Jump to content

Ο λόγος στην τεχνολογία !


Recommended Posts

Ε και σαν ίσως ο μοναδικός μηχανολόγος του forum... είπα να βάλω ένα topic για να μπορούμε να έχουμε μία επαφή με οτι καινούργιο υπάρχει στον κόσμο...

μπορείτε να βάζετε οτιδήποτε καινούργιο, παράξενο, καινοτόμο....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • Απαντήσεις 73
  • Created
  • Last Reply

Ελικόπτερο τσέπης

Νέα γενιά ρομποτικής λιβελλούλης παρουσίασε η Seiko Epson

560094_b.jpg

Το iFR-II αιωρείται μπροστά από το πρόσωπο του ερευνητή

της Seiko Epson Οσάμα Μιγιαζάουα

Τόκιο

Το ελαφρύτερο μίνι ελικόπτερο παρουσίασε στην Ιαπωνία η Seiko Epson. Με βάρος μόλις 8,6 γραμμάρια (χωρίς τη μπαταρία) και μήκος λίγα εκατοστά, το ελικοφόρο ρομπότ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις διάσωσης αλλά και για παρακολούθηση.

Το iFR-II, που διαθέτει τριπλό έλικα και θυμίζει το έντομο λιβελλούλη, είναι εξοπλισμένο με ψηφιακή κάμερα και μπορεί να μεταδίδει φωτογραφίες, ανακοίνωσε την Τετάρτη η εταιρεία. Είναι τηλεχειριζόμενο και τροφοδοτείται με ενέργεια από μια μπαταρία πολυμερών λιθίου, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Seiko Epson υποστηρίζει ότι ελικόπτερό της είναι το ελαφρύτερο του κόσμου. Τη μείωση του βάρους επέτρεψε ένα νέο γυροσκόπιο, πέντε φορές μικρότερο από την αντίστοιχη συσκευή στο προηγούμενο μοντέλο. Το γυροσκόπιο χρησιμεύει για τον έλεγχο της ισορροπίας και τη διόρθωση των κινήσεων.

Ο προκάτοχος του iFR-II, που παρουσιάστηκε πέρυσι το Νοέμβριο, ζύγιζε δέκα γραμμάρια και πετούσε συνδεδεμένο με το χειριστήριο με ένα καλώδιο μήκους μόλις ενάμισι μέτρου.

news.in.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Ευτυχώς που ανακαλύφθηκε, γιατί πάντα αντιμετώπιζα ένα μικρό προβληματάκι να βγάζω βόλτα το κοπάδι μου από ψύλλους... Άσε που δεν είχα πού να τους αφήσω όταν πήγαινα ταξίδι....τώρα απλά θα τους παίρνω μαζί μου! :P :P emgoal
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Επιστήμονες κατάφεραν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο πολλών δημιουργώντας τζάμια που αντανακλούν τις ακτίνες του ηλίου χωρίς να εμποδίζουν το φως να περνάει. Οι εφευρέτες των επαναστατικών τζαμιών πιστεύουν ότι το νέο αυτό προϊόν θα εξοικονομεί πολλά χρήματα στις επιχειρήσεις καθώς όσο πιο πολύ γυαλί χρησιμοποιείται στην κατασκευή σύγχρονων κτηρίων, τόσο πιο πολύ "φουσκώνουν" οι λογαριασμοί ρεύματος. Αυτό συμβαίνει γιατί τα γυάλινα κτήρια απορροφούν τις ακτίνες του ηλίου μετατρέποντας τα γραφεία σε …θερμοκήπια με αποτέλεσμα τα κλιματιστικά να παίρνουν φωτιά. Μέχρι σήμερα, λύση στο πρόβλημα αυτό έδιναν τα φιμέ τζάμια, τα οποία, όμως, οι κατασκευαστές δεν προτιμούσαν γιατί "κλείδωναν" εκτός του κτηρίου όχι μόνο τη ζέστη αλλά και το φως.

Στις χαμηλές θερμοκρασίες, η καινούργια επικάλυψη των τζαμιών επιτρέπει και στις ορατές και στις υπέρυθρες ακτίνες να περνούν στο εσωτερικό του κτηρίου, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα συμβατικά τζάμια. Όταν, όμως, η θερμοκρασία ανεβαίνει πάνω από τους 29 βαθμούς Κελσίου, αλλάζει η μοριακή δομή του τζαμιού με αποτέλεσμα να αρχίζει να αντανακλά τη ζέστη.

"Θα απαιτείται πολύ λιγότερη ενέργεια για να παραμείνει δροσερό ένα δωμάτιο", λέει οι Τρόι Μάνινγκ, που μαζί με τον Ίβαν Πάρκιν, του University College του Λονδίνου, εφηύραν την ειδική επικάλυψη. Η επικάλυψη είναι φτιαγμένη από διοξείδιο του βαναδίου αναμεμειγμένο με μόλις 1,9% τουγκστένιο (βολφράμιο). Ήδη πριν την εφεύρεση της επικάλυψης αυτής, οι επιστήμονες γνώριζαν ότι όταν προσέθεταν μέταλλα στο διοξείδιο του βαναδίου άρχιζε να αντανακλά τη ζέστη σε θερμοκρασίες άνω των 70 βαθμών Κελσίου. Η έρευνα έδειξε τη σωστή αναλογία των υλικών ούτως ώστε το τζάμι να αρχίζει να διώχνει τη ζέστη όταν η θερμοκρασία αγγίξει τους 29 βαθμούς.

