχιατρική), τα συμπεράσματα είναι τα εξής. 

 

● Όταν μιλάμε για ψυχιατρική και πανεπιστήμιο Γενεύης θέλουν C1. Ωστόσο υπάρχουν κλινικές με λιγότερα χρήματα που αρκούνται σε β2(η χρηματική διαφορά είναι 1000-1200CHF και συνήθως 8ωρη)

● όσο αφορά τη γλώσσα, μην κάνετε καμία μαλακία και ξανά μπείτε στη διαδικασία να δώσετε delf dalf . Υπάρχει το TCF (ακουστικό, κείμενα, γραμματική όλα πολλαπλής) το οποίο σε κατατάσσει σε επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι εάν εσύ νομίζεις ότι είσαι β2 μπορεί να πιάσεις c1 ή οτιδήποτε άλλο. Εξέταση έχει κάθε μήνα στο γαλλικό ινστιτούτο και στοιχίζει 100€ (υπάρχει αντίστοιχο στα γερμανικά γκετε προ λέγεται εάν δεν απατώμαι). Τα αποτελέσματα τα έχετε την ίδια μέρα. Το πτυχίο αυτό αναγνωρίζεται κανονικότατα από MEBEKO κιι όπου σας πάρουν. Διαρκεί 2 χρόνια(εάν σας πάρουν χεστήκανε για ημερομηνία λήξης)

Όποιος θέλει έχω μπόλικο υλικό TCF ηλεκτρονικά

● χρειάζεστε αναγνώριση πτυχίου από Mebeko (ελβετικός ιατρικός σύλλογος).

Δεν θα μεταφράσετε τίποτα χωρίς να έχει σφραγίδα Χάγης όπου χρειάζεται (το γραφείο Χάγης ξέρει που να τη βάλει) διότι μεταφράζεται κι αυτή. Εάν πχ το πτυχίο Ιατρικής είναι από Λάρισα και η ταυτότητα από Αθήνα, θα πάρετε Χάγη από Λάρισα κι αντίστοιχα από Αθήνα. Δηλαδή Χάγη της περιφέρειας στην οποία εκδόθηκε. Τα χαρτιά είναι φα εξής:

1. Επικυρωμένο από τη σχολή αντίγραφο πτυχίου στα ελληνικά και τα γαλλικά.

2. Υπογεγραμμένο CV στα γαλλικά 

3. Βεβαίωση πτυχίου (πάτε στη σελίδα του ΠΙΣ και κάνετε αίτηση)

4. Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας επιπέδου μίνιμουμ Β2 για να βγάλετε τουλάχιστον ΜΕBEKO.

5. Επικύρωση ταυτότητας/διαβατηρίου (Αυτό γίνεται αποκλειστικά στην ΑΣΤΥΝΟΜΊΑ και στο τμήμα που το εκδόσατε. Το τονίζω αυτό διότι ορισμένοι όχι μόνο δεν ξέρουν τη δουλειά τους και παρασιτουν εις βάρος μας σε ξεπετανε με ένα "δεν χρειάζεται ")

Πρώτα ΧΑΓΗ και μετά ΜΕΤΆΦΡΑΣΗ 

Μόλις τα στείλετε σε 2 μήνες περίπου θα έχετε την αναγνώριση η οποία κοστίζει 950CHF

● Αφού τα κάνετε όλα αυτά πάμε στο κομμάτι της εύρεσης θέσης.

Μπαίνεις στο site του νοσοκομείου ή πολύ απλά πατάς médecin assistant ή médecin interne à Genève στο google και σου βγάζει για την ψυχιατρική ιδιωτικές κλινικές και το ΗUG το οποίο είναι το πανεπιστημιακο εκεί. 

Εάν δεν έχει στην αντίστοιχη καρτέλα θέση ψάχνεις στα γαλλικα ποιος είναι ο διευθυντής εκεί και στέλνεις CV + lettre de motivation. 

Απαντάνε πάντα σχεδόν.

Γενικά θέλει ψάξιμο, επιμονή και υπομονή. 

● Πρώτος μισθός 5.700CHF καθαρά οποίος αυξάνεται με τα χρόνια. Δεν θα σχολιάσω την ελληνική μαλακία "ναι αλλά η ζωή είναι πανάκριβη" πιστέψτε με για τον Έλληνα ναι είναι απλησίαστη αλλά για τον Ελβετό κομπλέ. Αν το πάρουμε αναλογικά με Ελλάδα μισθος-ζωη ο Ελβετός κάθεται στη γωνία και κατουριέται απ τα γέλια.

● Ωράριο για ψυχιατρική πάντα 08:00-19:00 σχεδόν όλα τα έτη και μάξιμουμ 2 εφημερίες 10ωρες το μήνα. Ρεπό αναγκαστικά μετά και δεν πας και την ίδια μέρα πριν ξεκινήσει η εφημερία. 

● Ελβετοί ευγενικοί, καθαροί με επαγγελματισμό. Σε σέβονται περισσότερο από όσο εσύ τον εαυτό σου. 

Αυτά στο κομμάτι εργασία. 

Η προσαρμογή και εύρεση σπιτιού ένα κεφάλαιο ολόκληρο. 

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

@Sine Nomine Καλησπέρα! Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες που μοιράστηκες! Θα με ενδρέφερε να μου στείλεις το υλικό για το tcf. Επίσης, υπάρχει κάποια συγκεκριμένη χρονική περίοδος που γίνονται οι προσλήψεις στα νοσοκομεία της Ελβετίας; (κάπου το είχα ακούσει, αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι ισχύει) . Η διαδικασία του Mebeko πρέπει να προηγείται της εύρεσης εργασίας; ή μπορούν να ξεκινήσουν κάπως παράλληλα; 

Τροποποιήθηκε από medschool
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.