Jump to content

Λιστα επικουρικων: πηδημα-αδικια-ωχαδερφισμος-επαιτεία.Εμενα ποτε θα με παρουν;


oust

Recommended Posts

<<Κι η διχόνοια εντός του ιατρικού κλάδου επίσης είναι γνωστή και μεθοδευμένη από χρόνια. Και εκείνοι ακόμα που θα προλάβουν να χωθούν στο ΕΣΥ, θα αδιοφορήσουν στη συνέχεια για τη μοίρα των υπολοίπων>> απο heretai.

 

Η αδικια σε μια  λιστας αναμονης οπου οι δευτεροι και οι λοιποι πιο κατω εχουν αγκυροβοληθει περιμενοντας,

καθως οι πρωτοι διοριζονται, παιρνουν παραταση, απολυονται μπαινουν τελευταιοι και ξαναδιοριζονται πρωτοι λογω της πρότερης ειδικης εμπειρίας.

( αλλο αν βολευει εμας που ηδη εχουμε θεση ,αλλο που δεν το κυνηγησαμε ολοι, αλλα μας εκατσε (κατα το για χαρη του βασιλικου ποτίζεται και η γλαστρα) και αλλο που τα συλλογικα οργανα ΕΙΝΑΠ, ΟΕΝΓΕ φροντιζει οχι να υπαρχει ανανεωση των ατομων αυτης της πρόσκαιρης  και προχειρης λυσης, αλλα προωθει την παραμονη εσαεί και την πριμοδοτηση για το ΕΣΥ  αυτων που τους εκατσε να επιλεχθουν)

 

δεν αναφερομαι τοσο στην επαρχια, οπου οι λιστες των επικουρικων- συγκριτικα με οτι γινεται εδω- ειναι κενες, όπου οι  <<αιωνιοι επικουρικοι>> στο μεγαλο χωριο της 1ης και 2ης ΥΠΕ   εχουν περασει κατα πολυ το  <<ν>>  ετος παραμονης τους στην ετησια επικουριαδα τους. 

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Αν επιτρέπεται

αυτό που θα ήθελα είναι ο γιατρός να έχει την επιλογή να είναι αξιοπρεπής, είτε εργάζεται στο κρατικό σύστημα είτε ιδιωτεύει

και με στενοχωρεί που αυτή την επιλογή δεν την έχει και αντ' αυτής αναγκάζεται να προτιμήσει το λιγότερο κακό

 

αυτά συμβαίνουν όταν οι ιατρικοί σύλλογοι έχουν αλωθεί από κομματανθρώπους που υπηρετούν κομματικά συμφέροντα

 

σε μια ελληνική κοινωνία που έχει καταργήσει με δικαστικές αποφάσεις και νόμους κάθε άλλης μορφής κάλυψη παγίων αναγκών του κράτους από συμβασιούχους,

έχουμε φτάσει συνειδητά και επί σκοπού να είναι ο κανόνας στον ιατρικό κλάδο γιατί «οι γιατροί πρέπει να αξιολογούνται και να έχουν το φόβο της απόλυσης»

 

και μην ξεγελιέστε ότι η αναξιοπρπεής μεταχείριση του γιατρού τελειώνει σε κάποιο σημείο,

ένα ολόκληρο σύστημα είναι δομημένο με τρόπο που να λειτουργεί ένα τυράκι για το γιατρό πάντα στο τέλος της διαδρομής λίγο πριν τη σύνταξη

 

θλιψη και θυμός για αυτούς που έχουν προδώσει τον κλάδο και τους άλλους που έχουν συμφέροντα να τον συκοφαντούν

και δυστυχώς ο καθένας κοιτάζει να αποδράσει από το καράβι που βυθίζεται, ;όχι άδικα διότι να αλλάξει κάτι δεν πρόκειται

μόνο χειρότερα θα γίνονται τα πραγματα για την ιατρική στην Ελλάδα

 

https://www.in.gr/2019/11/03/in-tv/ ## no greeklish please&#33; ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --ellines-giatroi-feygoun-aron-aron- ## no greeklish please&#33; ## - ## no greeklish please&#33; ## - oxi fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please&#33; ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika - fragolevantika grapste kalytera ## no greeklish please&#33; ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika - agglika --eksoteriko/

« Οι Έλληνες γιατροί φεύγουν άρον άρον για το εξωτερικό

Περισσότεροι από 17.500 νέοι γιατροί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα την τελευταία δεκαετία, αναζητώντας εργασιακό «καταφύγιο» στο εξωτερικό. Οι εργασιακές συνθήκες, οι δυνατότητες για έρευνα, οι προοπτικές εξέλιξης και η διαφορά στους μισθούς, είναι οι αιτίες πίσω από το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο. «Βαρόμετρο» στην απόφαση της μεγάλης «φυγής» αποτελούν οι εργασιακές συνθήκες, οι προοπτικές εξέλιξης και το μισθολογικό. Ενδεικτικά, ένας ειδικευόμενος γιατρός στην Ελλάδα αμείβεται με 1.000 ευρώ, όταν στην Ευρώπη οι αμοιβές κυμαίνονται από 3.000 μέχρι 4.000 ευρώ. Ανάλογη είναι η διαφορά στις αμοιβές των ειδικών γιατρών. Στην απόφαση για μετανάστευση των γιατρών συντελούν, επίσης, οι δυνατότητες για τη διεξαγωγή έρευνας και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης που υπάρχουν στο εξωτερικό. »

Τροποποιήθηκε από heretai
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

εκ νεου παραταση 

 

http://www.ygeianet.gr/images/site/1504/629817_large/epikoyrikoi_ygeia_11_11__1_.pdf

 

Τι να πει κανείς και για αυτους που περιμενουν αγκυρβολημενοι σε μια λίστα,οπως ειπωθηκε και παραπανω.

 

Γιατι δεν προσλαμβανουν αυτους που περιμενουν και δινουν παραταση στους ιδιους και τους ιδιους?

 

ολοι το λεμε οτι ειναι αδικο.

 

οκ αν ειμαστε στους παρατασιακους μας βολευει, υπαρχει ομως ενα μεγαλο αλλα....

Τροποποιήθηκε από allios
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...
On 4/11/2019 at 9:16 ΜΜ, oust said:

<<Κι η διχόνοια εντός του ιατρικού κλάδου επίσης είναι γνωστή και μεθοδευμένη από χρόνια. Και εκείνοι ακόμα που θα προλάβουν να χωθούν στο ΕΣΥ, θα αδιοφορήσουν στη συνέχεια για τη μοίρα των υπολοίπων>> απο heretai.

 

Η αδικια σε μια  λιστας αναμονης οπου οι δευτεροι και οι λοιποι πιο κατω εχουν αγκυροβοληθει περιμενοντας,

καθως οι πρωτοι διοριζονται, παιρνουν παραταση, απολυονται μπαινουν τελευταιοι και ξαναδιοριζονται πρωτοι λογω της πρότερης ειδικης εμπειρίας.