Οι επιστήμονες επικάλυψαν τα τζάμια θερμαίνοντας έναν υαλοπίνακα στους 550 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια έφτιαξαν ένα μείγμα ατμού από οξυτριχλωρίδιο του βαναδίου και εξαχλωρίδιο του βολφραμίου με το οποίο επίστρωσαν το γυαλί.

Η διαδικασία είναι τόσο ευέλικτη που οι ερευνητές κατάφεραν με φτιάξουν υαλοπίνακες που αντανακλούν τη ζέστη ακόμη και σε θερμοκρασία 5 βαθμών. Έτσι, υπάρχει η δυνατότητα να φτιαχτούν διαφορετικά τζάμια για διαφορετικά κλίματα.

Ωστόσο, θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε χρόνια πριν τα νέα παράθυρα βγουν στην αγορά. Το μόνο πρόβλημα των τζαμιών είναι ότι η επίστρωσή τους έχει κίτρινο χρώμα, κάτι που η ερευνητική ομάδα ελπίζει να αλλάξει με την προσθήκη ειδικών χημικών στο μείγμα της επίστρωσης.

www.ert.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

20040801162756606_1.jpg

Το μικρό είναι ωραίο στις καταδύσεις, υποστηρίζουν Αυστραλοί ερευνητές. Δημιούργησαν το μικρότερο υποβρύχιο του κόσμου, το αυτόνομο Serafina, που έχει τη δυνατότητα να καταδύεται σε βάθος 5.000 μέτρων. Το ρομπότ δεν αποκλείεται να φέρει επανάσταση στις υποβρύχιες επιχειρήσεις, λόγω της ευελιξίας και του χαμηλού του κόστους.

Το Serafina θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό ναυαγίων, σε επιχειρήσεις διάσωσης, σε αποστολές πετρελαϊκής και ορυκτολογικής εξερεύνησης, καθώς και σε στρατιωτικές εφαρμογές.

«Ο λόγος που το μικρό είναι ωραίο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η διαδικασία συμπίεσης για μεγάλα βάθη γίνεται σημαντικά ευκολότερη» εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ούβε Τσίμερ, επικεφαλής της ομάδας στο Τμήμα Μηχανικής Συστημάτων του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας στην Καμπέρα.

Το υποβρύχιο διαθέτει πέντε προπέλες που του προσφέρουν πολλούς βαθμούς ελευθερίας και του επιτρέπουν να επανέρχεται σε ισορροπία σε περίπτωση που αναποδογυριστεί. Το πλαστικό επίμηκες κήτος του είναι γεμάτο ηλεκτρονικές συσκευές και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, οι οποίες παρέχουν αρκετή ενέργεια για μία ολόκληρη ημέρα.

Το ρομπότ μπορεί να έτσι προγραμματιστεί ώστε να φέρει εις πέρας την αποστολή του χωρίς επικοινωνία με την επιφάνεια για πολλές ώρες.

Το κόστος του Serafina, όταν διατεθεί στην αγορά, εκτιμάται ότι θα είναι πολύ χαμηλό, ξεκινώντας στα περίπου 1.000 δολάρια. Όμως το μικρό μέγεθος μειώνει δραστικά και το λειτουργικό κόστος:

«Για να χειριστεί κανείς ένα αυτόνομο υποβρύχιο μεγάλου μεγέθους, πρέπει έχει γερανό, πρέπει να έχει ειδικό σκάφος, πρέπει να έχει ήσυχη θάλασσα, πρέπει να έχει ολόκληρο πλήρωμα στη θάλασσα. Αυτό είναι μια σημαντική βελτίωση» σχολιάζει ο Τσίμερ.

Το μόνο πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσει το Serafina είναι ότι θα μπορούσε να γίνει βορά κάποιου μεγάλου θαλάσσιου

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Θα μπορούσε επίσης να μαζεύει τη σκόνη από το πάνω πάνω ράφι της βιβλιοθήκης μου...Πού καιρός για φασίνα;!  B)

Δεν είπαμε είναι αστρική σκόνη και είναι αντικείμενο προς μελέτη των αρχαίων μυστικών του σύμπαντος και να της αφήσεις εκεί που κάθεται??? :bloodomen::bloodomen::bloodomen::splaaaats:

emarright Πολυαγαπημένε μου μάνατζερ σορρυ που σου μπαχαλεύω λιγουλάκι το τοπικ.... αλλά βλέπεις η συζήτηση έχει πάρει άκρως σοβαρή τροπή.... :lol:emiloveyou

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Σακάκια και πουκάμισα με ηλεκτρικούς ανεμιστήρες στο εσωτερικό τους, παρότι ακόμη είναι στο αρχικό τους στάδιο, κάνουν θραύση σε πωλήσεις στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, με ενδιαφερόμενους κυρίως όσους εργάζονται σε πολύ ζεστό περιβάλλον. Ένας πρώην μηχανικός της Sony, ο Χιρόσι Ιτσιγκάγια και η εταιρία του PC2B που εδρεύει στο βόρειο Τόκιο, έχει ήδη πουλήσει 3.500 πουκαμισάκια και 3.000 σακάκια, μετά τη διαφήμιση του προϊόντος στο διαδίκτυο στις 15 Ιουνίου.

