Jump to content

Νέες κυκλοφορίες


Basiliki

Recommended Posts

Ο Φρεντερίκ Ζακ Ταμπλ για τον Henry Miller HENRY-MILLER5.jpg.jpg

Από τις φτωχογειτονιές του Μπρούκλιν ως το μεγάλο πνευματικό ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο. Από την άναρχη γνώση στο απενοχοποιημένο σεξ.

Ο Γάλλος συγγραφέας και φίλος του Henry Miller Φρεντερίκ Ζακ Ταμπλ, διεισδύει στην ζωή και την προσωπικότητα του κορυφαίου Αμερικανού συγγραφέα, πρωτότυπα και με ιδιαίτερη ευαισθησία.

To βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ηλέκτρα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

INXS – KICK (DELUXE EDITION)

Στην κορυφαία σειρά DELUXE EDITION κυκλοφορεί τώρα το καλύτερο album των INXS “Kick”. Σε αυτή την έκδοση το “Kick” πέρα από τα κλασικά hits “New Sensation”, “Mystify”, “Need You Tonight” και “Never Tear Us Apart” περιλαμβάνει special mixes, live κ.α.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

KISS ΣΕ DVD KISS.jpg

Στις 25 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει ένα νέο σετ με 2CD/DVD από τους πασίγνωστους ρόκερς, Kiss. Το GOLD είναι μια συλλογή από τα εξίσου πασίγνωστα albums τους της περιόδου 1974-1982. Ανάμεσα στα κομμάτια βρίσκουμε όλα τα αγαπημένα hits, όλα ψηφιακά μαστεραρισμένα και επιπλέον δύο σπάνια κομμάτια! Το DVD, «EXPOSED», το οποίο όταν πρωτοκυκλοφόρησε σε VHS έγινε πλατινένιο, περιέχει 90 λεπτά από behind-the-scenes υλικό και, μαζί, ζωντανές εμφανίσεις.

Τροποποιήθηκε από Basiliki
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

SIGUR ROS : VON

Οι Sigur Ros έπεσαν σαν βόμβα στα μουσικά πράγματα όταν κυκλοφόρησαν το “Ageatis Byrjun” το 2000 και, λίγο αργότερα, το 2002, το περίφημο “( )”. Ένα καταπληκτικό cult σχήμα, ίσως ο ορισμός του “cult”, τάραξαν κυριολεκτικά τα νερά της εναλλακτικής σκηνής με τη μοναδική μουσική τους καινοτομία και την καλλιτεχνική τους αυτάρκεια. Περιόδευσαν με τους Radiohead και τη Bjork και κατάφεραν να πουλήσουν πάνω από μισό εκατομμύριο αντίτυπα των δίσκων τους παγκοσμίως. Το “Von” είναι μια πραγματικά προσφορά για τους φανς τους: πρόκειται για το πρώτο τους άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 1997 μόνο στην Ισλανδία, από το label των Sugarcubes και είναι η πρώτη φορά που διατίθεται εκτός Ισλανδίας χάρις στην One Little Indian.

Η κυκλοφορία είναι αυστηρά περιορισμένη, σε πολυτελή συσκευασία και σε υψηλή τιμή. Δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά σε στοκ!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Gabriel Garcia Marquez marquez.jpg

Memoria de Mis Putas Tristes

(Οι Θλιμμένες Πουτάνες της Ζωής μου)

Ένας ηλικιωμένος δημοσιογράφος αποφασίζει να γιορτάσει τα ενενηκοστά γενέθλιά του με μεγαλειώδη τρόπο, δίνοντας στον εαυτό του ένα δώρο που θα τον κάνει να αισθάνεται ότι είναι ακόμα ζωντανός, μία νεαρή παρθένα.

Σε έναν οίκο ανοχής μιας γραφικής πόλης, έρχεται η στιγμή που βλέπει την κοπέλα ολόγυμνη και η ζωή του αλλάζει δραματικά. Όταν τη συναντά, ανακαλύπτει ότι βρίσκεται στο χείλος του θανάτου, όχι από γηρατειά αλλά από έρωτα. Αυτό το συγκινητικό νέο μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, γραμμένο με το απαράμιλλο στιλ ενός από τους μεγαλύτερους συγγραφείς του αιώνα μας, αποτελεί έναν ύμνο προς τον έρωτα.