( αλλο αν βολευει εμας που ηδη εχουμε θεση ,αλλο που δεν το κυνηγησαμε ολοι, αλλα μας εκατσε (κατα το για χαρη του βασιλικου ποτίζεται και η γλαστρα) και αλλο

που τα συλλογικα οργανα

ΕΙΝΑΠ,

ΟΕΝΓΕ.....

 

 

...κανονισαν να κατσουν οι ιδιοι εκ νεου για ενα ακομα χρονο...

...κ ζητουν μονιμοποιηση αυτων που τυχαια βρεθηκαν πρωτα νουμερα σε μια λιστα κ ανανεωνονται καθε ετος απο το 2012 κ περα.

Δυστυχως ο heretai  ετσι οπως το μετεφερε ο oust εχει δικιο.

 

Κ η ΕΙΝΑΠ  για τους λογους της μας χωριζει μας αδικει στο συνολο.

Ναι εγω θα διοριστω.

Ο απο κατω μου ομως οχι.

Κ αυτο λογω τυχης να βρεθω το πρωτο νουμερο σε μια λιστα.

Ωωωω ποσο αξιοκρατικο ΕΙΝΑΠ που βγαινεις κ το λες κιολας.

 

https://www.iatropedia.gr/ ## no greeklish please&#33; ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika -seis/prochoroun- ## no greeklish please&#33; ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --proslipseis-giatron-paramenoun- ## no greeklish please&#33; ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --epikourikoi-nees-pistoseis- ## no greeklish please&#33; ## - oxi fragolevantika grapste kalytera sta agglika --nosokomeia/124696/

Τροποποιήθηκε από allios
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 2 weeks later...

Το ερώτημα για μένα είναι πια γιατί να θέλει κανείς να απασχοληθεί στο ΕΣΥ; Μόνο από απελπισία για επιβίωση σε μια αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα που έχει καταστραφεί από τις επί σκοπώ παρεμβάσεις του κράτους.

Αλλιώς δεν εξηγείται να θες να εργαστείς στο κρατικό νοσοκομείο (πάσο αν υπάρχουν και τα βίτσια βεβαίως) :

- να προσφέρεις ως δημόσιο λειτούργημα παρέχοντας τις υπηρεσίες σου στο όνομα του δημοσίου και σε εργασιακές συνθήκες που έχουν στηθεί στο σύστημα δημόσιο

- να αμοίβεσαι με μισθό δημοσίου χωρίς ευθεία αντιστοίχιση προς το ύψος των υπηρεσιών που παρέχεις

- να δικαιούσαι τα εργασιακά δικαιώματα που επιτρέπει και αποφασίζει το δημόσιο

ΑΛΛΑ

να έχεις ολάκερη ιδιωτική την ευθύνη, ακόμα και την ευθύνη των συστημικών προβλημάτων του δημοσίου

 

Σα να υπήρχε ποτέ και ανάλογο προηγούμενο και να λέγαμε ότι ο πυροσβέστης, ο δικαστής και ο αστυνομικός έχουν ευθύνη ιδιώτευσης..

Εγκύκλιος Χουλιαράκη και ταξικό μίσος. Άσκηση των καθηκόντων στο όνομα του δημοσίου, να προσφέρεις τη ζωή σου την ίδια, να είσαι χρήσιμος όσο σε στίβουν και δε μιλάς, και όταν έρχεται μια στιγμή της ανάγκης, κάνουν ότι δε σε ξέρουν σε ακυρώνουν και σου λένε ότι είσαι ιδιώτης. Αριστεία αλά καρτ Χουλιαράκη.

https://www.in.gr/2019/12/04/greece/dimosio-zita-850-000-eyro-apozimiosi-apo-giatro-antidraseis-apo-ton-isa/

« Την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προκάλεσε δημοσιοποίηση υπόθεσης σύμφωνα με τη οποία γιατρός του νοσοκομείου της Λάρισας καλείται να καταβάλλει στο δημόσιο αποζημίωση 850.000 ευρώ για ιατρική αμέλεια.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Χουλιαράκη, οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων θα καλούνται να καταβάλουν στο δημόσιο οι ίδιοι την επιδικασθείσα αστική αποζημίωση, σε περίπτωση ιατρικού σφάλματος. »

Δεδομένων των πενιχρών απολαβών, των συστημικών προβλημάτων του δημοσίου, των κακοδικιών και της δικομανίας,
περνά το μήνυμα ότι ζημιωμένος βγαίνει κάποιος που τολμά να υποδυθεί το γιατρό του δημοσίου.
Μια χαρά για την ελληνική διαστροφή που διψάει για ιατρικό αίμα.

Τροποποιήθηκε από heretai
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Απ 'οτι φαινεται ολοι οι συναδελφοι επικουρικοι που πληρωνονταν μεσω εσπα ξαναμπηκαν στις λιστες για να ξαναπαρουν με γελοιες "εμπειριες" τις θεσεις τους σε μικρο χρονικο διαστημα και να συνεχισουν να παραμενουν ανεργοι αλλοι συνεδελφοι που περιμενουν με τα χρονια στην ιδια λιστα επειδη δεν ειχαν την τυχη να διοριστουν εντελως τυχαια και να πληρωνονται μεσω εσπα...Μας αξιζει αυτο που ζουμε (οσοι εχουμε επιλεξει να εργαστουμε ως ειδικοι στο ελλαδισταν). Απλα ας μου λυσει καποιος την απορια γιατι θα σκασω: στη λιστα της 1ης υπε υπαρχει ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ  δηλωμενος με εμπερια στην ......κλινικη ιατρικη!!!! και ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ με εμπερια στην ...κλινικη απλα!!! Σε περιπτωση που δηλωσουν το ιδιο νοσοκομειο ποιος θα προηγηθει οεο??? Φανταζομαι αυτος με την κλινικη ιατρικη λογω μιας λεξης παραπανω????!???!!

Ειστε απλα τραγικοι συναδελφοι που δηλωνετε τετοιες εμπειριες αλλα τι σας νοιαζει...Ολα σιγουρα ειναι και να γραφατε απλα το ζωδιο σας...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

https://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,4440.45.html?PHPSESSID=fckn14uq56j2010i6u38qo8g2a

 

κατι απο το παρελθόν:

 

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή από συνάδελφο και την δημοσιεύουμε ως έχει. Σύμφωνα με πληροφορίες μας ανάλογες επιστολές διαμαρτυρίας έχουν φτάσει στα συνδικαλιστικά όργανα σταλμένες και από άλλους συναδέλφους.

