Jump to content

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL


dvrach

Recommended Posts

Ξεκινά τις υποχρεώσεις της η Πρωταθλήτρια Ευρώπης 2004 για τα προκριματικά του Mundial.

Αλβανία - Ελλάδα

Προκλητικοί εμφανίζονται οι γείτονες...

"εδώ δεν είναι πορτογαλία..." λένε

για να δούνε τι έχει να γίνει...

emgreeceemgreeceemgreeceemgreeceemgreeceemgreeceemgreece

Τροποποιήθηκε από doctor
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και τελικά οι γείτονες είχαν δίκιο! Όντως η Αλβανία δεν είναι Πορτογαλία, κι η εθνική μας έκανε μια ντροπιαστική εμφάνιση, δείχνοντας το κακό της πρόσωπο! Χάσαμε, ατιμωτικά, όχι γιατί παίζαμε με μια υποδεέστερη ομάδα, που δυστυχώς οι οπαδοί της είδαν το παιχνίδι με εθνικιστική ματιά, αλλά γιατί η ομάδα μας σερνόταν!! Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αλβανίας, όχι μόνο δεν έπαιξε μπάλα, αλλά ούτε δυνατά έπαιξα, ούτε προσπάθησε να "σκοτώσει" το ποδοσφαιρο με σκληρή άμυνα, ούτε, ούτε! Οι Αλβανοί παίκτες απλώς βρισκόντουσαν στο γήπεδο και κέρδισαν! Οι δικοί μας, ενώ αντιμετώπιζαν "παράλυτους", εν τούτοις δεν κατόρθωσαν απολύτως τίποτα! Ούτε ανέπτυσαν την μπάλα, ούτε οργανωμένες αλλαγές! Φαίνεται, επαναπύθηκαν στις δάφνες της Πορτογαλίας ή το φύλαγαν μανιάτικο , λόγω της περιβόητης κόντρας με την ΕΠΟ! :angry: Αδυνατώ να πιστέψω πως δεν θέλαμε να κερδίσουμε, κι ομολογώ πως πέρασν από το μυαλό μου αρκετά σενάρια..... Ελπίζω ο Ρεχάγκελ να κάνει και πάλι το θαύμα του, κι αν θεωρεί πως οι υπάρχοντες παίκτες δεν πρόκειται να προσφέρουν άλλο στην εθνική, όχι γιατί δεν μπορούν, αλλά γιατί δεν έχουν τη διάθεση πλέον, να κάνει ριζοσπαστικές αλλαγές και να βάλει νέο αίμα!! τουλάχιστον να παίζουμε μπάλλα, κι όχι απλώς να βρισκόμαστε στπ γήπεδο!Ασχέτως αν χάνουμε από τον οποιοδήποτε! Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα το φαβορί, κι ελπίζω να πήρουμε ένα καλό μάθημα απόψε!

ΥΓ Είμαι περιέργος μετά την αποψινή εμφάνιση, θα ξαναφέρουν την λέξη πρίμ οι παικταράδες μας! Κι αυτό δεν το λέω, γιατί αμφισβητώ τις ικανότητές τους, αλλά δεν ξέρω. Πιστεύω πως αρκετοί τους βλέπουν πλέον την εθνική σαν αγγαρεια, μιας κι έχουν έναν βαρύ τίτλο, έκαναν και συμβόλαια με μεγάλες ομάδες και ίσως δεν βρίσκουν τι άλλο μπορεί να τους προσφέρει. Ειδικά, όταν αντιμετωππιζουν υποδεέστερες ομάδες, όπως της ΑΛβανίας! Νέο αίμα με διάθεση να προσφέρει!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Βασικα.... νομιζω οτι οπως και με την Ρωσια, πηγαμε σαν φαβορι και χασαμε...

Παντως δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα... Η Αλβανια ειναι αηττητη στην εδρα της εδω και πολυ καιρο και απεναντι σε Γερμανια και αλλες χωρες με γενικα καλυτερο ποδοσφαιρο απο οτι εμεις...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Ρεχάγκελ: "Είμαστε το φαβορί"

Το παιχνίδι με το Καζαχστάν για την Εθνική μας αποτελεί μονόδρομο νίκης. Αυτό άλλωστε παραδέχτηκε και ο Ότο Ρεχάγκελ, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα. Ο Γερμανός τεχνικός, έχρισε την Πρωταθλήτρια Ευρώπης φαβορί για τη νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, τόνισε όμως πως για να φτάσουμε στη νίκη θα πρέπει να παίξουμε έξυπνα και με υπομονή. Κλείνοντας, ο "Όθωνας" είπε χαρακτηριστικά: "Είναι υποχρέωση μας να κερδίσουμε αύριο". Τους παίκτες στην συνέντευξη εκπροσώπησαν ο αρχηγός της Εθνικής μας, Θοδωρής Ζαγοράκης και ο Βασίλης Τσάρτας. Ξεπέρασαν το πρόβλημα τραυματισμού οι Γιαννακόπουλος και Δέλλας.

