Jump to content

Επιλογή laptop


Recommended Posts

Καλησπέρα. Από τον Οκτώβριο ξεκινώ να φοιτω στην ιατρική και θέλω την γνώμη σας για το κατάλληλο laptop το οποίο θα εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της σχολής με budget 450-650.

Ευχαριστώ 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Πάρε κυριολεκτικά ό,τι θέλεις αλλά να βρεις ξαδελφο ή συμμαθητή να σου βάλει δίσκο SSD τουλάχιστον 240GB. Το λάπτοπ θα τρέχει μετά σαν νεράκι. Ναι παίζουν πολλά πράγματα ρόλο αλλά μέ ενα SSD δεν θα έχεις πρόβλημα να δουλέψεις στον υπολογιστή 5 βασικά προγράμματα και τον Chrome για ιντερνετ.

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Συνήθως δεν έχουν χώρο τα λαπτοπ για δύο δίσκους (και HDD και SSD). Μπορείς να πάρεις ένα δίσκο 500GB εξωτερικό και να φορτώνεις-οργανώνεις ταινίες, σημειώσεις, τραγούδια. Δηλαδή θα κάνεις μια «έκπτωση» στις επιδόσεις και θα επενδύσεις σε ένα εξωτερικό δίσκο (40-60€) και ένα SSD (40-60€). 

Ας αναλύσω λίγο περισσότερο την σκέψη μου:

Σαν πρωτοετής θα ενθουσιαστείς στην αρχή με την ιδέα να διαβάζεις τις σημειώσεις από το eclass, άρθρα κοκ Στην πορεία θα αντιληφθείς ότι η ύλη από το βιβλίο είναι υπερβολική και θα προστρέχεις στι σημειώσεις για το κάτι έξτρα ή να διευκρινίσεις κάτι. Αυτή την δουλειά μπορεί να την κάνει άνετα και ένα tablet. 

Θα χρησιμοποιείς το λάπτοπ για να κατεβάζεις ταινίες και τραγούδι μετά από ένα σημείο. Δηλαδή ενώ θα πάρεις το λάπτοπ για την Σχολή, στο τέλος θα είναι 80% ψυχαγωγία και 20% διάβασμα.  

Ίσως να φτάνει μόνο η αναβάθμιση ενός ήδη υπάρχοντος λάπτοπ με ένα SSD και θα δεις κυριολεκτικά άλλο μηχάνημα. Αντί να ξοδέψει 600€ να πάρεις νέο λάπτοπ, θα μπορούσες να πάρεις ένα surface προηγούμενης γενιάς μεταχειρισμένο ή refurbished που θα κάνει σχεδόν ΤΑ ΠΑΝΤΑ: σημειώσεις, ιντερνετ, διάβασμα, συγγραφή σε word-συνδεσιμότητα με οθόνη κοκ

Εγώ προσωπικά ως φοιτητής-μεταπτυχιακός-διδακτορικός είχα σταθερό pc και ipad (όχι pro). Χρήση ipad 80% για διάβασμα, άρθρα, σημειώσεις, ακόμα και video στο youtube με κλινικό περιεχόμενο. 20% στο pc και αυτό για συγγραφή άρθρων, εργασιών. 

Θα πρότεινα να περιμένεις, να πας στη Σχολή ΧΩΡΙΣ λάπτοπ και να δεις τις πρώτες 2 εβδομάδες τι σου λείπει και τι χρειάζεσαι. Λέω δύο βδομάδες γιατί την πρώτη οι καθηγητές συστήνονται και είσαι νωθρός, δεν σου δημιουργούνται απορίες αλλά τη δεύτερη βλέπεις ότι η ύλη αρχίζει και τρέχει και ότι δεν είναι σαν το σχολείο που για 100 σελίδες παιδευόσουν ένα χρόνο.

 

 

Τροποποιήθηκε από kerbit_88
Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Εγώ προσωπικά πήγα στην Σχολή χωρίς τίποτα και μετά από ένα μήνα πήρα σταθερό pc. Αυτό όμως πριν 10 χρόνια. Αν ήθελα κάτι, πήγαινα στους υπολογιστές τη Σχολής και το κοίταζα. Δεν έχασα, διαβάζοντας συστηματικά έβγαλα ΜΟ 9.5 στην 1η εξεταστική. 

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

  • 1 year later...

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις....σε ελάχιστα μαθήματα κάνεις εργασία (ανάλογα με κληρώσεις και επιλεγομενα μπορεί και σε κανένα)...

Link to comment
Μοιράσου σε άλλους δικτυακούς τόπους

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέας...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.