Συνάδελφοι
Παρακολουθώντας τις ιατρικές εξελίξεις και ενημερώνοντας εαυτόν διάβασα ότι στην πρόσφατη συνάντηση ανάμεσα στην αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ και τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό τέθηκε ερώτημα σχετικά με τις παρατάσεις των συμβάσεων επικουρικών γιατρών που οι συμβάσεις τους λήγουν τον Αύγουστο/Σεπτέμβρη 2017. Η απάντηση του υπουργού ήταν πως έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στα συναρμόδια υπουργεία και αναμένεται θετική απάντηση για την παράταση των συμβάσεων επικουρικών γιατρών διάρκειας > 1 έτους. Όπως γνωρίζετε οι επικουρικοί ιατροί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των νοσοκομείων και η πλήρωση των θέσεων γίνεται μετά από αίτημα των νοσοκομείων με ιατρούς που είναι στη λίστα επικουρικών που τηρείται ανά ΥΠΕ.
Οι ιατροί συνάπτουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου και όταν αυτές λήγουν καλείται ο επόμενος στη λίστα αναμονής. Η παραπάνω διαδικασία προβλέπεται με ΦΕΚ και τηρείται χρόνια τώρα όπως θα γνωρίζετε με λίγες παραλλαγές. Η δημοσίευση της λίστας στο ίντερνετ εξυπηρετεί τη διαφάνεια και η διαδικασία δίνει ισότιμα την ευκαιρία σε όλους τους ειδικούς τη δυνατότητα να υπηρετήσουν σε νοσοκομεία που υπηρετήσουν αφού περιμένουν τον ανάλογο χρόνο. Καταλαβαίνω ότι η ΕΙΝΑΠ-ΟΕΝΓΕ πιέζει για ανανέωση των συμβάσεων των ήδη υπηρετούντων υποστηρίζοντας ότι καλύπτουν διαρκείς ανάγκες.
Εύλογα κάποιος σκέφτεται…Υποστηρίζουν τους ήδη υπηρετούντες ή τις διαρκείς ανάγκες?
Διότι αυτή τη στιγμή στις μακρές λίστες αναμονής πολλοί ιατροί περιμένουν να έρθει η σειρά τους. Μήπως επομένως η ΟΕΝΓΕ-ΕΙΝΑΠ εκφράζει μόνο μια κλειστή «κάστα γιατρών» οι οποίοι φυσικά και δεν είναι προνομιούχοι όπως οι διευθυντές, αλλά κάποιοι που θέλουν να διασφαλίσουν προσωρινά το εργασιακό τους μέλλον εις βάρος κάποιον που ισότιμα περιμένουν στη λίστα επικουρικών;
Διότι δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρχουν πιστώσεις για παραμονή των ήδη υπηρετούντων συν των νέων επικουρικών. Επίσης καταλαβαίνω ότι η παράταση των ήδη συμβάσεων θα είχε νόημα μόνο εάν δεν υπάρχουν άτομα στη λίστα αναμονής και έτσι διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παροχή ιατρικών υπηρεσιών.
Στη δεδομένη όμως περίπτωση η όλη παρέμβαση φαντάζει ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα και σαφέστατα καταστρατηγεί το δικαίωμα της ισότητας μεταξύ ιατρών και μόνο οργή μπορεί να προκαλεί σε ιατρούς που υπομονετικά περιμένουν τη σειρά τους 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 7 months later...

ολα σχετιζονται απο ποια πλευρα ειναι ο καθενας..

αν πηδας και προσπερνας χαιρεσαι
αν σε πηδουν και σε προσπερνουν λυπασαι

και ολα αφηνονται εντελώς στον παραγοντα:
τύχη 

Τροποποιήθηκε από oust
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

2 ώρες πριν, oust said:

ολα αφηνονται εντελώς στον παραγοντα:
τύχη 

δεν ισχύει για όλους ο παράγοντας τύχη-

κάποιοι όντως είναι τυχεροι(οι γλάστρες)

κάποιοι δεν είναι τυχεροί(οι απόξω)

και κάποιοι είναι-ήταν και θα είναι οι ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ(σ.σ ο βασιλικός που μαζί του ποτίζεται και η γλάστρα) του θέματος.όχι από τύχη συγκεκριμένη-αλλά από "τύχη" στοχευμένη-διακρατικά-διακομματικά και διαχρονικά.

πρέπει να είσαι τυχερός σ'αυτή τη ζωή-Αχ ΤΥΧΗ......μερικοί την αποκτούν στην πορεία,άλλοι γεννιούνται μ'αυτή κι άλλοι την στερούνται ή δεν την βλέπουν ποτέ.Άλλοι την προκαλούν κι άλλους τους προκαλεί.

Για τις γλάστρες-έχουμε κι ένα μικροπολιτικό παιχνίδι που παίζεται(πολιτικά και "μηντιακά") από την εκάστοτε κυβέρνηση,ενώ για τους απόξω δεν φωναζει κανεις.ουτε η almighty παράταξη ΚΚΕ

 

Τροποποιήθηκε από Clairvoyant
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

On 4/11/2019 at 9:58 ΜΜ, heretai said:

 

« Οι Έλληνες γιατροί φεύγουν άρον άρον για το εξωτερικό

Περισσότεροι από 17.500 νέοι γιατροί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα την τελευταία δεκαετία, αναζητώντας εργασιακό «καταφύγιο» στο εξωτερικό. Οι εργασιακές συνθήκες, οι δυνατότητες για έρευνα, οι προοπτικές εξέλιξης και η διαφορά στους μισθούς, είναι οι αιτίες πίσω από το ανησυχητικό αυτό φαινόμενο. «Βαρόμετρο» στην απόφαση της μεγάλης «φυγής» αποτελούν οι εργασιακές συνθήκες, οι προοπτικές εξέλιξης και το μισθολογικό. Ενδεικτικά, ένας ειδικευόμενος γιατρός στην Ελλάδα αμείβεται με 1.000 ευρώ, όταν στην Ευρώπη οι αμοιβές κυμαίνονται από 3.000 μέχρι 4.000 ευρώ. Ανάλογη είναι η διαφορά στις αμοιβές των ειδικών γιατρών. Στην απόφαση για μετανάστευση των γιατρών συντελούν, επίσης, οι δυνατότητες για τη διεξαγωγή έρευνας και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης που υπάρχουν στο εξωτερικό. »

 

Θα πιαστώ από αυτό το κομματι του άρθρου απλά για να παραθέσω κάποια στοιχεία και να σχολιάσω κάποια πράγματα τα οποία εμφανώς στην Ελλάδα τα έχετε παρεξηγήσει. Φυσικά μιλάω από τη δική μου σκοπιά και πως βλέπω εγώ τα πράγματα.