"Μπορούμε, αλλά πρέπει να κάνουμε υπομονή"

Πρώτοι την συνέντευξη τύπου ξεκίνησαν οι δύο Έλληνες διεθνείς. Σε ένα εορταστικό κλίμα, καθώς παρουσιάστηκαν και οι δύο νέοι χορηγοί της Ελλάδας, ο Θοδωρής Ζαγοράκης τόνισε πως για να συνεχίσουν όλα αυτά τα ευχάριστα γεγονότα, πρέπει η Εθνική να βρει και πάλι το δρόμο προς την επιτυχία, αρχής γενομένης από αύριο.

Τα κακό ξεκίνημα και οι μόλις δύο πόντοι της Εθνικής μας, δεν αφήνει περιθώρια για άλλη απώλεια βαθμών. Ο παίκτης της Μπολόνια έκλεισε λέγοντας πως η ομάδα πρέπει να νικήσει και να δώσει χαρά στους Έλληνες φιλάθλους. Τέλος δεν θέλησε να σχολιάσει το ρεκόρ των 100 συμμετοχών του ιδίου που θα πραγματοποιήσει αύριο, λέγοντας πως θα μιλήσει αφού επιτευχθεί.

Ο Βασίλης Τσιάρτας με την σειρά του, χαρακτήρισε το παιχνίδι ως δύσκολο και ζήτησε από τον κόσμο να κάνει υπομονή. Νίκη πάση θυσία είναι ο στόχος της Εθνικής μας έστω και με μισό-0, όπου και θα αποτελέσει την αφετηρία για την επιστροφή στις επιτυχίες αλλά την επίτευξη της πρόκρισης στα γήπεδα της Γερμανίας, είναι το μόνο που σκέφτεται πλέον ο ίδιος αλλά και όλοι οι παίκτες του Ρεχάγκελ.

"Καλύτεροι από πριν"

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γερμανός προπονητής. :Είμαστε φαβορί και πρέπει να το καταλάβουμε αλλά και να το αποδείξουμε στο γήπεδο", ήταν τα πρώτα λόγια του Ρεχάγκελ. Την αντίπαλο μας, την χαρακτήρισε ως μία νεανική ομάδα που απαρτίζεται από παίκτες από 20-30 ετών και ξέρει μπάλα. Ο τρόπος που παίζει είναι με αντεπιθέσεις, που σημαίνει πως παίζουν πολύ κλειστά στην άμυνα, πράγμα που μπορεί να δυσκολέψει πολύ τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Παράλληλα τόνισε πως η Ελλάδα έχει αυτούς τους παίκτες που χρειάζεται για να ξεκλειδώσεις την αμυντική διάταξη των αντιπάλων.

Ο Γερμανός ρωτήθηκε για τον Ζαγοράκη και την συμπλήρωση 100 συμμετοχών με τη φανέλα της Εθνικής. Ο "Ότο" εκθείασε την αγωνιστικότητα και το ήθος του αρχηγού, χαρακτηρίζοντας τον πρότυπο, που δεν έχει χάσει ούτε ένα λεπτό από τις προπονήσεις και πάντα δίνει τον καλύτερο του εαυτό.

Στη συνέχεια στάθηκε στην αγωνιστική κατάσταση των παικτών και πως η ομάδα θα είναι πολύ καλύτερη συγκριτικά με τους πρώτους αγώνες των προκριματικών, καθώς πλέον οι περισσότεροι έχουν αγώνες στα πόδια τους και μπορούν να αποδώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους.

Εκεί τέθηκε και ερώτηση για το αν η αγωνιστική απραξία κάποιων παικτών θα τους επηρεάσει αρνητικά στην απόδοση τους. Ο τεχνικός της Ελλάδας είπε πως αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα, όμως έθεσε και θέμα εμπειρίας των παικτών που μπορούν να είναι ανεπηρέστοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τσιάρτας, που δεν έχει βρει ακόμα ομάδα, όμως στην Ουκρανία μπήκε και σκόραρε.

Τέλος αναφερόμενος για την ψυχολογία της ομάδας, είπε πως είναι πολύ ανεβασμένη και όλοι είναι αισιόδοξοι για την θετική έκβαση του αγώνα.

Την ίδια ώρα με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ, ο χρυσός σκόρερ του τελικού του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας, Άγγελος Χαριστέας, μίλουσε για την συσπείρωση του κόσμου μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος υποστηρίζοντας ότι η εθνική ομάδα είχε πραγματικά ανάγκη τη συμπαράσταση των φιλάθλων

Όσον αφορά στον αυριανό αγώνα με το Καζαχστάν ήταν λακωνικός: "Αν δεν μπορούμε να κερδίσουμε τον Καζακστάν, με τις υπάρχουσες συνθήκες, τότε μάλλον δεν αξίζει να πάμε στο Μουντιάλ της Γερμανίας το 2006".

Ο Σάντος για την Εθνική

Για τον αγώνα μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ και ο τεχνικός της ΑΕΚ Φερνάντο Σάντος.

