Jump to content

Είμαι 29 χρονών και είμαι στο 3ο έτος..


silveredge

Recommended Posts

Η ιατρική είναι το δεύτερο πτυχίο μου. Έχω τελειώσει τεχνολόγος ακτινολόγος, έχω κάνει μάστερ και διδακτορικό. Στην ουσία από τα 23 μου είμαι οικονομικά ανεξάρτητος. Όμως πάντα κάτι μου έλειπε και συγκεκριμένα η ιατρική που ήταν πάντα το όνειρο μου. Αν και το ψιλοήξερα ότι οτιδήποτε άλλο και να κανα (μαστερ διδακτορικό) δεν θα με έκανε γιατρό, πίστευα ότι θα με έκανε να το ξεχάσω αλλά δεν έπιασε. Οπότε πήρα την απόφαση να πάρω και δεύτερο πτυχίο και να κάνω το όνειρο μου. Και η μερα που μπήκα στη σχολή ήταν μια από τις καλύτερες της ζωής μου. Όμως υπάρχουν διάφορες άσχημες σκέψεις που κάνω. Από τη μια νιώθω ελαφρώς αποτυχημένος γιατί μου πήρε μια 10ετία να κάνω κάτι που κάνει κάποιος στα 18 του. Από την άλλη νιώθω ότι ίσως πια είμαι πολύ μεγάλος, ότι θα κάνω ειδικότητα και θα λένε που ξέμεινε αυτός ο μπάρμπας ακόμα εδώ. Σκέφτομαι ακόμα και αν θα κάνω καμία αξιόλογη καριέρα αφού έχω μείνει τόσο πίσω. Επίσης σκέφτομαι αν κάποιες ειδικότητες θα ήταν απαγορευτικές λόγω ηλικίας. Σε καμία περίπτωση δεν μετανοιώνω που μπήκα. Ακόμα και που συμφοιτητές γκρινιάζουν εγώ για να φτάσω σε αυτό το σημείο το πάλευα και ονειρευόμουν τόσα χρόνια και νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη που μπόρεσα να το ζήσω. Οπότε θα ήθελα κάποιες γνώμες επί αυτών αν δεν σας κάνει κόπο. Επίσης παρότι έχω δυνατό υπόβαθρο σε ακτινολογία δεν νομίζω να κάνω αυτό για ειδικότητα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Διάβαζε τα sos θεματα να περνάς τα μαθήματα να τελειώσεις στην ώρα σου. Μετά πάρε μια ειδικότητα με σχετικα μικρή αναμονή όχι πχ δέρμα ή ενδοκρινολογία. Θα έχεις τελειώσει στα 40, έχοντας σταθερή δουλειά για τα χρόνια της ειδικότητας + την οποία παραταση πάρεις. Μετά αρχίζει το πρόβλημα, τι θα κάνεις στη συνέχεια. Αν έχεις οικονομική άνεση όπως λες, παλεύεται... Καριέρες μεγάλες και τέτοια οποιος κάθεται Ελλάδα τα ξεχνάει (εκτός από κάποιους γόνους που δεν κάθονται να γράψουν στο greekmeds). Αυτό που θα κερδίσεις είναι ο αυτοσεβασμός σου, που σαν τεχνολόγος ακτινολογος δεν είχες, αλλιώς δε θα πήγαινες ιατρική. Το τι λένε οι άλλοι στα @@ σου, αν είσαι γιατρός και οικονομικά τα φέρνεις βόλτα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

είσαι αξιέπαινος για την προσπάθεια σου. Αυτό που ξεχωρίζει αυτούς που πετυχαίνουν με αυτούς που δεν προχωράνε δεν είναι ούτε το ΙQ ούτε η ηλικία, αλλά η επιμονή. Η συνεχής και σταθερή προσπάθεια είναι ο δρόμος προς την επιτυχία και αυτό φαίνεται ότι το έχεις. 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

@komplexaresδεν νομίζω να καθυστερήσω στο πτυχίο, στο βαθμό που εξαρτάται από εμένα, γιατί με ενδιαφέρει πολύ και πλέον ξέρω πως να "κινηθώ" σε μια σχολή. Εννοείται ότι θα διαλέξω ειδικότητα χωρίς αναμονής (δέρμα, ενδο ιου) αλλά ευτυχώς αυτές που μου αρέσουν δεν έχουν αναμονή. Σκεφτόμουν και την ειδικότητα στο εξωτερικό. Τώρα για καριέρα δεν ξέρω, δεν με φαντάζομαι με ιατρειάρα να βγάζω χρήμα πιο πολύ σε δημόσιο να τρέχω, όχι λόγω έλλειψης κινήτρου ή οτιδήποτε νομίζω αυτό με γεμίζει. Έχω γερό βιογραφικό πάντως (γιατί από το μικρό κομπλεξ (έως μεγάλο) είχα ξεσπάσει στις δημοσιεύσεις και τα συνέδρια και τη συγγραφή). Αλλά αν ήμουν σε νοσοκομείο σαν γιατρός θα ήμουν χαρούμενος.

@John62 σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Η αλήθεια είναι ότι πάντα αυτό ήθελα να κάνω και είχα πικραθεί. Έλεγα πως αν δεν τα καταφέρω ούτε τώρα, απλά θα διάλεγα κάτι άλλο τελείως ξέχωρο από την ιατρική γιατί με πλήγωνε. Και τώρα είμαι ευγνώμων που αξιώθηκα να μπω γιατί με κάθε ειλικρίνεια ήταν η μεγαλύτερη μου επιθυμία.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.