Το επάγγελμα του Ιατρού είναι μία τεράστια φούσκα Π Α Γ Κ Ο Σ Μ Ι Ω Σ! Σε καμία χώρα του κόσμου οι γιατροί δεν παίρνουν σοβαρά χρήματα που να ανταποκρίνονται στο επίπεδο σπουδών, ευθύνης, ωρών απασχόλησης κλπ.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο σε χώρες με κανονικές οικονομίες και πληθώρα επαγγελματικών επιλογών θεωρείται σχεδόν εγκληματική τρέλα ένα "καλό μυαλό" να επιλέξει να ασχοληθεί με την Ιατρική. Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα να κάνει επαγγελματικά ώστε να έχει ένα πολύ καλό μισθό, στα ίδια ή και καλύτερα επίπεδα από τους Ειδικούς Ιατρούς του τοπικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, άριστο επίπεδο ζωής, λιγότερες ευθύνες, λιγότερο στρες, καλύτερα ωράρια κλπ.

Έτσι εξηγείται το γεγονός πως σοβαρές χώρες, όπως τα κράτη της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, ΔΕΝ μπορούν να καλύψουν τις νοσοκομειακές θέσεις και παίρνουν πλήθος ιατρών και νοσηλευτών που προέρχονται από την Ελλάδα, Ρουμανία, Πολωνία, Σλοβακία κλπ, δηλαδή προσωπικό που γνωρίζει στις περισσότερες των περιπτώσεων οριακά και σπαστά τη γλώσσα. Πώς να βρεις και να προσλάβεις ντόπιους όταν οι νέοι σου έχουν τόσα άλλα καλύτερα πράγματα να κάνουν εκτός της Ιατρικής?

Στη Βαλκανική πραγματικότητα τα πράγματα ήταν και είναι τελείως διαφορετικά. Αστείες χώρες με γελοίες οικονομίες, ανύπαρκτες βιομηχανίες, όπου λιγότερο από το 10% των εργαζομένων παράγει ΑΕΠ για τη χώρα και πρέπει να ταϊζει και όλους τους υπόλοιπους και τελικά ανύπαρκτες επαγγελματικές επιλογές πέρα από το τρίπτυχο γιατρός-μηχανικός-δικηγόρος για το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων με αξιόλογο μυαλό και όρεξη για δουλειά. 

Όσον αφορά τους Ιατρούς στην Ελλάδα, το πρόβλημα στη δεκαετία 80-90 λυνόταν με τις μίζες από τα υλικά, τις παράνομες συνταγογραφήσεις, τα φακελάκια κλπ. Κάπως έτσι γινόταν η μεγάλη ζωή των γιατρών, οι μισθοί τους ήταν και τότε χαμηλοί αλλά αυτό δεν ενδιέφερε κανέναν. Ενδιαφέρει τώρα που κόπηκαν ως ένα βαθμό τα εξτραδάκια που δεν συναντά κανείς εύκολα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Τα 1000 ευρώ για έναν ειδικευόμενο ιατρό στην Ελλάδα είναι ένας απόλυτα κανονικός μισθός για το κόστος ζωής και σε απόλυτη συμφωνία με αυτά που παίρνουν οι γιατροί στις υπόλοιπες χώρες με τα διαφορετικά κόστη ζωής. Δυστυχώς έφτασε η ώρα να το συνειδητοποιήσουν αυτό οι συνάδελφοι στην Ελλάδα και να προσαρμοστούν ανάλογα. Όποιος αμφιβάλλει και πιστεύει πως τα πράγματα έχουν αλλιώς, εδώ είμαι να το συζητήσουμε διεξοδικά.

 

ΥΓ. Στη Σουηδία ο ειδικευόμενος παίρνει στο χέρι μετά φόρων κάπου 2600-2800 ευρώ, τα οποία αν αναλογιστεί κάποιος το κόστος ζωής είναι λίγο πάνω από τα 1000 ευρώ στην Ελλάδα. Στη Στοκχόλμη πλέον είναι πρακτικά αδύνατο να ζήσεις με αυτά τα λεφτά. Τα κορίτσια από τη Σομαλία και την Αιθιοπία που δουλευουν στους οίκους ευγηρίας για να ταϊζουν και να αλλάζουν τους παππούδες μπορεί να βγάζουν και πάνω από 2000 εύκολα. Κάντε τις συγκρίσεις. Οι ειδικοί παίρνουν στο χέρι μεταξύ 4000-5000 ευρώ, δηλαδή όσα κι ένας καλός μηχανικός της Volvo. Μιλάμε για αστεία λεφτά. Φυσικά χτυπάς κάρτα κάθε μέρα 07.30 - 16.30, συνήθως θα φύγεις από τη δουλειά ακόμα αργότερα και όχι στις 12-1-2 ή μόλις την κοπανήσει ο Διευθυντής (έχουμε δουλέψει Ελλάδα και ξέρουμε).

 Τα 3000-4000 ευρώ που γράφει το άρθρο δεν ξέρω σε ποια χώρα αναφέρονται, αλλά ενδεικτικά 4000 παίρνει μια κοπέλα που τυλίγει σαντουιτς στα Subway στη Ζυρίχη όπου το κόστος ζωής είναι τεράστιο, οπότε ένα σκέτο νούμερο δεν λέει από μόνο του τίποτα.

Από προηγούμενες εμπειρίες μου, πριν τη Σουηδία, οι ειδικευόμενοι στις ΗΠΑ έπαιρναν τόσα ώστε απλά να καταφέρνουν να βγάζουν το μήνα χωρίς πρόβλημα. Όσοι προερχόντουσαν όμως από άλλες Πολιτείες τα έβγαζαν τσίμα-τσίμα και συχνά είχαν θέματα στο τέλος του μήνα. Στην Αγγλία τα πράγματα ήταν καλύτερα, αλλά και πάλι οι οι γιατροί απλά τα έφερναν βόλτα, κανένας ειδικευόμενος στο Λονδίνο δεν τολμούσε για παράδειγμα καν να σκεφτεί πως θα πάρει αυτοκίνητο, το οποίο στην Αθήνα θεωρείται σχεδόν αυτονόητο. ΄Πέραν φυσικά του γεγονότος πως ένα καλό και ταλαντούχο τραπεζικό στέλεχος στο City έβγαζε το χρόνο μαζί με τα bonus του περισσότερα χρήματα από τον καλύτερο χειρουργό της χώρας.

Όποιος όμως πιστεύει πως τα πράγματα στην Ελλάδα οφείλουν και πρέπει να είναι διαφορετικά για τους ιατρούς από ότι στον υπόλοιπο κόσμο, εδώ είμαστε να τα πούμε με νούμερα και ρεαλιστικά επιχειρήματα. 

Τροποποιήθηκε από sjjggst
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

33 λεπτά πριν, sjjggst said:

 

Double post, sorry. 😊

 

Αλλά θα το εκμεταλλευτώ για να προσθέσω στα όσα έγραψα παραπάνω ακόμα ένα σχόλιο, το οποίο μόνο όποιος εθελοτυφλεί μπορεί να αρνηθεί:

Οι γιατροί στην Ελλάδα είναι ΠΟΛΛΟΙ, υπερβολικά πολλοί για τον πληθυσμό της χώρας. Ακόμα και πλούσια να ήταν η Ελλάδα, κανένα σύστημα υγείας δεν θα μπορούσε να τους απορροφήσει. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου έχει περισσότερα μέλη από ολόκληρη την Πολιτεία της Καλιφόρνια (μπορεί να είμαι υπερβολικός, αλλά δεν αποκλείεται να είναι και αλήθεια...).