Κυκλοφορεί ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες 26 Οκτωβρίου. Ήδη έχουν προγραμματιστεί 2.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως.

Σχετικά με το συγγραφέα

Θεωρείται από πολλούς ως ο σπουδαιότερος συγγραφέας στον κόσμο. Ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, Κολομβιανός συγγραφέας και δημοσιογράφος, έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1982, και υπήρξε πρωτοπόρος του λατινοαμερικανικού "Boom". Πολλοί αναγνώστες τον αποκαλούν χαϊδευτικά ως "Γκάμπο" (Gabo). Για πρώτη φορά κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση με το αριστούργημά του Εκατό Χρόνια Μοναξιά, ένα κλασικό δημιούργημα της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα. Το Memoria de Μis Putas Tristes (Οι Θλιμμένες Πουτάνες της Ζωής μου) είναι το πρώτο του μυθιστόρημα έπειτα από δέκα χρόνια.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Best of Def Leppard !

DEF55.jpg

Με αγωνία περιμένουν οι φίλοι των Def Leppard, την κυκλοφορία ενός «Best Of» άλμπουμ του θρυλικού γκρουπ.

Το CD που αναμένεται στις 25 Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσει σε δύο formats - ένα μονό CD και ένα limited edition διπλό CD το οποίο θα περιλαμβάνει ένα νέο κομμάτι - μια διασκευή του «Waterloo Sunset» των Kinks.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 weeks later...

Η Αυτοκράτειρα, της Shan Sa Shan-Sa_2.jpg

Η ταπεινή Βου γεννήθηκε την εποχή της θρυλικής δυναστείας των Τανγκ, τον 7ο αιώνα και μεγάλωσε στις όχθες του Μεγάλου Ποταμού, όπου έμαθε να δαμάζει άλογα. Μπήκε στον αυτοκρατορικό γυναικωνίτη μαζί με άλλες δέκα χιλιάδες παλλακίδες, όπου έζησε φόνους και προδοσίες, αλλά γεύτηκε και τη μαγεία του έρωτα. Από μια ιδιοτροπία της μοίρας έγινε Αυτοκράτειρα της Κίνας για πάνω από μισό αιώνα και οδήγησε τον κινεζικό πολιτισμό στο απόγειό του. Έζησε περιστοιχισμένη από ποιήτριες, καλλιγράφους, φιλοσόφους. Βασίλεψε στη μεγαλύτερη χώρα, στο πιο όμορφο παλάτι του κόσμου. Έγινε ο Ιερός Αυτοκράτορας που Γυρίζει το Χρυσό Τροχό. Με άλλα λόγια η Sa Shan περιγράφει μια ιστορία συναρπαστική και απρόσμενη σαν αληθινό παραμύθι.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ο Νονός επιστρέφει

Μια ευχάριστη έκπληξη, έστω και λίγο πρόωρα, επεφύλαξε ο …Άγιος Βασίλης για τους απανταχού βιβλιόφιλους, καθώς το τέταρτο μέρος του "Νονού", του πασίγνωστου μυθιστορήματος του Μάριο Πούζο, στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη κινηματογραφική τριλογία του Φράνσις Φορντ Κόπολα, βρίσκεται ήδη στα ράφια των βιβλιοπωλείων της Νέας Υόρκης. Τίτλος του νέου βιβλίου "Ο Νονός επιστρέφει", με τον 42χρονο Μαρκ Γουάινγκαρντνερ, επικεφαλή του Τμήματος Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριδα, να παίρνει τη συγγραφική σκυτάλη από τον Πούζο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, το βιβλίο του Γουάινγκαρντνερ είναι περισσότερο λογοτεχνικό, ενώ είναι εμφανής η προσπάθεια του συγγραφέα να παραμείνει πιστός στο κλασικό έργο. "Oι σκηνές του σεξ δεν είναι τόσο καλές, όσο του αυθεντικού και οι διάλογοι σπανίως έχουν την οπερατική μεγαλοπρέπεια της "άριας", που ο Δον εκτοξεύει στους αρχηγούς των Πέντε Oικογενειών, όταν κάνει έκκληση για ειρήνη", σχολιάζει ο κριτικός των New York Times Τσαρλς Μακ Γραθ.