Τα ρούχα πωλούνται έναντι 9.900 γεν (90 δολάρια) και παρά το μη εκλεπτυσμένο σχήμα τους έχουν μεγάλη εμπορική ζήτηση, καθώς αρκετές εκατοντάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις έχουν στείλει τις παραγγελίες τους. "Αρχικά νόμιζα ότι άνθρωποι που τους αρέσουν τα παράξενα προϊόντα θα ενδιαφέρονταν κυρίως να τ' αγοράσουν.

Αλλά είναι ρούχα με ισχυρούς ανεμιστήρες πάνω στο σχέδιο της στολής εργασίας που έχουν καταγράψει όλο και μεγαλύτερη ζήτηση", εξηγεί ο Ιτσιγκάγια. "Προειδοποίησα τους πελάτες ότι αυτές οι στολές εργασίας δεν είναι παρά μόνο τα πρωτότυπα και ότι δεν είναι μια τελείως ολοκληρωμένη παρουσίαση, αλλά τις ήθελαν όλες.

Επιχειρήσεις ειδικευμένες στην αποθήκευση και διαχείριση εμπορευμάτων όπως και εργαζόμενοι σε ναυπηγεία είναι ως επί το πλείστον οι αγοραστές. Φτιαγμένα από νάιλον, τα σακάκια και τα πουκάμισα διαθέτουν δύο ανεμιστήρες στην πλάτη που συνδεδεμένοι με μπαταρία απελευθερώνουν αέρα στο εσωτερικό της στολής.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ανεκδοτο κ τεχνολογια...ειπα να το βαλω εδω.αν εχετε αντιρρηση το μεταφερετε

Πάει ο άνθρωπος στον Θεό και του λέει ότι θέλeι

κάτι νa γ@μιέται το βράδυ

και ο Θεός φτιάχνει την γυναίκα

Μετά από μερικά χρόνια πάει και του λέει ότι θέλει

κάτι να γ@μιέται και την

ημέρα και ο Θεός του φτιάχνει την ερωμένη.

Μετά από μερικά χρόνια ξαναπάει ο άνθρωπος στον Θεό

και του λέει ότι θέλω να μου φτιάξεις κάτι

που να γαμιέμαι από το πρωί μέχρι το βράδυ και

έτσι ο θεός του έφτιαξε τα Windows!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Δημιούργημα Βρετανών επιστημόνων

Ρομπότ τρέφεται με μύγες

(10/9/2004 1:39:00 μμ)

Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

Πηγή: New Scientist

ecobot1.jpgecobot2.jpg

Μετά την ηλιακή και την αιολική ενέργεια, στην υπηρεσία της τεχνολογίας μπήκαν και οι ...μύγες! Βρετανοί επιστήμονες δημιούργησαν το EcoBot II, ένα μικρό αυτόνομο ρομπότ, που αντλεί ενέργεια από την κατανάλωση των ενοχλητικών εντόμων. Το EcoBot II περιλαμβάνει μικροβιακές κυψέλες καυσίμου, οι οποίες περιέχουν τα μικρόβια που αποδομούν τα έντομα και παράγουν ηλεκτρισμό. Και μπορεί το βρετανικό δημιούργημα να έχει δυσάρεστη οσμή, ωστόσο, η κατασκευή του αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη δημιουργία αυτόνομων ρομπότ.

Το μέλλον στην παραγωγή ενέργειας

Σύμφωνα με δημοσίευμα του επιστημονικού περιοδικού New Scientist, το EcoBot II "τρέφεται" αποκλειστικά με μύγες, που του επιτρέπουν να αναπτύσσει ταχύτητα έως και δέκα εκατοστά ανά ώρα.

Οι κυψέλες καυσίμου του ρομπότ είναι γεμάτες με ακατέργαστα λύματα από τους υπονόμους και εκεί αποσυντίθενται οι μύγες. Μέσα στα λύματα ζουν μικρόβια, τα οποία διασπούν τη χιτίνη, τον πολυσακχαρίτη από τον οποίο αποτελείται ο εξωσκελετός των εντόμων. Καθώς η χιτίνη μεταβολίζεται, απελευθερώνονται ηλεκτρόνια, τα οποία διοχετεύονται στα ηλεκτρικά κυκλώματα του ρομπότ και του επιτρέπουν να κινείται.

Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα για το EcoBot II. Πέρα από τη δυσάρεστη οσμή, το δημιούργημα των επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Δυτικής Αγγλίας στο Μπρίστολ θέλει μονίμως τη ..."νταντά" του, αφού δεν μπορεί να εξασφαλίσει μόνο του την τροφή του και κάποιος πρέπει να το "ταΐζει".

"Κάθε 12 λεπτά παράγει αρκετή ενέργεια ώστε να προχωρήσει κατά δύο εκατοστά και να μεταδώσει τα δεδομένα" αναφέρει ο Κρις Μέλουις, ο "πατέρας" του ρομπότ, που διευκρινίζει, ότι οκτώ παχουλές μύγες είναι αρκετές για ένα ταξίδι πέντε ημερών.