Τα νέα παιδιά χρειάζονται περισσότερες επαγγελματικές επιλογές σε μια καλύτερα δομημένη Εθνική Οικονομία, η Ιατρική (και) στην Ελλάδα έχει πεθάνει προ πολλού σαν αξιόλογος επαγγελματικός προορισμός. 

 

Τροποποιήθηκε από sjjggst
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

1 ώρα πριν, sjjggst said:

 

Θα πιαστώ από αυτό το κομματι του άρθρου απλά για να παραθέσω κάποια στοιχεία και να σχολιάσω κάποια πράγματα τα οποία εμφανώς στην Ελλάδα τα έχετε παρεξηγήσει. Φυσικά μιλάω από τη δική μου σκοπιά και πως βλέπω εγώ τα πράγματα.

Το επάγγελμα του Ιατρού είναι μία τεράστια φούσκα Π Α Γ Κ Ο Σ Μ Ι Ω Σ! Σε καμία χώρα του κόσμου οι γιατροί δεν παίρνουν σοβαρά χρήματα που να ανταποκρίνονται στο επίπεδο σπουδών, ευθύνης, ωρών απασχόλησης κλπ.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο σε χώρες με κανονικές οικονομίες και πληθώρα επαγγελματικών επιλογών θεωρείται σχεδόν εγκληματική τρέλα ένα "καλό μυαλό" να επιλέξει να ασχοληθεί με την Ιατρική. Υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα να κάνει επαγγελματικά ώστε να έχει ένα πολύ καλό μισθό, στα ίδια ή και καλύτερα επίπεδα από τους Ειδικούς Ιατρούς του τοπικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, άριστο επίπεδο ζωής, λιγότερες ευθύνες, λιγότερο στρες, καλύτερα ωράρια κλπ.

Έτσι εξηγείται το γεγονός πως σοβαρές χώρες, όπως τα κράτη της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, ΔΕΝ μπορούν να καλύψουν τις νοσοκομειακές θέσεις και παίρνουν πλήθος ιατρών και νοσηλευτών που προέρχονται από την Ελλάδα, Ρουμανία, Πολωνία, Σλοβακία κλπ, δηλαδή προσωπικό που γνωρίζει στις περισσότερες των περιπτώσεων οριακά και σπαστά τη γλώσσα. Πώς να βρεις και να προσλάβεις ντόπιους όταν οι νέοι σου έχουν τόσα άλλα καλύτερα πράγματα να κάνουν εκτός της Ιατρικής?

Στη Βαλκανική πραγματικότητα τα πράγματα ήταν και είναι τελείως διαφορετικά. Αστείες χώρες με γελοίες οικονομίες, ανύπαρκτες βιομηχανίες, όπου λιγότερο από το 10% των εργαζομένων παράγει ΑΕΠ για τη χώρα και πρέπει να ταϊζει και όλους τους υπόλοιπους και τελικά ανύπαρκτες επαγγελματικές επιλογές πέρα από το τρίπτυχο γιατρός-μηχανικός-δικηγόρος για το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων με αξιόλογο μυαλό και όρεξη για δουλειά. 

Όσον αφορά τους Ιατρούς στην Ελλάδα, το πρόβλημα στη δεκαετία 80-90 λυνόταν με τις μίζες από τα υλικά, τις παράνομες συνταγογραφήσεις, τα φακελάκια κλπ. Κάπως έτσι γινόταν η μεγάλη ζωή των γιατρών, οι μισθοί τους ήταν και τότε χαμηλοί αλλά αυτό δεν ενδιέφερε κανέναν. Ενδιαφέρει τώρα που κόπηκαν ως ένα βαθμό τα εξτραδάκια που δεν συναντά κανείς εύκολα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Τα 1000 ευρώ για έναν ειδικευόμενο ιατρό στην Ελλάδα είναι ένας απόλυτα κανονικός μισθός για το κόστος ζωής και σε απόλυτη συμφωνία με αυτά που παίρνουν οι γιατροί στις υπόλοιπες χώρες με τα διαφορετικά κόστη ζωής. Δυστυχώς έφτασε η ώρα να το συνειδητοποιήσουν αυτό οι συνάδελφοι στην Ελλάδα και να προσαρμοστούν ανάλογα. Όποιος αμφιβάλλει και πιστεύει πως τα πράγματα έχουν αλλιώς, εδώ είμαι να το συζητήσουμε διεξοδικά.

 

ΥΓ. Στη Σουηδία ο ειδικευόμενος παίρνει στο χέρι μετά φόρων κάπου 2600-2800 ευρώ, τα οποία αν αναλογιστεί κάποιος το κόστος ζωής είναι λίγο πάνω από τα 1000 ευρώ στην Ελλάδα. Στη Στοκχόλμη πλέον είναι πρακτικά αδύνατο να ζήσεις με αυτά τα λεφτά. Τα κορίτσια από τη Σομαλία και την Αιθιοπία που δουλευουν στους οίκους ευγηρίας για να ταϊζουν και να αλλάζουν τους παππούδες μπορεί να βγάζουν και πάνω από 2000 εύκολα. Κάντε τις συγκρίσεις. Οι ειδικοί παίρνουν στο χέρι μεταξύ 4000-5000 ευρώ, δηλαδή όσα κι ένας καλός μηχανικός της Volvo. Μιλάμε για αστεία λεφτά. Φυσικά χτυπάς κάρτα κάθε μέρα 07.30 - 16.30, συνήθως θα φύγεις από τη δουλειά ακόμα αργότερα και όχι στις 12-1-2 ή μόλις την κοπανήσει ο Διευθυντής (έχουμε δουλέψει Ελλάδα και ξέρουμε).

 Τα 3000-4000 ευρώ που γράφει το άρθρο δεν ξέρω σε ποια χώρα αναφέρονται, αλλά ενδεικτικά 4000 παίρνει μια κοπέλα που τυλίγει σαντουιτς στα Subway στη Ζυρίχη όπου το κόστος ζωής είναι τεράστιο, οπότε ένα σκέτο νούμερο δεν λέει από μόνο του τίποτα.