Οι πρωταγωνιστές

Βασικός πρωταγωνιστής είναι ο Μάικλ Κορλεόνε. Η υπόθεση εκτυλίσσεται το 1955 και ο Μάικλ, ο οποίος έχει βγει νικητής από μια αιματηρή μάχη ανάμεσα στις "οικογένειες" της Νέας Υόρκης, προσπαθεί να εδραιώσει την κυριαρχία του, να σώσει τον γάμο του και να νομιμοποιήσει την οικογενειακή επιχείρηση.

Ένας άλλος ήρωας, ο Τζόνι Φοντάνε, εξιλεώνεται πλήρως, ενώ, συγχρόνως, αποκαλύπτονται τα "τρία κακά της μοίρας του": είναι μπαϊσέξουαλ, ψυχοπαθής και οικοδεσπότης σε ένα άθλιο τηλεοπτικό σόου.

"Πρωταγωνιστεί", επίσης, η Κόνι, το άλλο επιζήσαν παιδί του Ντον Κορλεόνε, η οποία είναι πρώην αλκοολική και τζετ σέτερ, νυν μέλος της Ένωσης Γυναικών Ψηφοφόρων.

Τέλος, βασικό ρόλο διαδραματίζει και ένας νέος χαρακτήρας, ένας πρώην μποξέρ ονόματι Νικ Γκεράτσι.

Η επιστροφή του "Νονού", από τον εκδοτικό οίκο Random, κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, αφού ο ίδιος ο Πούζο, ο οποίος πέθανε το 1999, είχε εκφράσει στη διαθήκη του την επιθυμία να υπάρξει συνέχεια του θρυλικού έπους του.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

JIMMY CLIFF “BLACK MAGIC”

Ο θρυλικός Τζαμαϊκανός τραγουδιστής JIMMY CLIFF επιστρέφει με νέο δίσκο! Κάποια από τα τραγούδια του γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν στην Τζαμάϊκα, αρκετά ηχογραφήθηκαν στην Αγγλία με παραγωγό τον Dane Stewart των Eurythmics και τελειοποιήθηκαν στην Αμερική και την Γαλλία κατά την διάρκεια των ζωντανών εμφανίσεων του Jimmy Cliff. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι ο συγκεκριμένος δίσκος είναι μια συλλογή 17 τραγουδιών multi-culti-global.

Το “Black Magic” περιλαμβάνει συμμετοχές πολύ γνωστών καλλιτεχνών όπως οι : Annie Lennox, Sting, Joe Strummer, Wyclef Jean, Kool and The Gang, Bounty Killer, Yannick Noah, Toney Rebel, Spice και Tessane Chen. Είναι ένας “dancehall” δίσκος που είναι η εξέλιξη της reggae και του ρυθμικού groove που προέρχεται από το ska, rock-steady, blue beat.

Από www.rockfm.gr

jimm.jpg55.jpg

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Neil Young: Greatest Hits

neill55.jpg

Όσο και αν φαντάζει απίστευτο, ο Neil Young στη σαραντάχρονη σχεδόν καριέρα του, δεν έχει κυκλοφορήσει ανθολογία επιτυχιών: είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο κι έτσι σε ένα μονό cd συγκεντρώνονται τα πιο αντιπροσωπευτικά του τραγούδια από το 1969 που κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του album (εκπροσωπείται εδώ με τρία κομμάτια) μέχρι και το album “Harvest Moon” του 1992 με το ομώνυμο κομμάτι. Στο άλμπουμ περιλαμβάνει 16 μοναδικά τραγούδια του Neil Young : “Down By The River,” “Cowgirl In The Sand” και “Cinnamon Girl” από το άλμπουμ του 1969 Everybody Knows This Is Nowhere; “Helpless,” από το άλμπουμ του 1970 Crosby, Stills, Nash & Young album, Deja Vu; “After The Goldrush,” “Only Love Can Break Your Heart” και “Southern Man” από το άλμπουμ του 1970’ After The Goldrush; “Ohio,” το single που κυκλοφόρησε το 1970 και μετά συμπεριλήφθη στην συλλογή των Crosby, Still, Nash & Young collection, So Far; “The Needle And The Damage Done,” “Old Man” και “Heart Of Gold” από το άλμπουμ του 1972’ Harvest; “Like A Hurricane” από το άλμπουμ του 1977 American Stars ‘n’ Bars; “Comes A Time” από το ομώνυμο άλμπουμ του 1978 , “Hey Hey, My My (Into The Black)” από το άλμπουμ του 1979 Rust Never Sleeps, “Rockin’ In The Free World” από το άλμπουμ του 1989 Freedom και τέλος “Harvest Moon” από το ομώνυμο άλμπουμ του 1992 .