Ο έμπειρος τεχνικός επισήμανε πρόβλημα αυτοσυγκέντρωσης των διεθνών στα παιχνίδια των προκριματικών, συγκριτικά με τα πρόσφατα παιχνίδια, τόνισε ότι ο αγώνας με το Καζαχστάν είναι καθοριστικός για την συνέχεια, ενώ έχρισε ως κυριότερους αντίπαλους της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ 2006, την

Δανία, την Ουκρανία και την Τουρκία.

Καταλήγοντας εκτίμησε ότι για να προκριθεί θα πρέπει να κάνει τέσσερις νίκες στα επόμενα παιχνίδια, για να αποκτήσει προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση.

Κανονικά οι Γιαννακόπουλος και Δέλλας

Όσον αφορά τώρα τους Τραϊανό Δέλλα και Στέλιο Γιαννακόπουλο, οι δυο παίκτες ξεπέρασαν τον τραυματισμό τους και τέθηκαν στη διάθεση του Ότο Ρεχάγκελ για τον κρίσιμο αγώνα. Η αποχώρηση του Δέλλα λίγο πριν το τέλος της προπόνησης έγινε για προληπτικούς και μόνο λόγους.

Αποκλείστηκε η συμμετοχή του Δημήτρη Παπαδόπουλου, που στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής δοκίμασε να προπονηθεί ελαφρά, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα.

Την προπόνηση, που διεξήχθη στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης", παρακολούθησαν περίπου 300 φίλαθλοι, οι οποίοι εμψύχωναν τους διεθνείς σε όλη τη διάρκειά της.

Ως πιθανότεροι για να ξεκινήσουν τον αγώνα φέρονται οι Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Φύσσας, Δέλλας, Καψής, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Βρύζας και Χαριστέας.

Οι δύο θέσεις που απομένουν προς κάλυψη, θα διεκδικηθούν από τους Μπασινά, Κατσουράνη, Καραγκούνη και Τσιάρτα, με επικρατέστερους τους Μπασινά και Καραγκούνη.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, αύριο Τετάρτη από τις δέκα το πρωί θα διατίθενται από τα εκδοτήρια του γηπέδου Καραϊσκάκη, 800 εισιτήρια που επιστράφηκαν από τα αρμόδια σημεία πώλησης της Θεσσαλονίκης και άλλων επαρχιακών πόλεων.

ert.gr

emrockon

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

12-Oct-2005 Albania - Turkey -

12-Oct-2005 Greece - Georgia -

12-Oct-2005 Kazakhstan - Denmark -

08-Oct-2005 Ukraine - Albania -

08-Oct-2005 Denmark - Greece -

08-Oct-2005 Georgia - Kazakhstan -

07-Sep-2005 Ukraine - Turkey -

07-Sep-2005 Denmark - Georgia -

07-Sep-2005 Kazakhstan - Greece -

03-Sep-2005 Georgia - Ukraine -

03-Sep-2005 Turkey - Denmark -

03-Sep-2005 Albania - Kazakhstan -

17-Aug-2005 Kazakhstan - Georgia -

08-Jun-2005 Greece - Ukraine -

08-Jun-2005 Denmark - Albania -

08-Jun-2005 Kazakhstan - Turkey -

04-Jun-2005 Turkey - Greece -

04-Jun-2005 Albania - Georgia -

04-Jun-2005 Ukraine - Kazakhstan -

30-Mar-2005 Greece - Albania -

30-Mar-2005 Georgia - Turkey -

30-Mar-2005 Ukraine - Denmark -

26-Mar-2005 Turkey - Albania -

26-Mar-2005 Georgia - Greece -

26-Mar-2005 Denmark - Kazakhstan -

09-Feb-2005 TIRANA (Albania) Albania - Ukraine -

09-Feb-2005 PIRAEUS (Greece) Greece - Denmark -

17-Nov-2004 PIRAEUS (Greece) Greece - Kazakhstan 3:1 (2:0)

Referee: KOSTADINOV Kostadin (BUL)

17-Nov-2004 TBILISI (Georgia) Georgia - Denmark 2:2 (1:1)

Referee: CEFERIN Darko (SVN)

17-Nov-2004 ISTANBUL (Turkey) Turkey - Ukraine 0:3 (0:2)

Referee: CARDOSO BATISTA Lucilio (POR)

13-Oct-2004 COPENHAGEN (Denmark) Denmark - Turkey 1:1 (1:0)

Referee: DE SANTIS Massimo (ITA)

13-Oct-2004 ALMATY (Kazakhstan) Kazakhstan - Albania 0:1 (0:0)

Referee: STUCHLIK Fritz (AUT)

13-Oct-2004 LVIV (Ukraine) Ukraine - Georgia 2:0 (1:0)

Referee: STARK Wolfgang (GER)

09-Oct-2004 TIRANA (Albania) Albania - Denmark 0:2 (0:0)

Referee: BASKAKOV Yuri (RUS)

09-Oct-2004 ISTANBUL (Turkey) Turkey - Kazakhstan 4:0 (1:0)