Από προηγούμενες εμπειρίες μου, πριν τη Σουηδία, οι ειδικευόμενοι στις ΗΠΑ έπαιρναν τόσα ώστε απλά να καταφέρνουν να βγάζουν το μήνα χωρίς πρόβλημα. Όσοι προερχόντουσαν όμως από άλλες Πολιτείες τα έβγαζαν τσίμα-τσίμα και συχνά είχαν θέματα στο τέλος του μήνα. Στην Αγγλία τα πράγματα ήταν καλύτερα, αλλά και πάλι οι οι γιατροί απλά τα έφερναν βόλτα, κανένας ειδικευόμενος στο Λονδίνο δεν τολμούσε για παράδειγμα καν να σκεφτεί πως θα πάρει αυτοκίνητο, το οποίο στην Αθήνα θεωρείται σχεδόν αυτονόητο. ΄Πέραν φυσικά του γεγονότος πως ένα καλό και ταλαντούχο τραπεζικό στέλεχος στο City έβγαζε το χρόνο μαζί με τα bonus του περισσότερα χρήματα από τον καλύτερο χειρουργό της χώρας.

Όποιος όμως πιστεύει πως τα πράγματα στην Ελλάδα οφείλουν και πρέπει να είναι διαφορετικά για τους ιατρούς από ότι στον υπόλοιπο κόσμο, εδώ είμαστε να τα πούμε με νούμερα και ρεαλιστικά επιχειρήματα. 

επειδή αναφέρεσαι αγαπητέ σε μένα, δεν έχω παρεξηγήσει τίποτε, έχω πλήρη εικόνα και καμία αφέλεια

από ό,τι καταλαβαίνω έχεις κυρίως την αναφορά σου στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη
και καθόλου δεν είναι τυχαίο να  έχεις αυτή την εικόνα και να εκφράζεις αυτή τη γνώμη αφουγκραζόμενος ευρωπαϊκές πολιτικές θεωρήσεις

αναρωτήσου μήπως έτσι όμως έχεις μια μονομέρεια κι εσύ στο σκεπτικό σου,
κάνε μια σύγκριση στις ιατρικές αμοιβές ανάμεσα στις δυο πλευρές του Ατλαντικού
και κάνε μια ανάλυση του βαθμού στον οποίο λειτουργεί η κρατική παρέμβαση στις αντίστοιχες αγορές εργασίας και αγορές υπηρεσιών υγείας,
θα αντιληφθείς αμέσως γιατί διαφωνώ μαζί σου στο ότι «σε καμία χώρα του κόσμου δεν παίρνουν σοβαρά χρήματα οι γιατροί»

συμφωνώ ότι σε γενικές γραμμές παγκοσμίως έχει χτιστεί μια φουσκα αναφορικά με την αναντιστοιχία των αμοιβών σε σχέση με τον επαγγελματισμό και την προσφορά της ιατρικής
(φούσκα που στην Ελλάδα και στον βαλκανικό περίγυρο έχει εκφύγει κάθε μέτρου, σε βαθμό που ο προηγούμενος υπουργός υγείας να διαπραγματεύεται διακρατικές συμφωνίες για ιατρικά σκλαβοπάζαρα α λα Κούβα)
ας μη ξεχνάμε όμως ότι η φούσκα αυτή κάθε άλλο παρά ανεξάρτητη είναι - για να μην πω ότι έχει συντελεστεί ακριβώς - από τις κατά τόπους πολιτικές υγείας που βάζουν το γιατρό στο στόχαστρο της κρατικής κεντρικής ρύθμισης των υπηρεσιών υγείας

και φαντάζομαι σου είναι δύσκολο να το αντιληφθείς καθώς έχεις την αναφορά σου στη Σουηδία ιδιαιτέρως
και πιθανώς λαμβάνεις ως δεδομένα πράγματα που δεν είναι τέτοια απαραιτητως

κανονική οικονομία δεν είναι ο κρατικός παρεμβατισμός στις υπηρεσίες υγείας
και συγχρόνως η απορρύθμιση σε κάθε άλλο τομέα παραγωγής
και επίσης κανονική οικονομία δεν είναι μια υπερτροφικά μονοθεματική οικονομία (βλέπε τουρισμός ή financial services)

και αυτής της πολιτικής επιλογής (διότι στην πραγματικότητα περί επιλογής πρόκειται) είναι προφανές επακόλουθο η αναζήτηση επαγγελματικών προοπτικών των νέων σε τομείς με αμεσότερη-ευχερέστερη αποκατάσταση
(εδώ θα μπορούσα να πλατιάσω στο ότι η ιατρική έχει και το κακό να χρειάζεται μυαλά για να λειτουργήσει, μυαλά όμως που δε μπορεί να προσελκύσει ένα σύστημα που είναι φτιαγμένο για να δημιουργεί προλετάριους,
και επομένως για να επανδρώνονται οι δομές της φούσκας ενίοτε χρειάζεται να επικοινωνηθεί μια πλαστή πραγματικότητα αναφορικά με τις επαγγελματικές προοπτικές του κλάδου)

και γυρνάμε εδώ στη λέξη φούσκα που σωστά χρησιμοποίησες,
διότι περί φούσκας που θα σκάσει πρόκειται το να ακολουθείς μη βιώσιμες πολιτικές που εξανδραποδίζουν την επιστημονική κοινότητα
και να αναγκάζεσαι σε ευκαιριακές λύσεις όπως στο να εισάγεις ιατρικο εργατικό δυναμικό από τον τρίτο κόσμο

διαφωνώ ακόμη στο ότι η περίπτωση του 'Ελληνα (και όχι μόνο) γιατρού είναι αντιστοιχη με τις συντεχνίες των δικηγόρων και των μηχανικών φερ' ειπείν
συντεχνίες που στη βαλκανική πραγματικότητα τυγχάνουν προστατευόμενα είδη της κρατικής παρέμβασης*
(*της ίδιας κρατικής παρέμβασης που συστηματικά και διαχρονικά επιδιώκει να αποκαθηλώσει το ιατρικό εισόδημα,
και τυχαίο καθόλου δεν είναι που έχουμε φτάσει να υπολείπονται οι ιατρικές αμοιβές των εν λόγω συντεχνιών
όταν πριν μερικές δεκαετίες το ιατρικό εισόδημα ανερχόταν σε αντίστοιχα ύψη με των δικαστικών)

επίσης δεν ξέρω αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε πάνω στο ότι η παραοικονομία της υγείας χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενες δεκαετίες επί σκοπώ
προκειμένου να εδραιωθεί η κρατική παρέμβαση στην αγορά εργασίας και ιατρικών υπηρεσιών 

και για να τελειώνω, καλό αντιπαράδειγμα η οικονομική στρέβλωση της περίπτωσης «Λονδίνο της οικιστικής κρίσης» στο οποίο η τελευταία τρύπα μπορεί να στεγάσει ένα εργαζόμενο του City, όπως μπορεί κι ένα ειδικευόμενο,
αλλά ας μη πέφτουμε στην παγίδα της επιλεκτικής επίκλησης, δε θα πω ότι μιλάμε για την Αγγλία τη χώρα με τις οικονομικές ανισότητες σε επίπεδο γεωγραφίας,
είναι απλά ότι στην Αγγλία οι μισθοί ακόμα κι έτσι είναι πολλαπλάσιοι της Ελλάδας και ξεκινούν από τα φοιτητικά χρόνια