Η ποιότητα στο album αυτό είναι μοναδική, με τεχνολογία dvd-stereo που προσομοιάζει πολύ περισσότερο στον αυθεντικό βέλτιστο ήχο του βινυλίου με την αναλογική τεχνολογία, απ’ότι στον ήχο του συμβατικού audio cd.

Η συλλογή αυτή του Neil Young κυκλοφορεί και σε ένα εναλλακτικό διπλό format στο οποίο το cd συνοδεύεται από ένα dvd με εικόνες από τις αυθεντικές βινυλιακές κόπιες που παίζονται στο pick-up σε πραγματικό χρόνο ακρόασης, μαζί με καλλιτεχνικά οπτικά στοιχεία .Στο dvd , εκτός από τα 16 τραγούδια, υπάρχει photo gallery του καλλιτέχνη, οι στίχοι από τα τραγούδια καθώς και τα video clips των “Harvest Moon” και “Rockin’ In The Free World” (original version). Καμιά φορά οι γερόλυκοι είναι πολύ πιο εφευρετικοί και πρωτοποριακοί από τους πιτσιρίκους της γενιάς του i-pod.

Από www.rockfm.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Kυκλοφορεί το νέο άλμπουμ των Coldplay.

To Μάρτιο κυκλοφορεί το τρίτο άλμπουμ των Coldplay. To follow-up στο 'A Rush Of Blood To The Head' είναι σχεδόν έτοιμο,

σύμφωνα με δημοσιεύματα από τις Η.Π.Α.

coldplayneo1.jpg

emstaremstar

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Η αυτοβιογραφία του Bob Dylan

Στις 31 Ιανουαρίου 2005 σε όλα τα βιβλιοπωλεία

1293746.jpg

Ερχόμουν από πολύ μακριά και είχα ξεκινήσει από πολύ χαμηλά. Τώρα όμως η μοίρα ετοιμαζόταν να μου φανερωθεί. Ένιωθα ότι κοιτούσε εμένα και κανέναν άλλο", γράφει ο Bob Dylan στη συγκλονιστική αυτοβιογραφία του με τίτλο "Η ζωή μου", που θα κυκλοφορήσει στα τέλη του Ιανουαρίου, από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Με αφορμή το βιβλίο θα κυκλοφορήσει ένα ημερολόγιο αφιερωμένο στον θρύλο της rock μουσικής, στο οποίο περιλαμβάνονται σημαντικοί σταθμοί της καριέρας του και της προσωπικής του ζωής, καθώς και αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του.

Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Μετάφραση: Χίλντα Παπαδημητρίου - Νίκη Προδρομίδου

Ένα μαγικό παράθυρο

"Η ζωή μου" διά χειρός Bob Dylan είναι μια εξιστόρηση, αποκαλυπτική, ποιητική, παθιασμένη και πνευματώδης, που μας ανοίγει ένα μαγικό παράθυρο στις σκέψεις και τις επιρροές του μεγάλου αυτού δημιουργού. Βλέπουμε το Γκρίνουιτς Βίλατζ με τα μάτια του Dylan, ο οποίος μας διηγείται με ειλικρίνεια πώς ένιωσε το 1961, όταν έφτασε για πρώτη φορά στο Μανχάταν. Η Νέα Υόρκη του Dylan είναι μια μαγική πόλη με χιλιάδες ευκαιρίες: ολονύχτια πάρτι μέσα σε καπνούς τσιγάρων, λογοτεχνικές αφυπνίσεις, πρόσκαιρους έρωτες και αδιάρρηκτες φιλίες. Κάθε τόσο, ο Dylan διακόπτει τις ελεγειακές παρατηρήσεις του για να παρεμβάλλει αναμνήσεις, διεισδυτικές και σκληρές. Μαζί με τις αφηγήσεις για τα ταξίδια που έκανε στη Νέα Ορλεάνη, το Γούντστοκ, τη Μινεσότα και άλλα μέρη της δύσης, το βιβλίο αυτό συνιστά την έντονα προσωπική αναπόληση μιας σπάνιας εποχής.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup το ονομα του συγγραφεα γραφεται στα ιταλικα Mario Puzo με ενα z κι ετσι ειναι Πουζο ......αν ηταν με 2 "Puzzo" θα ητανε "Πουτσο"
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Αρκτικός Κύκλος" του Νταν Μπράουν (28/1/2005 7:27:00 μμ)