Referee: HRINAK Vladimir (SVK)

09-Oct-2004 KYIV (Ukraine) Ukraine - Greece 1:1 (0:0)

Referee: MEJUTO GONZALEZ Manuel (ESP)

08-Sep-2004 PIRAEUS (Greece) Greece - Turkey 0:0

Referee: FRISK Anders (SWE)

08-Sep-2004 ALMATY (Kazakhstan) Kazakhstan - Ukraine 1:2 (1:1)

Referee: OLIVEIRA ALVES GARCIA Pedro Proenca (POR)

08-Sep-2004 TBILISI (Georgia) Georgia - Albania 2:0 (1:0)

Referee: COURTNEY Mark (NIR)

04-Sep-2004 TIRANA (Albania) Albania - Greece 2:1 (2:1)

Referee: ITURRALDE GONZALEZ Eduardo (ESP)

04-Sep-2004 TRABZON (Turkey) Turkey - Georgia 1:1 (0:0)

Referee: MEDINA CANTALEJPO Luis (ESP)

04-Sep-2004 COPENHAGEN (Denmark) Denmark - Ukraine 1:1 (1:0)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Team MP W D L G GA Pts

Ukraine 5 3 2 0 9 3 11

Denmark 4 1 3 0 6 4 6

Turkey 5 1 3 1 6 5 6

Albania 4 2 0 2 3 5 6

Greece 4 1 2 1 5 4 5

Georgia 4 1 2 1 5 5 5

Kazakhstan 4 0 0 4 2 10 0

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

Sold out

Το παιχνίδι της Τετάρτης 9 Φεβρουαρίου στο "Στάδιο Καραϊσκάκη" μεταξύ της Εθνικής Ελλάδας και της αντίστοιχη από την Δανία είναι αναμφισβήτα κρίσιμο στον... δρόμο για την πρόκριση στη τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006. Οι πρωταθλητές Ευρώπης χρειάζονται οπωσδήποτε τη νίκη, προκειμένου να βάλουν ισχυρές βάσεις. Ομως, σε αυτό το ματς έχουν εξίσου ανάγκη τον κόσμο.

Οι Ελληνες φίλαθλοι έδειξαν έτοιμοι γι' ακόμη μία φορά να δώσουν ισχυρό παρόν στις εξέδρες του φαληρικού σταδίου, όπως φαίνεται από τον νέο παροξυσμό που πραγματοποιήθηκε στα τρία σημεία διάθεσης των εισιτηριών. Το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησε η πώληση των "μαγικών κομματιών", στα εκδοτήρια του "Σταδίου Καραϊσκάκη", στον σταθμό "Ειρήνη" αλλά και στην πλατεία Κοραή.

Τα εκδοτήρια άνοιξαν τις πύλες τους στις 10 το πρωί αλλά στις 16:00 που έκλεισαν, τα εισιτήρια είχαν εξαντληθεί. Μοναδικό μικρό... παράπτωμα, η καθυστέρηση στο άνοιγμα των εκδοτηρίων στον σταθμό "Έιρήνη". Πάντως και στα τρία σημεία συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, αρκετή ώρα πριν αυτά ανοίξουν.

Η ΕΠΟ από την πλευρά της ευχαρίστησε τον κόσμο για το αυξημένο ενδιαφέρον του μέσω της εξής ανακοίνωσης:

"Από την ΕΠΟ ανακοινώνεται ότι εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του αγώνα των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας-Δανίας, τα οποία τέθηκαν σε κυκλοφορία σήμερα το πρωί σε εκδοτήρια του γηπέδου Καραϊσκάκη, της πλατείας Κοραή και του ΟΑΚΑ (σταθμός «Ειρήνη»). Η διαδικασία διάθεσης των εισιτηρίων στο κοινό εξελίχθηκε ομαλά και η Ομοσπονδία ευχαριστεί τους φίλους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που, για ακόμη μία φορά, έσπευσαν ν'αποδείξουν εμπράκτως την υποστήριξή τους προς την Πρωταθλήτρια Ευρώπης".

Συντάκτης:Λεωνίδας Παπαδημητρίου, www.contra.gr

Η Ελληνικη τρελα συνεχιζεται...Γερα για νικη με Δανια ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!!! Μην πεταξουμε αλλους βαθμους στον καλαθο των αχρηστων! emrockon

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Στον δρόμο για την Γερμανία παραμένει η εθνική μας, 2-1 την Δανία

Στον χορό της πρόκρισης στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 παραμένει η εθνική μας ομάδα, μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Δανίας στο «Καραϊσκάκη» σε ένα ματς που... έσπασε καρδιές. Ζαγοράκης, Μπασινάς σκόραραν για την εθνική μας, ο Ρόμενταλ εκμεταλλεύομενος λάθος του Νικοπολίδη μείωσε για τους Δανούς.