κι αν θέλουμε να μεταφράσουμε και την αγοραστική δύναμη και να σχετικοποιήσουμε μισθούς με βιοτικό επίπεδο
ας πούμε απλά ότι ο ειδικευόμενος γιατρός της Αγγλίας πληρώνεται περισσότερο από το μέσο αγγλικό μισθό
ενώ ο ειδικευόμενος γιατρός της Ελλάδας πληρώνεται λιγότερο του μέσου ελληνικού μισθού
(και χάριν της κουβέντας, παραλείπω ευρύτερες παραμέτρους της ιατρικής σταδιοδρομίας)

υγ: θα δεχτώ όμως ότι σε παγκόσμια κλίμακα, ο ιατρικός κόσμος πρέπει να αυτοοργανωθεί και να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που τον απασχολούν
υγ2: φοβάμαι ότι δεν αντλώ πια την ευχαρίστηση της συμμετοχής από τις συζητησεις στο φόρουμ και ελπίζω η παρέμβασή μου να εκληφθεί ως εξαίρεση

Τροποποιήθηκε από heretai
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Καθόλου δεν αναφέρομαι σε εσένα φίλε heretai, απλά πιάστηκα από αυτήν την παράγραφο του άρθρου για να περιγράψω στους συναδέλφους στην Ελλάδα και ειδικά σε όσους σκέφτονται το εξωτερικό τι περίπου ισχύει και στις άλλες χώρες. Έχω βαρεθεί να κάνω τις ίδιες συζητήσεις και με τους συναδέλφους εδώ στη Σουηδία, οι μισθοί των γιατρών ΔΕΝ είναι καλοί, ειδικά σε σχέση με όσα λαμβάνουν άλλοι κλάδοι εντός νοσοκομείου ή εκτός νοσοκομείου.

Όποιος νομίζει πως θα βγει για δουλειά σαν γιατρός σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και θα λαμβάνει εκεί υψηλές αμοιβές σε σχέση με το κόστος ζωής και ουάου ζωή είναι δυστυχώς πολύ γελασμένος.

Συμφωνώ πως τα πράγματα θα έπρεπε να είναι διαφορετικά. Αλλά δυστυχώς δεν είναι.

 

υγ. Και μόνο που απάντησες στο δικό μου σεντόνι με...ένα ακόμα μεγαλύτερο σεντόνι, σου αξίζει μεγάλο Like! 😃

 

Τροποποιήθηκε από sjjggst
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

2 ώρες πριν, sjjggst said:

Καθόλου δεν αναφέρομαι σε εσένα φίλε heretai, απλά πιάστηκα από αυτήν την παράγραφο του άρθρου για να περιγράψω στους συναδέλφους στην Ελλάδα και ειδικά σε όσους σκέφτονται το εξωτερικό τι περίπου ισχύει και στις άλλες χώρες. Έχω βαρεθεί να κάνω τις ίδιες συζητήσεις και με τους συναδέλφους εδώ στη Σουηδία, οι μισθοί των γιατρών ΔΕΝ είναι καλοί, ειδικά σε σχέση με όσα λαμβάνουν άλλοι κλάδοι εντός νοσοκομείου ή εκτός νοσοκομείου.

Όποιος νομίζει πως θα βγει για δουλειά σαν γιατρός σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και θα λαμβάνει εκεί υψηλές αμοιβές σε σχέση με το κόστος ζωής και ουάου ζωή είναι δυστυχώς πολύ γελασμένος.

Συμφωνώ πως τα πράγματα θα έπρεπε να είναι διαφορετικά. Αλλά δυστυχώς δεν είναι.

 

υγ. Και μόνο που απάντησες στο δικό μου σεντόνι με...ένα ακόμα μεγαλύτερο σεντόνι, σου αξίζει μεγάλο Like! 😃

 

το ότι οι αμοιβές σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να είναι καλύτερες είναι ένα πράγμα,
το ότι όμως είναι σαφώς καλύτερες από τις ελληνικές είναι άλλο :
αναμφίβολα η Ελλάδα ανήκει στον πατο των ιατρικών αμοιβών μαζί με τον βαλκανικό περίγυρο
(θα το πληρώσει κάποια στιγμή, και ήδη αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης, προσφορά και ζήτηση δεν το λένε;...
υποχρέωση το θεωρώ του μέσου αποφοίτου ιατρικής να αποδείξει την ατομική του αξία εκεί που του την αναγνωρίζουν)

και καθόλου δε συμφωνώ ότι ο μισθός των 1000 ευρώ για ειδικευόμενο είναι ικανός να συγκριθεί με το εξωτερικό
όταν ο μέσος ελληνικός μισθός ανέρχεται στα 1400 ευρώ (λυπάμαι αλλά αυτά είναι τα τελευταία ελληνικά στατιστικά)

ακόμα και σχετικοποιημένες με την αγοραστική δύναμη ή το βιοτικό επίπεδο ή το μέσο μισθό,
οι ιατρικές αμοιβές είναι πολύ καλύτερες στις χώρες στόχους σε σχέση με την Ελλάδα

και ούτε είναι μονοδιάστατα τα πράγματα,
πχ στο NHS μια και είπαμε για την Αγγλία έχεις τη δυνατότητα να προσαυξήσεις το ήδη υψηλό εισόδημα
διότι μπορείς να ιδιωτεύεις παράλληλα,
κάτι που στο Ελλάντα έχουν δικαίωμα μόνο πανεπιστημιακοί και στρατιωτικοί

τέλος πάντων κακώς τα γράφω,
διότι πρώτον στα φόρουμ κυκλοφορούν κομματικά τσιράκια έτοιμα να θολώσουν κάθε μήνυμα που δεν είναι βολικό
και έπειτα γιατί καποιος πρέπει να θέλει να σωθεί και δεν είμαι σίγουρος πόσοι συνάδελφοι έχουν αυτό το ενδιαφέρον

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όσοι το ψάχνετε, εδώ έχει ωραία ντατα.

https://data.oecd.org/healthres/medical-graduates.htm#indicator-chart

Ανα χώρα ΟΟΣΑ κάνετε κλικ και σας βγάζει τόσους αποφοιτους/100.000 κατοίκους, τόσους γιατρούς ανά 1000 κατοίκους και άλλα καλουδια.

Λόγος δε μου πέφτει αλλά για τα μισθολογικά ισχύει στις ανοιχτές οικονομίες ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης. Ιερά επαγγέλματα δεν υπάρχουν και οι πάλαι ποτέ συντεχνίες των "ευγενών επαγγελμάτων" που κάποτε φρόντιζαν το μαγαζί τους να είναι κλειστό κλαμπ  έχουν μετατραπεί σε ΜΚΟ προωθησης επιστημονων- μεταναστών σε προορισμούς που υποδεικνύονται από τις αγορές.