Πάντως, όπως παρατηρεί το New Scientist, παρόμοια ρομπότ που δεν χρειάζονται εξωτερικές πηγές ενέργειας θα απελευθερώνονται στο μέλλον για να ελέγχουν άγνωστα ή επικίνδυνα περιβάλλοντα και να ανιχνεύουν, για παράδειγμα, επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Ecobot II (official website)

in.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Με μια γερμανική πιπίλα

Κόψτε το ροχαλητό ...μαχαίρι

Μήπως το ροχαλητό το δικό σας ή του συντρόφου σας στοιχειώνει τις νύχτες σας και κάνει τον πολυπόθητο ύπνο ευσεβή πόθο; Δοκιμάσατε πολλές διαφορετικές μεθόδους, αλλά καμιά δεν είχε αποτέλεσμα; Μην απογοητεύεστε! Μια νέα εφεύρεση Γερμανών επιστημόνων υπόσχεται να σας απαλλάξει από τον ηχηρό εφιάλτη. Μια ομάδα μελετητών από το Πανεπιστήμιο του Goettingen, δημιούργησε μια πιπίλα, η οποία τοποθετεί κατά τη διάρκεια του ύπνου τη γλώσσα πίσω από τα δόντια εμποδίζοντας το ροχαλητό.

snoring.jpg

Μεγάλα ποσοστά επιτυχίας

Ο τρόπος λειτουργίας της εν λόγω εφεύρεσης είναι ανάλογος με αυτόν της κατάποσης: η πιπίλα σαν μια μικρή βεντούζα τοποθετεί τη γλώσσα στο κατώτατο σημείο του στόματος ακινητοποιώντας την εκεί. Έτσι, ο ουρανίσκος δεν πάλλεται με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται οι ενοχλητικοί ήχοι του ροχαλητού.

Επίσης, οι επιστήμονες παρατήρησαν, ότι με τη χρήση της πιπίλας, "οι ασθενείς" επιτυγχάνουν να κρατούν το στόμα τους κλειστό.

Καταφέραμε με επιτυχία να θεραπεύσουμε επτά από τους 10 ασθενής, που δοκίμασαν τη μέθοδο", ανέφερε χαρακτηριστικά, ο δρ Βίλφριντ Ένγκελκε. Ο ίδιος τόνισε, ότι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη νέα μέθοδο έμειναν οι σύντροφοι των ασθενών, οι οποίοι και τους είχαν ενθαρρύνει να τη δοκιμάσουν.

Σύμφωνα με τον Ένγκελκε, η πιπίλα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη στο χειρισμό, αλλά σίγουρα χρειάζεται εξάσκηση από τον ασθενή για να εξοικειωθεί.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Και μετά απ'αυτό αχρηστεύονται όλα τα συνέδρια για τον ύπνο :P:P:P
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πρωτοποριακό gadget από την Ιαπωνία

Φυτά που παίζουν μουσική!

Αποτελούν μία πρώτης τάξεως ιδέα διακόσμησης για τραπέζια εστιατορίων, αιθουσών δεξιώσεων … ενώ μπορούν κάλλιστα να αφήσουν άφωνους όσους προσέρχονται σε ένα γραφείο υποδοχής. Η Let’s Corp, ιαπωνική εταιρεία παροχής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, δημιούργησε και διαθέτει στην ιαπωνική αγορά….φυτά που παίζουν μουσική. Τα Ka – on ’s, που έχουν εξωτερικά την εμφάνιση ενός πανέμορφου φυτού, είναι στην πραγματικότητα ηλεκτρικές συσκευές που παίζουν μουσική και μπορούν κάλλιστα να συνδεθούν και να αναμεταδίδουν μελωδίες από ένα CD player, το ραδιόφωνο ακόμα και την τηλεόραση.

flowers-music.jpg

Και με εντομοαπωθητική δράση!

Νέο νόημα στη θεραπευτική δύναμη των φυτών, δίνει πρωτοποριακό gadget από την Ιαπωνία.

Τα Ka – on s, (φυτά με μουσική, στην ιαπωνική γλώσσα) είναι η νέα μόδα στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, αφού όχι μόνο διακοσμούν με τον ιδανικότερο τρόπο αίθουσες δεξιώσεων και χώρους γραφείων αλλά προσφέρουν και μουσική επένδυση.

Με το πάτημα ενός κουμπιού τα άνθη τους μετατρέπονται σε ηχεία ενώ στο άγγιγμα των φύλλων τους αισθάνεται κανείς μία ελαφρά κίνηση στο ρυθμό της μουσικής που μεταδίδουν.

Οι συσκευές αποτελούνται από ένα μαγνήτη και έναν πολλαπλασιαστή ο οποίος βρίσκεται στη βάση του βάζου και ο οποίος μπορεί να συνδεθεί με ένα CD Player, ένα στέρεο ή την τηλεόραση.

Αντίθετα με τα κανονικά ηχεία, τα Ka on μεταδίδουν ήχο προς όλες τις κατευθύνσεις, "σκορπώντας" ενιαία και με το πιο φυσικό τρόπο, απαλές μελωδίες σε όλο το χώρο όπου βρίσκονται.

Τα βάζα των Ka-on και οι ενισχυτές τους διατίθενται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη και οι τιμές τους αρχίζουν από τα 46 και μπορούν να φθάσουν στα 460 δολάρια.