Ήταν το παρθενικό γκολ του Ζαγοράκη με τα χρώματα της «κυανόλευκης». Ο αρχηγός ταλαιπωρήθηκε όλο το βράδυ της Τρίτης από υψηλό πυρετό για αυτό ο Ότο Ρεχάγκελ τον αντικατέστησε με την αρχή του β' ημιχρόνου με τον Σωτήρη Κυργιάκο.

Ο Κολίνα απέβαλε τον τεχνικό των Δανών, Μόρτεν Όλσεν. Ήταν η πρώτη εκτός έδρας ήττα των «βίκινγκς» μετά από 17 αγώνες και η πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια που η εθνική μας πανηγύρισε νίκη επί της Δανίας.

Ήταν στις 15 Οκτωβρίου 1980, ημέρα Τετάρτη και τότε, όταν η «γαλανόλευκη» ομάδα έφευγε νικήτρια με 1-0 από το «Ίντροτς Πάρκεν» της Κοπεγχάγης χάρη στο γκολ του Ντίνου Κούη, που με ένα μακρινό φάουλ είχε παραβιάσει την εστία του Όλε Κβιστ.

Έκτοτε, οι «βίκινγκς» μόνο θετικά αποτελέσματα είχαν να επιδείξουν οσάκις αντιμετώπιζαν την Ελλάδα, δημιουργώντας μια δυσμενή παράδοση για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η οποία «έσπασε» τώρα.

Η εικόνα του ματς...

Ο Ότο Ρεχάγκελ προτίμησε αυτή τη φορά να ξεκινήσει την εθνική ομάδα με τους αγωνιστικούς προσανατολισμούς που υπαγόρευε ένα κλασικό 4-4-2. Τον τραυματία Καψή αντικατέστησε (στη θέση) ο Κατσουράνης, με τον Δέλλα δίπλα και όχι πίσω του.

Με πολλή διάθεση και ακόμη περισσότερο τρέξιμο, γρήγορη κυκλοφορία και σωστή οργάνωση, οι διεθνείς μας απείλησαν για πρώτη φορά στο 8', όταν από λάθος της αντίπαλης άμυνας ο Βρύζας σούταρε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σόρενσεν έπεσε σωτήρια στην αριστερή γωνία του για να βγάλει τη μπάλα κόρνερ σε φάουλ του Καραγκούνη, ο οποίος μετά την πάσα που δέχθηκε στην εκτέλεση του κόρνερ έπιασε πολύ ωραίο σουτ αστοχώντας για λίγο.

Στο 17' κεφαλιά του Βρύζα πέρασε επίσης άουτ, ενώ στο 22' ο Γιαννακόπουλος «έψαξε» την πάσα αντί να σουτάρει, όντας στην μεγάλη περιοχή -αλλά αριστερά- του Σόρενσεν. Η Ελλάδα κυριαρχούσε κατά κράτος των Δανών στον αγωνιστικό χώρο, και αυτή η καταφανής ανωτερότητα έμελλε να «καρποφορήσει» στο 25ο λεπτό.

Ο Ζαγοράκης, εκτέλεσε πολύ γρήγορα το φάουλ που είχε κερδίσει ο Χαριστέας, κι ενώ το τείχος των Δανών ακόμη στηνόταν, αιφνιδίασε τον Σόρενσεν κάνοντας το 1-0, και σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της εθνικής ύστερα από 101 διεθνείς συμμετοχές!

Στο 31' ο Γκράβεσεν υπέπεσε σε πέναλτι επί του Γιαννακόπουλου σε στημένη φάση (φάουλ του Καραγκούνη). Ο Αγγελος Μπασινάς με εξαιρετικό πλασέ ψηλά στην αριστερή γωνία του τερματοφύλακα της Αστον Βίλα έκανε το 2-0 και ξεσηκώνοντας τις εξέδρες.

Η εξέλιξη του αγώνα ανάγκασε τους Δανούς να προσπαθήσουν να αντιδράσουν, κι έτσι στο 42' ο Νικοπολίδης χρειάστηκε να επέμβει σε δύο χρόνους στο σουτ του Γκράβεσεν.

Ο τερματοφύλακας της Ελλάδας έχασε τη μπάλα - την οποία φαινόταν να ελέγχει - σε γύρισμα (από αριστερά) του Πέρες και ο Ρόμενταλ μείωσε σε 2-1 ενώ παίζονταν οι καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Όλσεν έστειλε στον αγωνιστικό χώρο τον Γιόργκενσεν στη θέση του Πέρεζ, ενώ ο Ζαγοράκης, που ήταν άρρωστος (ίωση) είχε αφήσει τη θέση του στον Σωτήρη Κυργιάκο, που αμέσως ανέλαβε το μαρκάρισμα του Τόμασον, ενώ στη θέση του αρχηγού προωθήθηκε ο Κατσουράνης.

Το δεύτερο μισό του αγώνα κύλησε χωρίς φάσεις ως το 70ο λεπτό, όταν ο Νικοπολίδης χρειάστηκε να επεμβεί σο μακρινό φάουλ του Γκράβεσεν, και να αποκρούσει δύσκολα το «πονηρό» συρτό σουτ σε κόρνερ.