arktikos-kyklos.jpg

Ένας μετεωρίτης που κρύβει κάποιο αρχέγονο μυστικό. Μια συνωμοσία εκπληκτικής σύλληψης. Επιστήμονες, που διακινδυνεύουν τη ζωή τους για την αλήθεια.

Ποιοι εμπλέκονται; Ποια είναι τα πιθανά οφέλη; Είναι αναμεμειγμένος ο Λευκός Οίκος;

Μια ευφυέστατη, απρόβλεπτη περιπέτεια που ξετυλίγεται με απόλυτα πειστικό τρόπο και αφήνει τον αναγνώστη με κομμένη την ανάσα. Έρωτας, μυστήριο και πολιτική συνωμοσία συμπλέκονται σε μια ιστορία κατασκοπίας, στρατιωτικών μυστικών και επιστημονικών ευρημάτων, σχηματίζοντας το τέλειο αμάλγαμα δράσης και ίντριγκας.

Εκδόσεις: "Λιβάνη"

Συγγραφέας: Νταν Μπράουν

Τιμή: 22 €

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Δεν έχει σχέση με τα προηγούμενά του και αν και η γραφή και το στήσιμο των χαρακτήρων είναι ίδια κάτι του λείπει.......

Πάντως όποιος το διαβάσει δε χάνει έστω για τις πληροφορίες που αναφέρει πάνω στις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί το Αμέρικα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 8 months later...

μολις κατεβασα και ακουσα το νεο διπλο cd των Hooverfonic!!!Ο τιτλος του album ειναι: No More Sweet Music......το 1ο cd,οπως και το 2ο περιεχουν το καθενα απο 11 κομματια.... CD1: More Sweet Music

01. You Love Me To The Death 03:51

02. We All Fload 03:24

03. Music Box 04:03

04. You Hurt Me 04:23

05. No More Sweet Music 04:45

06. Tomorrow 03:06

07. Dirty Lenses 04:14

08. Heartbeat 02:03

09. Wake Up 03:29

10. My Child 03:14

11. Ginger 04:32

Στο 2ο cd,ειναι τα ιδια τραγουδια,αλλα σε remix εκδοση απο τον Alex Callier.... Οι Hooverfonic και σ`αυτο το album συνεχιζουν με το ιδιο μοτιβο και στυλ που τους καθιερωσε αυτα τα χρονια!!Τελος θα προσθετα πως τα remix(εκτος απο το 1,7,9,10)προκαλουν πληξη!!! Σε γενικες γραμμες ομως προκειται για album που ακουγεται ευχαριστα!!! Υ.Γ:Η ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ,ΑΛΛΑ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ :D:anavwfwties:

Sorry Everybody,εγινε καποιο μικρο λαθακι :P Hooverphonic και οχι hooverfonic :D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Kυκλοφόρησε και το καινούργιο σαουντρακ απο την ταινια "Η εκδίκηση μιας κυρίας". ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολύ καλό ιδίως για όσους αγαπούν την προκλασική μουσική, αλλά και τα βιολιά του Vivaldi και τουPaganini!! :rolleyes:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 8 months later...

Hμερομηνία δημοσίευσης: 22-09-06

Γ. Κούτρας «Χωρίς βαλίτσα και παλτό»

Να που καμιά φορά χρειάζεται να περάσει χρόνος για να φανεί η διαφορά. Οχι πως είχε ποτέ πρόβλημα ο Γιάννης Κούτρας. Ομως, σε μια εποχή που η δισκογραφία πνίγεται στα αδιέξοδα και τις επαναλήψεις, ο καλός δίσκος έχει άλλη αξία.