Οι συσκευές έχουν γίνει ανάρπαστες στην Ιαπωνία.

Μέχρι στιγμής από τον Ιούλιο που άρχισαν να πουλιούνται έχουν διατεθεί μέσω Internet, 3.000 Ka-on s στην τιμή των 46 δολαρίων. Η εταιρεία, αυτή τη στιγμή διεκπεραιώνει επιπλέον 10.000 παραγγελίες.

Όπως τονίζει ο Masumi Gotoh, Διευθυντής της Let's Corp, τα Ka – on είναι ιδανικά ακόμα και για τα αληθινά φυτά, στα οποία ως γνωστό αρέσει να τους μιλάς.

Επιπλέον κρατούν μακριά τα βλαβερά έντομα.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Η Ευρώπη έτοιμη να υποδεχθεί την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας

566219_b.jpg

Νέοι, φθηνότεροι τηλεοπτικοί δέκτες HDTV αναμένονται από φέτος στην αγορά

Η τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, γνωστή ως HDTV, θα αρχίσει να διαδίδεται στην Ευρώπη από φέτος, καθώς η τεχνολογία ωριμάζει και οι τιμές των τηλεοπτικών δεκτών μειώνονται, προέβλεψαν ομιλητές σε διεθνές συνέδριο που πραγματοποιείται στο Αμστερνταμ.

«Πραγματικά πιστεύουμε ότι το διάστημα 2004-2005 θα είναι η χρονιά της υψηλής ευκρίνειας» σχολιάσε ο Γκισλέν Λεκσουγιέ της εταιρείας Τόμσον, ομιλητής στο Διεθνές Συνέδριο Ραδιοτηλεόρασης

Στις αρχές του 2004, το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο Euro1080 εγκαινίασε στην Ευρώπη τις μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας σε δορυφορικό κανάλι.

Στη Γερμανία, η συνδρομητική υπηρεσία Premiere World σκοπεύει να δημιουργήσει τρία νέα κανάλια HDTV το Νοέμβριο του 2005.

Στη Γαλλία, σχέδια για μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας έχουν ανακοινώσει τα TPS και TF1, ενώ στη Βρετανία το Sky ετοιμάζεται να μεταπηδήσει στην HDTV το 2006 και το BBC σκοπεύει να μεταδίδει όλο το περιεχόμενό του σε υψηλή ανάλυση από το 2010.

Όπως αναφέρει το BBC, υπηρεσίες HDTV διατίθενται ήδη στην Ιαπωνία -όπου λειτουργούν 40 κανάλια-, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νότιο Κορέα.

Δέκτες και στάνταρτ

Η HDTV προσφέρει απαράμιλλη ποιότητα εικόνας, καθώς κάθε καρέ της εικόνας περιέχει πέντε φορές περισσότερη πληροφορία από ό,τι στις συμβατικές μεταδόσεις. Προσφέρει επίσης ήχο Dolby Surround.

Ένας από τους παράγοντες που καθυστερούν τη μετάβαση στην HDTV παγκοσμίως είναι η υψηλή τιμή των τηλεοπτικών δεκτών. Οι περισσότερες τηλεοράσεις HDTV είναι επίπεδες οθόνες πλάσματος, με τιμές που ξεκινούν λίγο κάτω από τα 5.000 ευρώ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι οι καταναλωτές θα προτιμήσουν αρχικά τις πολύ φθηνότερες τηλεοράσεις καθοδικής λυχνίας, οι οποίες αναβαθμίζονται ώστε να γίνουν συμβατές με την τεχνολογία HDTV.

Ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα, τουλάχιστον για την ευρωπαϊκή αγορά, είναι ότι υπάρχουν διάφορες ανταγωνιστικές τεχνολογίες HDTV και οι εταιρείες δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε κοινό στάνταρτ.

Μέχρι σήμερα τα περισσότερα προγράμματα HDTV γράφονταν στο φορμά MPEG-2. H εταιρεία Datamonitor προβλέπει πάντως ότι στο μέλλον τα δύο τρίτα του περιεχομένου θα ακολουθούν την τεχνολογία συμπίεσης MPEG-4, ενώ και η Microsoft θα κερδίσει μερίδιο της αγοράς με το φορμά Windows Media 9.

Όπως προειδοποίησε στο συνέδριο ο παραγωγός της τηλεόρασης Κρις Σουάιερς, η Ευρώπη θα πρέπει άμεσα να καταλήξει σε ένα κοινό πρότυπο. «Μπορούμε να καταλήξουμε σε ομοφωνία ή θα βυθιστεί η Ευρώπη σε ένα τέλμα πολλαπλών στάνταρντ;» διερωτήθηκε.

news.in.gr

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Από το 2006

Κινητό εν πτήσει

20/9/2004 11:31:00 πμ

Πηγή: Reuters- BBC

Σε περίπου δύο χρόνια θα μπορούμε να λέμε ένα τηλεφωνικό "γειά" και μέσω αεροπλάνου! Όπως ανακοίνωσε η εταιρία "Airbus", ύστερα από έρευνες δύο χρόνων, τα κινητά τηλέφωνα δεν επηρεάζουν τα ηλεκτρονικά συστήματα των αεροσκαφών και γι’ αυτό σκοπεύει να επιτρέψει τις κλήσεις και την αποστολή γραπτών μηνυμάτων (sms) κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Σήμερα, τα κινητά απαγορεύονται σε όλες τις πτήσεις, αφού υπάρχουν φόβοι, ότι το σήμα τους μπορεί να δημιουργήσει παρεμβολές στο ηλεκτρονικό σύστημα κατεύθυνσης του αεροπλάνου και στα συστήματα επικοινωνιών.

airbus.jpgaeroplano_cabin.jpg

Ακίνδυνη η χρήση

Η έρευνα της "Airbus" πραγματοποιήθηκε σε αεροσκάφος A320 και αφορούσε τόσο τις φωνητικές κλήσεις, όσο και τα sms.