Στην εκτέλεσή του, και ύστερα από τη σύγχυση που δημιουργήθηκε στην ελληνική εστία, ο Τόμασον σούταρε από πολύ κοντά πάνω στον Νικοπολίδη χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Η Ελλάδα βρισκόταν πια σε κατάσταση άμυνας, αφού είχε χάσει το κέντρο, κι έτσι στο 77' ο Νικοπολίδης έκανε μεγάλη απόκρουση σε κοντινή κεφαλιά του Ρόμενταλ, ύστερα από σέντρα του Τόμασον.

Οι Δανοί είχαν κυριαρχήσει, και στο 84' ζήτησαν πέναλτι σε ακούσιο χέρι του Σεϊταρίδη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Μόρτεν Όλσεν, που φώναζε τόσο πολύ ώστε ανάγκασε τον Κολίνα να τον στείλει εκτός γηπέδου.

Η μεγάλη ευκαιρία των «βίκινγκς», πάντως, χάθηκε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο ανίκητος στο δεύτερο ημίχρονο Νικοπολίδης «ρέφαρε» το λάθος του στο γκολ, και πέφτοντας με αυτοθυσία μπροστά στον Μάντσεν απέτρεψε την ισοφάριση, ενδεχομένως δε και πολλά... εμφράγματα στις κερκίδες του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης».

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Σεϊταρίδης, Δέλλας, Κατσουράνης, Φύσσας, Μπασινάς, Ζαγοράκης (46' Κυργιάκος), Γιαννακόπουλος, Καραγκούνης (60' Καφές), Βρύζας (46' Αμανατίδης), Χαριστέας

ΔΑΝΙΑ: Σόρενσεν, Πάουλσεν, Γιένσεν, Κρόλντρουπ, Λούστου (65' Νίλσεν Π.), Πρίσκε, Γκράβερσεν, Γιένσεν Ν. (69' Μάντσεν), Πέρες (46' Γιόργκεσεν), Ρόμενταλ, Τόμασον

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

P M W D L F A

Ουκρανία 14 6 4 2 0 11 3

Ελλάδα 8 5 2 2 1 7 5

Δανία 6 5 1 3 1 7 6

Τουρκία 6 5 1 3 1 6 5

Αλβανία 6 5 2 0 3 3 7

Γεωργία 5 4 1 2 1 5 5

Καζακστάν 0 4 0 0 4 2 10

έχουμε ένα παιχνίδι λιγότερο από τους Ουκρανούς και έχουμε στο πρόγραμμά μας ακόμη

Γεωργία - έξω

Αλβανία - μέσα (χάσαμε 2-1 εκεί)

Τουρκία - έξω (φέραμε 0-0 εδώ)

Ουκρανία - μέσα (φέραμε 1-1 εκεί)

Καζακστάν - έξω (νικήσαμε 3-1 εδώ)

Δανία - έξω (νικήσαμε 2-1 εδώ)

Γεωργία - μέσα

ενώ οι Ουκρανοί έχουν

Δανία - μέσα (φέραν στην Δανία 1-1)

Καζακστάν - μέσα (νίκησαν 2-1 έξω)

εμάς - εδώ (1-1 εκεί)

Γεωργία - έξω (νίκησαν 2-0 μέσα)

Τουρκία - μέσα (νίκησαν 3-0 εκτός)

Αλβανία - μέσα (νίκησαν 0-2 εκτός)

η πρώτη θέση είναι πολύ δύσκολη όπως μπορεί να δει κάποιος, αλλά παλεύεται... ούτε οι Ουκρανοί θα έχουν εύκολο έργο με τους Δανούς στην έδρα τους ή και με εμάς ....

το πιθανότερο είναι να καταλήξουμε σε μπαράζ, αλλά εδώ σηκώσαμε το ευρωπαϊκό όλα είναι πιθανά! :) :)

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Team MP W D L GF GA Pts

Ukraine 6 4 2 0 11 3 14

Greece 6 3 2 1 10 6 11

Denmark 6 2 3 1 10 6 9

Turkey 6 2 3 1 8 5 9

Albania 6 2 0 4 3 9 6

Georgia 5 1 2 2 6 8 5

Kazakhstan 5 0 0 5 2 13 0

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

http: //fifaworldcup.yahoo.com/06/en

Τα γήπεδα της Γερμανίας απέχουν από μας λιγότερο από 700 χιλιόμετρα και 14 μήνες. Τώρα που η απόσταση μικραίνει συνεχώς, καιρός να μάθετε τι γίνεται με τις ετοιμασίες του Μουντιάλ 2006. Τα προκριματικά ματς βρίσκονται στο κρισιμότερο σημείο τους σε όλο τον πλανήτη, τα εισιτήρια έχουν βγει ήδη στην αγορά, με τους φιλάθλους και τις ομάδες τους να παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις για να τα εξασφαλίσουν. H ΦΙΦΑ και η Οργανωτική Επιτροπή φροντίζουν να μας ενημερώσουν για όλες τις εξελίξεις σε αυτές τις σελίδες.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