Στην περίπτωση του Γ. Κούτρα έχει να κάνει και με την απουσία. Δεκαπέντε χρόνια από τις μουσικές σκηνές και 28 από τη δισκογραφία. Ο «Σταυρός του Νότου», ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του Θάνου Μικρούτσικου που ταυτίστηκε με τη φωνή του Γιάννη Κούτρα, το 1979, ήταν μια επιτυχία που φαίνεται πως δεν μπόρεσε να διαχειριστεί ο τραγουδιστής. Είναι όμως το ίδιο έργο που με την επανεκτέλεσή του, του έδωσε την ευκαιρία της επιστροφής. Το cd «Χωρίς βαλίτσα και παλτό» είναι η συνέχεια.

Πολυσυλλεκτικός δίσκος (επτά συνθέτες και επτά στιχουργοί), με χαρακτήρα και ενιαίο ύφος, βιογραφικός σε πολλά σημεία του, πληθωρικός στα συναισθήματα που προκαλεί στον ακροατή, με ωραίες δεμένες ενορχηστρώσεις και μουσικούς ξεχωριστούς. Από τους συνθέτες (Κότσιρας, Λειβαδάς, Μακρίδης, Μαχαιρίτσας, Μικρούτσικος, Στρόφαλης, Τσακνής) και τους στιχουργούς (Γεροθόδωρου, Ελευθερίου, Θωμόπουλος, Ιωάννου, Ξυδούς, Σούσσης, Τσακνής) μέχρι τη γνώριμη μεστή ερμηνεία του Κούτρα, όλα μαρτυρούν πως πρόκειται για δίσκο φτιαγμένο με μεράκι.

Στη χθεσινή ακρόαση που έγινε στον «Μελωδία», ο 50άρης πια ερμηνευτής δεν αναλώθηκε σε εξηγήσεις για τα «χρόνια της σκοτεινιάς». Σταμάτησε να τραγουδά σε μια εποχή που ο πολύς κόσμος τραγουδούσε τους συνθέτες και επανακάμπτει σε μια εποχή που το ευρύ κοινό ταυτίζεται με μια τηλεοπτική αισθητική στο τραγούδι. «Η ζωή μου είναι όλη μέρα μουσική», απαντά. «Δεν ξέρω αν προσγειώθηκα σε άλλον πλανήτη, όμως το άλλο κλίμα δεν με αφορά».

Πλαστή πραγματικότητα

Ο Θάνος Μικρούτσικος, που είναι και ο παραγωγός του δίσκου, σχολίασε την «πλαστή πραγματικότητα». Ηταν κατηγορηματικός: υπάρχει κοινό σκεπτόμενο, που ξεχωρίζει το καλό στη μουσική βιομηχανία, 20άρηδες με άποψη, δεν κρύβει όμως ότι υπάρχουν καλλιτέχνες που δεν έχουν πρόσβαση στα ηλεκτρονικά μέσα, για αδύναμες εταιρείες, για μια κατάσταση η οποία «σε δέκα χρόνια θα προκαλέσει μη αναστρέψιμη ζημιά». Τι λείπε; «Χρειάζεται συσπείρωση», ήταν η άποψη του Οδυσσέα Ιωάννου (υπογράφει τους στίχους τριών τραγουδιών). Η ιδέα. Ομως για το μέλλον του τραγουδιού στο ραδιόφωνο δεν είχε την ίδια αισιοδοξία.

Από kathimerini.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 4 months later...

Mina - BAU

Μια γυναίκα που έχει σημαδέψει με την ερμηνεία της το ιταλικό τραγούδι -και όχι μόνο- των τελευταίων δεκαετιών, επιστρέφει με νέο δίσκο. Και, μάλιστα, είναι η πρώτη φορά μετά το άλμπουμ «Kyrie» του 1980, που η Μίνα παρουσιάζει έναν ολοκληρωμένο κύκλο τραγουδιών. Τα οκτώ από τα δεκατρία κομμάτια του δίσκου υπογράφουν οι Αντρέα Μινγκάρντι και Μαουρίτζιο Τιρέλι, τα υπόλοιπα μοιράζονται άλλοι συνθέτες, σε όλα όμως, η τίγρις της Κρεμόνα, όπως την έχουν χαρακτηρίσει, αποδεικνύει γιατί είναι μια ανεπανάληπτη ερμηνεύτρια. Μια θαυμάσια δουλειά που μπορεί και να σας μελαγχολήσει λίγο, αν προσπαθήσετε να απαντήσετε στο γιατί δεν κυκλοφορούν αντίστοιχες στη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή... Γ.Ε.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Hμερομηνία δημοσίευσης: 21-03-07