Η εταιρία εγκατέστησε στο αεροσκάφος έναν μικρό σταθμό κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος δημιουργεί μια κυψέλη μέσα στην καμπίνα των επιβατών. Οι κλήσεις και τα SMS, από και προς τα κινητά των επιβατών, δρομολογήθηκαν σε δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, μέσω του δορυφορικού δικτύου Globalstar.

Επίσης, έγιναν δοκιμές για τη χρήση των κινητών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ, όπως διευκρινίστηκε, οι επιβάτες θα χρεώνονται από τη δική τους εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Παράλληλα, δοκιμάστηκαν διάφορες τεχνολογίες ασύρματης δικτύωσης, όπως το bluetooth και το wi-fi, που αποδείχθηκαν επίσης ασφαλείς και αναμένεται να επιτραπούν στις εμπορικές πτήσεις στο άμεσο μέλλον.

Η "Airbus" συνεργάζεται τώρα με την ελβετική "Sita" και την αμερικανική "Tenzing", προκειμένου να εξοπλίσει τα αεροσκάφη με τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας. Στο ίδιο μήκος κύματος και η "Boeing", που έχει δημιουργήσει την εταιρία "Connexion by Boeing" για τον εξοπλισμό των αεροσκαφών της με ασύρματα δίκτυα υπολογιστών.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ πάντως μετά την παρακολούθηση της ταινίας "Βλέπω το θάνατό σου" δεν σκοπεύω να κάνω τη χάρη στο Χάρο και να ταξιδέψω εκεί πάνω!!!

μπρρρρρρρρρρρ

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Από τη Siemens Mobile

Κινητό ανιχνεύει την κακοσμία emexcl

mobile.jpg

Δεν ξέρουμε αν θα ανήκει στην κατηγορία των κινητών τρίτης γενιάς…. Το σίγουρο όμως είναι ότι θα μπορεί να σας ενημερώνει για το αν πάσχετε από κακοσμία στόματος ή αν "εκπέμπετε" στους άλλους δυσάρεστες οσμές. Το κινητό που "μυρίζεται" τη δυσοσμία είναι μία πρωτοποριακή ανακάλυψη με την υπογραφή της Siemens Mobile. Η δυνατότητα του αυτή, θα επιτυγχάνεται χάρη στην ύπαρξη ενός μικροτσίπ που θα ανιχνεύει ότι μυρίζει άσχημα γύρω από τον κάτοχο του, από το στόμα, μέχρι τα καυσαέρια ενός αυτοκινήτου που βρίσκεται δίπλα του. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, το project έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ερευνητική ομάδα της Siemens στο Μόναχο.

Θα δίνουν και τσίχλες δώρο; Η θα δίνουν listerine; :bloodomen::splaaaats:

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

April 2, 2002

ann_meg.jpg

Free Energy Is Here Now

We are announcing an event of historical nature. It occurred on March 26, 2002 — a day that will probably go down in history as being equally important to the quality of life on Planet Earth as that faraway, unknown moment when our ancestors discovered how to make fire.

In the beginning, heat and light were free to mankind, and now they will be again. Unlimited free energy!

As we reported earlier, we felt that if plans for water-fueled automobile engines were allowed to be released, as our February issue proves that they have been, this would be an indication that free energy devices also would finally be allowed. We didn’t realize that it would come this quickly, but it is here now.

There is a cloud over this event, however. Dan Winter, a well-known theorist of zero point energy and related phenomena, feels it necessary to warn the world that this particular way of accessing the zero point energy could be dangerous to life on the earth. He is asking for more research, for the planet has never experimented with this basic energy on a large scale. There have been only small, isolated cases. He wants to know what will happen when this invention spans the globe.

We feel that this is prudent and wise, for the truth is that no one knows very much about this new energy.

But everything, and everyone’s ideas — including Dan Winter’s — are simply theory until we actually see what happens in nature. When we first discovered x-rays, we were sticking our body parts under the machines for long periods until we realized they could give us cancer.

But the MEG is no theory. This patent constitutes absolute proof that zero point energy is real. We don't have to ask if it works any more. We now have a working model to prove it. Only a few days ago, the United States patent office granted US Patent #6,362,718 to the four inventors: Stephen L. Patrick, Thomas E. Bearden, James C. Hayes, and Kenneth D. Moore.

The MEG (Motionless Electromagnetic Generator), with no moving parts, will give a steady flow of 2.5 Kilowatts forever without the input of any fuel whatsoever. The science under which the MEG operates is being called Longitudinal Scalar Electromagnetics.