 

(Οι ιρλανδοι είναι τοπ σε παραγωγή γιατρών /100000 κατοίκους προς εξαγωγή φυσικά)

 

 

 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

On 4/8/2020 at 8:12 ΜΜ, asamotref said:

Χαιρομαι πολυ που σε βλεπω να γραφεις, οπως και τον αγαπημενο συναδελφο ιατρό sjjggst, και θα ηθελα να συνεχισεις να προσφερεις στο φορουμ αυτο, που ειναι φορουμ υποψηφιων και νεων ιατρών, αλλά αρκετα μεγαλόψυχο για να τους χωραει όλους...

Γεια σου Φερτο, good to "see" you again! :😊

Η άτυπη "καραντίνα" εξαιτιας της σουηδικης ανοησιας της ψοφιας αγελης μας εχει βαρεσει κατακεφαλα εδω και καιρό!

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Όλο κλάψα τα " γιατρουδάκια", αλλά δεν έχω παρατηρήσει μείωση του ενδιαφέροντος για Ιατρικές, στις κατατακτήριες, στα πτυχία από Βαλκάνια (και κάτι Σλοβακίες) κτλ

Είναι να απορεί κανείς, όλοι αυτοί οι γονείς που κατευθύνουν τα βλαστάρια τους προς Ιατρικές δεν νιώθουν ; Είναι τόσο μπετόστοκοι και κομπλεξικοί πια ;

Η προσφώνηση "γιατρέ" και η αντίστοιχη ολοκλήρωση που αισθάνεται κάποιος/α, πόσο διαρκεί ; Άντε τα πρώτα χρόνια.

Υπάρχουν, ακόμα και στην Ελλάδα, πολύ πιο προσοδοφόρα (και αντίστοιχα ενδιαφέροντα) επαγγέλματα, με αντίστοιχο κύρος.

Είμαστε πολλοί γιατροί ; ΝΑΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ. Θα σας αναφέρω περίπτωση που γνωρίζω, μου προτάθηκε από γνωστό προ ετών να καλύψω κατασκήνωση (22 ημέρες,  κατόπιν διαχοδικών αρνήσεων το ανέβασαν στα 1200 ή 1500 ανά περίοδο δεν θυμάμαι καλά), και ψάχνοντας, ψάχνοντας, βρήκαν τελειωμένο γενικό χειρουργό ο οποίος δέχτηκε να παει καθώς είχε μόλις τελειώσει την ειδικότητα, είχε οικογένεια, δεν υπήρχε τότε το σπορ των παρατάσεων στον τομέα κτλ.

Τελειωμένος ειδικός χειρουργός να κάνει δουλειά ανειδίκευτου ε ; Αφού είμαστε πολλοί, αρκετοί έχουν οικογένειες, υποχρεώσεις, ε, όποια δουλειά είναι να βρεθεί, για να μην πεινάσουμε... Πως περιμένετε μετά να μας σέβονται ;

Εσχάτως την κατάσταση αποφορτίζει κάπως το σπορ των παρατάσεων, συνάδελφοι με ειδικότητες με περιορισμένο ή μηδενικό αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας, κτυπούν παρατάσεις, και έτσι ζουν (αυτοί και οι οικογένειες τους) επί σειρά ετών. Διαφορετικά όλοι αυτοί θα αντιμετώπιζαν το φάσμα της πείνας ή θα έκαναν τους αγροτικούς επί θητεία σε κάποια εξωτικά μέρη της ελληνικής περιφέρειας.

Πάλι καλά δλδ που υπαρχουν και αυτά (παράταση ειδικότητας + αγροτικά επί θητεία) για αρκετό κόσμο.

Τροποποιήθηκε από kopritis
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 month later...

Ναι, κανονικά. Κανεις αίτηση και ελέγχεται η συνάφεια του τίτλου. Συνήθως αργείς να τα πάρεις, αλλά μετράει από την ημέρα που καταθέτεις την αίτηση 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

περι της μονιμοποιησης ολων των επικουρικών και των συμβασιουχων
που ποσταρισε η ΟΕΝΓΕ  πριν απο λιγες ημερες

https://www.ygeianet.gr/images/site/1502/633948_large/afisa_24_9_20.pdf

παραθετω απο τα μεσα κοινωνικης δικτυωσης...οτι επισης μου εδειξαν...

<< ...αλήθεια συμφωνείς με την απαίτηση της μονιμοποίησης όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων;
...
 

Οι επικουρικοί που ξερω εγώ πάντως έχουν υπογραψει σύμβαση εργασίας με φωτογραφικα προσόντα η ικανοποιηση των οποιων δεν επιβεβαιώνεται, παρακάμπτοντας τη λίστα δεκαδων επικουρικών που περιμενουν υπομονετικα να ερθει και εκεινων η σειρα για συμβαση γιατι δεν εχουν καποιο πολιτικο βυσμα αυτης ή των προηγούμενων κυβερνήσεων που επισης ακολουθουσαν αυτη την πρακτική των ψευδων φωτογραφικων προσόντων.
Πολλων δε απ αυτους παρατείνεται η σύμβαση ξανα και ξανα και απ αυτη και απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις γεγονος επισης άδικο για ολους αυτους που περιμενουν για χρονια να δουλεψουν κι αυτοι με συμβαση.
Δηλαδη αντι για την διάφανη προκήρυξη με κρίση, στην οποια καθε συμβασιουχος θα παρει μορια για τον κοπο που εχει προσφέρει, η ομοσπονδία νοσοκομειακων γιατρων απαιτει τη μονιμοποιηση τοσων συμβασιουχων που ναι εχουν κοπιασει, αλλά πλεον οι παρατασεις των συμβάσεων τους είναι αδικες για ολους αυτούς που περιμενουν χρόνια, γιατι απλα δεν παρεκαμψαν τη λιστα με ψευτικα προσοντα.
Σορρυ, αλλα "Αριστερά" από τα lidl. (στην ΟΕΝΓΕ αναφέρομαι)>>
 
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Τις τελευταιες μερες η 1η ΥΠΕ εχει βγαλει μαζικους  (>20) διορισμους επικουρικων ιατρων  (κυριως καρδιολογοι, χειρουργοι, νεφρολογοι) σε ΜΕΘ  μεγαλων νοσοκομειων της Αττικης , χωρις οι συναδελφοι να εχουν δηλωσει εξειδικευση ή εμπειρια σε ΜΕΘ. Οποτε φανταζομαι δεν επιθυμουσαν κιολας ο διορισμος τους να αφορα ΜΕΘ και οχι κλινικη.

Οποτε η επιλογη τους ειναι ή παραιτηση (και επανεγγραφη στο τελος της λιστας) ή διορισμος για 3 χρονια στα κατεργα.....

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.