Η «Οδύσσεια» του Μίκη Θεοδωράκη

Ο δωδεκάχρονος Μίκης Θεοδωράκης ποζάρει στο εξώφυλλο του νέου του έργου με τίτλο «Οδύσσεια». Ηταν η εποχή που μεγάλωνε στην Πάτρα, όταν έγραψε και το πρώτο του τραγούδι. Η επιλογή της ασπρόμαυρης φωτογραφίας με το εφηβικό κοστούμι δεν ήταν τυχαία. Η μουσική που «ντύνει» τους στίχους του πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή Κώστα Καρτελιά στο καινούργιο έργο θυμίζει εκείνες τις ημέρες, εκείνες τις πρώτες μουσικές του νεαρού Θεοδωράκη. Ο ίδιος χαρακτήρισε την «Οδύσσεια» με τη Μαρία Φαραντούρη «επιστροφή στην παιδική ηλικία και στις πρώτες συνθετικές του απόπειρες». Στα χρόνια, δηλαδή, που η Ελλάδα άκουγε «δυτική» μουσική και αυτό το μουσικό κλίμα, μακριά από το λαϊκό ηχόχρωμα των μεγάλων, κλασικών έργων του μουσικοσυνθέτη, διαπερνά το νέο cd όπου πρωταγωνιστούν έγχορδα, κρουστά και το σαξόφωνο του Δημήτρη Τσάκα. Στην ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της ορχήστρας η Ιρίνα Βαλεντίνοβα.

«Ενα πρωί η γραμματέας μου άφησε έναν φάκελο με τα ποιήματα του Κώστα Καρτελιά», θυμήθηκε ο Μίκης Θεοδωράκης. «Το σκίρτημα που ένιωθα παλιότερα επανήλθε στιγμιαία και χωρίς να το πολυσκεφτώ, άρχισα να χαράζω πεντάγραμμα στα περιθώρια του κειμένου και να τα γεμίζω με νότες». Λίγο αργότερα χαρακτήρισε τους στίχους «φρέσκο, νεανικό υλικό, μια ματιά βαθιά, φιλοσοφική, σύγχρονη και διαχρονική».

Ο Μίκης Θεοδωράκης αφού ανακοίνωσε την κυκλοφορία και των πέντε συμφωνικών του έργων (μαζί με το «Καρναβάλι») τους προσεχείς μήνες, επανήλθε στο άρθρο που υπέγραψε την Κυριακή στην «Καθημερινή» («Ο ψεύτικος μανδύας της δήθεν προοδευτικότητας») υποστηρίζοντας ότι αρχίζει πολιτικό και ιδεολογικό πόλεμο για «να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας να αυτοαποκαλούμαστε Ελληνες».

Από: kathimerini.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 5 months later...

Έγκλημα σε σκίτσα

Τα βιβλία μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι εκδίδονται με τη μορφή κόμικ

Η Αγκάθα Κρίστι είναι η δεύτερη πιο πολυδιαβασμένη συγγραφέας μετά τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Αφού έγιναν θεατρικά έργα, μεταφέρθηκαν στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, αγαπήθηκαν από δεκάδες αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο τα μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι έγιναν τώρα και βιβλία κόμικ.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να γίνουν τα βιβλία μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι αγαπητά σε ένα νεότερο κοινό. Η επανέκδοση των βιβλίων σε μορφή κόμικ θα συμπέσει με την ετήσια εβδομάδα Αγκάθα Κρίστι από τις 9 έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Φέτος μάλιστα κλείνουν 70 χρόνια από την έκδοση του βιβλίου Έγκλημα στο Νείλο.

Τον επόμενο μήνα θα εκδοθούν 12 κόμικ σε σύνολο 83 και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν την επόμενη χρονιά.

Περίπου ένα δισεκατομμύριο αντίτυπα των βιβλίων της έχουν πουληθεί στα αγγλικά, ενώ σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, μόνο ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ είναι πιο πολυδιαβασμένος.

Newsroom ΔΟΛ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.