What do we have to hope for? Assuming that it is healthy for life, which must be determined, the MEG will be a good beginning. Next year, in 2003, the MEG will go into production, meaning you will be able to actually buy one and take your home "off the grid" — which is the very theme of this month’s Spirit of Ma’at.

The MEG also means that electrical cars will become a reality, because they will never ever run out of electricity.

After the initial shock on the market, it can also mean no more oil cartels plunging us into wars, running our governments and our lives. The US can finally, once and for all, be free of foreign oil. Is this not the direction our President has been asking for?

George W. Bush has a bill before Congress to help fund alternative fuels in automobiles. Though it was originally aimed at making it easy for people to install fuel cells, running cars with the MEG would qualify under the new bill, and would solve so many of our energy problems.

At the present level of this new technology, it's going to take about eight (2.5 kilowatts each) of these MEG devices connected in series to run your house. A more powerful model on the drawing boards will enable you to run your house with just two 10-kilowatt units.

March 26, 2002. Remember this day, for free energy is now becoming a reality on Earth. At least, it definitely appears that way. Even if this particular invention is condemned, it proves the theory that free energy is possible. All the old restrictions of physics are forever changed. Even if the MEG turns out not to be the best solution to our energy needs, we here at the Spirit of Ma’at feel that it will not be long before the human community, with the veil of ignorance lifted, finds a healthy pathway to energy freedom.

The upside: At rense.com you will find an article on this by Bill Morgan, who also has compiled a formidable set of Tom Bearden's writings on free energy and made it available at Bearden for Beginners.

Jean-Louis Naudin, the French scientist who successfully replicated the Motionless Electromagnetic Generator (MEG) in France, announced the granting of the patent to an email list. His message is printed below, with the gleeful encouragement of its author.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τα DVD "μεγαλώνουν" 28/9/2004 2:20:00 μμ

DVD.jpg

Πηγή: BBC- New Scientist

Ένα νέο τρόπο αποθήκευσης δεδομένων σε DVD, που θα οδηγήσει στη δημιουργία δίσκων χωρητικότητας 1.000 γιγαμπάιτ, παρουσίασαν ερευνητές του Imperial College του Λονδίνου. Η τεχνική, που ονομάζεται Multiplexed Optical Data Storage (Mods), θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσει ένα δίσκο με τέσσερα "στρώματα" (layers), χωρητικότητας 250 γιγαμπάιτ το καθένα, που αντιστοιχεί σε 472 ώρες ταινίας. Με ένα απλό παράδειγμα, τα νέα DVD θα μπορούσαν να χωρέσουν όλα τα επεισόδια των γνωστών καρτούν Simpsons! Οι δίσκοι αυτοί δεν έχουν τίποτα να "ζηλέψουν" από τους υπόλοιπους, αφού η Mods βασίζεται στη χρήση λέιζερ, όπως συμβαίνει και στα "παραδοσιακά" CD και DVD.

472 ώρες ταινίας

dvd.jpg

Τα περισσότερα DVD έχουν δύο στρώματα και μπορούν να χωρέσουν 8,5 γιγαμπάιτ. Ήδη, έχουν διαμορφωθεί δύο νέες γενεές DVD: τα HD και τα Blu-ray, με χωρητικότητα 30 και 50 γιγαμπάιτ αντίστοιχα. Ωστόσο, η τεχνική του Imperial College υπόσχεται πολλά περισσότερα.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν ένα μείγμα αριθμητικών και αναλυτικών τεχνικών, που τους επιτρέπουν να μεταχειριστούν τη διασπορά του φωτός στη επιφάνεια των δίσκων. Παράλληλα, η Mods εξετάζει την πιθανότητα δημιουργίας μικρότερων σε μέγεθος δίσκων που, όμως, θα μπορούν να αποθηκεύσουν περισσότερα δεδομένα.

Τα νέα DVD θα αργήσουν λίγο μέχρι να φθάσουν στο σαλόνι μας: όπως παρατηρούν οι ερευνητές, χρειάζονται ακόμη πέντε χρόνια μέχρι να τελειοποιηθεί η τεχνική Mods, ενώ η εμπορική της έκδοση μπορεί να είναι διαθέσιμη το 2010, ανάλογα με τη χρηματοδότηση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άσχετο και λίγο καθυστερημένο...αλλά που μπορώ να βρώ αυτή τη Γερμανική πιπίλα που κόβει μαχαίρι το χρρρρρρρρψψψψψψψψ???

ΥΓ. έχω αδερφό... :(:P

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

emarup Χαχαχαχα εγώ που έχω ΟΛΟ το σόι???? Θα μου κάνουν τιμές χονδρικής? :P
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Προσθετική στήθους μέσω ringtone! 1/10/2004 1:38:00 μμ

Τέρμα πια η σιλικόνη. Τώρα πλέον όσες γυναίκες θέλουν να αποκτήσουν μεγαλύτερο στήθος, μπορούν να εγκαταστήσουν στο κινητό τους ένα ringtone που θα λειτουργεί όπως και η προσθετική στήθους. Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται ένας Ιάπωνας γκουρού που υποστηρίζει ότι έφτιαξε ένα ringtone που βοηθάει τις γυναίκες να αυξήσουν το στήθος τους χωρίς νυστέρι. Το μόνο που χρειάζεται είναι απλώς να "κατεβάσουν" τον ήχο και να τον εγκαταστήσουν στο κινητό τους. Την προτροπή του Χιντέτο Τομαμπέκι ακολούθησαν τουλάχιστον 10.000 γυναίκες που "κατέβασαν" τον ήχο Rockmelon μόλις από την πρώτη εβδομάδα.