«Πέναλτι» στο κομπιούτερ από e-mail για ποδοσφαιρόφιλους

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και αλλού είναι πολύ δύσκολο να του αντισταθούν. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε; Αυτό το e-mail τούς υπόσχεται δωρεάν εισιτήρια στους τελικούς του παγκοσμίου ποδοσφαιρικού Κυπέλλου στη Γερμανία, το 2006. Όμως μεταφέρει έναν ιό των κομπιούτερ, γνωστό με την ονομασία Sober-Ν, που εντοπίστηκε τη Δευτέρα και έκτοτε εξαπλώνεται με εντυπωσιακή ταχύτητα. Πάντως δεν πρόκειται για έναν από εκείνους τους πολύ «κακούς» ιούς που κλέβουν κωδικούς και συνθήματα ή διαγράφουν δεδομένα και αρχεία. «Το μοναδικό που γίνεται είναι ότι επιβραδύνονται σημαντικά οι λειτουργίες του κομπιούτερ που πέφτει θύμα του ιού», λέει ο Γκρεγκ Μάστορας, αναλυτής θεμάτων ασφαλείας στην εταιρεία αντιικών προγραμμάτων Sophos.

Ο Sober-Ν εξαπλώνεται και στα αγγλικά και στα γερμανικά. Στη γερμανική εκδοχή του είναι «μεταμφιεσμένος» σε επιβεβαίωση παραγγελίας εισιτηρίου για το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου του 2006. Με το «μολυσμένο» e-mail ζητείται από τον χρήστη να ανοίξει ένα προσαρτημένο έγγραφο για περισσότερες πληροφορίες. Όμως, με το πρώτο «κλικ» του ποντικιού, ο ιός θα αρχίσει να μαζεύει όλες τις διευθύνσεις που περιέχει το κομπιούτερ και θα στέλνει σε όλες το ίδιο e-mail. Για την αντιμετώπιση του ιού, η συμβουλή του Γκρεγκ Μάστορας είναι η κλασική: ο χρήστης δεν πρέπει να ανοίγει ποτέ προσαρτημένα έγγραφα από e-mail που προέρχονται από αγνώστους.

:blink:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΠΑΔΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ(ΠΟΥ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΧΑΒΑΛΕ)ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Ουκρανία |11 |24

Τουρκία |11 |20

Ελλάδα |10 |18

Δανία |10 |16

Αλβανία |10 |12

Γεωργία |10 |9

Καζακστάν |10 |0

Αγώνες

Δανία 1 - 1 Ουκρανία

Τουρκία 1 - 1 Γεωργία

Αλβανία 2 - 1 Ελλάδα

Γεωργία 2 - 0 Αλβανία

Καζακστάν 1 - 2 Ουκρανία

Ελλάδα 0 - 0 Τουρκία

Ουκρανία1 - 1 Ελλάδα

Τουρκία 4 - 0 Καζακστάν

Αλβανία 0 - 2 Δανία

Ουκρανία 2 - 0 Γεωργία

Καζακστάν 0 - 1 Αλβανία

Δανία 1 - 1 Τουρκία

Τουρκία 0 - 3 Ουκρανία

Γεωργία 2 - 2 Δανία

Ελλάδα 3 - 1 Καζακστάν

Αλβανία 0 - 2 Ουκρανία

Ελλάδα 2 - 1 Δανία

Δανία 3 - 0 Καζακστάν

Τουρκία 2 - 0 Αλβανία

Γεωργία 1 - 3 Ελλάδα

Ουκρανία 1 - 0 Δανία

Γεωργία 2 - 5 Τουρκία

Ελλάδα 2 - 0 Αλβανία

Ουκρανία 2 - 0 Καζακστάν

Αλβανία 3 - 2 Γεωργία

Τουρκία 0 - 0 Ελλάδα

Δανία 3 - 1 Αλβανία

Καζακστάν 0 - 6 Τουρκία

Ελλάδα 0 - 1 Ουκρανία

Καζακστάν 1 - 2 Γεωργία

Αλβανία 2 - 1 Καζακστάν

Γεωργία 1 - 1 Ουκρανία

Τουρκία 2 - 2 Δανία

Καζακστάν 1 - 2 Ελλάδα

Ουκρανία 0 - 1 Τουρκία emrantingemranting

Δανία 6 - 1 Γεωργία

Γεωργία 08/10 Καζακστάν

Ουκρανία 08/10 Αλβανία

Δανία 08/10 Ελλάδα

Καζακστάν 12/10 Δανία

Ελλάδα 12/10 Γεωργία

Αλβανία 12/10 Τουρκία

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

μπορει οι κλωλοτουρκοι να κερδισαν μεσα στην Ουκρανία αλλά τώρα η Δανία είναι αδιάφορη.Βασική προυπόθεση βέβαια να μη δείξουμε τη σημερινή άθλια εικόνα!

Δε γίνεταΙ ο Θεός να είναι πάντα ΈΛΛΗΝΑΣ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 months later...

