Jump to content

Πόσο μας ωφελούν και πόσο μας ζημιώνουν οι πάσης φύσεως Ιατρικοί Σύλλογοι


change profile

Recommended Posts

απο ygeianet.gr (απο που αλλού...)

Η ηγεσία του ΠΙΣ προσπαθεί να αποσιωπήσει τις υπέρογκες αμοιβές που δίνει αφειδώς σε δημοσιογράφους, προκειμένου να παρέχουν  προβολή των έργων και των ημερών της.
Ο κ. Εξαδάκτυλος αρνείται πεισματικά να παρουσιάσει στους Ιατρικούς Συλλόγους, στους γιατρούς της χώρας, ακόμη και στα μέλη του ΔΣ, συμβάσεις που υπέγραψε ως πρόεδρος του ΠΙΣ με δημοσιογράφους. Όμως οι πληρωμές αυτές γίνονται από συνδρομές των γιατρών και επιβάλλεται να υπάρχει στοιχειώδης διαφάνεια και λογοδοσία.

Παρά τις προσπάθειες του κ. Εξαδάκτυλου οι δαπάνες δε μπορούν να κρυφτούν, αφού το προεδρείο του ΠΙΣ είναι υποχρεωμένο να φέρνει στο Διοικητικό Συμβούλιο την κατάσταση εξόδων, προκειμένου αυτές να νομιμοποιηθούν.
Έτσι, στην Κατάσταση Εξόδων Ιουλίου 2019, την οποία έφερε για επικύρωση μόλις στο πρόσφατο ΔΣ που έγινε στις 6 Νοεμβρίου, εμφανίζονται δύο καταγραφές με ένδειξη «ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΣ»:
Η πρώτη καταγραφή αφορά σε αμοιβή δημοσιογράφου, η οποία λαμβάνει μηνιαίως 1840,5 € καθαρά.
Η δεύτερη καταγραφή αφορά σε αμοιβή δημοσιογραφικής εταιρείας που ανήκει σε άλλη δημοσιογράφο και η οποία λαμβάνει μηνιαίως 2000 € καθαρά.
Σύνολο 3840,5 € καθαρά μηνιαίως για αμοιβή δημοσιογράφων από τον ΠΙΣ! Εάν προστεθεί και ο ΦΠΑ η δαπάνη εκτοξεύεται στις 5.000 €.

Εάν λάβουμε υπόψη πως οι καθαρές αποδοχές Διευθυντή ΕΣΥ με 35 χρόνια προϋπηρεσίας είναι 1928,5 € και πολλοί νέοι γιατροί στον ιδιωτικό τομέα τα φέρνουν δύσκολα πέρα, κάνοντας αιματηρές οικονομίες, αντιλαμβάνεται κανείς πως η ηγεσία του ΠΙΣ έχει κόψει κάθε επαφή με την πραγματικότητα που βιώνουν οι γιατροί και το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η δική της προβολή στα ΜΜΕ. Ταυτόχρονα η ηγεσία του ΠΙΣ δείχνει μηδαμινό ενδιαφέρον να πιέσει για προσλήψεις και να διαπραγματευθεί με το υπουργείο Υγείας την κατάρτιση συλλογικής σύμβασης των ελεύθερων επαγγελματιών με τον ΕΟΠΥΥ.

Τέλος, θα ήταν ενδιαφέρον να μαθαίναμε ποιό είναι το έργο που δικαιολογεί μηνιαία αμοιβή των 5000 € σε δημοσιογράφους, λαμβάνοντας υπόψη πως από τότε που ο κ. Εξαδάκτυλος βρίσκεται στην προεδρία του ΠΙΣ εκδίδεται περίπου ένα Δελτίο Τύπου το μήνα.

Το νόστιμο είναι πως η ηγεσία του ΠΙΣ στη συνεδρίαση της 6/11 νομιμοποίησε αναδρομικά και αντίστοιχη αμοιβή ύψους άλλων 3840,5 € καθαρά που έγινε στους ίδιους δημοσιογράφους τον Απρίλιο 2019. Ήταν τότε που η ηγεσία Εξαδάκτυλου είχε καθαιρεθεί λόγω της εκλογικής νοθείας και μάλιστα είχε κριθεί από το ΣτΕ πως ορθά έγινε η καθαίρεσή της από τον υπουργό Υγείας.

Πιθανόν ο κ. Εξαδάκτυλος και οι συν αυτώ πιστεύουν πως το ΔΣ αποτελεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

ΑΡΜΑ:

 

Ο ΠΙΣ, μετά τις «ρηξικέλευθες» προτάσεις για μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και την είσοδο των ιδιωτών στη λειτουργία τους, προετοιμάζει δεύτερο σκέλος παρέμβασης, το οποίο αποτελούν οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικών Φορέων στην υγεία (ΣΔΙΤ).

Διοργανώνει λοιπόν Ημερίδα την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στην Αίγλη Ζαππείου, το πρόγραμμα της οποίας είναι γνωστό μόνο στον κύκλο του μειοψηφικού προεδρείου του ΠΙΣ.

Ο τίτλος της Ημερίδας είναι: « Ημερίδα Ενημέρωσης και Διάλογου για τις Συμπράξεις Ιδιωτικού Δημόσιου Τομέα στη παροχή Υπηρεσιών Υγείας!!!»

Είναι προφανές πως βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα της ηγεσίας του ΠΙΣ να περιθωριοποιήσει το νοσοκομειακό κίνημα και τους εργαζόμενους και να επιβάλει στην Υγεία την προγραμματική ατζέντα της Κυβέρνησης της Ν.Δ για το μέλλον του ΕΣΥ και των Δημοσιών Δομών Υγείας.

Είναι ενδεικτικός ο περιφρονητικός τρόπος, και όχι μόνο, που αντιμετωπίστηκε από τον κ. Εξαδάκτυλο η πρόταση της ΟΕΝΓΕ να συμμετάσχει στην Ομάδα Εργασίας σχετικά με το ΕΣΥ που λειτουργεί στα πλαίσια του Ινστιτούτου Ερευνών του ΠΙΣ.

Ο ΠΙΣ αποτελεί πλέον, για όποιον είχε αυταπάτες, εκτροφείο σχεδίων ακραίου νεοφιλελευθερισμού και προπομπό των προτάσεων για διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας στη χώρα μας.

Θεωρούμε λοιπόν πως η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ οφείλουν να λάβουν ΑΜΕΣΑ θέση.

Από τη μια καταδικάζοντας τις μεθοδεύσεις του ΠΙΣ, αναδεικνύοντας τη ΠΛΗΡΗ ταύτιση του με το Προγραμματικό λόγο της Ν.Δ και τις «εργολαβίες» που έχει αναλάβει, και από την άλλη να καλέσουν ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, τα Σωματεία και τις Ενώσεις, αφενός να καταγγείλουν τη συγκεκριμένη ημερίδα και αφετέρου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα απαξίωσης του ΠΙΣ και την ΠΛΗΡΗ διαφωνία τους με τα σχέδια που απεργάζεται- από κοινού και «κατά εντολή» της Κυβέρνηση της Ν.Δ- για τη Διάλυση του ΕΣΥ, των Δημόσιων Δομών και των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.>>

 

 

Τροποποιήθηκε από allios
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.