Έπονται ήχοι κλήσεων για το κάπνισμα, τη φαλάκρα και τη ...μοναξιά

Ο Τομαμπέκι λέει ότι ο ήχος κλήσης που δημιούργησε κάνει το μυαλό και το σώμα να κινείται υποσυνείδητα και κάνει "θετική πλύση εγκεφάλου". Μία ικανοποιημένη χρήστης του πρωτότυπου αυτού "προϊόντος" δηλώνει κατενθουσιασμένη καθώς οι αρχικές της επιφυλάξεις "έκαναν φτερά" όταν είδε το στήθος της να μεγαλώνει.

"Άκουγα τη μελωδία για περίπου μία εβδομάδα πιστεύοντας ότι ο Τομαμπέκι με κορόιδευε. Αλλά όντως το στήθος μου μεγάλωσε. Ήταν εκπληκτικό!".

Τώρα ο Τομαμπέκι λέει ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει και άλλους ήχους κλήσης για να βοηθήσει τον κόσμο να κόψει το κάπνισμα, να αντιμετωπίσει τη φαλάκρα αλλά και να βρει ερωτικό σύντροφο.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Yψηλή προστασία...

«Yποκάμισο υψηλής τεχνολογίας με ενσωματωμένο ασύρματο σύστημα συναγερμού, για τις ανάγκες των ηλικιωμένων ατόμων, σε περίπτωση ατυχήματος, κατασκεύασαν επιστήμονες στη Σιγκαπούρη. Tο υποκάμισο χρησιμοποιεί ασύρματη τεχνολογία, που στέλνει σήμα σε κινητό τηλέφωνο ή ηλεκτρονικό υπολογιστή, υπό τη μορφή τηλεφωνήματος, SMS ή e-mail με το οποίο ενημερώνονται οι συγγενείς ή οι φίλοι του θύματος. Δεδομένου ότι ένας στους πέντε κατοίκους της Σιγκαπούρης αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών σε 25 χρόνια κι επειδή ως γνωστόν «ο γέρος θα πάει από πέσιμο, ή χ...», οι επιστήμονες προνόησαν, ώστε να αποφευχθεί τουλάχιστον ο πρώτος κίνδυνος. Aν και για την ώρα, ο μηχανισμός θεωρείται μάλλον ατελής, αφού προϋποθέτει την από μέρους του θύματος ενεργοποίησή του, εντούτοις, λέγεται ότι δεν είναι μακριά η μέρα, κατά την οποία οι ηλικιωμένοι -κι όχι μόνο αυτοί- θα κυκλοφορούν με ενσωματωμένο αερόσακκο για την καλύτερη δυνατή προστασία απ’ τα πεσίματα, που κάποτε μπορεί να αποβούν μοιραία.»

[Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ]

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Άντε να βγει και η λεκάνη τουαλέτας, που να σου λέει ότι έχεις αίμα στα κόπρανα! Να γλιτώσουν κι από το δεύτερο... :D

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Eπικρατεί η "επί πληρωμή παρακολούθηση"

Τέλος το βίντεο ...ζήτω η τηλεόραση

Ξεχάσμένη συνήθεια θα αποτελεί σε λίγα χρόνια το δρομολόγιο από το σπίτι, μέχρι το βίντεο κλαμπ. Σύμφωνα με ειδικούς της Βρετανικής εταιρίας Screen Digest, μέχρι το 2008, πάνω από 15 εκατομμύρια νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν στην τηλεόραση τις ταινίες, που επιθυμούν να δουν, την ώρα που θέλουν να τις δουν. Αυτή τη στιγμή, περίπου 10 εκατομμύρια σπίτια στη Μεγάλη Βρετανία, χρησιμοποιούν συστήματα pay per view, αν και τα τελευταία δεν έχουν ακόμα την δυνατότητα να παράσχουν πολλές επιλογές στους τηλεθεατές.

Το μέλλον βρίσκεται στο "pay per view"

Οι μέχρι τώρα τρόποι, να δει κάποιος την ταινία που επιθυμεί, είναι ορισμένα συνδρομητικά "πακέτα", ή ο γνωστός τρόπος της "επί πληρωμή παρακολούθησης", τεχνικές που μέχρι τώρα δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες. Ωστόσο, Βρετανοί αναλυτές θεωρούν ότι το ποσοστό των σπιτιών που θα χρησιμοποιούν τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την τηλεόραση θα αυξηθεί σε 60%, από 40%, που είναι σήμερα.

Άλλωστε, το μέλλον της τηλεόρασης φαίνεται να βρίσκεται στο ...internet, καθώς η νέα ανερχόμενη τεχνολογία είναι η IPTV, που θα επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου, να παρακολουθούν τις αγαπημένες τους ταινίες. Βέβαια, ακόμη, μόλις ένα 6% χρησιμοποιεί το νέο αυτό σύστημα, το οποίο σύμφωνα με ειδικούς θα είναι δύσκολο να καθιερωθεί, λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού στην "επί πληρωμή" τηλεόραση.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.