Έχεις καταθέσεις εκεί;

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Έχεις καταθέσεις εκεί;

Οχι ρε! Πεταξανε την Τουρκια εξω απο το Μουντιαλ και απαλυνανε τον πονο για τον αποκλεισμο της Ελλαδας!

Την Τουρκια την αποκλεισανε στο 84ο λεπτο. SWEET!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Και όχι μόνο την πέταξαν...Οι τουρκοι τσαμπουκαλεύονταν και προκαλούσαν τους Ελβετούς από το αεροδρόμιο...Μέσα στο γήπεδο έπεσαν ουκ ολίγα αντικείμενα και στο τέλος από όσα έδειξαν οι κάμερες τις έφαγαν (οι τουρκοι και κυρίως ο Αλπάι)στη φυσούνα

τώρα κινδυνεύουν ακόμα και με αποκλεισμό από το 2010!! :P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Ε τώρα οτι και να λέμε, και να τους αποκλείσουν από ΟΥΕΦΑ και Μουντιάλ, το γεγονός οτι παίξανε αυτοί με τους Ελβετούς...........

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup

τι να λέμε ? έπαιξαν με τους Ελβετούς γιατί έκατσαν οι Ουκρανοί!

Οι Δανοί άξιζαν να πάνε έδειαξαν πιο σταθεροί και σοβαροί σε όλη τη διαρκεια των προκριματικών

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 3 weeks later...

«Καυτούς» ομίλους έβγαλε η κληρωτίδα για το Μουντιάλ 2006

Οι 32 ομάδες του Μουντιάλ 2006 μπορούν πλέον να μετρούν αντίστροφα. Ο 8 όμιλοι της κορυφαίας διοργάνωσης καταρτίστηκαν στη Λειψία, παρουσία πολλών αστέρων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, με πολλούς από αυτούς να κρύβουν παγίδες για τα φαβορί. Ξεχωρίζει ο τρίτος όμιλος της Αργεντινής με αντιπάλους την Ακτή Ελεφαντοστού, την Ολλανδία και τη Σερβία, καθώς ο πέμπτος με Ιταλία, Γκάνα, Τσεχία και ΗΠΑ.

Η πρωταθλήτρια κόσμου Βραζιλία θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Αυστραλία, Ιαπωνία και Κροατία.

Το εναρκτήριο ματς της 9ης Ιουνίου στο Μόναχο είναι αυτό της Γερμανίας με τη Κόστα Ρίκα.

Πελέ, Κρόιφ, Ροζέ Μιλά, Ματέους και Καρεμπέ βοήθησαν στη διαδικασία της κλήρωσης, που είχε ως οικοδέσποινα το σουπερ μόντελ, Χάιντ Κλουμ.

Αναλυτικά οι όμιλοι έχουν ως εξής:

1ος όμιλος: Γερμανία, Εκουαδόρ, Πολωνία, Κόστα Ρίκα.

2ος όμιλος: Αγγλία, Παραγουάη, Σουηδία, Τρίνιταντ.

3ος όμιλος: Αργεντινή, Ακτή Ελεφαντοστού, Ολλανδία, Σερβία/Μαυροβούνιο.

4ος όμιλος: Μεξικό, Ανγκόλα, Πορτογαλία, Ιράν.

5ος όμιλος: Ιταλία, Γκάνα, Τσεχία, ΗΠΑ.

6ος όμιλος: Βραζιλία, Αυστραλία, Κροατία, Ιαπωνία.

7ος όμιλος: Γαλλία, Τόγκο, Ελβετία, Κορέα.

8ος όμιλος: Ισπανία, Τυνησία, Ουκρανία, Σαουδική Αραβία.

ΔΕΙΤΕ: To πρόγραμμα του Μουντιάλ της Γερμανίας

Παρουσιάστηκε η επίσημη μπάλα της διοργάνωσης

Η επίσημη μπάλα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006, που θα γίνει το καλοκαίρι στη Γερμανία, παρουσιάστηκε σήμερα στη Λειψία, στο περιθώριο της κλήρωσης των ομίλων του Μουντιάλ. Για πρώτη φορά από το 1994, η μπάλα επιστρέφει στα παραδοσιακά χρώματα (άσπρο-μαύρο), με την προσθήκη κάποιων τμημάτων σε χρυσαφί απόχρωση.

Η μπάλα είναι προϊόν της «Adidas» (όπως και σε όλες τις διοργανώσεις από το 1970), η οποία ευελπιστεί να πουλήσει τουλάχιστον 10 εκατομμύρια κομμάτια.

Η μπάλα φέρει το όνομα «Τίμγκαϊστ» (Teamgeist), που στα γερμανικά σημαίνει ομαδικό πνεύμα, και ο Μίκαελ Μπάλακ ήταν αυτός που έκανε την παρουσίαση της. Παρουσιάστηκε και βίντεο με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ από τη Μαδρίτη να δηλώνει: «Είναι καλή στις προπονήσεις. Είναι πολύ κλασική, λευκή και μαύρη».

news.in.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.